Ψιτ Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Αδέρφια, μιλάτε για Αμερικές και Γερμανίες, γενικεύοντας τις προσωπικές σας εμπειρίες. Αυτό είναι λάθος! Από εκεί και πέρα, αν πήγαινα το χρόνο 20 χρόνια πίσω, θα σπούδαζα electrical engineer για να είχα την ίδια καριέρα, αλλά ευκολότερα έχοντας διδαχτεί τα θεμελιώδη του τομέα!
kirileman Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Αν πήγαινε το χρόνο πίσω, εννοείται ότι δεν θα σπούδαζα μηχανικός. Γιατρός με ειδίκευση στην εξωσωματική ή ψυχίατρος θα γινόμουν.
Mr_Proper Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Αν πήγαινε το χρόνο πίσω, εννοείται ότι δεν θα σπούδαζα μηχανικός. Γιατρός με ειδίκευση στην εξωσωματική ή ψυχίατρος θα γινόμουν. θα ήθελες να γίνεις γιατρός με ειδίκευση στην εξωσωματική σε εναν κόσμο που οι γεννήσεις μειώνονται δραματικά κάθε χρόνο (στις ανεπτυγμένες χώρες) ;
rockfm81 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Αρχίσαμε πάλι τις κλασικές βλακείες "Η Γερμανία/Αγγλία/Αμερική/Αυστραλία/κτλ πάει από το κακό στο χειρότερο" "Μα αφού και οι Γερμανοί/Γάλλοι/Πορτογάλλοι/κτλ θέλουν να φύγουν σε άλλη χώρα, τότε γιατί να πάω Γερμανία/Γαλλία/Πορτογαλλία/κτλ;;;;;" "Πριν 100 χρόνια ήταν καλύτερα" Κι άλλα πολλά που πραγματικά λυπάμαι να τα διαβάζω. Το μόνο που έχω να πω είναι αυτοεκπληρούμενη προφητεία Επιχειρήματα ξέρεις τι είναι; Αν δεν έχεις, μη γράφεις για βλακείες,δε με ξέρεις κι από χθες. Εγώ έγραψα μόνο για τη Γερμανία και όχι για τις χώρες που αναφέρεις. Και ναι,συγκριτικά με την εποχή του μάρκου ή τα πρώτα χρόνια της νέας χιλιετίας είναι αντικειμενικά χειρότερα για λόγους που ξέρει και ένα 5χρονο εδώ. Κάτι τέτοια κανόνια που μας σκάνε εδώ: http://www.koutipandoras.gr/article/161792/kindyneyei-me-hreokopia-i-deutsche-bank-apeileitai-i-germania τα ξέρεις; Mάλλον όχι.. Και κοινωνικά είναι έκρυθμη η κατάσταση,με άνοδο της ακροδεξιάς,αύξηση της εγκληματικότητας,κ.λ.. Τέλος,αν λυπάσαι,τότε να μη τα διαβάζεις. Και κάποιοι άλλοι που η μεγαλύτερη σχέση σας με τη Γερμανία είναι ότι ψωνίζεται στο Lidl, αφήστε κανένα θέμα χωρίς να κάνετε τους ξερόλες..
kirileman Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 θα ήθελες να γίνεις γιατρός με ειδίκευση στην εξωσωματική σε εναν κόσμο που οι γεννήσεις μειώνονται δραματικά κάθε χρόνο (στις ανεπτυγμένες χώρες) ; Το βλέπεις που χρειάζονται;
michalisv Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 assembly, C, VHDL, C++ έχεις κάνει?.. και δέν εννοώ τυπικές γνώσεις.. γιατί άν δέν ξέρεις τί είναι αυτά ξέχνα το το μάστερ σε πληροφορική.. τα μάστερ στη Γερμανία νομίζω είναι 2 χρόνια.. αλλά είναι δωρεάν όντως.. Στις ΗΠΑ έχει 8 εκ. ανέργους από το 2008 που έπιασε η κρίση.. τα 5 εκ. είναι άστεγοι και μένουν σε τροχόσπιτα! Οι ΗΠΑ είναι ο πλέον "αφιλόξενος" τόπος για να ψάξεις για δουλειά.. είναι το πιό ακραίο καπιταλιστικό σύστημα και ο εργοδότης δέν απαιτεί μόνο να είσαι καλός στη δουλειά σου αλλά να του παράγεις και συγκεκριμένο κέρδος σε δεδομένο χρονικό διάστημα! Ασε που για να βγάλεις βίζα θέλει και χρήμα και ταλαιπωρία.. Στη Γερμανία που πήγες ξέρεις άριστα γερμανικά? περίεργο μου φαίνεται που δέν έχεις βρεί δουλειά ακόμα.. Ο μηχανικός είναι πολύ γενική έννοια.. ξέρω ηλεκτρολόγους που κάνουν τους μηχανολόγους.. χημικούς που κάνουν τους μηχανολόγους και πάει λέγοντας.. εσύ είσαι τεχνικός ηλεκτρονικός.. άρα ψάχνεις συγκεκριμένα πράγματα.. Μην ξεχνας ομως οτι στις ΗΠΑ η ανεργια ειναι σε παρα πολυ χαμηλα επιπεδα (4.9% και πεφτει συνεχως) + περισσότερες εταιρίες σχετικά με το αντικειμενο του ts,φθηνοτερο σχετικα κοστος ζωης κτλ ΑΛΛΑ το μεγαλύτερο μειονέκτημα ειναι ότι για να βγάλεις βιζα ειναι σχεδον αδυνατο και αμα τελικα δεν βρεις δουλειά εχεις ξεμείνει στην αλλη ακρη του Ατλαντικου...
Mr_Proper Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Επιχειρήματα ξέρεις τι είναι; Αν δεν έχεις, μη γράφεις για βλακείες,δε με ξέρεις κι από χθες. Εγώ έγραψα μόνο για τη Γερμανία και όχι για τις χώρες που αναφέρεις. Και ναι,συγκριτικά με την εποχή του μάρκου ή τα πρώτα χρόνια της νέας χιλιετίας είναι αντικειμενικά χειρότερα για λόγους που ξέρει και ένα 5χρονο εδώ. Κάτι τέτοια κανόνια που μας σκάνε εδώ: http://www.koutipandoras.gr/article/161792/kindyneyei-me-hreokopia-i-deutsche-bank-apeileitai-i-germania τα ξέρεις; Mάλλον όχι.. Και κοινωνικά είναι έκρυθμη η κατάσταση,με άνοδο της ακροδεξιάς,αύξηση της εγκληματικότητας,κ.λ.. Τέλος,αν λυπάσαι,τότε να μη τα διαβάζεις. Και κάποιοι άλλοι που η μεγαλύτερη σχέση σας με τη Γερμανία είναι ότι ψωνίζεται στο Lidl, αφήστε κανένα θέμα χωρίς να κάνετε τους ξερόλες.. θες να πείς ότι η άνοδος των χρεών απο τα CDS της τράπεζας της Γερμανίας το τελευταίο δίμηνο ειναι υπαίτια που τα τελευταία χρόνια εσύ δεν μπορείς να βρεις δουλειά στην Γερμανία; H Γερμανία ειναι μια απο τις μεγαλύτερες αγορές στην Ευρώπη και μια χώρα που έχει απο τους μικρότερους δείκτες ανεργίας... Συγγνώμη αλλά αν δεν μπορείς να βρεις στην Γερμανία δουλειά δεν φταίει η κατάσταση στην χώρα.... απλά δεν κάνουν και χάρες... Δεν ψώνισα ποτέ στα lidl έζησα χρόνια (και πηγαίνω) Φρανκφούρτη Νιρεμβέργη Βερολίνο.
Ψιτ Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Αν πήγαινες Λονδίνο Άμστερνταμ, θα δουν το Μάτζικ μπας... Σημείωση: έχω ζήσει 10 χρόνια στη Γερμανία.,
The_Judas Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Ο καθένας εκ του ασφαλούς νομίζει ότι το επάγγελμα του άλλου έχει εγγυημένη επιτυχία. Εδώ πλέον όλη Ελλάδα σπουδάζει οικονομικά-πληροφορική-διοίκηση επιχειρήσεων κλπ. Οπως επίσης και ο καθένας έχει ευσεβείς πόθους για την διάλυση του "εχθρού" του (Γερμανία). 3
Mr_Proper Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Αν πήγαινες Λονδίνο Άμστερνταμ, θα δουν το Μάτζικ μπας... Σημείωση: έχω ζήσει 10 χρόνια στη Γερμανία., και εσύ δηλαδή συμφωνείς ότι η κατάσταση στην Γερμανία ειναι χάλια και πάει για φούντο; η μάλλον καλύτερα (γιατι το μέλλον ειναι υπο συζήτηση) τα τελευταία χρόνια εως και σήμερα ειναι χάλια και πατώνει; Γιατι την αναφορά στο κομμάτι απο τρύπες δεν την καταλαβαίνω.
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Επιχειρήματα ξέρεις τι είναι; Αν δεν έχεις, μη γράφεις για βλακείες,δε με ξέρεις κι από χθες. Εγώ έγραψα μόνο για τη Γερμανία και όχι για τις χώρες που αναφέρεις. Και ναι,συγκριτικά με την εποχή του μάρκου ή τα πρώτα χρόνια της νέας χιλιετίας είναι αντικειμενικά χειρότερα για λόγους που ξέρει και ένα 5χρονο εδώ. Κάτι τέτοια κανόνια που μας σκάνε εδώ: http://www.koutipandoras.gr/article/161792/kindyneyei-me-hreokopia-i-deutsche-bank-apeileitai-i-germania τα ξέρεις; Mάλλον όχι.. Και κοινωνικά είναι έκρυθμη η κατάσταση,με άνοδο της ακροδεξιάς,αύξηση της εγκληματικότητας,κ.λ.. Τέλος,αν λυπάσαι,τότε να μη τα διαβάζεις. Και κάποιοι άλλοι που η μεγαλύτερη σχέση σας με τη Γερμανία είναι ότι ψωνίζεται στο Lidl, αφήστε κανένα θέμα χωρίς να κάνετε τους ξερόλες.. Κάθε φορά που κάποιος ασκεί κριτική και δεν υπαρχει τέτοια έντονη αντίδραση, ένα αστέρι πέφτει. Μερικοί είστε τόσο προβλέψιμοι που δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Σας προτείνω να πάτε στο Κουβέιτ για 5-10 χρόνια. Θα δουλέψετε σαν σκυλιά. Μετά μεταναστεύετε στη Ταϊλάνδη και ζείτε άρχοντες για το υπόλοιπο της ζωή σας Τι κι αν χρεοκοπήσει η deutsche bank πραγματικά στα τέτοια σας. Θα είστε τόσο πλούσιοι από την συναλλαγματική ισοτιμία που τα λεφτά δεν θα τρέχουν από τα μπατζάκια αλλά από το πουλί σας
The_Judas Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Εχει πολύ πλάκα που όλοι οι «αντικαπιταλιστές» πηγαίνουν σε Γερμανία-Αγγλία-ΗΠΑ για να δουλέψουν. 3
Βασίλης_29 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Διαφωνείς αλλά Γερμανία που μένω και έχω στείλει πάνω από 500 αιτήσεις και όχι μόνο, εδώ το πολύ πολύ να καταλήξεις ηλεκτρολόγος μέσω γραφείων ενοικίασης προσωπικού, γενικά δεν έχει δουλειά. Δεν λειτουργεί η Γερμανία σαν την Ελλάδα, αν ήμουν Ελλάδα προ κρίσεως, σίγουρα θα ήμουν σε πολύ καλύτερο στάδιο. Όσο για τους παραπάνω που θέλω και καλά να βολευτώ κλπ, υπάρχει άτομο που να μην θέλει να έχει μια δουλειά πάνω σε αυτό που σπούδασε; 1. Το βιογραφικό σου είναι δομημένο στα πρότυπα και τυχόν ιδιαιτερότητες των γερμανικών βιογραφικών ή απλά πήρες το ελληνικό και το μετέφρασες στα γερμανικά και το στέλνεις από δω και απο κει; 2. Γνωρίζεις από καλά ως άριστα την γερμανική γλώσσα; 3. Πέρα από το πτυχίο και την γλώσσα έχεις άλλες δεξιότητες π.χ σεμινάρια, πιστοποιήσεις; Δεν τα λέω για να στην πω, αλλά αν νομίζεις οτι επειδή εδώ είναι δύσκολα δεν θα είναι δύσκολα και στο εξωτερικό ή θα σε λυπηθεί ο ξένος.... προφανώς έρχεται και η διάψευση Όλα αυτά επιδιορθώσεις, τα έκανα στην Ελλάδα, το ίδιο κινητά κλπ, τα πάντα. Αλλά αν το πεις σε Γερμανό θα σου πει φέρε μου χαρτί που να πιστοποιεί όλα αυτά ή συστατικές επιστολές. Εκτός αυτού προσλαμβάνουν μόνο Γερμανούς ακόμη και αν δεν έχουν προϋπηρεσία. Δεν θεωρώ κατάλληλη χώρα εδώ που μένω, αλλά σκέφτομαι κάτι για Αμερική που μπορώ πιο εύκολα να επικεντρωθώ πάνω σε κάτι που μου αρέσει. 1. Δούλευες με ένσημα, αν οχι λυπάμαι αλλά και στην Ελλάδα σε μελλοντικές δουλειές θα έχεις πρόβλημα; 2. Ναι έπρεπε να ζητήσεις μια βεβαίωση από τον κάθε εργοδότη καλού κακού με το τι ανέλαβες ακόμα και αν έμπαιναν ένσημα. 3. Γενικά με την εύρεση εργασίας ισχύει οτι και με την διαδικασία απόδειξης σε μια δίκη, όσο περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία για κάτι τόσο το καλύτερο. Η σκέψη για μεταπτυχιακό είναι καλή, παραταύτα έχω ακούσει οτι και μεταπτυχιακό να κάνεις σε κάποιες χώρες αν ο εργοδότης σκοπεύει και θέλει να προσλάβει μόνο ντόπιο τότε δεν θα σε πάρει οτι και να κάνεις, αυτό άκουσα από φίλο μου στην Σουηδία. 1
rockfm81 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 θες να πείς ότι η άνοδος των χρεών απο τα CDS της τράπεζας της Γερμανίας το τελευταίο δίμηνο ειναι υπαίτια που τα τελευταία χρόνια εσύ δεν μπορείς να βρεις δουλειά στην Γερμανία; H Γερμανία ειναι μια απο τις μεγαλύτερες αγορές στην Ευρώπη και μια χώρα που έχει απο τους μικρότερους δείκτες ανεργίας... Συγγνώμη αλλά αν δεν μπορείς να βρεις στην Γερμανία δουλειά δεν φταίει η κατάσταση στην χώρα.... απλά δεν κάνουν και χάρες... Δεν ψώνισα ποτέ στα lidl έζησα χρόνια (και πηγαίνω) Φρανκφούρτη Νιρεμβέργη Βερολίνο. Εσύ τώρα γράφεις σοβαρά ενώ με έχεις μπερδέψει με το θεματοθέτη; Ποιος δε έχει δουλειά; Εγώ δουλεύω και μάλιστα στον τομέα μου,το έγραψα από το πρώτο post.. Ξέρεις πως διαμορφώνονται οι μικροί δείκτες ανεργίας; Μini job ξέρεις τι είναι; Έζησες χρόνια και πηγαίνεις Νυρεμβέργη,μακάρι να ξερες και πως γράφεται... 1
Mr_Proper Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί πιστεύεις ότι θα είναι καλύτερα στις ΗΠΑ πέραν του ότι the grass is always greener on the other side. Αν μη τι άλλο το ίδιο θα σκεφτόσουν και για τη Γερμανία και βλέπουμε όλοι πού ήρθαν τελικά τα πράγματα. Το σκέφτηκες καθόλου αυτό; Εσύ τώρα γράφεις σοβαρά ενώ με έχεις μπερδέψει με τοΝ θεματοθέτη; Ποιος δεΝ έχει δουλειά; Εγώ δουλεύω και μάλιστα στον τομέα μου,το έγραψα από το πρώτο post.. Ξέρεις πως διαμορφώνονται οι μικροί δείκτες ανεργίας; Μini job ξέρεις τι είναι; Έζησες χρόνια και πηγαίνεις Νυρεμβέργη,μακάρι να ξερες και πως γράφεται... Ξέρω ότι είναι Nürnberg από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κάποιος κανόνας για το πως να μετατρέπονται τα ξενικά ονόματα στα ελληνικά. μόνο παραδοχές ή νόρμες. Όπως και να έχει βασταγερό το επιχείρημά σου ξέρω τι είναι τα minijob είναι η λύση στο να κάνουν καμιά δουλειά οι λαθρομετανάστες οι ανειδίκευτοι πιτσιρικάδες και πάει λέγοντας και αυτό σε πειράζει τώρα ; αντί να πεις μπράβο που είχαν σκεφτεί το συγκεκριμένο concept σε ενοχλεί κιόλας καλύτερα arbeitslos ; είναι 5.5 % η ανεργία στην Γερμανία και χωρίς τα minijobs θα ανέβαινε περίπου 10% Τέλος το " αν δεν μπορείς να βρεις στην Γερμανία δουλειά δεν φταίει η κατάσταση στην χώρα" Δεν πήγαινε για εσένα αλλά για όποιον δεν μπορεί να βρει δουλειά στην Γερμανία... Όποιος έχει την μύγα βέβαια...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα