Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ναι ξερω σαν στοχο εχω τα πρωτα 15 κιλα γιατι αν το παω ετσι αστα βραστα !

Και πιο λιγο μη σου πω!  

Εν τω μεταξυ γραφωντας και διαβαζοντας τις συνηθειες σου, κατανοεις και μονος σου το προβλημα και τη λυση του!

Δεν ειναι ευκολο το ολο εγχειρημα σου αλλα "αγαθουλια κοποις κτωνται"! :) Καλη δυναμη! 

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σε πολύ γενικές γραμμές, μετά το πρώτο βήμα του να κόψεις το τζανκ, θα βοηθήσεις πολύ τον εαυτό σου αν κόψεις ζάχαρη, τηγανιτά, επξεργασμένους υδατάνθρακες, εντάξεις λαχανικά, φρούτα και βάλεις σε όλα σου τα γεύματα πρωτείνη και καλό υδατάνθρακα(πατάτες, ρύζι, μακαρόνια ολικής)

Αυτά είναι κάποιες γενικές κατευθύνσεις, η διατροφή δεν ειναι απαραίτητο να είναι μονότονη, ούτε άνοστη και χάλια.Υπάρχουν πολλοί τρόποι να την κάνεις και ενδιαφέρουσα, και νόστιμη και όλα. 

Αυτό μη σε αγχώνει, δεν είναι απαραίτητο. Διατηρούμαι στα κιλά που θέλω εδώ και χρόνια και το μεγαλύτερο μου γεύμα είναι το μεσημεριανό και το βραδινό. Το βραδινό μάλιστα, είναι τις περισσότερες φορές λίγη ώρα πριν κοιμηθώ. Ποτέ δεν με έχει επηρεάσει στο βάρος μου. Σημασία έχει να μην ξεφεύγεις απο τις θερμίδες της μέρας συνολικά.

Ως προς τον αριθμό γευμάτων, ούτε εκεί μην κολλάς. Αν σε βολεύει να τρως 5 φορές, τρώγε 5, αν σε βολέυει 3, 3 it is. Aυτά δεν θα κάνουν τη διαφορά, οι θερμίδες που θα τρως και η ποιότητα της τροφής θα την κάνει. Και φυσικά η άσκηση θα βοηθούσε πολύ επιπρόσθέτως, αλλά αυτό δεν κατάλαβα αν το έχεις στο πλάνο.

απο ασκηση να παω σε γυμναστηριο ή να κανω καποιο αθλημα δε παιζει. αλλα το περπατημα πχ μπορω να το ενταξω μες τις συνηθειες της βδομαδας ή καποια ασκηση στο σπιτι. το θεμα ειναι αμα τα κανω ολα αυτα θα βλεπω αποτελεσματα ή θα χανω 2 κιλα τις 2 βδομαδες? αυτο ειναι που θα με αποθαρυνει.

Δημοσ.

απο ασκηση να παω σε γυμναστηριο ή να κανω καποιο αθλημα δε παιζει. αλλα το περπατημα πχ μπορω να το ενταξω μες τις συνηθειες της βδομαδας ή καποια ασκηση στο σπιτι. το θεμα ειναι αμα τα κανω ολα αυτα θα βλεπω αποτελεσματα ή θα χανω 2 κιλα τις 2 βδομαδες? αυτο ειναι που θα με αποθαρυνει.

Και το περπάτημα ακόμα, ως άσκηση, μια χαρά είναι, όπως και ασκησεις στο σπίτι. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μονοζυγο, λάστιχα ή το βάρος του σώματός σου και μόνο.

2 κιλά τις 2 βδομάδες δεν θα χάνεις. Θα χάνεις πολύ περισσότερο, ειδικά τον πρώτο καιρό. Μόνο και μόνο που θα αντικαταστησεις τις ποιοτικώς κακές τροφές με διατροφικά ανώτερες και θα μειώσεις τις θερμίδες, θα δεις μεγάλη διαφορά από τις πρώτες μέρες. Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν είναι απαραίτητο να φτιάξεις ενα πρόγραμμα βέβαια και να μετράς το τι τρως.

Με αυτό τον τρόπο θα δεις σε τι επίπεδο βρίσκεται το σώμα σου από αποψη καυσεων και θα μπορείς να κάνεις με ακριβεια τις αυξομειωσεις που χρειάζονται για να εισαι σίγουρος πως δεν υποσιτιζεσαι και πως τρως οσο πρεπει για να λειτουργεί σωστά το σώμα σου και παραλληλα να χανεις.

• Like 1
Δημοσ.

Και το περπάτημα ακόμα, ως άσκηση, μια χαρά είναι, όπως και ασκησεις στο σπίτι. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μονοζυγο, λάστιχα ή το βάρος του σώματός σου και μόνο.

2 κιλά τις 2 βδομάδες δεν θα χάνεις. Θα χάνεις πολύ περισσότερο, ειδικά τον πρώτο καιρό. Μόνο και μόνο που θα αντικαταστησεις τις ποιοτικώς κακές τροφές με διατροφικά ανώτερες και θα μειώσεις τις θερμίδες, θα δεις μεγάλη διαφορά από τις πρώτες μέρες. Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν είναι απαραίτητο να φτιάξεις ενα πρόγραμμα βέβαια και να μετράς το τι τρως.

Με αυτό τον τρόπο θα δεις σε τι επίπεδο βρίσκεται το σώμα σου από αποψη καυσεων και θα μπορείς να κάνεις με ακριβεια τις αυξομειωσεις που χρειάζονται για να εισαι σίγουρος πως δεν υποσιτιζεσαι και πως τρως οσο πρεπει για να λειτουργεί σωστά το σώμα σου και παραλληλα να χανεις.

Καλο ειναι ομως να μη χανει και τοσο γρηγορα κιλα. Το να χασει 1 κιλο λιπος και 9 κιλα μυικη μαζα και νερο δεν θα τον βοηθησει καπου, ισα ισα που θα τα ξαναπαρει πανευκολα σε λιπος.

Αυτο που ξερω πως λειτουργει καλα συνηθως ειναι η επαρκης προσληψη πρωτεινης σε συνδυασμο με καλα λιπαρα και υδατανθρακες, περιορισμος ζαχαρης (ειναι κατι περιττο για τον οργανισμο) και σιγουρα ασκησεις αντιστασης με βαρη. Απο κει και περα λιη αεροβικη βοηθαει για πιο γρηγορα αποτελεσματα που θα τα δεις σιγουρα μετα το μηνα στον καθρεπτη και τα ρουχα...

• Like 1
Δημοσ.

Μείωσε όσο μπορείς την ζάχαρη απο την διατροφή σου. Η ζάχαρη δεν βρίσκεται μόνο στα γλυκά. Μπορεί να παίρνεις 2000 θερμίδες την μέρα απο γλυκά, λιπαρά και επεξεργασμένες τροφές που περιέχουν πολλή ζάχαρη και να παχαίνεις, μπορεί να παίρνεις 2000 θερμίδες τη μέρα απο ψάρι, κρέας, δημητριακά, όσπρια και να μην συσσωρεύεταιται λίπος στο σώμα σου.

Είναι λάθος αυτό που λένε κάποιοι ότι δεν έχει σημασία τι τρως αλλά πόσες θερμίδες λαμβάνεις. Έχει τεράστια σημασία απο που λαμβάνεις τις θερμίδες.

• Like 5
Δημοσ.

Το θεμα ειναι αμα τα κανω ολα αυτα θα βλεπω αποτελεσματα ή θα χανω 2 κιλα τις 2 βδομαδες? αυτο ειναι που θα με αποθαρυνει.

Σου μιλαω εκ πείρας. Ημουν 120 κιλά και τωρα ειμαι 80. Μου πήρε 2,5 χρόνια. Τον πρωτο χρονο εφτασα απο τα 118 στα 105. Έκατσα εκει για κανα μήνα. Τον επόμενο χρόνο απο τα 105 στα 88. Εκατσα εκει δυο μήνες. Και μεσα στο τελευταιο εξαμηνο εφτασα τα 80. 

Θέλει αργά, δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Όλοι οι άλλοι τρόποι θα έχουν αρνητικά αποτελέσματα. Εμπιστεύσου με.

• Like 8
Δημοσ.

Καλο ειναι ομως να μη χανει και τοσο γρηγορα κιλα. Το να χασει 1 κιλο λιπος και 9 κιλα μυικη μαζα και νερο δεν θα τον βοηθησει καπου, ισα ισα που θα τα ξαναπαρει πανευκολα σε λιπος.

Αυτο που ξερω πως λειτουργει καλα συνηθως ειναι η επαρκης προσληψη πρωτεινης σε συνδυασμο με καλα λιπαρα και υδατανθρακες, περιορισμος ζαχαρης (ειναι κατι περιττο για τον οργανισμο) και σιγουρα ασκησεις αντιστασης με βαρη. Απο κει και περα λιη αεροβικη βοηθαει για πιο γρηγορα αποτελεσματα που θα τα δεις σιγουρα μετα το μηνα στον καθρεπτη και τα ρουχα...

Nαι, αυτό του έγραψα και εγώ πιο πάνω. Απλά, επειδή θα κάνει σοβαρές αλλαγές( θα τις κάνεις τεκ, έτσι; :P) θα δει κατευθείαν τα πρώτα αποτελέσματα ακόμα και αν τρώει 2000 θερμίδες τη μέρα από καλές τροφές.

Δημοσ.

Nαι, αυτό του έγραψα και εγώ πιο πάνω. Απλά, επειδή θα κάνει σοβαρές αλλαγές( θα τις κάνεις τεκ, έτσι; :P) θα δει κατευθείαν τα πρώτα αποτελέσματα ακόμα και αν τρώει 2000 θερμίδες τη μέρα από καλές τροφές.

Ναι οντως! Απλα μου κανει εντυπωση που λες πως θα χει απωλεια πανω απο 2 κιλα στη βδομαδα... ειναι μεγαλη διαφορα, εδω το 1 κιλο ειναι στην καλυτερη περιπτωση!

Δημοσ.

Ναι οντως! Απλα μου κανει εντυπωση που λες πως θα χει απωλεια πανω απο 2 κιλα στη βδομαδα... ειναι μεγαλη διαφορα, εδω το 1 κιλο ειναι στην καλυτερη περιπτωση!

Όχι στη μια βδομάδα, στις δυο βδομάδες εκτίμησα ότι θα έχει απώλεια πάνω από 2 κιλά :)

Δημοσ.

Πως είναι τόσο δύσκολο να χάσει κιλά κάποιος; Αν θέλεις να τα χάσεις κόβεις το φαΐ. Πχ αν τρως μια μερίδα φαγητό τη μέρα, οτιδήποτε, μισή το μεσημέρι και μισή το βράδυ δεν θα χάσεις κιλά;

Περπατάς και λίγο έντονα όταν τυχαίνει να περπατήσεις και το βοηθάς κι άλλο. Ιδέα μας είναι πολλές φορές ότι πεινάμε πολύ, λαιμαργία. Μπορεί με 4-5 μπουκιές να χορτάσουμε.

Δημοσ.

Πως είναι τόσο δύσκολο να χάσει κιλά κάποιος; Αν θέλεις να τα χάσεις κόβεις το φαΐ.

Υπάρχει κάποιος λόγος που φτάνεις τα 120. Δεν σηκώθηκες μια μέρα και ήσουν τόσο. Επίσης, ακόμα κι όταν ήσουν 110, δεν σκεφτόσουν ''κομπλέ, με παίρνει δεκα κιλά ακόμα''. Εθισμός στο κακό φαί λέγεται. Σαν να λες σε εναν αλκοολικό, απλά κόψε το ποτό. Εύκολο στα λόγια αν δεν εισαι εθισμένος, δύσκολο όμως στην πράξη. Και δεν συγκρινω μεταξύ τους το φαι με το αλκοόλ ή τα ναρκωτικά, αλλά έχει και το φαί την δυσκολία του στο να το κόψεις.

• Like 1
Δημοσ.

χαχα ειναι οντως εθισμος το φαι παιδια εχετε δικιο. παρολα αυτα το εχω παρει αποφαση κι ηδη εκοψα το απεξω. θα ακολουθησω τις συμβουλες σας, θα τρωω πιο υγειινα και μικροτερες ποσοτητες και βλεπουμε πως θα τα παμε. 

βρηκα κι αυτο το αρθρο κι ισως το δοκιμασω αυτο που εκανε 

http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_bridge&brid=106&Itemid=0&topic=4225.0

Δημοσ.

χαχα ειναι οντως εθισμος το φαι παιδια εχετε δικιο. παρολα αυτα το εχω παρει αποφαση κι ηδη εκοψα το απεξω. θα ακολουθησω τις συμβουλες σας, θα τρωω πιο υγειινα και μικροτερες ποσοτητες και βλεπουμε πως θα τα παμε. 

βρηκα κι αυτο το αρθρο κι ισως το δοκιμασω αυτο που εκανε 

http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_bridge&brid=106&Itemid=0&topic=4225.0

Μπράβο, σου εύχομαι να τη συνεχίσεις την αποχή από το τζανκ :)

Είδα το λινκ που ποσταρες με την διατροφή. Δεν αμφισβητώ πως ο άνθρωπος δεν έχασε τα κιλά που λέει, η ποσότητα που αναφέρει οτι έτρωγε ωστόσο, θεωρώ πως είναι ελάχιστη. Θα ήθελα να ξέρω πως εξελίχθηκε τελικά και αν κατάφερε μετά από καιρό να διατηρήσει τα κιλά που έχασε και να ισορροπήσει τη διατροφή του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...