Προς το περιεχόμενο

Η Intel κατασκευάζει το δικό της headset επαυξημένης πραγματικότητας


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οι εξελίξεις στον χώρο της επαυξημένης πραγματικότητας και της εικονικής πραγματικότητας τρέχουν με ταχύτατους ρυθμούς, και η Intel φαίνεται πως είναι το τελευταίο μεγάλο όνομα που θέλει να εισέλθει στην αγορά, αν και μάλλον με… έμμεσο τρόπο.

Σύμφωνα με μία αναφορά της Wall Street Journal, η Intel εργάζεται πάνω στο δικό της AR headset (AR, Augmented Reality), το οποίο θα εξοπλίζεται με κάμερα RealSense 3D, για να το βοηθήσει να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό (η τεχνολογία του είδους χρησιμοποιείται ήδη από διάφορες εταιρείες για την ανίχνευση αντικειμένων σε κινητά και υπολογιστές, για την βελτίωση της όρασης των drones κ.ά).

 

Η Wall Street Journal αναφέρει ότι το εγχείρημα επαυξημένης πραγματικότητας, θα βοηθήσει την Intel να επεκταθεί σε μία αγορά πέρα από τα όρια του personal computing, και να λειτουργήσει συμπληρωματικά στις προσπάθειες της εταιρείας στην αγορά των wearables.

 

“Θα πρέπει να δημιουργήσουμε από μόνοι μας ολόκληρη την εμπειρία προτού επιχειρήσουμε να πείσουμε το οικοσύστημα” δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος για την τεχνολογία RealSense της Intel, Achin Bhowmik στην Wall Street Journal. Στην συνέχεια εξήγησε ότι η Intel συνηθίζει να δημιουργεί συσκευές για να επιδεικνύει νέες τεχνολογίες για να κάνει άλλες εταιρείες να υιοθετήσουν την τεχνολογία της, και το ίδιο πρόκειται να συμβεί και στην συγκεκριμένη περίπτωση.

 

Έτσι, η Intel σκοπεύει να διαθέσει το νέο της headset σε άλλους κατασκευαστές συσκευών, και δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει το προϊόν η ίδια. Η Microsoft πρόσφατα ανακοίνωσε ότι το Hololens, η mixed reality (MR) head-mounted display της εταιρείας είναι διαθέσιμη για προ-παραγγελίες από developers (διαθέτει επεξεργαστή 32-bit Intel στο εσωτερικό του) και λέγεται ότι η Intel πρόκειται να επωφεληθεί από την συνεργασία της με την Microsoft για την κατασκευή του δικού της headset.

 

Link.png Site: Engadget

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμένα η απορία μου είναι αν θα καταφέρει για πρώτη φορά μια επαναστατική τεχνολογία που την αναπτύσσει πρώτη η Microsoft αν τα καταφέρει να πετύχει. Ποιος θα ξεχάσει την παρουσίαση του tablet pc από τον Bill Gates που όμως έγινε επιτυχία όταν η Apple παρουσίασε το πρώτο, iPad.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχουν καταλάβει όλοι τι θα παιχτεί και τρέχουν να προλάβουν.. εκτός απο εμάς που βλέπουμε oculus στα 599 δολάρια και θεωρούμε οτι θα πάει aπατη η τεχνολογία αυτή! :Ρ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Holographic reality all the way. Το VR δεν με έχει πείσει προσωπικά! Απλά το μέλλον θα δείξει σε μια πενταετία... Λεφτά να έχουμε για να μην τα βλέπουμε από μακριά αν και τέτοιες τεχνολογίες αξίζουν όταν είναι φτηνές και ευρέως διαδεδομένες γιατί μόνο τότε χρησιμοποιείς το 100% των δυνατοτήτων τους. Προσωπικά πιστεύω ότι στο τέλος θα δημιουργηθεί ένας συνδυασμός κινητού η εξυπνου ρολογιου και ελαφιών γυαλιών με συνεπεξεργαστη και ασύρματη σύνδεση για να μειωθεί το βάρος στο κεφάλι.    

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...