Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα!!

Θα ήθελα να μάθω, για όποιον ξέρει, την ονομασία ενός κουτιού που, απ'ότι καταλαβαίνω, φέρνει το ρεύμα της ΔΕΗ σπίτι μου - δεν εννοώ την "χελώνα"/ρολόι. Το κουτί αυτό δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο, βρίσκεται έξω, στερεωμένο ψηλά σε ένα τοίχο του σπιτιού μου, και από κάτω του έχει μια κάθετη σωλήνα, η οποία φτάνει μέχρι το έδαφος, στο πεζοδρόμιο - λογικά περιέχει τα καλώδια, που συνδέονται με το υπόγειο δίκτυο της ΔΕΗ.

Από το κουτί αυτό φτάνει καλώδιο στο ρολόι.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

υπόγειο δίκτυο της ΔΕΗ σου φέρνει ρεύμα σπίτι σου??? μήπως είναι η γείωση του σπιτιού σου?  

Εφόσον δεν υπάρχει εναέριο δίκτυο στην περιοχή μου, από που αλλού μπορεί να έρχεται?

Να σημειώσω πως σε όλα τα σπίτια στη γειτονιά μου υπάρχει κι ένα τέτοιο. Πάνω από το πεζοδρόμιο, ψηλά στους τοίχο, και μακριά από το ρολόι. 

• Like 1
Δημοσ.

κατά διαβολική σύμπτωση κάνω επανάληψη τα Δίκτυα Κυκλωμάτων και με άγχωσες τώρα γιατί με πιάνεις αδιάβαστο.. με επιφύλαξη θα σου πώ ότι ίσως είναι διακόπτης φορτίου..

Δημοσ.

δεν εχει κάποια ιδιαίτερη ονομασια, πες τι την θελεις την ονομασια μηπως βοηθήσει καποιος

Οκ θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου. Υπάρχει η πιθανότητα κάποιος να μου κλέβει ρεύμα. Έχω την υποψία πως είναι το διπλανό σπίτι, αλλά για να κάνω το οτιδήποτε, πρέπει να το ψάξω καλά το ζήτημα... Και θέλω να ξεκινήσω από τα βασικά, πριν αρχίσω να φωνάζω ηλεκτρολόγους, τη ΔΕΗ κλπ.

Το δίπλα σπίτι λοιπόν αποτελεί κάτι σαν αποθήκη γειτόνων μας, μιας και οι ίδιοι μένουν σε άλλο, λίγο πιο μακριά. Το θέμα μου είναι πως από το συγκεκριμένο κουτί, κι ενώ βρίσκεται στον δικό μας τοίχο, φεύγει δεύτερο καλώδιο, ξέχωρα από αυτό που έρχεται στο δικό μας ρολόι, και κατευθύνεται σε εκείνο το σπίτι. Παρατηρώντας τα υπόλοιπα σπίτια τριγύρω, βλέπω πως το καθένα έχει από ένα κουτί, από το οποίο βγαίνει μονάχα ένα καλώδιο, και που πιθανότατα πηγαίνει στο αντίστοιχο ρολόι του κάθε σπιτιού.

Αυτό που θέλω να μάθω είναι το τι ισχύει για αυτό τον εξοπλισμό. Τι είναι και ποια η λειτουργία του. Υπάρχει δηλαδή περίπτωση αυτοί να χρησιμοποιούν κάποιο τέχνασμα πάνω σε αυτό, ώστε να έχουν ρεύμα και να χρεώνεται στο δικό μου ρολόι? Το επιτρέπει αυτό το σενάριο ο εξοπλισμός?

Δημοσ.

Οκ θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου. Υπάρχει η πιθανότητα κάποιος να μου κλέβει ρεύμα. Έχω την υποψία πως είναι το διπλανό σπίτι, αλλά για να κάνω το οτιδήποτε, πρέπει να το ψάξω καλά το ζήτημα... Και θέλω να ξεκινήσω από τα βασικά, πριν αρχίσω να φωνάζω ηλεκτρολόγους, τη ΔΕΗ κλπ.

Το δίπλα σπίτι λοιπόν αποτελεί κάτι σαν αποθήκη γειτόνων μας, μιας και οι ίδιοι μένουν σε άλλο, λίγο πιο μακριά. Το θέμα μου είναι πως από το συγκεκριμένο κουτί, κι ενώ βρίσκεται στον δικό μας τοίχο, φεύγει δεύτερο καλώδιο, ξέχωρα από αυτό που έρχεται στο δικό μας ρολόι, και κατευθύνεται σε εκείνο το σπίτι. Παρατηρώντας τα υπόλοιπα σπίτια τριγύρω, βλέπω πως το καθένα έχει από ένα κουτί, από το οποίο βγαίνει μονάχα ένα καλώδιο, και που πιθανότατα πηγαίνει στο αντίστοιχο ρολόι του κάθε σπιτιού.

Αυτό που θέλω να μάθω είναι το τι ισχύει για αυτό τον εξοπλισμό. Τι είναι και ποια η λειτουργία του. Υπάρχει δηλαδή περίπτωση αυτοί να χρησιμοποιούν κάποιο τέχνασμα πάνω σε αυτό, ώστε να έχουν ρεύμα και να χρεώνεται στο δικό μου ρολόι? Το επιτρέπει αυτό το σενάριο ο εξοπλισμός?

Για να σου κλέψει κάποιος ρευμα πρεπει να πάρει-συνδέσει το καλώδιο "ρευματοκλοπης" του μετά το μετρητή που εχεις μεσα στο σπιτι, αυτο το κουτι που ειναι εξω ειναι της δεη και εκει η δεη μπορει να συνδεσει ολη την γειτονιά, εσυ βλέπεις μονο δυο καλώδια γιατι παίρνεις εσυ και ο γείτονας, αν παρατηρήσεις άλλο παρόμοιο κουτι μπορεί να φεύγουν 3 ή 4 ή 5 ... καλώδια.

Δημοσ.

Κλεισε τα παντα στο σπιτι σου και κοιτα αν γυριζει ο μετρητης. Αν γυριζει κατι συμβαινει .Καλυτερα κλεισε τον γενικο στο σπιτι σου για λιγο .

Δημοσ.

Πάντως κάτι βασικό.

Για οτιδήποτε πριν τον μετρητή σου δεν έχεις εσύ καμμιά ευθύνη, εφόσον κάποιος πειράξει κάτι (αρκεί βέβαια να μην είσαι εσύ)!... και δεν δικαιούσαι να κάνεις το παραμικρό.

Για "πείραγμα" του μετρητή σου ή μετά από τον μετρητή σου έχεις εσύ ευθύνη.

Δημοσ.

Πάντως κάτι βασικό.

Για οτιδήποτε πριν τον μετρητή σου δεν έχεις εσύ καμμιά ευθύνη, εφόσον κάποιος πειράξει κάτι (αρκεί βέβαια να μην είσαι εσύ)!... και δεν δικαιούσαι να κάνεις το παραμικρό.

Για "πείραγμα" του μετρητή σου ή μετά από τον μετρητή σου έχεις εσύ ευθύνη.

Και πως θα αποδειξει ότι δεν επενεβη αυτος πριν τον μετρητη ? Ο ΔΕΔΔΗΕ είναι υπεύθυνος να φτανει το ρευμα στον μετρητη . Για οποιαδήποτε παρεμβαση πριν ή μετα είναι υπεύθυνος ο καταναλωτης .

• Super Moderators
Δημοσ.

Πάντως αυτή η ιστορία με τους "πειραγμένους" μετρητές έχει εξαπλωθεί τόσο πολύ ενώ ταυτόχρονα αποτελεί το ...κοινό μυστικό για το οποίο όλοι κάνουν την πάπια!

Αν γινόταν να αποκαλυφθεί ταυτόχρονα το μέγεθος της απάτης, θα μέναμε με το στόμα ανοιχτό όλοι... :/

• Like 1
Δημοσ.

Κλεισε τα παντα στο σπιτι σου και κοιτα αν γυριζει ο μετρητης. Αν γυριζει κατι συμβαινει .Καλυτερα κλεισε τον γενικο στο σπιτι σου για λιγο .

Πως θα γυρίζει ο μετρητής εφόσον αυτό το ρεύμα δεν φτάνει ποτέ σε αυτόν αλλά πάει κατευθείαν στο δίπλα κτίσμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...