Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Google βρίσκεται σε φάση δοκιμών μίας νέας υπηρεσίας ανέπαφων πληρωμών, που δεν σχετίζεται με το Android Pay, και η οποία επιτρέπει στους πελάτες να έχουν τα χέρια τους… γεμάτα ή απασχολημένα, και δεν χρειάζεται να βγάλουν το κινητό τους για να πληρώσουν στο ταμείο.

Για να λειτουργήσει η νέα υπηρεσία πληρωμών Hands-Free, το κινητό είναι απαραίτητο να διαθέτει ενεργοποιημένες συγκεκριμένες ασύρματες τεχνολογίες (π.χ Bluetooth και WiFi). Η τεχνολογία Bluetooth Low Energy σε συνδυασμό με υπηρεσίες τοποθεσίας που παρέχονται μέσω του WiFi, προετοιμάζει τα κινητά τηλέφωνα για πληρωμές μέσω της επικοινωνίας τους με ειδικούς Bluetooth beacons που βρίσκονται σε διάφορες τοποθεσίες μέσα σε καταστήματα.

Η τεχνολογία Hands-Free, μας θύμισε την τεχνολογία Proximity της Samsung, η οποία δημιουργήθηκε για να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στο location-based σύστημα iBeacon της Apple, αν και στην συγκεκριμένη περίπτωση η Google έχει στόχο, μεταξύ άλλων (π.χ την λήψη προσφορών μέσω ειδοποιήσεων κ.ά) και τις πληρωμές. Ο πελάτης, με την τεχνολογία Hands-Free της Google, απλώς λέει στο ταμείο ότι θέλει να “πληρώσει με Google” και στην συνέχεια στο ταμείο γίνεται ταυτοποίηση του πελάτη, ο οποίος στην συνέχεια επικυρώνει την συναλλαγή.

Το νέο πρόγραμμα της Google βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο και “τρέχει” για την ώρα στην South Bay Area στην California και σε συγκεκριμένες τοποθεσίες, στα McDonald’s και Papa Johns’.

Link.png Site: GSMArena

Δημοσ.

Μια χαρά. Τώρα η google θα ξέρει, πόσα λεφτά έχουμε, τι ψωνίζουμε, πότε ψωνίζουμε, καθε πότε ψωνίζουμε, που ψωνίζουμε, ακόμη και πόσο @@με αφού θα βλέπει κάθε πότε παίρνουνε προφυλακτικά.

"Google saw you buying condoms after a year. Happy new relationship! We have these gift suggestions for you! "

ΥΓ. Οι πιστωτικές δεν καταγράφουν αναλυτικά τα προϊόντα, μόνο εταιρεία, ποσό και ώρα.

• Like 24
Δημοσ.

Μια χαρά. Τώρα η google θα ξέρει, πόσα λεφτά έχουμε, τι ψωνίζουμε, πότε ψωνίζουμε, καθε πότε ψωνίζουμε, που ψωνίζουμε, ακόμη και πόσο @@με αφού θα βλέπει κάθε πότε παίρνουνε προφυλακτικά.

"Google saw you buying condoms after a year. Happy new relationship! We have these gift suggestions for you! "

Φανταζομαι δεν εχεις χρησιμοποιησει ποτε υπηρεσια τυπου uber, ωστε να την συγκρινεις με παραδοσιακη υπηρεσια ταξι, για να δεις την χαοτικη διαφορα στην ευκολια και εμπειρια χρησης. 

• Like 1
Δημοσ.

Φανταζομαι δεν εχεις χρησιμοποιησει ποτε υπηρεσια τυπου uber, ωστε να την συγκρινεις με παραδοσιακη υπηρεσια ταξι, για να δεις την χαοτικη διαφορα στην ευκολια και εμπειρια χρησης. 

1ον Δεν χρησιμοποιώ ταξί. Ή ΜΜΜ ή αυτοκίνητο. Δεν έχω κάτι με τα ταξί πάντως.

2ον Δεν είμαι κατά της τεχνολογίας. Το αντίθετο. Είμαι όμως κατά της ΥΠΕΡΜΕΤΡΗΣ καταγραφής της ζωής μου. Αν ήξερα ότι η Google δεν θα καταγράφει και την παραμακρή λεπτομέρεια, αλλά απλά ένα ποσό και που ψώνισα, και  κρατούσε μιια απλή προμήθεια όπως η visa, τότε ναι θα το χρησιμοποιούσα.

• Like 2
Δημοσ.

κανείς δεν είπε κάτι........ αλλά όταν καταγράφουν ακόμη και πότε κλάνεις για να έχουν τον ΕΛΕΓΧΟ της ζωής σου.. δεν το λες και τόσο αθώο. δεν συμφωνείς?

Δημοσ.

2ον Δεν είμαι κατά της τεχνολογίας. Το αντίθετο. Είμαι όμως κατά της ΥΠΕΡΜΕΤΡΗΣ καταγραφής της ζωής μου. Αν ήξερα ότι η Google δεν θα καταγράφει και την παραμακρή λεπτομέρεια, αλλά απλά ένα ποσό και που ψώνισα, και  κρατούσε μιια απλή προμήθεια όπως η visa, τότε ναι θα το χρησιμοποιούσα.

ξερω μια σπηλια πανω στην πεντελη.Αν μπεις εκει μεσα δεν θα σε καταγραψει ξανα κανεις.Δυστυχως ειναι η μονη λυση για την περιπτωση σου αφου ολα εδω κ μια 10ετια καταγραφονται.

• Like 3
Δημοσ.

ξερω μια σπηλια πανω στην πεντελη.Αν μπεις εκει μεσα δεν θα σε καταγραψει ξανα κανεις.Δυστυχως ειναι η μονη λυση για την περιπτωση σου αφου ολα εδω κ μια 10ετια καταγραφονται.

• Like 4
Δημοσ.

ολοι εσεις που ειστε κατα τις κακιας google που το μονο που την ενδιαφερει ειναι τι αγορασατε απο το super market δεν σας αναγκαζει και κανεις, εβγαλε μια νεα τεχνολογια/υπηρεσια οποιος θελει την χρησιμοποιει !

Δημοσ.

κάρτα τραπέζης έχεις?paypal,ibank?αφμ?φορολογική δήλωση?αυτές τις μαλακία κάρτες που δίνεις σε βενζινάδικα και σουπερ μάρκετ για πόντους? νομίζεις μόνο η google θα ξέρει τι ψωνίζεις και πότε? ειλικρινά που ζείτε...
  • Like 2
Δημοσ.

κάρτα τραπέζης έχεις?paypal,ibank?αφμ?φορολογική δήλωση?αυτές τις μαλακία κάρτες που δίνεις σε βενζινάδικα και σουπερ μάρκετ για πόντους? νομίζεις μόνο η google θα ξέρει τι ψωνίζεις και πότε? ειλικρινά που ζείτε...

Να διαβάζεις ξέρεις; Όλοι αυτοί δεν κρατάνε τι ψωνίζεις. Μόνο εταιρεία και ποσό.

Δημοσ.

Να διαβάζεις ξέρεις; Όλοι αυτοί δεν κρατάνε τι ψωνίζεις. Μόνο εταιρεία και ποσό.

Αν και σε γενικές γραμμές συμφωνώ με αυτά που λες παραπάνω, σχετικά με την κάρτα του σούπερ μάρκετ όμως, εκεί μας φακελώνουν κανονικότατα.

Παράδειγμα προσφοράς που είναι ακόμα σε ισχύ, μπορείς να πας σε γνωστή αλυσίδα σουπερ μαρκετ η οποία σου προσφέρει 2 στην τιμή του ενός (αν δεν κάνω λάθος αυτή είναι η προσφορά) απορυπαντικού πλυντηρίου με τη χρήση της κάρτας σου που έχεις στο σουπερ μαρκετ. Το θέμα είναι όμως ότι μέχρι τον Απρίλιο θα μπορεί να χρησιμοποιήσεις την προσφορά 4 φορές....

Δημοσ.

Ναι τα super market σε φακελώνουν κανονικά, αν έχεις την κάρτα τους και την χρησιμοποιείς βέβαια συνέχεια και όχι μόνο για προσφορές. Αλλά ακόμη και αυτοί έχουν στοιχεία μόνο για αυτά που ψωνίζεις σε αυτούς. Η google θα μαζεύει για όλους.

Ξέρεις τι πληροφορία μπορεί να βγάλεις από εκει μέσα; Όλες οι υπολοιπες καταγραφές θα ωχριούν μπροστά σε αυτή.

• Like 2
Δημοσ.

δηλαδή για όσους θέλουν να χρησιμοποιούν το κινητό τους για πληρωμές, με το ένα κουλό τους δεν μπορούν να βγάλουν το κινητό από τη τσέπη/τσάντα/τσαντάκι αλλά πρέπει να πουν το id τους;;; ΟΚ, why not;;; αλλά πάλι μου φαίνεται αστείο!

• Like 1
Δημοσ.

παντελος αχρηστη υπηρεσια. ειμαι της τεχνολογιας ναι..  αλλα ενταξει ειναι λιγο εως που γελειο κατι τετοιο. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...