rockfm81 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Παιδιά να διαβάζετε τι γράφω, είμαι ήδη στο εξωτερικό. Χαρά στο κουράγιο σου με αυτά που διαβάζεις.. Από Γερμανία σου γράφω,νεομετανάστης,ευτυχώς δουλεύω στον τομέα μου. Όμως όπως έχεις καταλάβει εσύ και όχι κάποιοι που γράφουν με γνώμονα το θείο τους πριν 30 χρόνια ήταν ένας απλός εργάτης στο εργοστάσιο και με τη διαφορά ισοτιμίας μάρκου-δραχμής,σήκωνε πολυκατοικίες στην Ελλάδα, η κατάσταση εδώ μόνο ευοίωνη δεν είναι.. Πολλά πράγματα,έχουν αλλάξει προς το χειρότερο. Δομές,υπηρεσίες και το χειρότερο,η ίδια η κοινωνία. Όταν ήρθα εδώ και γράφτηκα στο Arbeitsamt(οαεδ),όσους είχαμε τριτοβάθμια πτυχία μας μάζεψαν σε μια μεγάλη αίθουσα ώστε να μας ενημερώσουν για ευκαιρίες εργασίας σε δουλειες που απαιτούν προσόντα. Λοιπόν,ΟΛΟΙ οι Γερμανοί με πτυχία,Master,κ.λ.π. ρωτούσαν μόνο πως θα γίνει να βρουν δουλειά σε άλλες χώρες.Ρωτούσαν για συγκεκριμένες χώρες. Τότε,δεν καταλάβαινα γιατί θέλουν να φύγουν,εδώ και καιρό όμως έχω αρχίσει να καταλαβαίνω. Το καλό στη Γερμανία είναι ότι οι σπουδές είναι δωρεάν. Το κακό είναι ότι πλην συγκεκριμένων ειδικοτήτων,δεν παίζει να βρεις δουλειά και γενικά η κοινωνία πάει κατά διαόλου με τους ηλίθιους που κυβερνούν και εδώ. Η μετανάστευση στην Αμερική είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Πλέον μπορείς να μπεις και να παραμείνεις για εύλογο διάστημα μόνο με φοιτητική βίζα(αν και θα πρέπει να υπολόγίσεις περίπου 10.000 δολ το χρόνο κόστος για δίδακτρα) και όταν τελειώσεις,αν δεν παντρευτείς Αμερικάνα υπήκοο,πολύ δύσκολα να πάρεις πράσινη κάρτα. Κι αν σε πιάσουν παράνομο,για δέκα χρόνια την ξεχνάς την Αμερική. Με ένα googlάρισμα θα διαβάσεις αυτά που σου γράφω,σε αντίστοιχα forum μετανάστευσης. 2
kaliakman Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 http://www.ece.tuc.gr/4101.html Να φανταστώ ότι δεν μιλάμε για το ίδιο αντικείμενο?? Γιατί παλαιοτερα που το είχα ψάξει ήταν πολύ καλή φάση αυτό..
masteripper Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Τωρα πια δεν υπάρχει πτυχίο με νόημα...το θέμα είναι να πιάνεις τον σφυγμό 10 χρόνια προτού γίνουν καθημερινότητα....
andreapaog328 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Τωρα πια δεν υπάρχει πτυχίο με νόημα...το θέμα είναι να πιάνεις τον σφυγμό 10 χρόνια προτού γίνουν καθημερινότητα.... το θέμα είναι να μη γίνεις άλλο ένας που κολλάει και βάζει πολύμετρα. πρέπει κάπως να ξεχωρήσεις όταν δίπλα σου είναι αλλοι 100. 1
CtrlFreak Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Από τους συμφοιτητές μου πάντως οι περισσότεροι έχουν βρει δουλειά, ακόμα και οι μέτριοι εργάζονται. Νομίζω πως είναι τόσο γενικό επάγγελμα που δύσκολα δεν θα βρεις κάτι να κάνεις. Οτιδήποτε λειτουργεί με ρεύμα, ιδιαίτερα χαμηλής τάσης είναι μέσα στο πεδίο που διδάχθηκε. Μεταπτυχιακό στην πληροφορική και το πρώτο σου πτυχίο δεν έχουν καμία σχέση βασικά. Να το κάνεις αν γουστάρεις και μπορείς απλά είναι άλλο αντικείμενο. Αλλά μιλάμε συγκεκριμένα για μεταπτυχιακό ως μέσο για εύρεση εργασίας; Αν ναι νομίζω ότι δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Η πληροφορική είναι τόσο ανοιχτή σαν επάγγελμα που πολύ πιο εύκολα θα μάθει ένας ηλεκτρονικός να φτιάχνει site από έναν πληροφορικάριο να σχεδιάζει αναλογικά κυκλώματα. Πέρα των κοινών μαθημάτων προγραμματισμού/δικτύων/τηλεπικοινωνιών που έχουν.
defacer Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Η πληροφορική είναι τόσο ανοιχτή σαν επάγγελμα που πολύ πιο εύκολα θα μάθει ένας ηλεκτρονικός να φτιάχνει site από έναν πληροφορικάριο να σχεδιάζει αναλογικά κυκλώματα. Πέρα των κοινών μαθημάτων προγραμματισμού/δικτύων/τηλεπικοινωνιών που έχουν. Ναι αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχουν πολλή σχέση, απλά το ένα χρειάζεται πιο δομημένη μάθηση από το άλλο όπου πας και πασαλείβεις hello world στα πρώτα 5 λεπτά. Source: πάντα ήθελα να ασχοληθώ με πληροφορική και όντως τελικά ασχολήθηκα, αλλά στο ενδιάμεσο πήγα πολυτεχνείο.
bluesattack Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Μια χαρα σχολη ειναι.Δεν θα μυριζουμε και τα νυχια μας στα 20 μας χρονια ποτε θα σκασει η επομενη μεγαλη κριση και ποιον θα χτυπησει..Ασε, που ακομα και τις καλες μερες, ειναι και θεμα γνωριμιων και τυχης 2
alan2 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Μεταπτυχιακό στην πληροφορική και το πρώτο σου πτυχίο δεν έχουν καμία σχέση βασικά. Να το κάνεις αν γουστάρεις και μπορείς απλά είναι άλλο αντικείμενο. Αλλά μιλάμε συγκεκριμένα για μεταπτυχιακό ως μέσο για εύρεση εργασίας; Αν ναι νομίζω ότι δεν είναι η καλύτερη επιλογή. και πιο μεταπτυχιακό θα ήταν καλύτερο για εύρεση εργασίας?
UniversalMachine Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 assembly, C, VHDL, C++ έχεις κάνει?.. και δέν εννοώ τυπικές γνώσεις.. γιατί άν δέν ξέρεις τί είναι αυτά ξέχνα το το μάστερ σε πληροφορική.. τα μάστερ στη Γερμανία νομίζω είναι 2 χρόνια.. αλλά είναι δωρεάν όντως.. Στις ΗΠΑ έχει 8 εκ. ανέργους από το 2008 που έπιασε η κρίση.. τα 5 εκ. είναι άστεγοι και μένουν σε τροχόσπιτα! Οι ΗΠΑ είναι ο πλέον "αφιλόξενος" τόπος για να ψάξεις για δουλειά.. είναι το πιό ακραίο καπιταλιστικό σύστημα και ο εργοδότης δέν απαιτεί μόνο να είσαι καλός στη δουλειά σου αλλά να του παράγεις και συγκεκριμένο κέρδος σε δεδομένο χρονικό διάστημα! Ασε που για να βγάλεις βίζα θέλει και χρήμα και ταλαιπωρία.. Στη Γερμανία που πήγες ξέρεις άριστα γερμανικά? περίεργο μου φαίνεται που δέν έχεις βρεί δουλειά ακόμα.. Ο μηχανικός είναι πολύ γενική έννοια.. ξέρω ηλεκτρολόγους που κάνουν τους μηχανολόγους.. χημικούς που κάνουν τους μηχανολόγους και πάει λέγοντας.. εσύ είσαι τεχνικός ηλεκτρονικός.. άρα ψάχνεις συγκεκριμένα πράγματα..
Ntinaras Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Ο ηλεκτρονικός μηχανικός είναι μόνο από ΤΕΙ κανεις λαθος, το τμημα υπαρχει και στο πολυτεχνειο κρητης.
Mr_Proper Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Ρε φίλε είμαι Γερμανία και εσύ μου λες ένα καρο βλακείες τα οποία αυτά εδώ δεν ισχύουν. Ε τότε ζείς στην κορμάρα σου αν και στην γερμάνια δεν μπορείς να βγάλεις μεροκάματο ως ηλεκτρονικός μηχανικός είναι σαν να λες ειμαι στην Μύκονο και δεν μπορώ να βρώ... τεσπα.. Στην ελλάδα θα το καταλάβαινα υπο τις προϋποθέσεις που έβαλα στο προηγούμενο ποστ.
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Χαρά στο κουράγιο σου με αυτά που διαβάζεις.. Από Γερμανία σου γράφω,νεομετανάστης,ευτυχώς δουλεύω στον τομέα μου. Όμως όπως έχεις καταλάβει εσύ και όχι κάποιοι που γράφουν με γνώμονα το θείο τους πριν 30 χρόνια ήταν ένας απλός εργάτης στο εργοστάσιο και με τη διαφορά ισοτιμίας μάρκου-δραχμής,σήκωνε πολυκατοικίες στην Ελλάδα, η κατάσταση εδώ μόνο ευοίωνη δεν είναι.. Πολλά πράγματα,έχουν αλλάξει προς το χειρότερο. Δομές,υπηρεσίες και το χειρότερο,η ίδια η κοινωνία. Όταν ήρθα εδώ και γράφτηκα στο Arbeitsamt(οαεδ),όσους είχαμε τριτοβάθμια πτυχία μας μάζεψαν σε μια μεγάλη αίθουσα ώστε να μας ενημερώσουν για ευκαιρίες εργασίας σε δουλειες που απαιτούν προσόντα. Λοιπόν,ΟΛΟΙ οι Γερμανοί με πτυχία,Master,κ.λ.π. ρωτούσαν μόνο πως θα γίνει να βρουν δουλειά σε άλλες χώρες.Ρωτούσαν για συγκεκριμένες χώρες. Τότε,δεν καταλάβαινα γιατί θέλουν να φύγουν,εδώ και καιρό όμως έχω αρχίσει να καταλαβαίνω. Αρχίσαμε πάλι τις κλασικές βλακείες "Η Γερμανία/Αγγλία/Αμερική/Αυστραλία/κτλ πάει από το κακό στο χειρότερο" "Μα αφού και οι Γερμανοί/Γάλλοι/Πορτογάλλοι/κτλ θέλουν να φύγουν σε άλλη χώρα, τότε γιατί να πάω Γερμανία/Γαλλία/Πορτογαλλία/κτλ;;;;;" "Πριν 100 χρόνια ήταν καλύτερα" Κι άλλα πολλά που πραγματικά λυπάμαι να τα διαβάζω. Το μόνο που έχω να πω είναι αυτοεκπληρούμενη προφητεία
defacer Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 και πιο μεταπτυχιακό θα ήταν καλύτερο για εύρεση εργασίας? Δε λέω ότι αυτό το μεταπτυχιακό δεν είναι καλό. Λέω ότι το μεταπτυχιακό κατα τη γνώμη μου δεν είναι το καλύτερο μέσο για να βρεις δουλειά στο συγκεκριμένο χώρο. Ακόμα και απλήρωτος intern να πήγαινες κάπου για ένα χρόνο (που ούτε απλήρωτος θα είσαι ούτε ένα χρόνο θα χρειαστεί), τα έξοδά σου θα ήταν λιγότερα και η εύρεση θέσης πιο άμεση.
UniversalMachine Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 τί να πεί και αυτός που δέν μπόρεσε ποτέ του να σπουδάσει γιατί δέν είχε οικονομική άνεση.. έχουμε παρεξηγήσει πάντως πολύ τις σπουδές.. παιδιά οι σπουδές είναι απλώς το introduction του τομέα που ασχολείστε.. το πτυχίο είναι ένα πιστοποιητικό ότι είστε σχετικοί με κάποιες βασικές έννοιες και έχετε διδαχτεί τη μεθοδολογία για το πώς θα εργαστείτε σε βασικά προβλήματα.. μετα τις σπουδές είναι στο χέρι του καθένα να "κατακτήσει" το τομέα του.. άν δέν έχεις το "μάτι της τίγρης" δέν πρόκεται να πετύχεις ποτέ.. άσχετα με το μέσο και τις οικονομικές συνθήκες.. και τα χρήματα που βγάζει ο καθένας πχ άν κάποιος δέν του αρέσει ο προγραμματισμός δέν θα γίνει ποτέ επιτυχημένος μηχανικός λογισμικού δέ πα να χει 100 πτυχία.. δέν ζούμε στο Μεσαίωνα.. η επιστημονική γνώση είναι προσβάσιμη στον καθένα από παντου.. κανένας επιτυχημένος επαγγελματίας δέν πέτυχε γιατι είχε σκοπό τα χρήματα ή γιατί έβγαλε πανεπιστήμιο με όνομα.. 3
kostaks3 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Η πληροφορική είναι τόσο ανοιχτή σαν επάγγελμα που πολύ πιο εύκολα θα μάθει ένας ηλεκτρονικός να φτιάχνει site από έναν πληροφορικάριο να σχεδιάζει αναλογικά κυκλώματα. Πέρα των κοινών μαθημάτων προγραμματισμού/δικτύων/τηλεπικοινωνιών που έχουν. Μην λεμε και οτι θελουμε. Πλεον διδασκονται ψηφιακα,αναλογικα κυκλωματα με εργαστηρια κιολας και σωστο εξοπλισμο. Τωρα οσον αφορα το θεμα,πρεπει να εχεις και λιγη τυχη και γνωριμιες για να βρεις δουλεια εξωτερικο απ'οτι ακουω απο γνωστους
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα