Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

λοιπόν, σκεφτόμουν την αγορά μιας εξοχικής κατοικίας.

βέβαια είμαι ακόμα σε πολύ αρχικό στάδιο.

ψάχνοντας στο νετ,  βρήκα κάποια διαμερίσματα διαφόρων τετραγωνικών στο bansko, της Βουλγαρίας

δεν έχω δει κάτι συγκεκριμένο αλλά βλέπω αρκετά σε πολύ καλές τιμές. μερικά τυχαία παραδείγματα:

παράδειγμα1

παράδειγμα2

παράδειγμα3

όλα αυτά είναι μέσα σε συγκροτήματα κατοικιών με διάφορες άλλες παροχές όπως πισίνες, μπαρ γυμναστήρια..... με λίγα λόγια είναι σα να μένεις σε ένα ξενοδοχείο μόνο που έχεις αγοράσει το δωμάτιο.

ποια η γνώμη σας γι αυτά;.

επίσης βλέπω που αναφέρεται σε μερικές αγγελίες.. ετήσια συντήρηση Χ€/τμ
πχ 10€/τμ σε 1-2 που τσέκαρα. πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε ένα κόστος 400-700€ το χρόνο.
αυτό είναι κάτι σαν κοινόχρηστα δηλαδή για όλες τις παροχές;
προφανώς βγάζουμε έξω ρεύμα, νερό, Internet

ξέρει κανείς τι παίζει σε αυτά και αν αξίζει;
η τιμή αγοράς του σπιτιού είναι μικρή και δε με απασχολεί αλλά αν είναι να δίνω για τα έξοδα συντήρησης τόσα. ε δε λέει.
εγώ δε θα πηγαίνω για πάνω από 20 μέρες το χρόνο. (θα πηγαίνω για σκι να ξεχνιέμαι)
ξενοδοχείο αν νοικιάζω γι αυτές τις μέρες, λιγότερα θα δίνω.
Δημοσ.

Μπορείς να βρείς κάποιον άλλον να το πάρετε απο μισό και 20 θα πηγαίνεις εσύ 20 αυτός.... και μοιράζεστε τα έξοδα ή άλλους 2.... ή άλλους 4 κάτι σαν timeshare μόνο που θα το στήσεις εσύ

για να μην σου πω να βγάλεις και κέρδος πχ αν κάνει 20000 να μαζέψεις 17 άτομα που θα δώσουν απο 2 χιλιάρικα ο καθένας για να μπουν και να έχουν το σπίτι 365/18= 20 μέρες ο καθένας!!  και θα έχεις βγάλει 14000 ευρώ κέρδος και δεν θα πληρώνεις συντήρηση και θα έχεις το εξοχικό για 20 μέρες!

Δημοσ.

δηλαδή καλά το έχω καταλάβει;

αυτό το ποσό είναι κοινόχρηστα λόγω του ότι είναι μέσα στο συγκρότημα.;

και προφανώς όλες οι οικίες που βρίσκονται σε παρόμοια συγκροτήματα έχουν αυτό το κόστος.

δε με συμφέρει έτσι.

είναι σα να πληρώνω ΕΝΦΙΑ εδώ.

οι μέρες μπορεί να μην είναι 20 αλλά να είναι 30 αν πάει κανένας δικός μου.

παραπάνω δε θα είναι όμως.

Δημοσ.

Μεγάλη δέσμευση το βλέπω. Θα πηγαίνεις πάντα εκεί γιατί θα έχεις το σπίτι! Ενώ αν δεν το έχεις μπορεί να πας 2-3 χρόνια εκεί και μετά να βαρεθείς και να πας κάπου αλλού!

• Like 3
Δημοσ.

Πάντα θεωρούσα την αγορά εξοχικού κακή επένδυση. Μόνο αν είναι κάνα ζευγάρι δασκάλων/καθηγητών το θεωρώ καλή ιδέα που έχεις 3 μήνες καλοκαίρι και 15 μέρες χριστούγεννα/πάσχα και μπορείς να αράζεις και κάνεις απόσβεση της αγοράς σου.

Τώρα αγορά σπιτιού το 2016 για σαββατοκύριακα το καλοκαίρι και σύνολο κάνα 30 σπαστές μέρες τον χρόνο μου φαίνεται υπερβολικά ανούσιο και ασύμφορο σαν αγορά.

• Like 3
Δημοσ.

Μπορείς να βρείς κάποιον άλλον να το πάρετε απο μισό και 20 θα πηγαίνεις εσύ 20 αυτός.... και μοιράζεστε τα έξοδα ή άλλους 2.... ή άλλους 4 κάτι σαν timeshare μόνο που θα το στήσεις εσύ

για να μην σου πω να βγάλεις και κέρδος πχ αν κάνει 20000 να μαζέψεις 17 άτομα που θα δώσουν απο 2 χιλιάρικα ο καθένας για να μπουν και να έχουν το σπίτι 365/18= 20 μέρες ο καθένας!!  και θα έχεις βγάλει 14000 ευρώ κέρδος και δεν θα πληρώνεις συντήρηση και θα έχεις το εξοχικό για 20 μέρες!

Μεγάλη δέσμευση το βλέπω. Θα πηγαίνεις πάντα εκεί γιατί θα έχεις το σπίτι! Ενώ αν δεν το έχεις μπορεί να πας 2-3 χρόνια εκεί και μετά να βαρεθείς και να πας κάπου αλλού!

δε με ενδιαφέρει να κάνω επένδυση και να έχω κέρδος. το κάνω αποκλειστικά για τη διασκέδαση μου.

κι επειδή είμαι λίγο περίεργος άνθρωπος του στυλ.... μοναχός σου χόρευε και όσο θέλεις πήδα

δε θα το έπαιρνα με άλλους.

θέλω να πηγαίνω όποτε μου αρέσει και να φεύγω όποτε μου τη βαρέσει χωρίς να χρειάζεται να το κανονίσω με κάποιον άλλον. να το βάψω ροζ αν γουστάρω με κίτρινες καρδούλες.  :P

μια δέσμευση είναι δε μπορώ να πω αλλά δεδομένου ότι το ποσό (αγοράς) είναι μικρό και έχω τρέλα για το σκι, θα το έκανα. αλλά με προβλημάτισε αυτό που έγραψα για το κόστος συντήρησης. δεν έχω ιδέα πως δουλεύουν αυτά τα συγκροτήματα. αν είναι να δίνω τόσα το χρόνο το ξεχνάω και νοικιάζω ξενοδοχείο

Δημοσ.

μια δέσμευση είναι δε μπορώ να πω αλλά δεδομένου ότι το ποσό (αγοράς) είναι μικρό και έχω τρέλα για το σκι, θα το έκανα. αλλά με προβλημάτισε αυτό που έγραψα για το κόστος συντήρησης. δεν έχω ιδέα πως δουλεύουν αυτά τα συγκροτήματα. αν είναι να δίνω τόσα το χρόνο το ξεχνάω και νοικιάζω ξενοδοχείο

Το βασικοτερο ειναι να πας απο κοντα να δεις τα διαμερισματα, οπως και αν σου αρεσει το μερος.Επισης απο αγγελιες στο ιντερνετ, μην εχεις εμπιστοσυνη αν δεν δεις και μιλησεις γιατι μπορει να υπαρχουν και αλλα εξοδα τα οποια δεν τα αναγραφουν στις αγγελιες.

Δημοσ.

Μην είσαι βλάκας θα σκάσεις 25000+πάγια έξοδα για 20-30 μέρες;  έχεις τουλάχιστον 3 ποντοπόρα σε δική σου offshore ? αν ναι τότε εντάξει δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία πάρε 2 ενα να πηγαίνεις με την γυναίκα και ενα άλλο με τις γκόμενες....

Αν όχι όμως τότε βρες κάνα χοντρούλη φίλο σου και κάνα ξάδερφο  και βάλτους στο κόλπο... δόξα τον θεό το κρύο εκει κρατάει για αρκετούς μήνες και έπειτα ειναι σαν την ασφάλεια όταν κάνει κάποιος ασφάλεια ζωής δεν σημαίνει πως περιμένει να πεθάνει αύριο....

Έτσι και ο χοντρούλης μετά τα καλορίζικα παίζει να κάνει να πατήσει κάνα χρόνο.... εξάλλου όπως το είπες και εσύ ειναι δωμάτιο ξενοδοχείου μην το βλέπεις σαν σπίτι σου που θα κατουρήσεις στις γωνίες για να σημαδέψεις την περιοχή σου :P  ότι και να γίνει μετά την χρήση των άλλων θα το περιποιηθούν μετά οι εργαζόμενοι εκει σαν καινούριο θα είναι...

οπότε ουσιαστικά θα το έχεις όποτε θες (χωρίς καν να έχετε διαπροσωπική επικοινωνία μπορείτε να συνεννοείστε αυτόματα online μέσω ενος πίνακα για το ποιος λέει να πάει κτλ και επίσης δεν χρειάζεται να ειναι ακριβώς /3 ας δώσουν ενα μικρότερο ποσό που θα συνεπάγει μικρότερη ελευθερία ή ας πληρώνουν μόνο τα πάγια έξοδα κάθε χρόνο που θα συνεπάγει ακόμη μικρότερη ελευθερία επιλογών για αυτούς ή μπορείς να τους πείς απλά ότι αν το κάνετε έτσι εσύ θα έχεις προτεραιότητα για το πότε θα το κλίνεις για έως 40 μέρες ή κάτι τέτοιο. )

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οτι οι αγγελιες λενε οτι ζηταει 2χιλιαρικα αερα για "κρατηση-προκαταβολη" το δες;

Μενεις καπου κοντα στην βουλγαρια;θα ειχε νοημα να παρεις κατι σε αλλη χωρα;θα μπορεις να πηγαινεις ποσο καιρο;

Καποια στιγμη θα σταματησει το πανηγυρι με τα 100ε 2ημερο μπανσκο και θα πηγαινουν σε διπλανο βουνο borevic pamporovo,τοτε το σπιτι θα χασει την υπερεκτιμημενη αξια..καλυτερα να πας στα διπλανα βουνα

Επεξ/σία από kage

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...