livefreeordie Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Σωστή η παρατήρηση αυτή, μπορεί να εννοούν μικτά, δηλαδή ένα ποσοστό πάει για τα ένσημα στο ΙΚΑ. ναι σιγουρα αλλα κατω απο 4000 δε προκειται να πεσει και παλι. κι εγω ας πουμε οταν ξεκινησα το προγραμμα το καθαρο ποσο ηταν 3600 πχ. αλλα πηρα τα 3.100 καθαρα με ειχαν ενημερωσει εξαρχης ομως. Τα χρήματα που παίρνεις δεν θεωρούνται ότι είναι μισθός για να σου πούμε αν είναι κατώτερος ή ανώτερος ή κάτι άλλο, είναι κάτι σαν επίδομα. Νομίζω πως δεν παίζουν ούτε ένσυμα (υπάρχει ασφάλεια όμως), αλλά το λέω με μια μικρή επιφύλαξη, ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος. οχι σωστος εισαι αυτο που ειπα κι εγω,το προγραμμα ειναι που δινει τα χρηματα δεν εχει να κανει με κατι αλλο. απλως τα προγραμματα για δευτεροβαθμια εκπαιδευση πχ εχουν λιγοτερα χρηματα απο αυτα που ειναι για τριτοβαθμια. παντως η καρτα ανεργιας σου παυει να ισχυει οταν μπεις σε αυτα τα προγραμματα και μετα αρχιζει παλι απο το μηδεν.
gokuthelegend Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 ναι σιγουρα αλλα κατω απο 4000 δε προκειται να πεσει και παλι. κι εγω ας πουμε οταν ξεκινησα το προγραμμα το καθαρο ποσο ηταν 3600 πχ. αλλα πηρα τα 3.100 καθαρα με ειχαν ενημερωσει εξαρχης ομως. οχι σωστος εισαι αυτο που ειπα κι εγω,το προγραμμα ειναι που δινει τα χρηματα δεν εχει να κανει με κατι αλλο. απλως τα προγραμματα για δευτεροβαθμια εκπαιδευση πχ εχουν λιγοτερα χρηματα απο αυτα που ειναι για τριτοβαθμια. παντως η καρτα ανεργιας σου παυει να ισχυει οταν μπεις σε αυτα τα προγραμματα και μετα αρχιζει παλι απο το μηδεν. Δεν ξέρω τι παίζει στα τελευταία προγράμματα voucher, το 2014 που είχε μπει η αδερφή μου σε ένα voucher, της είχαν πει να ΜΗΝ κόψει την κάρτα ανεργίας και συνέχιζε να μετράει κανονικά ο χρόνος ανεργίας, το θυμάμαι γιατί μας είχε κάνει εντύπωση. Τονίζω ότι αυτό που κάνεις δεν θεωρείται δουλειά, για αυτό δεν παίρνεις και μισθό, είναι κάτι σαν σεμινάρια. Στα προγράμματα του ΟΑΕΔ από την άλλη, σου κόβεται κανονικά η κάρτα ανεργίας, παίρνεις κανονικό μισθό (τον κατώτερο), και έχεις και ένσυμα.
Vapir Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 προσωπικά ελπίζω τώρα να μπω σε κάποιο πρόγραμμα του οαεδ 8μηνο πχ και όχι voucher (εκτός αν δεν μπω στο πρώτο)Καλά τα voucher αλλα και στα τρία που έχω μπει μας βγάλανε το λάδι να πληρωθούμε , ιδικά στο τελευταίο έλεγε στα χαρτιά που υπογράψαμε οτι θα πληρωνόμαστε κάθε μήνα και μόνο αυτό δεν έγινε ,πληρωθήκαμε με 6 μήνες καθυστέρηση σε δύο δώσεις και όταν έχεις 100-150 μεταφορικά το μήνα είναι μανίκι !! Δηλαδή πρέπει να έχεις στην άκρη 500-600 euro για να πεις οτι έχεις να καλύψεις τα έξοδα μετακίνησης σου στην δουλειά....πως? όταν δεν μας έδωσαν ούτε θεωρεία? ballz.. Ενώ στα προγράμματα του οαεδ αν και δεν έχω μπει προσωπικά έχω δυο δικά μου άτομα που έχουν πάρει μέρος στο παρελθόν και πληρωνόντουσαν κανονικότατα και μάλιστα μετά αν δεν κάνω λάθος έχεις και δικαίωμα στα καπάκια να μπεις ταμείο ανεργίας αφού σου κολλάνε και ένσημα
livefreeordie Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δεν ξέρω τι παίζει στα τελευταία προγράμματα voucher, το 2014 που είχε μπει η αδερφή μου σε ένα voucher, της είχαν πει να ΜΗΝ κόψει την κάρτα ανεργίας και συνέχιζε να μετράει κανονικά ο χρόνος ανεργίας, το θυμάμαι γιατί μας είχε κάνει εντύπωση. Τονίζω ότι αυτό που κάνεις δεν θεωρείται δουλειά, για αυτό δεν παίρνεις και μισθό, είναι κάτι σαν σεμινάρια. Στα προγράμματα του ΟΑΕΔ από την άλλη, σου κόβεται κανονικά η κάρτα ανεργίας, παίρνεις κανονικό μισθό (τον κατώτερο), και έχεις και ένσυμα. στο δευτερο προγραμμα που μπηκα τωρα το 15 οντως δε μου κοπηκε,στο πρωτο ομως μου ειχε κοπει!
_chris_ Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 πάντως παιδιά να ξέρετε ότι τα προγράμματα voucher που περιμένετε όλοι οι άνεργοι στην ουσία είναι η ταφόπλακα σας. βέβαια πολλοί δε το καταλαβαίνουν αυτό γιατί δε βλέπουν πέρα από τη μύτη τους. είναι της άποψης κάτσε να βολευτούμε τώρα σε αυτά ... και χοροπηδάνε από τη χαρά τους περιμένοντας την έναρξή τους. γιατί το λέω αυτό πολλές επιχειρήσεις (το ξέρω από μέσα αυτό λόγω δουλειάς) ενώ έχουν ανάγκη προσωπικό και μπορούνε να καλύψουν το μισθολογικό κόστος δε προχωράνε σε πρόσληψη περιμένοντας τα voucher για να την βγάλουν τζάμπα. έχει τύχει τηλεφώνημα μπροστά μου όπου ιδιοκτήτης επιχείρησης γκρινιάζει σε ΚΕΚ διότι αργούν τα προγράμματα και χρειάζεται τώρα υπάλληλο. επίσης είχα δει το κορυφαίο πέρυσι στο voucher όπου επιχείρηση ζητούσε άτομα, έβαλε αγγελία και τα άτομα που έδειχναν ενδιαφέρον τα έστελναν να κάνουν αιτήσεις για το voucher. όποιος επιλεγόταν θα τον "προσλαμβάνανε". οπότε όπως καταλαβαίνετε οι πιθανότητες εύρεσης εργασίας μειώνονται κι άλλο. ποιος θα προσλάβει κανονικά υπάλληλο ενώ θα μπορεί να κάνει τη δουλειά του στο τζάμπα; για σοβαρή θέση ναι, αλλά για τις υπόλοιπες κοιτάνε να την βγάλουν κουτσά στραβά περιμένοντας το επόμενο voucher. στόχος λοιπόν είναι να δουλεύουν όλοι από λίγο για 5-6 μήνες το 12/18μηνο. διότι θα επιλεχθεί κάποιος, στο επόμενο voucher δε θα τον πάρουν διότι δεν θα έχει μήνες ανεργίας, θα τον πάρουν στο μεθεπόμενο..... και κάποιοι περιμένουν πως και πως τα voucher. τώρα θα μου πείτε τι να κάνουν κι αυτοί; οκ , κι εγώ ίσως το ίδιο θα έκανα αλλά τα λέω αυτά για να ξέρουμε τι μας γίνεται περαστικά μας 2
Vapir Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Το " δε θα τον πάρουν διότι δεν θα έχει μήνες ανεργίας," πως σου ήρθε ? ποιος σου είπε οτι κόβεται η κάρτα? έχω μπει σε τρία voucher και έχω 3 χρόνια ανεργία αυτή τη στιγμή. δεν νομίζω να υπάρχει βολεμένος που ασχολείται με τα voucher , όποιος ασχολείται είναι επειδή είναι η μοναδική του λύση.Κάτι για το οποίο φυσικά δεν είναι υπεύθυνες οι νέες γενιές, εμείς την βρήκαμε αυτή την κατάσταση , μας την προετοίμασαν οι προηγούμενες, να τα λέμε κ αυτά. Μια γενιά πέρασαν σαν βασιλιάδες με λεφτά που δεν τους ανήκαν για να πεινάνε οι επόμενες τρεις. 1
torq Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 στο νέο voucher πολύ πιθανό τα ένσημα να είναι συντάξιμα. γι αυτό και το ποσό πάει στα 5κ. βέβαια κανείς δε ξέρει σίγουρα αν δεν ανακοινωθεί. εκεί μάλλον η κάρτα θα κοπεί το όλοι από λίγο βέβαια ισχύει στην κοινωφελή.
Miracle Worker Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 πάντως παιδιά να ξέρετε ότι τα προγράμματα voucher που περιμένετε όλοι οι άνεργοι στην ουσία είναι η ταφόπλακα σας. βέβαια πολλοί δε το καταλαβαίνουν αυτό γιατί δε βλέπουν πέρα από τη μύτη τους. είναι της άποψης κάτσε να βολευτούμε τώρα σε αυτά ... και χοροπηδάνε από τη χαρά τους περιμένοντας την έναρξή τους. γιατί το λέω αυτό πολλές επιχειρήσεις (το ξέρω από μέσα αυτό λόγω δουλειάς) ενώ έχουν ανάγκη προσωπικό και μπορούνε να καλύψουν το μισθολογικό κόστος δε προχωράνε σε πρόσληψη περιμένοντας τα voucher για να την βγάλουν τζάμπα. έχει τύχει τηλεφώνημα μπροστά μου όπου ιδιοκτήτης επιχείρησης γκρινιάζει σε ΚΕΚ διότι αργούν τα προγράμματα και χρειάζεται τώρα υπάλληλο. επίσης είχα δει το κορυφαίο πέρυσι στο voucher όπου επιχείρηση ζητούσε άτομα, έβαλε αγγελία και τα άτομα που έδειχναν ενδιαφέρον τα έστελναν να κάνουν αιτήσεις για το voucher. όποιος επιλεγόταν θα τον "προσλαμβάνανε". οπότε όπως καταλαβαίνετε οι πιθανότητες εύρεσης εργασίας μειώνονται κι άλλο. ποιος θα προσλάβει κανονικά υπάλληλο ενώ θα μπορεί να κάνει τη δουλειά του στο τζάμπα; για σοβαρή θέση ναι, αλλά για τις υπόλοιπες κοιτάνε να την βγάλουν κουτσά στραβά περιμένοντας το επόμενο voucher. στόχος λοιπόν είναι να δουλεύουν όλοι από λίγο για 5-6 μήνες το 12/18μηνο. διότι θα επιλεχθεί κάποιος, στο επόμενο voucher δε θα τον πάρουν διότι δεν θα έχει μήνες ανεργίας, θα τον πάρουν στο μεθεπόμενο..... και κάποιοι περιμένουν πως και πως τα voucher. τώρα θα μου πείτε τι να κάνουν κι αυτοί; οκ , κι εγώ ίσως το ίδιο θα έκανα αλλά τα λέω αυτά για να ξέρουμε τι μας γίνεται περαστικά μας Συμφωνώ με την ουσία αυτών που γράφεις, αλλά, όπως και πολλά άρθρα που έχουν γραφτεί επί του θέματος, πιστεύω ότι υπερεκτιμάς πολύ τις επιπτώσεις και την επίδραση που έχουν τα voucher.
livefreeordie Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 πάντως παιδιά να ξέρετε ότι τα προγράμματα voucher που περιμένετε όλοι οι άνεργοι στην ουσία είναι η ταφόπλακα σας. βέβαια πολλοί δε το καταλαβαίνουν αυτό γιατί δε βλέπουν πέρα από τη μύτη τους. είναι της άποψης κάτσε να βολευτούμε τώρα σε αυτά ... και χοροπηδάνε από τη χαρά τους περιμένοντας την έναρξή τους. γιατί το λέω αυτό πολλές επιχειρήσεις (το ξέρω από μέσα αυτό λόγω δουλειάς) ενώ έχουν ανάγκη προσωπικό και μπορούνε να καλύψουν το μισθολογικό κόστος δε προχωράνε σε πρόσληψη περιμένοντας τα voucher για να την βγάλουν τζάμπα. έχει τύχει τηλεφώνημα μπροστά μου όπου ιδιοκτήτης επιχείρησης γκρινιάζει σε ΚΕΚ διότι αργούν τα προγράμματα και χρειάζεται τώρα υπάλληλο. επίσης είχα δει το κορυφαίο πέρυσι στο voucher όπου επιχείρηση ζητούσε άτομα, έβαλε αγγελία και τα άτομα που έδειχναν ενδιαφέρον τα έστελναν να κάνουν αιτήσεις για το voucher. όποιος επιλεγόταν θα τον "προσλαμβάνανε". οπότε όπως καταλαβαίνετε οι πιθανότητες εύρεσης εργασίας μειώνονται κι άλλο. ποιος θα προσλάβει κανονικά υπάλληλο ενώ θα μπορεί να κάνει τη δουλειά του στο τζάμπα; για σοβαρή θέση ναι, αλλά για τις υπόλοιπες κοιτάνε να την βγάλουν κουτσά στραβά περιμένοντας το επόμενο voucher. στόχος λοιπόν είναι να δουλεύουν όλοι από λίγο για 5-6 μήνες το 12/18μηνο. διότι θα επιλεχθεί κάποιος, στο επόμενο voucher δε θα τον πάρουν διότι δεν θα έχει μήνες ανεργίας, θα τον πάρουν στο μεθεπόμενο..... και κάποιοι περιμένουν πως και πως τα voucher. τώρα θα μου πείτε τι να κάνουν κι αυτοί; οκ , κι εγώ ίσως το ίδιο θα έκανα αλλά τα λέω αυτά για να ξέρουμε τι μας γίνεται περαστικά μας ετσι ειναι εκμεταλλευση, ναι και τι θες να πεις τωρα ? να κατσεις χωρις δουλεια? επειδη ναααα οι δουλειες εκει εξω ! δε ξερω ποσο χρονων εισαι αλλα αν εσυ εισαι βολεμενος κι εχεις την δουλεια σου μπραβο σου. αλλα μη το παιζεις εξυπνος κι επαναστατης εκ του ασφαλους. ρωτα κι εμας ομως. εγω παντως δεν καθομαι στο καναπε περιμενοντας να βγει το επομενο voucher για να πανηγυρισω αν αυτο νομιζεις γιαυτο ηρεμησε. κι αν νομιζεις πως πανηγυριζουμε γενικα κανεις μεγαλο λαθος. απλως χαιρομαστε που θα εχουμε εστω κι αυτο το εισοδημα απο το τιποτα γιατι οι δουλειες ειναι αφαντες! αν ειχα μια σταθερη δουλεια νομιζεις θα ετρεχα στα voucher ? ελεος με τη λογικη σας. που ακομη και σε αυτα δυσκολο ειναι να σε παρουν. κατσε κι εσυ χωρις κανενα εισοδημα και πες μετα οχι στα voucher αν εισαι τοσο μαγκας... κατι μου λεει δε θα τα ελεγες αυτα μετα! κι αν θες να ξερεις καποιοι βρισκουν και μονιμη δουλεια μετα απο αυτα τα προγραμματα. οχι ολοι αλλα καποιοι ναι! και να μη σε κρατησουν παλι καλο σου κανει γιατι αποκτας μια ταδε προυπηρεσια. αφου πλεον ενω μολις εχεις τελιεωσει τη σχολη σου , ολοι περιμενουν απο εσενα να βγαλεις απο την τσεπη την προυπηρεσια σου για να σε προσλαβουν ! 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Μην τσακώνεστε για ανούσια πράγματα. Ο καθένας κοιτάει να την βγάλει και να περάσει την ζωή του όπως τον βολεύει. Η ενασχόληση με αυτά τα προγράμματα δεν είναι μόνο θέμα εισοδήματος αλλά και οτι δεν γίνεται να περνάνε τα χρόνια έτσι για έναν άνεργο και να φαίνεται οτι δεν έχει την παραμικρή εμπειρία.
livefreeordie Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Μην τσακώνεστε για ανούσια πράγματα. Ο καθένας κοιτάει να την βγάλει και να περάσει την ζωή του όπως τον βολεύει. Η ενασχόληση με αυτά τα προγράμματα δεν είναι μόνο θέμα εισοδήματος αλλά και οτι δεν γίνεται να περνάνε τα χρόνια έτσι για έναν άνεργο και να φαίνεται οτι δεν έχει την παραμικρή εμπειρία. δεν μαλωνουμε απλα ο τροπος που εκανε την παραθεση ο φιλος απο πανω ηταν καπως εριστικος! τα ιδια ειπα κι εγω για την εμπειρια,μονο καλο κανει εν τελη. προφανως και δεν εχει αναγκη απο δουλεια,οποτε γι'αυτο και σχολιαζει ετσι. 3
VICKY1988 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Παιδια γεια σας, πηρα μερος περυσι (τελη 2014) στο προγραμμα για νεους 25-29 ετων, δε θυμαμαι τον τιτλο του βεβαια. Τελειωσα το καλοκαιρι του 2015. Κι ενω ολες οι δοσεις δοθηκαν κανονικοτατα, εγινε μια κρατηση των 400 ευρω περιπου. Απο το κεκ μας ειπαν πως δεν υπολειπονται αλλα,μας ειχαν εξοφλησει υποτιθεται.. Κουνια που τους κουναγε. Δεν ανεφεραν τιποτα για επιστροφη φορου και ετσι δεν ασχοληθηκα, το αφησα πιστευοντας πως απλα δεν αξιζε την τοση ταλαιπωρια ολο αυτο. Στο ιντερνετ κατα τυχη διαβασα για την επιστροφη φορου. Ωστοσο απευθυνθηκα στην εφορια και μου ειπαν πως μαλλον αρχικα θα πρεπει να περιμενω να υποβαλω την υπευθυνη δηλωση του 2015 κι επειτα να κανω αιτηση για την επιστροφη.. Ισχυει βρε παιδια,ξερει κανεις? Δε γουσταρω να τους τα χαρισω, τα δουλεψαμε αυτα τα χρηματα.. Πρεπει απλως να κανω κι αλλο υπομονη??
torq Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 δε καταλαβαίνω που κολλάς. προφανώς πληρώθηκες το 2015. άρα μιλάμε για εισοδήματα του 2015 τα οποία δηλώνονται στη δήλωση που θα κάνουμε τώρα.... αν λοιπόν δεν έχεις να πληρώσεις κάποιο φόρο ή γενικά κάποια κράτηση από την εφορία θα πάρεις την επιστροφή. αλλιώς γίνεται συμψηφισμός με αυτά που ενδεχομένως χρωστάς. δε χρειάζεται να κάνεις κάποια κίνηση εσύ,
Miracle Worker Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Έχει σημασία πότε πληρώθηκες. Αν πληρώθηκες μέσα στο 2015, τότε θα φανούν στη φετινή φορολογική δήλωση. Την δήλωση μόνη σου την κάνεις; Λογικά όταν κάνεις τη δήλωση θα εμφανιστούν αυτόματα ως επιστροφή φόρου. Φυσικά πρέπει να πληρείς τα εισοδηματικά κριτήρια για επιστροφή φόρου. Αν έχεις μεγάλα εισοδήματα από άλλες πηγές ή μεγάλη περιουσία, μπορεί να μην τα πάρεις.
Vapir Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 αν λοιπόν δεν έχεις να πληρώσεις κάποιο φόρο ή γενικά κάποια κράτηση από την εφορία θα πάρεις την επιστροφή. αλλιώς γίνεται συμψηφισμός με αυτά που ενδεχομένως χρωστάς. δε χρειάζεται να κάνεις κάποια κίνηση εσύ, καλά μην παίρνεις κ όρκο , έτσι έλεγαν κ άλλοι πέρσι με τις κρατήσεις του προηγούμενου voucher , πήγα έκανα το χαρτί που ζητάς επιστροφή των κρατήσεων στην εφορία και μου τα βάλανε τις μέρες που άρχιζαν τα cc Άλλοι γνωστοί κ φίλοι περίμεναν κ περίμεναν , τίποτα, 2-3 μήνες μετά πήγαν έκαναν το αντίστοιχο χαρτί στην εφορία μαζί με μια φωτοτυπία λογαριασμού τραπέζης (για να μπουν τα χρήματα) και τους τα έβαλαν στις 3-4 μέρες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα