Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Είχα μια συζήτηση με γνωστού και δημιουργήθηκε η απορία.

Πώς αντιμετωπίζεται νομικά η πειρατεία στην Ελλάδα; Υπάρχει νομοθεσία που περιγράφει σχετικά αδικήματα ή όχι; Και αν υπάρχει, τί τελικά εφαρμόζεται από τις Αρχές;

Δημοσ.

Το θέμα που έθιξες χωράει τεράστια συζήτηση από όλες τις απόψεις και φαντάζομαι θα έχουν γίνει άπειρες αναλύσεις στο παρελθόν.

Επιγραμματικά θα σου απαντήσω ότι φυσικά και υπάρχει νόμος που προστατεύει τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα και είναι ο Ν. 2121/1993.

Αν ανατρέξεις στις σελίδες της ΑΕΠΙ και ΕΠΟΕ, σίγουρα θα βρεις αρκετές απαντήσεις στις ερωτήσεις σου, τουλάχιστον από την πλευρά αυτών που "θίγονται" από την πειρατία.

Από εκεί και πέρα, σίγουρα έχουν γίνει πολλές συλλήψεις με βάση αυτό το νόμο στο παρελθόν, αλλά εφόσον είναι διάτρητος από παντού, δεν ξέρω κατά πόσο τελικά η εφαρμογή του έχει οδηγήσει σε οριστική και αμετάκλητη καταδίκη κάποιου "πειρατή".

Δημοσ.

Οι διώξεις που έχουν γίνει, αφορούν end-users ή διαχειριστές πειρατικών ιστοσελίδων κλπ;

Δημοσ.

διαχειριστές και uploaders αφορά (είχαν συλλάβει έναν για μεταφράσεις!! ), οι χρήστες δεν κινδυνεύουν έως τώρα και ούτε πρόκειται στο κοντινό μέλλον.  

Δημοσ.

Γενικά και από Ευρώπη έχω διαβάσει μόνο για πρόστιμα και μείωση ταχυτήτων σε συχνούς χρήστες. 

Τα torrents θεωρούνται uploading;

Δημοσ.

Γενικά και από Ευρώπη έχω διαβάσει μόνο για πρόστιμα και μείωση ταχυτήτων σε συχνούς χρήστες. 

Τα torrents θεωρούνται uploading;

οχι , uploading θεωρειτε κατι που ανεβαζεις εσυ για να κατεβασουν οι αλλοι (βαζεις κατι σε torrent site ) , torrent =seeding δεν θα σε κανουν τιποτα. 

Δημοσ.

διαχειριστές και uploaders αφορά (είχαν συλλάβει έναν για μεταφράσεις!! ), οι χρήστες δεν κινδυνεύουν έως τώρα και ούτε πρόκειται στο κοντινό μέλλον.  

Έχεις ακούσει ποτέ να γίνεται σύλληψη σε uploader?

Δεν θυμάμαι στα ελληνικά χρονικά κάτι ανάλογο, αλλά μπορεί να μου έχει ξεφύγει κάτι.

αμ δε προκειται να γινει τιποτες διοτι θα ακολουθησει λαικη εξεργεση για διαφορους λογους

Φίλε μου, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με το σχόλιό σου.

Αν ήταν να μην εφαρμόζεται ο νόμος, όπου και όταν πρέπει, μόνο και μόνο με το επιχείρημα που έθεσες, ζήτω που καήκαμε...

Γι' αυτό φτάσαμε να έχουμε αυτή τη νοοτροπία στην Ελλάδα του στυλ κάνουμε ό,τι θέλουμε, αφού δεν πρόκειται να εφαρμοστεί ο νόμος ή δεν πρόκειται να μας ακουμπήσει κανένας κτλ.

Εδώ δεν έχει υπάρξει λαϊκή εξέγερση για άλλα πολύ πιο σοβαρά θέματα που απασχολούν την καθημερινότητά μας τα τελευταία δύσκολα χρόνια, θα υπάρξει για τέτοιο λόγο; :unsure:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...