Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δες κανα internship, να αποκτησεις εμπειρια πρωτα.....

Χωρις xp δεν πας πουθενα πλεον... 

Το προσπάθησα και αυτό και έφαγα άκυρα απ ότι ρώτησα όλοι οι Γερμανοί δεν μπορούν να βρουν δυσκολεύονται. 

Δημοσ.

Όπως έχει αναφερθεί, το να έχεις γράψει ένα hello world δεν σε κάνει προγραμματιστή, όπως το να αλλάζεις λάμπα δεν σε κάνει ηλεκτρολόγο.

Για πρώτη δουλειά στη Γερμανία, όπως και παντού χωρίς καλή προϋπηρεσία καμία πόρτα δεν ανοίγει από την πρώτη μερα διάπλατα, θέλει καλό ψάξιμο που θα διαρκέσει συνήθως αρκετους μήνες. Όσο καλύτερα γερμανικά μιλάς, καλό βιογραφικό έχεις και καλή εντύπωση στις συνεντεύξεις δίνεις τόσο μειώνεται αυτός ο χρόνος.

Γενικώς ο ελάχιστος ρεαλιστικός χρόνος από την στιγμή που θα στείλεις το βιογραφικό σου μέχρι πρότασης για συνεργασία είναι 2 μήνες. Και αυτό φυσικά μειώνεται με την εμπειρία σου. Αλλά γενικά είναι χαρακτηριστικά αργή θα έλεγα η διαδικασία.

Παρόλο που έχει πολλές θέσεις, ανταγωνισμός υπάρχει, μην περιμένεις να πας σε δουλειά που δεν θα έχουνε δει άλλους 5, 10, 20. Όσο μεγαλύτερη η πόλη, τόσο μεγαλώνει αυτός ο αριθμός. Οπότε άμα δεν έχεις xp, φρόντισε να εχεις πολύ καλή παρουσία στις συνεντεύξεις, όταν αυτές προκύπτουν και να στελνεις πολλά cv .

• Like 1
Δημοσ.

Όπως έχει αναφερθεί, το να έχεις γράψει ένα hello world δεν σε κάνει προγραμματιστή, όπως το να αλλάζεις λάμπα δεν σε κάνει ηλεκτρολόγο.

Για πρώτη δουλειά στη Γερμανία, όπως και παντού χωρίς καλή προϋπηρεσία καμία πόρτα δεν ανοίγει από την πρώτη μερα διάπλατα, θέλει καλό ψάξιμο που θα διαρκέσει συνήθως αρκετους μήνες. Όσο καλύτερα γερμανικά μιλάς, καλό βιογραφικό έχεις και καλή εντύπωση στις συνεντεύξεις δίνεις τόσο μειώνεται αυτός ο χρόνος.

Γενικώς ο ελάχιστος ρεαλιστικός χρόνος από την στιγμή που θα στείλεις το βιογραφικό σου μέχρι πρότασης για συνεργασία είναι 2 μήνες. Και αυτό φυσικά μειώνεται με την εμπειρία σου. Αλλά γενικά είναι χαρακτηριστικά αργή θα έλεγα η διαδικασία.

Παρόλο που έχει πολλές θέσεις, ανταγωνισμός υπάρχει, μην περιμένεις να πας σε δουλειά που δεν θα έχουνε δει άλλους 5, 10, 20. Όσο μεγαλύτερη η πόλη, τόσο μεγαλώνει αυτός ο αριθμός. Οπότε άμα δεν έχεις xp, φρόντισε να εχεις πολύ καλή παρουσία στις συνεντεύξεις, όταν αυτές προκύπτουν και να στελνεις πολλά cv .

Σωστά αυτά που λες η διαδικασία είναι αργή και χρονοβόρα. Αλλά το θέμα πλέον δεν αφορά τις εταιρίες αλλά τα γραφεία εύρεσης εργασίας. Για παράδειγμα PCB designer γίνεται πλέον μέσω γραφείων ενοικίασης προσωπικού ή Job Agencies. Γερμανικά μιλώ αρκετά καλά, υπάρχει τρελή γραφειοκρατία, πχ χωρίς αναγνώριση πτυχίου είσαι καταδικασμένος. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει κάποιος στην Γερμανία είναι να κάνει αναγνώριση πτυχίου, εκτός βέβαια από προγραμματιστές, νομίζω δεν τους ενδιαφέρει καθόλου. 

Ηλεκτρολογικές και ηλεκτρονικές εμπειρίες έχω αρκετές, κυρίως από πρώην δουλειές. Το να γίνω προγραμματιστής ή Hardware engineer πλέον είναι στόχος. 

Δημοσ.

Γιατι αναφερεις την αναγνωριση πτυχιου σαν να ειναι ενα προβλημα; Ειναι αρκετα απλη η διαδικασια, τα χαρτια σου μεταφρασμενα στα Γερμανικα, και αμα γινουν αποδεκτα σου ζητανε 200 ευρω. Οι εταιριες ευρεσης εργασιας ειναι απλα μια εναλλακτικη, σιγουρα δεν ειναι μονοδρομος.

Αμα θελεις οπως λες να γινεις προγραμματιστης η Hardware engineer, χωρις εμπειρια στο αντικειμενο σημαινει οτι πρεπει να ψαξεις αρκετα μεχρι να σου δωθει η καταλληλη ευκαιρια. Πρεπει λοιπον να τους πεισεις οτι εισαι καλυτερος απο τους υπολοιπους που θελουνε επισης την θεση. Μιλαμε για αναζητηση αρκετων μηνων, εφοσον εχεις τα θεωρητικα εφοδια ( οκ Γερμανικα, πτυχιο, πολυ καλα Αγγλικα κτλ... ). 

Δημοσ.

Γιατι αναφερεις την αναγνωριση πτυχιου σαν να ειναι ενα προβλημα; Ειναι αρκετα απλη η διαδικασια, τα χαρτια σου μεταφρασμενα στα Γερμανικα, και αμα γινουν αποδεκτα σου ζητανε 200 ευρω. Οι εταιριες ευρεσης εργασιας ειναι απλα μια εναλλακτικη, σιγουρα δεν ειναι μονοδρομος.

Αμα θελεις οπως λες να γινεις προγραμματιστης η Hardware engineer, χωρις εμπειρια στο αντικειμενο σημαινει οτι πρεπει να ψαξεις αρκετα μεχρι να σου δωθει η καταλληλη ευκαιρια. Πρεπει λοιπον να τους πεισεις οτι εισαι καλυτερος απο τους υπολοιπους που θελουνε επισης την θεση. Μιλαμε για αναζητηση αρκετων μηνων, εφοσον εχεις τα θεωρητικα εφοδια ( οκ Γερμανικα, πτυχιο, πολυ καλα Αγγλικα κτλ... ). 

Γιατί περιμένεις 3 μήνες την αναγνώριση συν την συλλογή εγγράφων μπορεί να σου πάρει 4 - 5 μήνες να δεις ένα χαρτί μπροστά σου.  Την ίδια διαδικασία που έκανα για τον Καναδά, μου πήρε ένα μήνα. Το μόνο πράγμα που χρειάστηκαν ήταν η αναλυτική σφραγισμένη από το ΤΕΙ. Το κόστος για την Γερμανία σου βγαίνει γύρω στα 500€ και όχι στα 200. 

Δημοσ.

Το κοστος στην Γερμανια σου βγαινει 200 ευρω + την μεταφραση, που εξυπακουετε. Δεν νομιζω κανενας να περιμενει να δεχονται Ελληνικα χαρτια. 

Η αναγνωριση για μενα πηρε ενα μηνα ακριβως που μου στειλανε την αλληλογραφια για την πληρωμη και μετα απο 1-2 βδομαδες ηρθε και το χαρτι.  Διαφορετικη αναμονη ανα περιοχη ενδεχομενως, αλλα αμα προετοιμαζεσαι να πας Γερμανια για δουλεια, ας εχεις φροντισει απο πιο πριν για την αναγνωρηση ωστε οταν πατησεις το ποδι σου στην χωρα, να την εχεις ηδη.

Δεν σου φταιει κανενας για την ελλειπη σου προετοιμασια, και δεν ειναι δυνατον να περιμενεις απο κανεναν να φροντιζει αυτα τα πραγματα για σενα. 

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί περιμένεις 3 μήνες την αναγνώριση συν την συλλογή εγγράφων μπορεί να σου πάρει 4 - 5 μήνες να δεις ένα χαρτί μπροστά σου.  Την ίδια διαδικασία που έκανα για τον Καναδά, μου πήρε ένα μήνα. Το μόνο πράγμα που χρειάστηκαν ήταν η αναλυτική σφραγισμένη από το ΤΕΙ. Το κόστος για την Γερμανία σου βγαίνει γύρω στα 500€ και όχι στα 200. 

Η διαδικασία διαρκεί περίπου ένα μήνα και με ένα κόστος 12-15 ευρώ ανά σελίδα,δεν βγαίνει με τίποτα 500ευρώ.

Εγώ με πτυχίο-αναλυτική βαθμολογία-προυπηρεσία ξεπέρασα για λίγο τα 200ευρώ.

Επίσης έχεις γράψει ότι οι Γερμανοί προσλαμβάνουν Γερμανούς και δίνουν έμφαση στα πτυχία,πιστοποιητικά,κ.λ.π.

Έχω συγγενή με μεταπτυχιακό που γράφει κώδικα σε εταιρεία και στο ίδιο γραφείο υπάρχει και αποφοιτος πληροφορικής από ελληνικό δημόσιο ΙΕΚ και Γερμανός χωρίς καν αντίστοιχο πτυχίο,που όμως αμφότεροι προσελήφθησαν γιατί για διάφορους λόγους,γνώριζαν να γράφουν κώδικα.

Η μόνη τους διαφορά με τον συγγενή μου,είναι ότι εκείνος λόγω μεταπτυχιακού παίρνει περισσότερα λεφτά.

Οι Γερμανοί νοιάζονται μόνο αν καταφέρνεις να τους κάνεις τη δουλειά,γιατί έχουν δει περιπτώσεις ατόμων με περγαμηνές(να ναι καλά καμιά κομματική παράταξη) που όταν δοκιμάστηκαν γελούσαν και τα ντουβάρια.

Τα πτυχία μετράνε μισθολογικά και αν διεκδικήσεις δουλειά στο δημόσιο.

Δημοσ.

150 ευρώ μετάφραση αναλυτικής στην Γερμανία, 20 ευρώ μετάφραση πτυχίου Ελλάδα, 200 ευρώ για την αναγνώριση, 30 ευρώ προξενείο Αμβούργου, 10 ευρώ επικύρωση από το δημαρχείο και 5 ευρώ να στείλω τον φάκελο, σύνολο 415€, αν έκανα την μετάφραση πτυχίου στην Γερμανία το κόστος ανέρχεται περίπου στα 500€. Είπα στα πτυχία πληροφορικής δεν δίνουν και τόσο σημασία, περισσότερο δίνουν σημασία την προϋπηρεσία.

Το ξαναεπαναλαμβάνω να διαβάζεται τι γράφω. 

Καναδάς 180€ για την αναγνώριση πτυχίου και 30 ευρώ για έξοδα στο προξενείο Αμβούργου. Αναγνώριση σε μια βδομάδα και αποστολή της αναγνώρισης πίσω σε μια βδομάδα, κόστος 210€. 

Δεν σου φταιει κανενας για την ελλειπη σου προετοιμασια, και δεν ειναι δυνατον να περιμενεις απο κανεναν να φροντιζει αυτα τα πραγματα για σενα. 

Φυσικά γι αυτό φρόντισα για τον εαυτό μου, αν είναι δυνατόν, από την στιγμή που είχα λίγα χρήματα στην άκρη, γιατί όταν πήγα Γερμανία δεν είχα φράγκο από Ελλάδα, οικονομική στήριξη και γνωστούς δεν είχα καθόλου, γιατί στην τελευταία μου δουλειά δεν με πλήρωναν σχεδόν καθόλου. Είχα ένα μεγάλο εφόδιο γνώριζα αρκετά καλά γερμανικά.

Εκτός αυτού, έχω βοηθήσει ένα σωρό άτομα με την αναγνώριση πτυχίων, γιατί αν δεν στο πούνε ότι στην Γερμανία μετράει το χαρτί, δεν έχεις μέλλον. Δεν είμαι βορειοελλαδίτης να τα γνωρίζω όλα από γνωστούς και να τα περιμένω όλα στο πιάτο όπως οι περισσότεροι Έλληνες μετανάστες στην Γερμανία. Ε τι κάνουμε παλεύω χωρίς σταματημό, δεν τα βρήκαμε όλα στο πιάτο από γνωστούς και φίλους. 

Δημοσ.

150 ευρώ μετάφραση αναλυτικής στην Γερμανία, 20 ευρώ μετάφραση πτυχίου Ελλάδα, 200 ευρώ για την αναγνώριση, 30 ευρώ προξενείο Αμβούργου, 10 ευρώ επικύρωση από το δημαρχείο και 5 ευρώ να στείλω τον φάκελο, σύνολο 415€, αν έκανα την μετάφραση πτυχίου στην Γερμανία το κόστος ανέρχεται περίπου στα 500€. Είπα στα πτυχία πληροφορικής δεν δίνουν και τόσο σημασία, περισσότερο δίνουν σημασία την προϋπηρεσία.

Το ξαναεπαναλαμβάνω να διαβάζεται τι γράφω. 

Καναδάς 180€ για την αναγνώριση πτυχίου και 30 ευρώ για έξοδα στο προξενείο Αμβούργου. Αναγνώριση σε μια βδομάδα και αποστολή της αναγνώρισης πίσω σε μια βδομάδα, κόστος 210€. 

Διαβαζουμε τι γράφεις και επειδή τα χαρτιά μας τα έχουμε κάνει πρόσφατα,προσπαθούμε με επιχειρήματα να σου πούμε ότι υπάρχει φθηνότερος τρόπος.

Αν και εγώ όλα τα χαρτιά μου τα μετέφρασα/επικύρωσα πριν φύγω,εσύ μπορείς να τηλεφωνήσεις εδώ:

http://www.mfa.gr/ypiresies-gia-ton-politi/metafrastiki-ypiresia/i-metaphrastiki-ypiresia.html

και κατόπιν συνεννόησης να στείλεις τα έγγραφα και να στα στείλουν πίσω επικυρωμένα.

Οι τιμές φαίνονται και είναι όσο σου γράψαμε και πριν.

Ναι,οι τιμές που ανέφερες και αφορούν τη Γερμανία μπορεί στο κρατίδιό σου να είναι αληθείς(σε εμάς εδώ είναι πιο φθηνές αυτές οι υπηρεσίες),αλλά και εμείς δεν είμαστε κοροϊδα να κάνουμε πλούσιο το κάθε προξενείο ή τον κάθε μεταφραστή που πατάει στην ανάγκη του κάθε μετανάστη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διαβαζουμε τι γράφεις και επειδή τα χαρτιά μας τα έχουμε κάνει πρόσφατα,προσπαθούμε με επιχειρήματα να σου πούμε ότι υπάρχει φθηνότερος τρόπος.

Αν και εγώ όλα τα χαρτιά μου τα μετέφρασα/επικύρωσα πριν φύγω,εσύ μπορείς να τηλεφωνήσεις εδώ:

http://www.mfa.gr/ypiresies-gia-ton-politi/metafrastiki-ypiresia/i-metaphrastiki-ypiresia.html

και κατόπιν συνεννόησης να στείλεις τα έγγραφα και να στα στείλουν πίσω επικυρωμένα.

Οι τιμές φαίνονται και είναι όσο σου γράψαμε και πριν.

Ναι,οι τιμές που ανέφερες και αφορούν τη Γερμανία μπορεί στο κρατίδιό σου να είναι αληθείς(σε εμάς εδώ είναι πιο φθηνές αυτές οι υπηρεσίες),αλλά και εμείς δεν είμαστε κοροϊδα να κάνουμε πλούσιο το κάθε προξενείο ή τον κάθε μεταφραστή που πατάει στην ανάγκη του κάθε μετανάστη.

Οι μεταφράσεις από το υπουργείο εξωτερικών είναι άθλιες, πήγα δυο φορές στα γραφεία τους Αθήνα, είχε κάτι τεράστιες ουρές, σηκώθηκα και έφυγα. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι κάνουν πανάθλιες μεταφράσεις. 

Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τα λεφτά που έδωσα έστω και ακριβά για την μετάφραση, γιατί άξιζε τα λεφτά της. Το προξενείο στο Αμβούργο δεν κάνει μετάφραση, η επίσκεψη στο Αμβούργο ήταν για την αίτηση να σταλθεί στο ΤΕΙ για να μου στείλουν την αναλυτική βαθμολογία επικυρωμένη, είχα μια παλιά στην Ελλάδα, αλλά ίσχυε μόνο 6 μήνες και δεν θυμάμαι που την είχα αφήσει. Την αίτηση στο προξενείο την πληρώνεις 10 ευρώ.

Όσο για την αναμονή της αναγνώρισης είναι μέχρι 3 μήνες συν φυσικά ο χρόνος περισυλλογής χαρτιών και τα σχετικά. 

Επεξ/σία από Sunstekos
Δημοσ.

Μπήκα κι εγώ περιμένοντας να δω κανέναν ιστορικό, κανέναν πολιτικό επιστήμονα να κλάψουμε μαζί, αλλά... Γουατέβερ, τα πάντα έρχονται σ αυτόν που περιμένει.

Η μόνη συμβουλή μου είναι δώσε βάση στις μεταφράσεις των μαθημάτων, να τα συγκρίνεις με αντίστοιχα μαθήματα έξω - οι μεταφραστές συνήθως δεν έχουν ιδέα και κάνουν συχνά τραγικά λάθη

Δημοσ.

Ρε φίλε sorry για το άκυρο,επειδή την κουβέντα την έχετε προχωρήσει σε πιο διαδικαστικά ζητήματα από ότι βλέπω,αλλά αν είναι να μην έχει μέλλον ο ηλεκτρονικός μηχανικός τι να πούμε και εμείς που σπουδάζουμε κοινωνιολογία δηλαδή.

Για Η.Π.Α που λες,ταυτίζομαι απολύτως μαζί σου γιατί και εγώ την θεωρώ εξαιρετική λύση ως προς το να εργαστεί κανείς για πολλούς και διάφορους λόγους που για χάριν οικονομίας δεν χρειάζεται να αναλύσω.Όπως προείπαν και κάποια παιδιά όμως εκεί είναι εξαιρετικά δύσκολο να μείνεις μόνιμα(τουλάχιστον μέσω της νόμιμης οδού).Επειδή και εγώ ψάχνομαι(ίσως θα ήταν ενδιαφέρον να ανοίξω ένα topic επ΄αυτού ως προς αυτά που με προβληματίζουν)έχω καταλάβει ότι η μόνη "πύλη" για να μεταναστεύσεις για μόνιμη εγκατάσταση στην Αμερική είναι το master(ή το διδακτορικό).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...