zeys13 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) /p> Θα σας κουράσει λίγο ο πρόλογος, αλλά μάλλον μου βγαίνει το παράπονο ή η μούντζα όπως λέει η σύζυγος.</p> <p style="color:rgb(40,40,40);font-family:helvetica, arial, sans-serif;">Ας τα πάρουμε λοιπόν από την αρχή. Πριν από 3-4 χρόνια λοιπόν στο παλιό σπίτι που υπήρχε δεκαετίας 50-60, αποφασίσαμε να του κάνουμε ανακαίνιση και να μείνουμε με την σύζυγο, από το να πάμε στο ενοίκιο, και να δίνουμε ένα 300αρι το μήνα που δεν μας περισσεύει κιόλας. Η μαγική λύση λοιπόν για να σουλουπωθεί το σπίτι ήταν λοιπόν το περίφημο Εξοικονομώ κατ οίκον, όπου σε αυτό θα έμπαιναν η μόνωση της ταράτσας, ο ηλιακός, και η περίφημη αντλία θερμότητας…</p> <p style="color:rgb(40,40,40);font-family:helvetica, arial, sans-serif;">Κάνουμε τα χαρτιά μας για το εξοικονομώ, καθυστερούμε, μας καθυστερούν, μπαίνουμε στο πρόγραμμα, περνάμε τη πρώτη φάση και περιμένουμε, περιμένουμε και τελικά όπως όλοι ξέρετε λήγει το περίφημο εξοικονομώ και μένουμε χωρίς θέρμανση…..</p> <p style="color:rgb(40,40,40);font-family:helvetica, arial, sans-serif;">Κατά τη διάρκεια λοιπόν μέχρι να λήξει το εξοικονομώ, για να μείνουμε στο σπίτι κάναμε κάποιες ενέργειες σε σχέση με το πρόγραμμα. Βάλαμε την μόνωση στη ταράτσα (γιατί χωρίς αυτή δεν μπορούσες να ζήσεις), και κάναμε προεργασία για την αντλία θερμότητας.</p> <p style="color:rgb(40,40,40);font-family:helvetica, arial, sans-serif;">Πάμε στο ζουμί λοιπόν, το σπίτι είναι 85 τ.μ κουζίνα σαλόνι ενιαία, 2 υπνοδωμάτια, χωλ και μπάνιο. Έρχεται λοιπόν ο μηχανολόγος μηχανικός και αποφασίζουμε να βάλουμε την αντλία στη ταράτσα (κίνδυνος κλοπής), και ακριβώς από κάτω στο χωλ 2 φανκοιλ οροφής που θα καλυφτούν μετά με ορυκτή ίνα. Τραβάμε σωλήνα για να φεύγουν τα νερά των συμπυκνώσεων, τρυπάμε τους τοίχος, και βάζουμε τα σκαφάκια των αεραγωγών, ένα σε κάθε υπνοδωμάτιο, και 2 στον ενιαίο χώρο καθιστικού κουζίνας.το ύψος του σπιτιού είναι 3 μέτρα, και το πάνω μέρος των σκαφακίων, βγαίνει στα 2.80.</p> <p style="color:rgb(40,40,40);font-family:helvetica, arial, sans-serif;"> Στο μπάνιο θα βάλουμε μια υπερδιαστασιολογημένη σκάλα πετσετοκρεμάστα αφού η θερμοκρασία της αντλίας θα είναι χαμηλή. Επίσης στο χωλ κατεβάσαμε κάθετα μια γυψοσανίδα με περσίδα στο κάτω μέρος, όπου από εκεί θα τραβάνε αέρα τα φανκοιλ, και θα γίνεται υποπίεση. Όταν μπει και η αντλία θα χρειαστεί να κόψουμε το κάτω μέρος των 3 εσωτερικών πορτών κατά 1 πόντο πχ για να τραβιέται ο αέρας.</p> <p style="color:rgb(40,40,40);font-family:helvetica, arial, sans-serif;">Αυτή η δουλεία γίνεται 3 χρόνια πρίν, βολευόμαστε χωρίς θέρμανση, και έρχεται λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου, όπου πρέπει να μπει η θέρμανση ανεξαρτήτως αν θα παίξει νέο εξοικονομώ, και θα πρέπει να πληρωθεί από δικά μας λεφτά και το ποσό προφανώς δεν είναι αμελητέο.</p> <p style="color:rgb(40,40,40);font-family:helvetica, arial, sans-serif;">Πάμε λοιπόν στον μηχανολόγο και μας βγάζει μια τιμή αρκετά υψηλή. Και πηγαίνω και σε δεύτερο έμπορο-αντιπρόσωπο, του λέω τι θέλω (αντλία θερμότητας, 2 φανκοιλ) μου βγάζει αρκετά χαμηλότερη τιμή, και έρχεται σπίτι να δει το χώρο και να δώσει κανονική προσφορά. Και μου λέει ότι έτσι όπως έχεις αφήσει τις αναμονές για τους αεραγωγούς το σύστημα δεν θα δουλέψει σωστά<strong>. Είναι πολύ ψηλά οι αεραγωγοί σου στα 2,80 και θα έχεις κρύο στο σπίτι στα χαμηλά σημεία κάτω από το 1 μέτρο πχ…. </strong>Κανονικά μου λέει οι αεραγωγοί βγαίνουν στα 2,20 2,30. Μα του λέω υποπίεση κτλ κτλ, όχι δεν θα κάνεις δουλειά. Και παθαίνω σοκ, πολλαπλά εγκεφαλικά με χτυπάνε.</p> <p style="color:rgb(40,40,40);font-family:helvetica, arial, sans-serif;">Κανονικά πρέπει να βάλεις 1 φανκοιλ δαπέδου σε κάθε υπνοδωμάτιο, και 2 φανκοιλ στο καθιστικό. Και επίσης να μη βάλεις πετσετοκρεμάστα, αλλά σωματάκι κανονικά στο μπάνιο. Δεν πιστεύω να στα έκανε αυτά μάστορας γιατί είναι λάθος μόνος σου τα έχεις κάνει.</p> <p style="color:rgb(40,40,40);font-family:helvetica, arial, sans-serif;">Ναι του λέω μόνος μου τα έκανα.</p> <p style="color:rgb(40,40,40);font-family:helvetica, arial, sans-serif;">Πείτε μου ποιός έχει δίκιο, πάω να τρελαθώ δεν ξέρω τι να κάνω. Τζάμπα οι αναμονές; Τζάμπα 2 χρόνια περίμενα; Θα μου δουλέψει το σύστημα, με τον πρώτο σχεδιασμό;;;; Θέλω άλλα γκρεμίσματα, σωλήνες μέσα στο χώρο, έξω από το χώρο, και τουλάχιστον 1000 ευρώ παραπάνω;;</p> <p style="color:rgb(40,40,40);font-family:helvetica, arial, sans-serif;">Και μερικά τεχνικά στοιχεία για το τέλος της ιστορίας. Αντλία 11-12kw, φανκοιλ 5 kw το ένα, 6 kw το άλλο, σπίτι 85 τ.μ. κατασκευής 1960 με νέα αλουμίνια, χωρίς θερμοδιακοπή με ενεργειακά τζάμια, μόνωση στη ταράτσα με 7 dow, τοίχος βορινός και ανατολικός υπερμπατικός, και ο υπόλοιπος απλός μπατικός, γειτνίαση από πουθενά.</p> <p style="color:rgb(40,40,40);font-family:helvetica, arial, sans-serif;">Σίγουρα όποιος κατάφερε να διαβάσει το σεντόνι τον έπρηξα, αλλά είμαι απελπισμένος δεν ξέρω τι να κάνω.</p> Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2016 από zeys13
Βασίλης_29 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Διάβασα αυτά που έγραψες. Είναι θετικό οτι καταφέρατε να κάνετε μόνωση, πάντως τα 11-12kW αντλίας θερμότητας για σπίτι 85τμ με μόνωση μου φαίνονται πάρα πολλά, έχω γνωστό μου στην Θεσσαλονίκη που έκανε μόνωση σε μονοκατοικία 250τμ και ζεσταίνει όλο το σπίτι με 2-3kW ακόμα και με ένα αερόθερμο. Μάλλον επιλέξατε να κάνετε κάποια ήπια θερμομόνωση. Τώρα για το τεχνικό κομμάτι με τα fan coils, εγώ στην θέση σας εφόσον είχα κάνει καλή μόνωση θα έβαζα θέρμανση με φυσικό αέριο ή σώματα καλοριφέρ που αντι για λέβητα πετρελαίου θα είχαν αντλία θερμότητας, το κόστος θέρμανσης θα ήταν πολύ μικρό, αν είχατε κάνει καλή μόνωση ακόμα και με Α/Θ χαμηλών θερμοκρασιών θα είχατε πολύ καλή θέρμανση. Σωστός ο τεχνικός που σας είπε οτι πρέπει να έχετε fan coil σε κάθε υπνοδωμάτιο και 2 στο σαλόνι, το κάθε δωμάτιο πρέπει να έχει το δικό του σώμα θέρμανσης ώστε να υπάρχει ομοιόμορφα κατανεμημένη θέρμανση και οχι μεγάλες θερμοκρασιακές διαφορές μέσα στο σπίτι.
arxaggelos Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Υπήρχε κάποιος λόγος που επιλέξατε αντλίες και όχι πχ λέβητα πετρελαίου ή αέριο;
NikosKallithea Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Μλκιες σου λεει, μια χαρα θα παίξει η αντλία και ας ειναι αυτο το υψος των αεραγωγών, μην πειράξεις τίποτα (ουτε φανκοιλ τιποτα) κότσαρε τη αντλία και εισαι οκ, βάλε μια gree που ειναι καλές και φτηνές Υπήρχε κάποιος λόγος που επιλέξατε αντλίες και όχι πχ λέβητα πετρελαίου ή αέριο; Προφανώς η παροχή ψύξης θέρμανσης 2
nvel Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Μλκιες σου λεει, μια χαρα θα παίξει η αντλία και ας ειναι αυτο το υψος των αεραγωγών, μην πειράξεις τίποτα (ουτε φανκοιλ τιποτα) κότσαρε τη αντλία και εισαι οκ, βάλε μια gree που ειναι καλές και φτηνές για το ύψος των fcu μπορεί να υπάρχει θέμα, η αντλία τι να καταλάβει;
zeys13 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Υπήρχε κάποιος λόγος που επιλέξατε αντλίες και όχι πχ λέβητα πετρελαίου ή αέριο; Γιατι απλα δεν υπαρχει αεριο, με την αντλια εχεις θερμανση ψυξη, και στα χαρτια μικροτερες καταναλωσεις απο οτιδηποτε αλλο Αποστολή από το Lenovo P770 με τη χρήση Insomnia App Θεωρειτε και εσεις οτι τα fancoil ειναι τραγικα ψηλα; Κανονικα σε τι υψος θα επρεπε να ειναι; δεν μου ειναι και οτι καλυτερο τωρα να παω αλλα γκρεμισματα σωληνωσεις αποροες κτλ Αποστολή από το Lenovo P770 με τη χρήση Insomnia App
Βασίλης_29 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Γιατι απλα δεν υπαρχει αεριο, με την αντλια εχεις θερμανση ψυξη, και στα χαρτια μικροτερες καταναλωσεις απο οτιδηποτε αλλο Αποστολή από το Lenovo P770 με τη χρήση Insomnia App Θεωρειτε και εσεις οτι τα fancoil ειναι τραγικα ψηλα; Κανονικα σε τι υψος θα επρεπε να ειναι; δεν μου ειναι και οτι καλυτερο τωρα να παω αλλα γκρεμισματα σωληνωσεις αποροες κτλ Αποστολή από το Lenovo P770 με τη χρήση Insomnia App Για χώρο 3μ δεν νομίζω να υπάρξει σοβαρό θέμα με το ύψος. Θυμάμαι στην σχολή είχαμε ένα fan coil σε ύψος 3.5-4 μέτρα, το ανάβαμε και ανέβαζε την θερμοκρασία του χώρου. Αν θες ποιο υπεύθυνη απάντηση να καλέσεις άλλον μηχανολόγο να ρωτήσεις.
dollyyy19 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Διάβασα αυτά που έγραψες. Είναι θετικό οτι καταφέρατε να κάνετε μόνωση, πάντως τα 11-12kW αντλίας θερμότητας για σπίτι 85τμ με μόνωση μου φαίνονται πάρα πολλά, έχω γνωστό μου στην Θεσσαλονίκη που έκανε μόνωση σε μονοκατοικία 250τμ και ζεσταίνει όλο το σπίτι με 2-3kW ακόμα και με ένα αερόθερμο. Μάλλον επιλέξατε να κάνετε κάποια ήπια θερμομόνωση. Τώρα για το τεχνικό κομμάτι με τα fan coils, εγώ στην θέση σας εφόσον είχα κάνει καλή μόνωση θα έβαζα θέρμανση με φυσικό αέριο ή σώματα καλοριφέρ που αντι για λέβητα πετρελαίου θα είχαν αντλία θερμότητας, το κόστος θέρμανσης θα ήταν πολύ μικρό, αν είχατε κάνει καλή μόνωση ακόμα και με Α/Θ χαμηλών θερμοκρασιών θα είχατε πολύ καλή θέρμανση. Σωστός ο τεχνικός που σας είπε οτι πρέπει να έχετε fan coil σε κάθε υπνοδωμάτιο και 2 στο σαλόνι, το κάθε δωμάτιο πρέπει να έχει το δικό του σώμα θέρμανσης ώστε να υπάρχει ομοιόμορφα κατανεμημένη θέρμανση και οχι μεγάλες θερμοκρασιακές διαφορές μέσα στο σπίτι. συγκρινεις σπιτι του 50-60 ανοιχτο ολογυρα,με μονοκατοικια 250 μετρων?και τι εννοει" ζεσταινει ολο το σπιτι με 2-3kw"?αν εννοει θερμανση τους 17-19 βαθμους,και πολλα καιει με 2-3 kw.επισης,το "ολο το σπιτι",μηπως ειναι το υπνοδωματιο ή η τουαλετα?καλο ειναι να μην παραπληροφορουμε,με πληροφοριες που ακουσαμε ή μας ειπανε.και εγω ξερω περιπτωση χουβαρδα που "ζεσταινε" το σπιτι του στους 15(!!!!!) βαθμους,με σουπερ ντουπερ ξυλολεβητα,που δεν εκαιγε τπτ.φυσικο δεν ειναι?αφου δεν τον αναβε ποτε......η αλλος που ζεσταινε ολοκληρο σπιτι ,στους 18,και εννοουσε το δωματιακι που ειχε την τηλεοραση και τον καναπε...... 1
zeys13 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) Διάβασα αυτά που έγραψες. Είναι θετικό οτι καταφέρατε να κάνετε μόνωση, πάντως τα 11-12kW αντλίας θερμότητας για σπίτι 85τμ με μόνωση μου φαίνονται πάρα πολλά, έχω γνωστό μου στην Θεσσαλονίκη που έκανε μόνωση σε μονοκατοικία 250τμ και ζεσταίνει όλο το σπίτι με 2-3kW ακόμα και με ένα αερόθερμο. Μάλλον επιλέξατε να κάνετε κάποια ήπια θερμομόνωση. Τώρα για το τεχνικό κομμάτι με τα fan coils, εγώ στην θέση σας εφόσον είχα κάνει καλή μόνωση θα έβαζα θέρμανση με φυσικό αέριο ή σώματα καλοριφέρ που αντι για λέβητα πετρελαίου θα είχαν αντλία θερμότητας, το κόστος θέρμανσης θα ήταν πολύ μικρό, αν είχατε κάνει καλή μόνωση ακόμα και με Α/Θ χαμηλών θερμοκρασιών θα είχατε πολύ καλή θέρμανση. Σωστός ο τεχνικός που σας είπε οτι πρέπει να έχετε fan coil σε κάθε υπνοδωμάτιο και 2 στο σαλόνι, το κάθε δωμάτιο πρέπει να έχει το δικό του σώμα θέρμανσης ώστε να υπάρχει ομοιόμορφα κατανεμημένη θέρμανση και οχι μεγάλες θερμοκρασιακές διαφορές μέσα στο σπίτι. Όντως το νούμερο είναι τραγικά μικρό και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη κιόλας, μπορεί να εννοει ότι το συντηρεί με 2-3Kw. Για να επιτύχεις τόσο καλή μόνώση πάντως θες αρκετά χρήματα. Λογικά τα βγάζεις μετά λόγο οικονομίας αλλα το αρχικό κεφάλαιο που χρειάζεται είναι στο θεο. Μόνωση ταράτσας, μόνωση στα μπετά, μόνωση στους τοίχους kelyfos, αλουμίνια με θερμοδιακοπή ή κουφόματα Pvc, ενεργειακά τζάμια κτλ. Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2016 από zeys13
Βασίλης_29 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 συγκρινεις σπιτι του 50-60 ανοιχτο ολογυρα,με μονοκατοικια 250 μετρων?και τι εννοει" ζεσταινει ολο το σπιτι με 2-3kw"?αν εννοει θερμανση τους 17-19 βαθμους,και πολλα καιει με 2-3 kw.επισης,το "ολο το σπιτι",μηπως ειναι το υπνοδωματιο ή η τουαλετα?καλο ειναι να μην παραπληροφορουμε,με πληροφοριες που ακουσαμε ή μας ειπανε.και εγω ξερω περιπτωση χουβαρδα που "ζεσταινε" το σπιτι του στους 15(!!!!!) βαθμους,με σουπερ ντουπερ ξυλολεβητα,που δεν εκαιγε τπτ.φυσικο δεν ειναι?αφου δεν τον αναβε ποτε......η αλλος που ζεσταινε ολοκληρο σπιτι ,στους 18,και εννοουσε το δωματιακι που ειχε την τηλεοραση και τον καναπε...... Δεν κατέχεις από θέματα ενεργειακής αναβάθμισης οπότε άστο και μην το ψάχνεις. Το αν είναι του 50-60 το ένα σπίτι είναι άσχετο με την επιφάνεια του άλλου. Αν έχεις ενταχτεί στο πρόγραμμα εξοικονόμηση κατ΄ οίκον και κάνεις θερμομόνωση κελύφους με αντικατάσταση υαλοπινάκων και κουφωμάτων το σπίτι πρέπει να ανέβει στην ενεργειακή κατηγορία Β, αυτό συνεπάγεται συγκεκριμένα όρια ενεργειακής κατανάλωσης ανά μονάδα επιφάνειας. Αν το κάνεις σχεδόν παθητικό σπίτι και ανέβει στην κατηγορία Α+ χρειάζεται ελάχιστα 10W/m^2 για θέρμανση. Το σπίτι τους ήταν 200-250τμ και η θερμοκρασία πήγαινε στους 19 σε όλο το σπίτι μετά από ώρες. Και ναι πρέπει να πληρώσεις πολλά λεφτά για καλή μόνωση τουλάχιστον 9-10cm εξωτερικά ή και περισσότερο. Όντως το νούμερο είναι τραγικά μικρό και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη κιόλας, μπορεί να εννοει ότι το συντηρεί με 2-3Kw. Για να επιτύχεις τόσο καλή μόνώση πάντως θες αρκετά χρήματα. Λογικά τα βγάζεις μετά λόγο οικονομίας αλλα το αρχικό κεφάλαιο που χρειάζεται είναι στο θεο. Μόνωση ταράτσας, μόνωση στα μπετά, μόνωση στους τοίχους kelyfos, αλουμίνια με θερμοδιακοπή ή κουφόματα Pvc, ενεργειακά τζάμια κτλ. Εσύ όταν λες οτι έκανες μόνωση τι είδους μόνωση έκανες? Λες οτι πήγες με το εξοικονομώ κατ οίκον εκεί πρέπει να περάσει το σπίτι από επιθεώρηση και να βγει κατηγορίας Β. Αν έχεις κάνει όλα τα παραπάνω, ακόμα και του 40-50 να είναι το σπίτι, τα 11-12kW φορτίο για την επιφάνεια που έχετε είναι εξαιρετικά πολλά, κανονικά με ένα 9αρι κλιματιστικό θα είσασταν κομπλέ, αν ήταν χωρίς μόνωση το σπίτι να πω οκ.
dollyyy19 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 το διαβασαμε και αυτο.κατασκευη του 50-60,που δεν ξερεις αν η γλωσσα ειναι ορθια ή μη(αν καταλαβες και τι γραφω...),δεν εχει διαφορα απο το παλατακι των 250 μετρων....οι δυο ιδιοκτητες,ειναι ιδιων δυνατοτητων.....και γνωριζεις απο ενεργειακα........κριμα το διαβασμα.
zeys13 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Εσύ όταν λες οτι έκανες μόνωση τι είδους μόνωση έκανες? Λες οτι πήγες με το εξοικονομώ κατ οίκον εκεί πρέπει να περάσει το σπίτι από επιθεώρηση και να βγει κατηγορίας Β. Αν έχεις κάνει όλα τα παραπάνω, ακόμα και του 40-50 να είναι το σπίτι, τα 11-12kW φορτίο για την επιφάνεια που έχετε είναι εξαιρετικά πολλά, κανονικά με ένα 9αρι κλιματιστικό θα είσασταν κομπλέ, αν ήταν χωρίς μόνωση το σπίτι να πω οκ. Η μόνωση που έχω κάνει είναι: μόνωση στην ταράτσα με 7 dow και υγρομόνωση αν το λέω σωστά, το πρόγραμμα απαιτούσε 5 dow, και τοποθετήκαν αλουμίνια με ενεργειακά τζάμια χωρίς θερμοδιακοπή. Η μόνωση της ταράτσας λοιπόν, με την επιλογή της θέρμανσης (αντλίας)για να έχουμε και ψύξη και να μην χρειαζόμαστε και κλιματιστικά έξτρα, και εναν ηλιακό, έφταναν το σύνολο των χρημάτων του εξοικονομώ. Οπότε η εξωτερική θερμομόνωση δεν μπορούσε να μπει. Πραγματικά απορία μου προκαλεί πως ζεσταίνεται ενα σπίτι 250 τμ με 2-3 kw. Πως ζεσταίνει τον κάθε χώρο; το διαβασαμε και αυτο.κατασκευη του 50-60,που δεν ξερεις αν η γλωσσα ειναι ορθια ή μη(αν καταλαβες και τι γραφω...),δεν εχει διαφορα απο το παλατακι των 250 μετρων....οι δυο ιδιοκτητες,ειναι ιδιων δυνατοτητων.....και γνωριζεις απο ενεργειακα........κριμα το διαβασμα. Ούτε και εγώ κατάλαβα τι θες να πείς με τη γλώσσα, πάντως όντως δεν έχουν καμία σχέση οι δυνατότητες μας με τον κύριο με το παλατάκι.
nvel Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Πραγματικά απορία μου προκαλεί πως ζεσταίνεται ενα σπίτι 250 τμ με 2-3 kw. Πως ζεσταίνει τον κάθε χώρο; άμα κάνεις το σπίτι θερμός φυσικά μπορείς να το θερμαίνεις με 10W/m2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα