Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ πάντως νομιζω οτι η κοινωνιολογία ταιριάζει πιο πολύ σε αυτό το τοπικ. :Ρ

Αυτό πάντως με τις σπουδες ισχύει - και απο προσωπική πείρα αλλά και εμπειρίες φίλων - οι σπουδες και οι πρακτικη (ιδανικά σε συνδυασμό) στη χώρα προορισμού είναι η πιο ασφαλής μετάβαση στην εκει αγορά εργασίας. Λαμπρές εξαιρέσεις στον κυκλο μου είναι παρεμπιπτόντως μερικοι μηχανικοί με άψογη γνώση γερμανικών. Και ένας αστροφυσικός.

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλά ότι η κοινωνιολογία ταιριάζει πιο πολύ σε αυτό το topic αυτό είναι σίγουρο.Και γενικά όταν διάβασα τον τίτλο περίμενα να δω κανέναν συνάδελφο να λέει τον πόνο του  :-) ,ή κανέναν ιστορικό,πολιτικό επιστήμονα,ανθρωπολόγο κ.λ.π.

Ο λόγος όμως που σκέφτομαι να ανοίξω ένα νέο topic είναι γιατί θα ήθελα κάποιες απαντήσεις όσον αφορά την διαδικασία του μεταπτυχιακού στις Η.Π.Α και όχι για την κοινωνιολογία αυτή καθ΄αυτή.

Δημοσ.

η μόνη "πύλη" για να μεταναστεύσεις για μόνιμη εγκατάσταση στην Αμερική είναι το master(ή το διδακτορικό).

δεν ισχύει αυτό.

Δημοσ.

δεν ισχύει αυτό.

Καλέ μου φίλε με την απολυτότητα της έκφρασης προφανώς και δεν ισχύει.Για κάποιον νέο όμως που ενδιαφέρεται για την μετανάστευση στις Η.Π.Α ρεαλιστικά μιλώντας μόνο μέσα από το μεταπτυχιακό ή το διδακτορικό μπορεί να το κάνει(μιλάμε πάντα νόμιμα) και εξηγούμαι όσο πιο σύντομα μπορώ.

Το να σου προσφέρει π.χ δουλειά ένας Αμερικανός εργοδότης είναι δύσκολο καθώς 1)υπάρχει 6.000 δολάρια παράβολο που καλείται να πληρώσει στο κράτος επειδή δίνει εργασία σε μη υπήκοο των Η.Π.Α και 2)επειδή η Αμερικανική κυβέρνηση σε σχέση με τις αιτήσεις που γίνονται από τους εργοδότες κάθε χρόνο,χορηγεί περιορισμένο αριθμό για τις βίζες.Σημειωτέον ότι τα δικηγορικά έξοδα είναι τεράστια.Μετά υπάρχουν κάποιοι άλλοι τρόποι οι οποίοι είναι ακόμα πιο απίθανοι όπως η λοταρία(κερδίζουν 100 άτομα στην Ελλάδα κάθε χρόνο),ο γάμος με Αμερικανίδα υπήκοο ή αν είσαι διακεκριμένος ακαδημαϊκός,ιερέας και άλλα τέτοια.Τρέχα γύρευε δηλαδή.

Και προσέξτε και το πιο αστείο.Ακόμα και αν όντως πάρετε μια βίζα εργασίας σύμφωνα με τα παραπάνω,όταν αυτή τελειώσει(νομίζω 5 χρόνια διαρκεί) ο εργοδότης για τον οποίο δουλεύετε πρέπει να πείσει το Αμερικανικό κράτος για ποιον λόγο προσφέρει σε εσάς την θέση εργασίας και όχι σε έναν Αμερικανό υπήκοο!Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα δηλαδή να έχεις φτιάξει ας πούμε την ζωή σου εκεί και μετά από 5 χρόνια να σου πουν στο καλό!

Έχοντας αυτά στο μυαλό του κανείς νομίζω δεν είναι δύσκολο να καταλάβει ότι η λύση του μεταπτυχιακού είναι μακράν η καλύτερη για την μετανάστευση στην Αμερική.Και αυτό όχι μόνο στρατηγικά(θα έρθεις σε επαφή με τους Αμερικανούς εργοδότες μέσω interships) αλλά και πρακτικά.Στόχος και ιδεολογία των Αμερικανικών κυβερνήσεων είναι τους αλλοδαπούς φοιτητές να τους εντάσσουν στην κοινωνία τους,είναι το ιδανικό είδος μεταναστών γι΄αυτούς.

Δημοσ.

η λύση του μεταπτυχιακου είναι ακριβή, με τι θα πληρώσει κάποιος τα δίδακτρα; Και πες πως έρχεται και τελειώνει το μεταπτυχιακό, μετά τι; Ξέρω (προσωπικα) δεκάδες άτομα που μετά το mit γύρισαν στην Ινδία, στην Κίνα, στη Γαλλία... 

Σε κάθε περίπτωση, στις ΗΠΑ είμαι και ήρθα κατευθείαν και νόμιμα για δουλειά. " Ζήτηση και Προσφορα" είναι το θέμα.

• Like 1
Δημοσ.

Καλέ μου φίλε με την απολυτότητα της έκφρασης προφανώς και δεν ισχύει.Για κάποιον νέο όμως που ενδιαφέρεται για την μετανάστευση στις Η.Π.Α ρεαλιστικά μιλώντας μόνο μέσα από το μεταπτυχιακό ή το διδακτορικό μπορεί να το κάνει(μιλάμε πάντα νόμιμα) και εξηγούμαι όσο πιο σύντομα μπορώ.

Το να σου προσφέρει π.χ δουλειά ένας Αμερικανός εργοδότης είναι δύσκολο καθώς 1)υπάρχει 6.000 δολάρια παράβολο που καλείται να πληρώσει στο κράτος επειδή δίνει εργασία σε μη υπήκοο των Η.Π.Α και 2)επειδή η Αμερικανική κυβέρνηση σε σχέση με τις αιτήσεις που γίνονται από τους εργοδότες κάθε χρόνο,χορηγεί περιορισμένο αριθμό για τις βίζες.Σημειωτέον ότι τα δικηγορικά έξοδα είναι τεράστια.Μετά υπάρχουν κάποιοι άλλοι τρόποι οι οποίοι είναι ακόμα πιο απίθανοι όπως η λοταρία(κερδίζουν 100 άτομα στην Ελλάδα κάθε χρόνο),ο γάμος με Αμερικανίδα υπήκοο ή αν είσαι διακεκριμένος ακαδημαϊκός,ιερέας και άλλα τέτοια.Τρέχα γύρευε δηλαδή.

Και προσέξτε και το πιο αστείο.Ακόμα και αν όντως πάρετε μια βίζα εργασίας σύμφωνα με τα παραπάνω,όταν αυτή τελειώσει(νομίζω 5 χρόνια διαρκεί) ο εργοδότης για τον οποίο δουλεύετε πρέπει να πείσει το Αμερικανικό κράτος για ποιον λόγο προσφέρει σε εσάς την θέση εργασίας και όχι σε έναν Αμερικανό υπήκοο!Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα δηλαδή να έχεις φτιάξει ας πούμε την ζωή σου εκεί και μετά από 5 χρόνια να σου πουν στο καλό!

Έχοντας αυτά στο μυαλό του κανείς νομίζω δεν είναι δύσκολο να καταλάβει ότι η λύση του μεταπτυχιακού είναι μακράν η καλύτερη για την μετανάστευση στην Αμερική.Και αυτό όχι μόνο στρατηγικά(θα έρθεις σε επαφή με τους Αμερικανούς εργοδότες μέσω interships) αλλά και πρακτικά.Στόχος και ιδεολογία των Αμερικανικών κυβερνήσεων είναι τους αλλοδαπούς φοιτητές να τους εντάσσουν στην κοινωνία τους,είναι το ιδανικό είδος μεταναστών γι΄αυτούς.

Κάτι δεν μου κολλάει καλά σε όσα γράφεις, η 3η και 4η παράγραφος που αναφέρεις αναιρούν την 1η και 2η.

Διότι σύμφωνα πάντα με όσα λες, είτε ψάξεις δουλειά από εδώ είτε πας εκεί και κάνεις το μεταπτυχιακό ή το διδακτορικό, μετά το τέλος των παραπάνω πάλι θα πρέπει να σε προσλάβει εργοδότης για εργασία άρα ισχύουν οι διαδικασίες που λες στην 3η-4η παράγραφο, άρα πάλι οι ίδιοι κίνδυνοι και το ίδιο ρίσκο υπάρχει αφού το πρόβλημα στις ΗΠΑ δεν είναι αν σε θέλει ο εργοδότης αλλά αν θα πληρώσει τα 6000$ ως παράβολο στο κράτος των ΗΠΑ και αν θα μπορεί να αποδείξει στο κράτος οτι εσύ ως μαστεράς/διδάκτορας θα είσαι καλύτερος από έναν μαστερά/διδάκτορα με αμερικάνικη υπηκοότητα.

Δημοσ.

Ρε φίλε sorry για το άκυρο,επειδή την κουβέντα την έχετε προχωρήσει σε πιο διαδικαστικά ζητήματα από ότι βλέπω,αλλά αν είναι να μην έχει μέλλον ο ηλεκτρονικός μηχανικός τι να πούμε και εμείς που σπουδάζουμε κοινωνιολογία δηλαδή.

Για Η.Π.Α που λες,ταυτίζομαι απολύτως μαζί σου γιατί και εγώ την θεωρώ εξαιρετική λύση ως προς το να εργαστεί κανείς για πολλούς και διάφορους λόγους που για χάριν οικονομίας δεν χρειάζεται να αναλύσω.Όπως προείπαν και κάποια παιδιά όμως εκεί είναι εξαιρετικά δύσκολο να μείνεις μόνιμα(τουλάχιστον μέσω της νόμιμης οδού).Επειδή και εγώ ψάχνομαι(ίσως θα ήταν ενδιαφέρον να ανοίξω ένα topic επ΄αυτού ως προς αυτά που με προβληματίζουν)έχω καταλάβει ότι η μόνη "πύλη" για να μεταναστεύσεις για μόνιμη εγκατάσταση στην Αμερική είναι το master(ή το διδακτορικό).

Είμαι υπερ άνοιξε το νήμα.

To κόστος στην Αμερική είναι εξαιρετικά υπερβολικό πχ για κάποιον που θέλει να κάνει μεταπτυχιακό στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας χρειάζεται να πληρώσει 50.000$ και όχι μόνο σε αυτό άλλα γενικότερα. Γενικά θεωρώ τις αγγλικές χώρες πολύ πολυδάπανες για μεταπτυχιακά, στην Αγγλία ξεκινούν από 6000€ ,για την Γερμανία και για το κρατίδιο που μένω, μόλις πριν από λίγο μου είπαν μόνο 380€ την εγγραφή και αυτό είναι. Συγκρίνεται το 380 με το 50κ; Αλλά γενικά θεωρώ την Γερμανία πολύ μικρή αγορά στους Ηλεκτρονικούς Μηχανικούς. Εξαιρούνται βεβαίως μερικά επαγγέλματα όπως πολιτικός μηχανικός, πληροφορική, μηχανολόγος μηχανικός κλπ.

Δημοσ.

Κάτι δεν μου κολλάει καλά σε όσα γράφεις, η 3η και 4η παράγραφος που αναφέρεις αναιρούν την 1η και 2η.

Διότι σύμφωνα πάντα με όσα λες, είτε ψάξεις δουλειά από εδώ είτε πας εκεί και κάνεις το μεταπτυχιακό ή το διδακτορικό, μετά το τέλος των παραπάνω πάλι θα πρέπει να σε προσλάβει εργοδότης για εργασία άρα ισχύουν οι διαδικασίες που λες στην 3η-4η παράγραφο, άρα πάλι οι ίδιοι κίνδυνοι και το ίδιο ρίσκο υπάρχει αφού το πρόβλημα στις ΗΠΑ δεν είναι αν σε θέλει ο εργοδότης αλλά αν θα πληρώσει τα 6000$ ως παράβολο στο κράτος των ΗΠΑ και αν θα μπορεί να αποδείξει στο κράτος οτι εσύ ως μαστεράς/διδάκτορας θα είσαι καλύτερος από έναν μαστερά/διδάκτορα με αμερικάνικη υπηκοότητα.

Λάθος κατάλαβες,η φοιτητική βίζα(σπουδάζεις και έχεις το δικαίωμα για intership) μπορεί σχετικά εύκολα να εξελιχθεί με το πέρας των σπουδών σε βίζα εργασίας.Δεν υπάρχουν οι αριθμητικοί περιορισμοί που υπάρχουν όταν παίρνεις κατευθείαν βίζα εργασίας από μια άλλη χώρα προς τις Η.Π.Α ούτε και τα υπέρογκα έξοδα σε δικηγόρους.

Επίσης όπως προανέφερα,ιδεολογία του Αμερικανικού κράτους είναι τους αλλοδαπούς φοιτητές να τους απορροφούν στην κοινωνία τους.Έτσι όταν θα έρθει η ώρα που λήγει η βίζα εργασίας,θα είναι πολύ πιο εύκολο αυτή να γίνει πράσινη κάρτα(μόνιμος μετανάστης) σε έναν που ήταν φοιτητής εκεί από ότι σε έναν ο οποίος πήγε με προσφορά εργασίας.

Δημοσ.

Λάθος κατάλαβες,η φοιτητική βίζα(σπουδάζεις και έχεις το δικαίωμα για intership) μπορεί σχετικά εύκολα να εξελιχθεί με το πέρας των σπουδών σε βίζα εργασίας.Δεν υπάρχουν οι αριθμητικοί περιορισμοί που υπάρχουν όταν παίρνεις κατευθείαν βίζα εργασίας από μια άλλη χώρα προς τις Η.Π.Α ούτε και τα υπέρογκα έξοδα σε δικηγόρους.

Επίσης όπως προανέφερα,ιδεολογία του Αμερικανικού κράτους είναι τους αλλοδαπούς φοιτητές να τους απορροφούν στην κοινωνία τους.Έτσι όταν θα έρθει η ώρα που λήγει η βίζα εργασίας,θα είναι πολύ πιο εύκολο αυτή να γίνει πράσινη κάρτα(μόνιμος μετανάστης) σε έναν που ήταν φοιτητής εκεί από ότι σε έναν ο οποίος πήγε με προσφορά εργασίας.

Δεν ισχύουν αυτά που γράφεις.

Οι σπουδαστικές βίζες δεν εξελίσσονται σε τίποτα.

Καμία τάση προς απορρόφηση δεν υπάρχει. Είσαι καλός, αναγκαίος ανταγωνιστικός, τότε ίσως καταφέρεις και να μείνεις μετά τις σπουδές.

• Like 1
Δημοσ.

η λύση του μεταπτυχιακου είναι ακριβή, με τι θα πληρώσει κάποιος τα δίδακτρα; Και πες πως έρχεται και τελειώνει το μεταπτυχιακό, μετά τι; Ξέρω (προσωπικα) δεκάδες άτομα που μετά το mit γύρισαν στην Ινδία, στην Κίνα, στη Γαλλία... 

Σε κάθε περίπτωση, στις ΗΠΑ είμαι και ήρθα κατευθείαν και νόμιμα για δουλειά. " Ζήτηση και Προσφορα" είναι το θέμα.

Ωραία δηλαδή μόνο με πρόσκληση από εταιρία και με μια καλή προϋπηρεσία μπορεί κάποιος να πάει Αμερική. Πως είναι η εργασιακές συνθήκες στην Αμερική; Έχω ακούσει ότι δουλεύουν πολλές ώρες αλλά πληρώνονται καλύτερα από την Ευρώπη. 

Δημοσ.

Δεν ισχύουν αυτά που γράφεις.

Οι σπουδαστικές βίζες δεν εξελίσσονται σε τίποτα.

Καμία τάση προς απορρόφηση δεν υπάρχει. Είσαι καλός, αναγκαίος ανταγωνιστικός, τότε ίσως καταφέρεις και να μείνεις μετά τις σπουδές.

Καλέ μου φίλε μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι γράφω,δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά.Δεν έγραψα πουθενά ότι οι φοιτητικές βίζες εξελίσσονται σε κάτι αυτόματα,έτσι επειδή έχεις την φοιτητική βίζα.Είπα ότι μπορεί εύκολα να εξελιχθεί σε βίζα εργασίας καθώς σου δίνεται η ευκαιρία να έρθεις σε επαφή με εργοδότες είτε μέσω των interships,είτε διαφόρων προγραμμάτων του πανεπιστημίου ή και αυτοβούλως.Αυτό σημαίνει ότι έχεις πολλές πιθανότητες με την λήξη της φοιτητικής βίζας να σου έχει προσφερθεί ήδη εργασία οπότε και θα πάρεις την σχετική βίζα.

Δημοσ.

Μάλλον εσύ δεν καταλαβαίνεις. Έχεις ή δεν έχεις φοιτητική βίζα, η διαδικασία για να αποκτήσεις βίζα για να εργαστείς είναι ακριβώς η ίδια και εξίσου δύσκολη και περίπλοκη.

Οι γνωριμίες είναι σημαντικές, εδώ οι εταιρίες διαλέγουν σύμφωνα με τα προσόντα, ο ρόλος της γνωριμίας είναι αν υπάρχουν 2 εξίσου καλοί υποψήφιοι, αυτός με τη γνωριμία έχει «καλύτερες συστάσεις». Το ξαναγράφω για να μην υπάρχουν παρερμηνείες, ξέρω άτομα με διδακτορικό απο το mit που δε βρήκαν εργασία και επέστρεψαν στην πατρίδα τους, όπως και άτομα που βρήκαν εργασία αλλά όταν έληξε η πρώτη διετής βίζα, τους ευχαρίστησαν και τους άφησαν να φύγουν ή δεν τους χρηματοδότησαν ποτέ την πράσινη κάρτα.

Το να πάρεις βίζα εργασίας είναι τουλάχιστον δύσκολο και είναι σχεδόν ακατόρθωτο αν είναι εταιρεία κι όχι μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Η διαδικασία είναι δαπανηρή, περίπλοκη, μακροχρόνια και με αμφιβόλο αποτέλεσμα (πάρεις βίζα ή όχι). Το πιο πιθανό μετά τις σπουδές είναι να μείνεις 90 μέρες που επιτρέπεται και μετά να φύγεις μόνος σου. Ειλικρινά πιστεύω πως είναι σχεδόν ουτοπικό να πιστεύει κάποιος που θα δώσει $30-40k για MSc, ότι μετά θα έχει εργασία στις ΗΠΑ.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Ψιτ μάλλον μας ψιλοτρολάρεις ρε φίλε

Τι "ξέρω άτομα με διδακτορικό απο το mit που δε βρήκαν εργασία και επέστρεψαν στην πατρίδα τους" και τάχα το ξαναγράφεις για να μην υπάρχουν παρερμηνείες;

Με πτυχίο MIT έχεις συνεντεύξεις από όπου θέλεις. Με διδακτορικό ΜΙΤ διδάσκεις σχεδόν όπου θέλεις. Τι είναι αυτοί οι υπαινιγμοί ότι μετά από 4-5 χρόνια αμερικάνικου διδακτορικού σε ένα μόνο μέρος καταλήγει κάποιος μετά;

Κατά τα άλλα συμφωνώ στη βίζα/πράσινη κάρτα/κτλ. Η διαδικασία στο Αμερικα είναι περίπλοκη (και ίσως χρονοβόρα)

Δημοσ.

Ό,τι πείτε. Το pond είναι δυτικά σας, οποίος μπορεί το πηδάει κι αφού το πηδήξει, ας δει για πόσο θα αντέξει. Αν πιστεύει πάντως πως με διδακτορικό απο το mit και μόνο, θα βρει δουλειά, θα του σπονσοράρουν άδεια εργασίας και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, είναι γελασμένος.

Καλή του τύχη, καθώς θα πέφτει απο τα σύννεφα πάντως.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Ό,τι πείτε. Το pond είναι δυτικά σας, οποίος μπορεί το πηδάει κι αφού το πηδήξει, ας δει για πόσο θα αντέξει. Αν πιστεύει πάντως πως με διδακτορικό απο το mit και μόνο, θα βρει δουλειά, θα του σπονσοράρουν άδεια εργασίας και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, είναι γελασμένος.

Καλή του τύχη, καθώς θα πέφτει απο τα σύννεφα πάντως.

Τώρα μιλάς σωστά

Γιατί στο κάτω κάτω της γραφής τι είναι το PhD από το Massachusetts Institute of Technology;

Μια τρίχα από τα τέτοια μου είναι και όλα τα πανεπιστήμια θα τον απορρίψουν αν δεν έχει τουλάχιστον 10 χρονια προϋπηρεσία στην αγορά εργασίας...

Αυτό με τις ευχές για προσγειώματα να το κοιτάξετε πάντως. Είναι ανησυχητικό για εμάς που τα ξέρουμε όλα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...