PapaSmurf97 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Γεια σας. Αυτό είναι το πρώτο μου θέμα στο φόρουμ και θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα γιατί αυτά τα τραπεζικά δεν τα έχω καθόλου. Θέλω να στείλω 34,46 δολλάρια Αυστραλίας (με την τωρινή ισοτιμία περίπου 22,94 Ευρώ) στο National Archives of Australia για να παραλάβω κάτι χαρτιά της γιαγιάς μου. Μου είπαν πως μπορώ να πληρώσω μέσω επιταγής τραπέζης, μέσω ταχυδρομικής επιταγής (που κανένα ταχυδρομείο δεν είχε), μέσω πιστωτικής κάρτας (που δεν έχω) και με μετρητά σε περίπτωση που ζεις στο Σίδνει. (ζω στο Περισσό). Πόσο κοστίζει η προμήθεια της Εθνικής για επιταγές εξωτερικού; Πρέπει πρώτα να βάλω τα χρήματα στο λογαριασμό μου στην Εθνική και μετά να τα στείλω με τη μορφή επιταγής; Μπορώ να στείλω την επιταγή μέσω ταχυδρομείου; Συγγνώμη για το κατεβατό αλλά έχω τρελαθεί δύο μέρες... (Χάθηκε ένα PayPal, Αυστραλία σου λέει μετά!)
Apoll Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Γεια σας. Αυτό είναι το πρώτο μου θέμα στο φόρουμ και θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα γιατί αυτά τα τραπεζικά δεν τα έχω καθόλου. Θέλω να στείλω 34,46 δολλάρια Αυστραλίας (με την τωρινή ισοτιμία περίπου 22,94 Ευρώ) στο National Archives of Australia για να παραλάβω κάτι χαρτιά της γιαγιάς μου. Μου είπαν πως μπορώ να πληρώσω μέσω επιταγής τραπέζης, μέσω ταχυδρομικής επιταγής (που κανένα ταχυδρομείο δεν είχε), μέσω πιστωτικής κάρτας (που δεν έχω) και με μετρητά σε περίπτωση που ζεις στο Σίδνει. (ζω στο Περισσό). Πόσο κοστίζει η προμήθεια της Εθνικής για επιταγές εξωτερικού; Πρέπει πρώτα να βάλω τα χρήματα στο λογαριασμό μου στην Εθνική και μετά να τα στείλω με τη μορφή επιταγής; Μπορώ να στείλω την επιταγή μέσω ταχυδρομείου; Συγγνώμη για το κατεβατό αλλά έχω τρελαθεί δύο μέρες... (Χάθηκε ένα PayPal, Αυστραλία σου λέει μετά!) Είσαι σίγουρος ότι προσπάθησες να στείλεις ταχυδρομική επιταγή εξωτερικού και δεν είχαν; Όταν κλείσανε οι τράπεζες όλο το χρήμα στην Ελλάδα κυκλοφορούσε μέσω Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
NikosKallithea Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 http://www.elta.gr/el-gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CF%87%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%AF%CF%89%CE%BD/m%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%ACx%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C.aspx Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σας προσφέρουν τις παρακάτω υπηρεσίες για τις διεθνείς πληρωμές: Western Union Eurogiro Επιταγές Αντικαταβολής
zio10 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Με κατάθεση στο λογαριασμό τους μέσω τράπεζας και την αντίστοιχη προμήθεια δεν γίνεται;
PapaSmurf97 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Είσαι σίγουρος ότι προσπάθησες να στείλεις ταχυδρομική επιταγή εξωτερικού και δεν είχαν; Όταν κλείσανε οι τράπεζες όλο το χρήμα στην Ελλάδα κυκλοφορούσε μέσω Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Στα ΕΛ.ΤΑ. που πήγα μου είπαν πως αποστολή χρημάτων γίνεται μόνο μέσω Western Union σε φυσικά πρόσωπα. Στην ιστοσελίδα των ΕΛ.ΤΑ. άλλα λέει, βέβαια. Ας πάω στην Εθνική αύριο να δω τι θα γίνει... Με κατάθεση στο λογαριασμό τους μέσω τράπεζας και την αντίστοιχη προμήθεια δεν γίνεται; Ζήτησα αριθμό λογαριασμού αλλά δεν μου έδωσαν. Μου ζήτησαν πληρωμή μέσω των μεθόδων που προανέφερα...
zio10 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Στα ΕΛ.ΤΑ. που πήγα μου είπαν πως αποστολή χρημάτων γίνεται μόνο μέσω Western Union σε φυσικά πρόσωπα. Στην ιστοσελίδα των ΕΛ.ΤΑ. άλλα λέει, βέβαια. Ας πάω στην Εθνική αύριο να δω τι θα γίνει... Ζήτησα αριθμό λογαριασμού αλλά δεν μου έδωσαν. Μου ζήτησαν πληρωμή μέσω των μεθόδων που προανέφερα... Δεν έχεις κάποιον με κάρτα (χρεωστική ή πιστωτική) να χρεώσετε την κάρτα του και να του δώσεις εσύ τα λεφτά στο χέρι; 1
PapaSmurf97 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δεν έχεις κάποιον με κάρτα (χρεωστική ή πιστωτική) να χρεώσετε την κάρτα του και να του δώσεις εσύ τα λεφτά στο χέρι; Η πληρωμή με πιστωτική κάρτα γίνεται μέσω τηλεφώνου... στην Αυστραλία! Θα δω τι θα πει η Εθνική για αποστολή επιταγής.
PapaSmurf97 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 UPDATE! Πήγα στην Εθνική Τράπεζα για να στείλω επιταγή στο εξωτερικό και μου είπαν πως τα 34,46 δολάρια Αυστραλίας είναι σε 23,19 € + άλλα 30 € για έκδοση επιταγής. Ο παππούς μου είχε 40 δολάρια και μου είπε να τα στείλω σε συστημένο φάκελο αλλά μετά ήθελε ρέστα και θα τα στείλω μέσω κάρτας. Αν δεν δεχτούν την κάρτα θα τα βάλω σε ένα φάκελο και θα τα στείλω συστημένα.
NikosKallithea Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 UPDATE! Πήγα στην Εθνική Τράπεζα για να στείλω επιταγή στο εξωτερικό και μου είπαν πως τα 34,46 δολάρια Αυστραλίας είναι σε 23,19 € + άλλα 30 € για έκδοση επιταγής. Ο παππούς μου είχε 40 δολάρια και μου είπε να τα στείλω σε συστημένο φάκελο αλλά μετά ήθελε ρέστα και θα τα στείλω μέσω κάρτας. Αν δεν δεχτούν την κάρτα θα τα βάλω σε ένα φάκελο και θα τα στείλω συστημένα. Γνωστο, μην εντυπωσιάζεσαι
Silverage Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δεν έχεις χρεωστική κάρτα να δοκιμάσεις; Μπορεί να τα τραβήξει.
PapaSmurf97 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δεν έχεις χρεωστική κάρτα να δοκιμάσεις; Μπορεί να τα τραβήξει. Βρήκα πιστωτική από τη θεία μου. Θα πάρω στις 22:00 (γιατί εκεί θα είναι πρωί) και θα τα στείλω μέσω visa. Αλλά δεν ξέρω πόσο θα κοστίσει η κλήση...
zio10 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Βρήκα πιστωτική από τη θεία μου. Θα πάρω στις 22:00 (γιατί εκεί θα είναι πρωί) και θα τα στείλω μέσω visa. Αλλά δεν ξέρω πόσο θα κοστίσει η κλήση... Ένα mail δεν έχουν να ρωτήσεις εκεί;
PapaSmurf97 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Ένα mail δεν έχουν να ρωτήσεις εκεί; Μου είπαν πως οι πληρωμές μέσω πιστωτικής κάρτας γίνονται μέσω τηλεφώνου (χρέωση 0,2995 € / λεπτό). Έχω στείλει αμέτρητα mails αλλά δεν απαντά κανείς ποτέ. http://www.elta.gr/el-gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CF%87%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%AF%CF%89%CE%BD/m%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%ACx%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C.aspx Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σας προσφέρουν τις παρακάτω υπηρεσίες για τις διεθνείς πληρωμές: Western Union Eurogiro Επιταγές Αντικαταβολής Σήμερα τηλεφώνησα στην Εξυπηρέτηση Πελατών των ΕΛ.ΤΑ. και μου είπαν πως μεταφορά χρημάτων γίνεται μόνο με Western Union. Πήρα τη Western Union και μου είπαν πως δεν στέλνουν χρήματα σε μη φυσικά πρόσωπα.
PapaSmurf97 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Ενημέρωση (10/3/2016): Τελικά μετά από διαπραγμάτευση με Αυστραλία κατάφερα να πάρω τον αριθμό λογαριασμού τους και να τους στείλω τα χρήματα. Στο ποσό προστέθηκαν άλλα 10 δολάρια για την προμήθεια της Αυστραλιανής τράπεζας. Αύριο θα πάω στην Εθνική να ενεργοποιήσω το internet banking (έχω μαζέψει όλα τα δικαιολογητικά, δεν νομίζω να χρεώνουν κάτι) και μέσω internet να στείλω τα χρήματα (λένε είναι φθηνότερη η προμήθεια, 10 ευρώ περίπου για μεταφορά εμβάσματος στο εξωτερικό σε ξένο νόμισμα). Όποιος γνωρίζει πόσο χρεώνουν τη προμήθεια μέσω internet banking, ας με φωτίσει! Υ.Γ.: Η Αυστραλία δεν έχει IBAN. Η Αυστραλέζα μου έδωσε όνομα λογαριασμού, τον αριθμό BSB (Bank State Branch), αριθμό λογαριασμού, αριθμό Swift και το Branch. Πως θα γίνει η αποστολή όταν το internet banking της Εθνικής ζητά IBAN για να στείλει τα χρήματα;
Silverage Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Ενημέρωση (10/3/2016): Τελικά μετά από διαπραγμάτευση με Αυστραλία κατάφερα να πάρω τον αριθμό λογαριασμού τους και να τους στείλω τα χρήματα. Στο ποσό προστέθηκαν άλλα 10 δολάρια για την προμήθεια της Αυστραλιανής τράπεζας. Αύριο θα πάω στην Εθνική να ενεργοποιήσω το internet banking (έχω μαζέψει όλα τα δικαιολογητικά, δεν νομίζω να χρεώνουν κάτι) και μέσω internet να στείλω τα χρήματα (λένε είναι φθηνότερη η προμήθεια, 10 ευρώ περίπου για μεταφορά εμβάσματος στο εξωτερικό σε ξένο νόμισμα). Όποιος γνωρίζει πόσο χρεώνουν τη προμήθεια μέσω internet banking, ας με φωτίσει! Υ.Γ.: Η Αυστραλία δεν έχει IBAN. Η Αυστραλέζα μου έδωσε όνομα λογαριασμού, τον αριθμό BSB (Bank State Branch), αριθμό λογαριασμού, αριθμό Swift και το Branch. Πως θα γίνει η αποστολή όταν το internet banking της Εθνικής ζητά IBAN για να στείλει τα χρήματα; Γίνεται έμβασμα και χωρίς iban, γι'αυτό δίνουν το SWIFT. Απλά δεν θα είναι SEPA. Η προμήθεια μέσω internet banking είναι 10€. https://www.nbg.gr/greek/pricing-of-products-and-services/Documents/%CE%A4%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%BF%20%CE%9B%CE%BF%CE%B9%CF%80%CF%8E%CE%BD%20%CE%95%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%8E%CE%BD%5B2%5D/%CE%9B%CE%BF%CE%B9%CF%80%CE%AD%CF%82%20%CE%95%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82/web_portal_elliniko_timologio_loipwn_ergasiwn.pdf
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα