Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ όλη την παρέα. Σας διαβάζω αρκετό καιρό και ήρθε η δική μου σειρά να αναφέρω ένα μεγάλο βήμα που θέλω να κάνω και θα παρακαλέσω να απαντήσουν μόνο όσοι γνωρίζουν πάνω στον τομέα που πρόκειται να αναπτύξω παρακάτω.

Σκοπεύω να πάω,τουλάχιστον για 6 μήνες στην Αγγλία,κυρίως γιατί δεν αντέχω άλλη την κοροϊδία/εκμετάλλευση/πενιχρούς μισθούς που έχουμε εδώ όποτε αφού έμαθα οτι μπορεί να με φιλοξενήσει ενας συγγενής μου στο Λονδίνο είπα να κάνω το μεγάλο βήμα και να δοκιμάσω την τύχη μου και εκεί. (Λονδίνο θα μένω προσωρινά δλδ,αλλά υπάρχει και επιλογή εκτος Λονδίνου σε έναν άλλον γνωστό μου).

Αυτό που θέλω να ρωτήσω,όσους γνωρίζουνε,  επειδή δεν έχω χαρτί Τεχνικού Η/Υ (είναι κάτι το οποίο το κάνω σαν hobby πάνω από 7χρονια) και θέλω να το βγάλω (ΜΟΝΟ αυτό θέλω δυστυχώς,αυτό μαρεσει να κάνω και με αυτό έχω αυτοπεποίθηση οτι το κάνω σωστά) ξέρει κανείς τον πιο οικονομικό τρόπο για να βγάλω χαρτί τεχνικού (hardware μόνο,software ξέρω τα πολύ βασικά των Windows). Επειδή δεν έχω ιδέα τι με περιμένει εκεί,θέλω σιγά σιγά να ετοιμάζομαι και να δω τι θα κανω και απο που θα ξεκινησω.

Από κάτι γνωστούς έμαθα οτι υπάρχουν πολλά courses τα λένε (αν εχω καταλάβει καλά) που σου δίνουν ενα χαρτί να ξεκινήσεις την καριέρα σου με τον πιο βασικό και φθηνό τρόπο όπως πχ απο εδώ http://kanduit.co.uk/how-it-works Ρωτάω λοιπόν,αυτό το χαρτί δλδ άμα το έβγαζα θα μετρήσει καθόλου στην αγορά πάνω στο αντικείμενο που ζητάω ή ούτε καν θα το κοιτάξουν?Γνωρίζετε εσείς κάποιο site που να μπορείς να βγάλεις ενα χαρτί σεβαστού επίπεδου ώστε να κάνω μια αρχή εκεί?

Κάποιες άλλες πληροφορίες που έμαθα είναι οτι η Cisco είναι ενα τεράστιο όνομα στο χώρο και αν έχεις ένα αναγνωρισμένο χαρτί της οι πιθανότητες μιας καλής δουλειάς και καλού μισθού είναι πολύ μεγάλες.Λίγο που έψαξα όμως είδα οτι έχουν κυρίως networking/security/router με δίκτυα δλδ και τέτοιου είδους θέματα,πράγματα τα οποία δεν νοιώθω ότι θα ήθελα να ασχοληθώ παρόλο που μου λένε οτι παίζει τρελή ζήτηση στον τομέα αυτό. Μήπως μου διέφυγε και έχει στο αντικείμενο που ψάχνω?

Ευχαριστώ οποίον ασχοληθεί εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Για δες το Comptia A+ από την Cisco.

Έχει hardware πιστοποίηση αλλά είναι ακριβή και πρέπει να περάσεις από στάδια για να φτάσεις το Α+.

Πρέπει να μάθεις και από software. Δεν είπα να γράφεις προγράμματα αλλά να ξέρεις από format, εγκατάσταση widows, διαγνωστικά πρόγραμματα.

• Like 2
Δημοσ.

Οντως το Comptia A+ θα ηταν ενα πολυ καλο χαρτι για αρχη.Οταν λες ακριβη για ποσα μιλαμε? Μηπως εχεις link που να λεει οσα χρειαζεται να ξερω γιαυτο το χαρτι?

Απο φορματ,βασικες λειτουργιες των Windows  και διαγνωστικα προγραμματα εννοείται πως ξερω απλα οχι εξειδικευμένα,Software εννοουσα τυπου γλωσσες προγραμματισμου πχ που δεν εχω ιδεα και ουτε εκατσα να ασχοληθω ποτε :/ 

Δημοσ.

Σε τι επίπεδο είσαι τώρα στο hardware; Σε επίπεδο που αλλάζεις σκληρούς, μνήμες, τροφοδοτικά, οθόνες σε φορητούς κλπ; Επισκευές πλακετών;

Δημοσ.

Τελικά βρήκα τιμές. :P

https://certification.comptia.org/testing/exam-prices

Το A+ τελικά είναι φθηνότερο απ' όσο πίστευα αλλά και πάλι 180€ είναι.

Βρες online και τα;

Comptia A+ Guide to Hardware, 6th Edition

CompTIA A+ Training Kit (Exam 220-801 and Exam 220-802) (Microsoft Press Training Kit)

http://www.amazon.com/CompTIA-Training-220-801-220-802-Microsoft/dp/0735662681

Δυστυχώς δεν ξέρω πόσο παλιά είναι αλλά είναι αρκετά καλά, βέβαια μάλλον τα περισσότερα θα τα ξέρεις,

Εμένα με βοήθησαν αρκετά πριν πάω στην σχολή του ΟΑΕΔ που είμαι τώρα (σπουδαστής).

• Like 1
Δημοσ.

Μην νομίζεις όμως ότι με το απλά να μπορείς να συναρμολογείς ενα pc και να κάνεις φορμάτ πως έχεις τις γνώσεις για Comptia έστω και το απλό A+

Πήγαινε προετοιμασμένος γιατι αλλιώς θα χάσεις τα λεφτά σου.

• Like 1
Δημοσ.

Μην νομίζεις όμως ότι με το απλά να μπορείς να συναρμολογείς ενα pc και να κάνεις φορμάτ πως έχεις τις γνώσεις για Comptia έστω και το απλό A+

Πήγαινε προετοιμασμένος γιατι αλλιώς θα χάσεις τα λεφτά σου.

Και εγω το πιστεύω αυτό , το γνωρίζω οτι οι απλές γνώσεις μου δεν αρκούν γιαυτο ψάχνομαι για να ξέρω σιγα σιγά απο που πρέπει να ξεκινήσω. Δηλαδή μου λες οτι ακομα και για τα απλα χαρτια που κοιτάμε με τον Grim δεν θα ξέρω πολλα πράγματα απο αυτα που θα έχουν σαν ύλη, σωστά? Πιστεύα εγώ οτι ολα αυτα στα εξηγούν και στα μαθαίνουν αλλα μαλλον αυτο δεν αρκει? Θα προτείνες να ξεκίναγα απο κάπου αλλου?

@Grim σε ευχαριστώ, θα το ψάξω ακομα καλύτερα τωρα, να σε καλα.

@Zio πάνω κατω αυτα που ανέφερες, ομως αυτο με την επισκευή πλακέτων οχι δεν έτυχε ποτε να ασχοληθώ οπότε δεν γνωρίζω ουτε αυτο :/

Δημοσ.

Και εγω το πιστεύω αυτό , το γνωρίζω οτι οι απλές γνώσεις μου δεν αρκούν γιαυτο ψάχνομαι για να ξέρω σιγα σιγά απο που πρέπει να ξεκινήσω. Δηλαδή μου λες οτι ακομα και για τα απλα χαρτια που κοιτάμε με τον Grim δεν θα ξέρω πολλα πράγματα απο αυτα που θα έχουν σαν ύλη, σωστά? Πιστεύα εγώ οτι ολα αυτα στα εξηγούν και στα μαθαίνουν αλλα μαλλον αυτο δεν αρκει? Θα προτείνες να ξεκίναγα απο κάπου αλλου?

@Grim σε ευχαριστώ, θα το ψάξω ακομα καλύτερα τωρα, να σε καλα.

@Zio πάνω κατω αυτα που ανέφερες, ομως αυτο με την επισκευή πλακέτων οχι δεν έτυχε ποτε να ασχοληθώ οπότε δεν γνωρίζω ουτε αυτο :/

Ναι στα εξηγούνε αλλά τα 200 ευρώ ειναι για την εξέταση όχι για τα μαθήματα ... τα μαθήματα θα σου βγούνε κάνα 1000άρι στην ξεφτίλα....

Πάρε πρώτα κάνα βιβλίο (ή κατέβασε πειρατικά Pdf ) να δεις τι παίζει και σε πόσες απο τις απαιτήσεις ήδη μπορείς να ανταποκριθείς και μετά το ζυγίζεις αν χρειαστείς μαθήματα σε σχολή η αν με τίποτα έξτρα διάβασμα και βιντεάκια μπορείς να ρισκάρεις στις εξετάσεις.

Δημοσ.

δες ανάλογες αγγελίες για τη δουλεια ψάχνεις και ψάξε τα job descriptions, αν δεν τηρείς ουτε τα μισά τσάμπα κόπος.

φιλικά στο λέω, να αποφύγεις την κρυάδα και την απόγνωση.

• Like 3
Δημοσ.

Χαιρετώ όλη την παρέα. Σας διαβάζω αρκετό καιρό και ήρθε η δική μου σειρά να αναφέρω ένα μεγάλο βήμα που θέλω να κάνω και θα παρακαλέσω να απαντήσουν μόνο όσοι γνωρίζουν πάνω στον τομέα που πρόκειται να αναπτύξω παρακάτω.

Σκοπεύω να πάω,τουλάχιστον για 6 μήνες στην Αγγλία,κυρίως γιατί δεν αντέχω άλλη την κοροϊδία/εκμετάλλευση/πενιχρούς μισθούς που έχουμε εδώ όποτε αφού έμαθα οτι μπορεί να με φιλοξενήσει ενας συγγενής μου στο Λονδίνο είπα να κάνω το μεγάλο βήμα και να δοκιμάσω την τύχη μου και εκεί. (Λονδίνο θα μένω προσωρινά δλδ,αλλά υπάρχει και επιλογή εκτος Λονδίνου σε έναν άλλον γνωστό μου).

Κατ αρχήν θα πρέπει να ξεκινήσεις από κάπου. Δυστυχώς αν δεν σε χώσει κάποιος γνωστός, ή δεν έχεις την προϋπηρεσία, όσα χαρτιά και να έχεις δεν μετράνε και πολλά στο ΗΒ.

Γιατί θα προτιμήσουν τον Χ χωρίς χαρτί αλλά με την εμπειρία, και όχι εσένα με το χαρτί και την εμπειρία. Και η συγκεκριμένη αγορά εργασίας είναι κορεσμένη όσο δεν πάει εδώ και 13 χρόνια.

• Like 3
Δημοσ.

Κατ αρχήν θα πρέπει να ξεκινήσεις από κάπου. Δυστυχώς αν δεν σε χώσει κάποιος γνωστός, ή δεν έχεις την προϋπηρεσία, όσα χαρτιά και να έχεις δεν μετράνε και πολλά στο ΗΒ.

Γιατί θα προτιμήσουν τον Χ χωρίς χαρτί αλλά με την εμπειρία, και όχι εσένα με το χαρτί και την εμπειρία. Και η συγκεκριμένη αγορά εργασίας είναι κορεσμένη όσο δεν πάει εδώ και 13 χρόνια.

Eίναι τόσοι πολλοι που μέχρι και σειρά έχουν βγάλει στην Αγγλία με θέμα τους τεχνικούς υπολογιστών  :P

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν παιζει κανενα κονε να με βαλει καπου και οντως Apoll ισχυει αυτο που λες οποτε πρεπει να ξεκινησω απο καπου.Αυτο ψαχνω ουσιαστικα ειναι απο που θα πρεπει να αρχισω ωστε να φτασω σε ενα σεβαστο επιπεδο χαρτιου ωστε να βρω την πρωτη μου δουλεια στο τομεα αυτο.

Βρηκα σε pdf το complete study guide της CompTIA A+,οποτε αν εχω καταλαβει καλα,αμα κατσω και διαβασω οσο καλυτερα γινεται μετα θα μπορω να δωσω το exam τους και να βγαλω το χαρτι?Η ειναι πιο πολυπλοκη η κατασταση και δεν ειναι τοσο απλα οσο τα λεω?Και αμα ειναι πολυ προχωρημενο αυτο απο που θα επρεπε να ξεκινησω για να χτισω τις "βασεις" ας πουμε?

Εκανα λοιπον μια ερευνα στα jobsites της Αγγλιας,και πραγματικα τα πραγματα δεν εχουν ΚΑΜΙΑ σχεση οπως τα ειχα στο μυαλο μου!Εαν καταλαβα και εψαξα σωστα,το 80% ψαχνουν ΙΤ 1st/2nd support η οποια,στις πιο πολλες περιπτωσεις πρεπει να εχεις εμπειρια,εχουν αμεσα αριστη γνωση απο δικτυα,router κτλπα λογικο θα μου πειτε που ζητανε αυτα αλλα μαλλον δεν ειναι τα πραγματα οπως ειναι εδω περα.Δηλαδη CCNA>>>>οποιοδηποτε χαρτι IT για hardware?

Καλα,με βλεπω να προσπαθω να βρω μια απλη καθημερινη δουλεια ανειδίκευτου και αμα δεν κατσει τιποτα να γυρισω πισω πολυ νωριτερα απο οσο υπολογιζα.Κριμα

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν παιζει κανενα κονε να με βαλει καπου και οντως Apoll ισχυει αυτο που λες οποτε πρεπει να ξεκινησω απο καπου.Αυτο ψαχνω ουσιαστικα ειναι απο που θα πρεπει να αρχισω ωστε να φτασω σε ενα σεβαστο επιπεδο χαρτιου ωστε να βρω την πρωτη μου δουλεια στο τομεα αυτο.

Βρηκα σε pdf το complete study guide της CompTIA A+,οποτε αν εχω καταλαβει καλα,αμα κατσω και διαβασω οσο καλυτερα γινεται μετα θα μπορω να δωσω το exam τους και να βγαλω το χαρτι?Η ειναι πιο πολυπλοκη η κατασταση και δεν ειναι τοσο απλα οσο τα λεω?Και αμα ειναι πολυ προχωρημενο αυτο απο που θα επρεπε να ξεκινησω για να χτισω τις "βασεις" ας πουμε?

Εκανα λοιπον μια ερευνα στα jobsites της Αγγλιας,και πραγματικα τα πραγματα δεν εχουν ΚΑΜΙΑ σχεση οπως τα ειχα στο μυαλο μου!Εαν καταλαβα και εψαξα σωστα,το 80% ψαχνουν ΙΤ 1st/2nd support η οποια,στις πιο πολλες περιπτωσεις πρεπει να εχεις εμπειρια,εχουν αμεσα αριστη γνωση απο δικτυα,router κτλπα λογικο θα μου πειτε που ζητανε αυτα αλλα μαλλον δεν ειναι τα πραγματα οπως ειναι εδω περα.Δηλαδη CCNA>>>>οποιοδηποτε χαρτι IT για hardware?

Καλα,με βλεπω να προσπαθω να βρω μια απλη καθημερινη δουλεια ανειδίκευτου και αμα δεν κατσει τιποτα να γυρισω πισω πολυ νωριτερα απο οσο υπολογιζα.Κριμα

Όλοι από κάπου ξεκινήσαμε, αλλά το πρώτο σκαλί στην καριέρα είναι το πιο δύσκολο. Βρετανία που είμαι από το 2003 η εμπειρία μου αυτό έχει δείξει. Αυτό που ζητούν είναι η εμπειρία και οι γνώσεις που έχεις αποκτήσει μέσω της εμπειρίας, και όχι τα χαρτιά.

Και θα σου δώσω παράδειγμα εμένα. Δεν έχω κάποιο πτυχίο από Ελλάδα, απλό απολυτήριο του 1994 από ΤΕΛ ως προγραμματιστής. (RM Cobol, LPI Pascal, C)

Έχω όμως 6 χρόνια επαγγελματική καριέρα στην Ελλάδα και 13 στην Βρετανία. Έχω ακουμπήσει όλες τις τεχνολογίες του .NET Framework (από 2002 και μετά), δεν έχω πρόβλημα να βρωμίσω τα χέρια μου με διαφορετικές ή παλαιές τεχνολογίες (π.χ VB6 που δεν είχα ακουμπήσει ποτέ), και έχω αποδείξει συνέχεια ότι είμαι πολύ καλός σε αυτό που κάνω.

Όταν ήρθα ΗΒ, είχα ήδη 6 χρόνια καριέρα στο χώρο στην Ελλάδα, παρόλα αυτά επειδή χρειαζόμουν λεφτά από την 2η εβδομάδα (για ένα ΠΣΚΔ ήρθα εδώ), δούλεψα σε αποθήκη μερικούς μήνες μέχρι να μου δωθεί η πρώτη ευκαιρία για να συνεχίσω την καριέρα μου. Δεν ήμουν picky και ξεκίνησα σε μία μικρή εταιρία (5 άτομα εκ των οποίων οι 2 μέτοχοι της εταιρίας) κάνωντας προγραμματισμό σε ό,τι χρειαζόντουσαν (και είχα πολύ καλές ιδέες), υποστήριξη H/Y, debt collection και debt ledger με μικρό σχετικά μισθό.

Σε 5 χρόνια που ήμουν εκεί η εταιρία από 3 υπαλλήλους έφτασε να έχει 41, και 10 εξωτερικούς συνεργάτες και ο χρόνος μου ήδη από το 2ο έτος ήταν περισσότερο προγραμματισμός συστημάτων υποστήριξης των εξωτερικών συνεργατών και όλων των πελατών. (εκατοντάδες εταιρίες)

Το 2008 πέρασα σε καθαρά στον προγραμματισμό ως καριέρα, με την UK Coal. Αντιμετώπησα μερικά προκλητικά μεγάλα project (τα οποία ήταν sole projects), και μέσα σε 3 χρόνια, αντικατέστηκα 4 κομμάτια λογισμικού εκεί, που γλύτωσαν την εταιρία από £1mn το χρόνο συμβόλαιο συντήρησης που είχε. Και δεν είχα πρόβλημα να κατέβω και σε deep mines όταν χρειάστηκα για να σχεδιάσω την κύρια ιδέα για το ένα από αυτά.

Μετά τα υπόλοιπα είναι ιστορία έκτοτε (και διάφορες εταιρίες). Και τώρα έχω αρκετά χρόνια που εργάζομαι ως εργολάβος, με πάνω από δύο φορές το εισόδημα ενός μόνιμου υπαλλήλου σχετικά (αν ασχοληθώ να εργαστώ όλο το έτος), με την δική μου εταιρία, που σκέφτομαι να την αναπτύξω (επεξεργάζομαι κάμποσες ιδέες), και μία δεύτερη εταιρία που επενδύω για το μέλλον.

Κοινός παρονομαστής των παραπάνω, η συνεχή επένδυση του προσωπικού μου χρόνου, στην εκμάθηση νέων τεχνολογίων όπως αυτές είναι έτοιμες να βγουν στην αγορά.

Και αυτός είναι ο καπιταλισμός, γι αυτό σου λέω μην το βάλεις κάτω. Η Βρετανία είναι ο παράδεισος για όσους θέλουν πραγματικά να δουλέψουν και όχι να κοροϊδεύουν τον εαυτό τους. Οι καλοί επιβιώνουν και οι φελοί πάνε στον πάτο. (εν αντιθέση με την Ελλάδα).

• Like 3
Δημοσ.

Apoll τμήμα IT δεν έχει εκεί που δουλεύεις;; γιατι δεν ξηγιέσαι αλμυρό φιστίκι σε εναν νεο Έλληνα διψασμένο να αποκτήσει εμπειρία και να μάθει κάνα interview ή κανα δοκιμαστικό εκει για κάνα μήνα να κάνει κάνα troubleshooting κτλ

Στείλτου pm να τα πείτε να τον κόψεις και λίγο παραπάνω τι παίζει

Δημοσ.

Για δες το Comptia A+ από την Cisco.

Έχει hardware πιστοποίηση αλλά είναι ακριβή και πρέπει να περάσεις από στάδια για να φτάσεις το Α+.

Πρέπει να μάθεις και από software. Δεν είπα να γράφεις προγράμματα αλλά να ξέρεις από format, εγκατάσταση widows, διαγνωστικά πρόγραμματα.

Λοιπόν. Διαβάζω ήδη ένα μήνα για να δώσω την CompTIA A+  IT Technician . Είναι ότιο πιο δυνατό σε τέτοιου είδους χαρτί ΓΙΑ ΑΡΧΗ!

Δεν είναι της Cisco . Η Cisco απλά κάνει μαθήματα αν θες να τα παρακολουθήσεις επι πληρωμή cisco IT Essentials που οδηγούν στην πιστοποίηση της CompTIA . Η πιστοποίηση είναι της ... compTIA   :P 

Πρόσεχε ποιο study guide βρήκες . Αν είναι για τις εξετάσεις 220-801 and 220-802 or 220-901 and 220-902 είσαι οκ με την μόνη διαφορά ότι οι 800 σειρά είναι η παλιά ύλη προς κατάργηση και σταματανε το καλοκαίρι αν θυμάμαι καλά οι εξετάσεις σε αυτή την ύλη. Η 900 σειρά είναι ολόφρεσκη περίπου 2-3 μηνών . Οποιαδήποτε άλλη σειρά εξετάσεων έχει καταργηθεί . Ψάξε στο site της comptia και στο site της PEARSON VUE (το εξεταστικό κέντρο για comptia) για να μάθεις πληροφορίες . Σαν χαρτί είναι η αρχή για IT . Για κάποιον που δεν έχει ιδέα έχει ζόρι . Για μένα είναι εύκολα έως αστεία .. Απλά ανάγνωση κάνω . Θα μου πεις γιατί το δίνω; Μα για να έχω μια πιστοποίηση μια ένδειξη δυνατοτήτων . Μετά θα μου μπει καλά το αγγουρι σε Cisco CCNA CCNP   :P .Σκέφτομαι κιόλας να μην πάω μετά κατευθείαν σε CCNA ή CCNP αλλά να δώσω πρώτα για CompTIA Networks .

Σου προτείνω για βιβλίο το ποίο είναι εξαιρετικό στην κατανόηση με tips με sos κτλ το συγκεκριμένο που διαβάζω και γω τώρα.

Στα Αγγλικά. Στα ελληνικά όσο και αν έψαξα για την σειρά εξετάσεων 900 δεν βρίσκεις και νομίζω γενικά δεν βρίσκεις . Τουλάχιστον κάποιο αξιόλογο βιβλίο.

Το βιβλίο είναι του εξεταστικού κέντρου και για την ακρίβεια του εκδοτικού οίκου Pearson ένας απο τους μεγαλύτερους οίκους στο κόσμο σε εκπαιδευτικά βιβλία.

http://www.pearsonitcertification.com/store/comptia-a-plus-220-901-and-220-902-exam-cram-9780789756312

ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ . Δες αυτά τα δωρεάν βιντεάκια που κάνουν μια περίληψη της ύλης της comptia .

Ο τύπος είναι πολύ καλός.

http://www.professormesser.com/free-a-plus-training/220-901/comptia-220-900-course/

Προσοχή ! Δεν αρκούν . Φυσικά και πρέπει να διαβάσεις το βιβλίο όπως και φυσικά πρέπει να πειραματιστείς με ένα pc . 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...