Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 x5670 / x5650 και τα μυαλά στα κάγκελα, απίστευτο vfm και επιδόσεις, θα σε καλύψει για αρκετά ακόμη χρόνια ένας 6 core xeon, είναι κτήνος.
SpirosZ68 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Νομιζω παντως οτι σε αυτο εδω το νημα μας λειπουν μερικα πολυ σημαντικα στοιχεια για να πουμε οτιδηποτε με σιγουρια. Τι χρηση κανει στον υπολογιστη και τι ακριβως θελει να πετυχει με την αναβαθμιση; (αυτο ειναι το πιο σημαντικο) Πού (κατα τη γνωμη του) υστερει; Επισης απο τι αλλα κομματια αποτελειται το συστημα; Αν κρινω απο το αρχικο ποστ το μονο που μπορω να διαπιστωσω ειναι η αναγκη για τις πιο γρηγορες USB 3.0 θυρες (ευκολη αναβαθμιση με αγορα ενος USB 3.0 controller 2 η 4ων θεσεων) και η αισθηση ασφαλειας του καινουριου (θα το δικαιολογουσα μονο σε περιπτωση που ο υπολογιστης δουλευει επαγγελματικα και το κοστος των 2 η 3 ημερων χωρις υπολογιστη ειναι μεγαλο για να ρισκαρεις).Η αποδοση του 920 εξ αλλου εκτος του οτι ηδη καλυπτει τον TS, με ενα ελαφρυ και ευκολο OC ειναι σε πολυ καλα για την εποχη επιπεδα παρα τα ετη του και η αναβαθμιση σε 6πυρινο Xeon με πολυ χαμηλο κοστος κανει το συστημα ακομα πιο ανταγωνιστικο.
conkal Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 βασικα ο TS θα πρεπει να παει σε skylake6600Κ 6700Κ ή 4690/4790Κ τα αλλα δεν θα ειναι αναβαθμιση που του προτεινετε, ή σε XEON 6core ή σε καποιο OC του 920 αυτες ειναι οι σοβαρες επιλογες . μπορει να πουλησει και τα κομματια του(cpu-ram-mobo) 150 ευρω και να ξεκινησει απο αλλη βαση αλλιως xeon ή oc 1
Shadows Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Για να γινω πιο συγκεκριμενος γιατι σας μπερδεψα.Το pc φοραει τον 920co στα 3,8ghz με 1,2vcore και την asusp6t deluxe.Σε οτι κανω ειτε παιχνιδια ειτε επεξεργασια μουσικης μου ειναι υπεραρκετος.Αυτο που σκεφτομουνα ειναι οτι σε =χτυπα ξυλο= ενδεχομενο παθαινε κατι το συστημα μιας και ειναι παλιο,βαση των οικονομικων μου δεν θα μπορουσα σχεδον ποτε να παρω κατι αντιστοιχο.Για αυτο μου ηρθε η σκεψη να πουλαγα το συστημα και με αυτα τα λεφτα να πηγαινα σε fx οπου θα ειχα και πυρηνες και single thread perfomance που υπολογιζα οτι ειναι λιγο πιο πανω σε επιδοσεις απο αυτον που εχω. Τουλαχιστον ετσι ειχα διαβασει σε forums οτι ο fx εχει αποδοση clock to clock λιγο πιο πανω απο nehalem.Αν ομως δεν ισχυει κατι τετοιο και ειναι κατωτερος,τοτε πραγματικα δεν θα εμπαινα σε αυτη την διαδικασια για να παρω κατι κατωτερο. Ξερω οτι η καλυτερη λυση θα ηταν να παω ειτε σε haswell(λογο ddr3 που εχω ηδη)ειτε σε skylake.Aλλα εκει με μπατζετ 200-230 cpu+mobo μονο διπυρηνοι παιζουν που επισης θα ηταν υποβαθμιση. Οπως και να εχει ευχαριστω για το ενδιαφερον σας.
dimitrisOP Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Τα x58 δύσκολα ψοφάνε και οι fx είναι 4 χρόνων τσιπάκια, οπότε αν σκέφτεσαι για αναβάθμιση μόνο σε haswell/skylake αξίζει όλα τα άλλα είναι sidegrade-downgrade Και μην νομίζεις ότι οι fx έχουν τρελό gain με το oc, ένα απλό oc στα 4.2-4.4 δεν φτάνει, για να φτάσεις το single core του 920 πρέπει να τον πας >4.8ghz Και ένα παράδειγμα. Εκεί που θα κερδίσεις είναι στο multi core performace.Αλλα θα χάσεις στο single core 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα