Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το μόνο που έχει σημασία στο να χάσεις βάρος είναι το να καις περισσότερες θερμίδες από ότι τρως,το τι θα φας δεν έχει σημασία.

Μάλιστα .. έστω οτι για να χάσουμε βάρος πρέπει  να πάρουμε 1500 θερμίδες (εντελώς τυχαίο το νούμερο) αν αυτές τις θερμίδες τις πάρουμε από ασπράδια , κοτόπουλο , πράσινες σαλάτες μπρόκολο μαρούλι , τόνο κτλ  η τις πάρουμε από 2 σοκολάτες δεν έχει καμία σημασία λες ε ?!! φτάνει ότι θα χάσουμε , αυτό έχει σημασία μόνο δηλαδή  .. μάλιστα ..

δεν το σχολιάζω περισσότερο γιατι θα νομίζεις οτι έχω προσωπικά μαζί σου , κάτι που δεν ισχύει σε καμιά περίπτωση ..

• Like 4
Δημοσ.

Γενικά, καλό είναι να αποφεύγουμε να έχουμε ως πρότυπο μια συμπεριφορά που ενώ σε γενικές γραμμές λειτουργεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο, στον τάδε άνθρωπο δούλεψε αλλιώς.

Δεν έχεις τον ίδιο οργανισμό με τον φίλο σου, θέλεις όμως να πετύχεις ό,τι και αυτός (που και πάλι, δεν θέλεις, αφού είπες ότι δεν είσαι διατεθειμένος να τρως 1 ντομάτα και μια φρυγανιά τη μέρα :P). Kαι πολύ καλά κάνεις, είναι απαράδεκτος τρόπος.

Γράφεις πως δεν θέλεις να περιμένεις έναν χρόνο μέχρι να πετύχεις τον στόχο σου και να χάσεις γρήγορα το πρώτα πολλά κιλά για να μην απογοητευτείς με το πόσο αργά σημειώνεις πρόοδο. Θα σου άρεσε όμως αν κολλήσεις μετά και αναγκάζεσαι να μειώνεις συνέχεια θερμίδες; Kαι αυτό απογοητευτικό δεν θα είναι; Το ότι ο φίλος σου τα κατάφερε, δεν σημαίνει ότι θα τα καταφέρεις και εσύ.

Θα σου πρότεινα κάτι πιο ασφαλές, έτσι ώστε να μάθεις τι λειτουργεί πιο πολύ σε σένα και μετά κάνεις τις ανάλογες τροποποιήσεις. Ξεκίνα με ένα πρόγραμμα 2000 θερμίδων και αν μπορείς, ξεκίνα και γυμναστική. Θα δεις οτι θα χάσεις σίγουρα κιλά και δεν θα νιώθεις στέρηση. Το να μην τρως δεν συνεπάγεται απώλεια βάρους, τρελαίνεις το μεταβολισμό σου και δεν δίνεις στο σώμα σου ούτε κάν τα βασικά που χρειάζεται για να επιβιώσει.

• Like 2
Δημοσ.

Γενικά, καλό είναι να αποφεύγουμε να έχουμε ως πρότυπο μια συμπεριφορά που ενώ σε γενικές γραμμές λειτουργεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο, στον τάδε άνθρωπο δούλεψε αλλιώς.

Δεν έχεις τον ίδιο οργανισμό με τον φίλο σου, θέλεις όμως να πετύχεις ό,τι και αυτός (που και πάλι, δεν θέλεις, αφού είπες ότι δεν είσαι διατεθειμένος να τρως 1 ντομάτα και μια φρυγανιά τη μέρα :P). Kαι πολύ καλά κάνεις, είναι απαράδεκτος τρόπος.

Γράφεις πως δεν θέλεις να περιμένεις έναν χρόνο μέχρι να πετύχεις τον στόχο σου και να χάσεις γρήγορα το πρώτα πολλά κιλά για να μην απογοητευτείς με το πόσο αργά σημειώνεις πρόοδο. Θα σου άρεσε όμως αν κολλήσεις μετά και αναγκάζεσαι να μειώνεις συνέχεια θερμίδες; Kαι αυτό απογοητευτικό δεν θα είναι; Το ότι ο φίλος σου τα κατάφερε, δεν σημαίνει ότι θα τα καταφέρεις και εσύ.

Θα σου πρότεινα κάτι πιο ασφαλές, έτσι ώστε να μάθεις τι λειτουργεί πιο πολύ σε σένα και μετά κάνεις τις ανάλογες τροποποιήσεις. Ξεκίνα με ένα πρόγραμμα 2000 θερμίδων και αν μπορείς, ξεκίνα και γυμναστική. Θα δεις οτι θα χάσεις σίγουρα κιλά και δεν θα νιώθεις στέρηση. Το να μην τρως δεν συνεπάγεται απώλεια βάρους, τρελαίνεις το μεταβολισμό σου και δεν δίνεις στο σώμα σου ούτε κάν τα βασικά που χρειάζεται για να επιβιώσει.

απλως αν χασω γρηγορα αυτα τα πρωτα κιλα που θελω , μετα δε πειραζει αν παει πολυ αργα γιατι θα ειμαι στα ψιλονορμαλ μου και θα εχω πλεον κινητρο. ενω αν δω οτι παει πολυ αργα και δεν υπαρχει αμμεση διαφορα θα απογοητευομαι και θα το παραταω. με τον τροπο που λες δηλαδη ποσο θα χανω περιπου ανα βδομαδα ας πουμε?

Δημοσ.

Καταλαβαινω οτι θες να χασεις τα κιλα σου γρηγορα. Υπαρχουν διαιτες,που μπορει  να το πετυχουν . Ο τροπος ειναι ανθυγιεινος και οχι μαγικος.Θα επιβαρυνεις τον εαυτο σου. Περαν των υπολοιπων αρνητικων ,που ανεφεραν τα παιδια,μπορει να παθεις αφυδατωση,αβιταμινωση,κουραση,αυπνια,στρες, ναυτια,πονοκεφαλο( αναφερω τα πιο ελαφρια).

Εβαλες αυτα τα κιλα μεσα σε δυο χρονια. Ε,δωσε και λιγο  χρονο για την απωλεια τους. Υπομονη,θεληση και δουλεια!  :-)

Σαφως θα ηταν προτιμοτερο να συμβουλευτεις εναν ειδικο!

• Like 2
Δημοσ.

Καταλαβαινω οτι θες να χασεις τα κιλα σου γρηγορα. Υπαρχουν διαιτες,που μπορει  να το πετυχουν . Ο τροπος ειναι ανθυγιεινος και οχι μαγικος.Θα επιβαρυνεις τον εαυτο σου. Περαν των υπολοιπων αρνητικων ,που ανεφεραν τα παιδια,μπορει να παθεις αφυδατωση,αβιταμινωση,κουραση,αυπνια,στρες, ναυτια,πονοκεφαλο( αναφερω τα πιο ελαφρια).

Εβαλες αυτα τα κιλα μεσα σε δυο χρονια. Ε,δωσε και λιγο  χρονο για την απωλεια τους. Υπομονη,θεληση και δουλεια!  :-)

Σαφως θα ηταν προτιμοτερο να συμβουλευτεις εναν ειδικο!

χρειαζομαι μια διαιτα που να μπορω να χανω εστω 3 κιλα την εβδομαδα. αν παει πιο αργα δε προκειται να το συνεχισω και το ξερω,θα πεσω παλι με τα μουτρα στα καλουδια χαχα

Δημοσ.

To καταλαβαίνω αυτό που λες και έχει μεγάλη σημασία η ψυχολογία με την οποία ξεκινάς και συνεχίζεις κάτι. Προσπάθησε όμως να δεις την όλη διαδικασία σαν σύνολο γιατί, καλώς η κακώς, το τι θα κάνεις τώρα στο σώμα σου, επηρεάζει και την μετέπειτα πορεία. Σκέψου δηλαδή, πως αν θέλεις να φτάσεις τον στόχο σου των 80 κιλών σε ένα χρόνο πχ, ακόμα και αν αργήσεις λίγο παραπάνω με τα πρώτα κιλά, θα συνεχίζεις να χάνεις σταθερά και μετά, χωρίς κολλήματα.

Οπως σου είπα και πριν, δεν ξέρω πόσο τρως τώρα για να μπορούμε να μιλήσουμε με νούμερα. Κάνε το εξής. Πριν ξεκινήσεις τη διατροφή, μέτρα τι τρως σε μια κλασσική μέρα και βρες σε πόσες θερμίδες αντιστοιχούν αυτά. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια κάποιου σαητ, όπως αυτό http://www.myfitnesspal.com/ ή αυτό http://www.calorieking.com/ θα φτιάξεις το πρόγραμμά σου. 

(Το να συμβουλευτείς ειδικό θα ήταν η καλύτερη λύση βέβαια αλλά και εκεί ακόμα θέλει προσοχή.)

Όπως σου είπα πάλι, θα χάνεις γρήγορα βάρος ούτως ή άλλως εφόσον ξεκινάς από αυτά τα κιλά, εκμεταλλεύσου το λοιπόν αυτό και μην πέσεις πολύ χαμηλά σε θερμίδες, λιγότερες θερμίδες δεν συνεπάγεται μεγαλύτερη απώλεια βάρους!! Αυτό που χρειάζεται, είναι σε πρώτη φάση τουλάχιστον, να υπολογίζεις και να καταγράφεις τις θερμίδες που θα τρως με σχετική ακρίβεια για να δεις τι πρόοδο έχεις κάθε βδομάδα και όσο το δυνατόν, να φτιάξεις τη διατροφή σου με καθαρές τροφές που θα σε χορταίνουν και θα ενισχύουν περισσότερο την διαδικασία καύσης λίπους. Δεν εννοώ ματζούνια και ιστορίες τέτοιες. Αν αποφασίσεις να ξεκινήσεις, μπορώ να σου δώσω κάποιες πληροφορίες ως προς αυτό.

• Like 1
Δημοσ.

To καταλαβαίνω αυτό που λες και έχει μεγάλη σημασία η ψυχολογία με την οποία ξεκινάς και συνεχίζεις κάτι. Προσπάθησε όμως να δεις την όλη διαδικασία σαν σύνολο γιατί, καλώς η κακώς, το τι θα κάνεις τώρα στο σώμα σου, επηρεάζει και την μετέπειτα πορεία. Σκέψου δηλαδή, πως αν θέλεις να φτάσεις τον στόχο σου των 80 κιλών σε ένα χρόνο πχ, ακόμα και αν αργήσεις λίγο παραπάνω με τα πρώτα κιλά, θα συνεχίζεις να χάνεις σταθερά και μετά, χωρίς κολλήματα.

Οπως σου είπα και πριν, δεν ξέρω πόσο τρως τώρα για να μπορούμε να μιλήσουμε με νούμερα. Κάνε το εξής. Πριν ξεκινήσεις τη διατροφή, μέτρα τι τρως σε μια κλασσική μέρα και βρες σε πόσες θερμίδες αντιστοιχούν αυτά. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια κάποιου σαητ, όπως αυτό http://www.myfitnesspal.com/ ή αυτό http://www.calorieking.com/ θα φτιάξεις το πρόγραμμά σου. 

(Το να συμβουλευτείς ειδικό θα ήταν η καλύτερη λύση βέβαια αλλά και εκεί ακόμα θέλει προσοχή.)

ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες και τον χρονο σας. τρωω ακανονιστα πραγματα και σιγουρα απο την στιγμη που ειναι τζανκ δε μπορεις και να υπολογισεις ακριβως τις θερμιδες. θα κοψω για αρχη εντελως το απεξω και θα αρχισω μια πιο υγειηνη διατροφη. κανενα υγιεινο συνδιασμο εχει κανεις να προτεινει ?

• Like 1
Δημοσ.

Πες μας μια τυπικη σου μερα απο πλευράς φαγητού.

ΜΗν αγχωνεσαι για το να φυγουν γρηγορα τα πρωτα παραπανισια κιλά.Το να πεσεις στα 100 θα σου φανει παιχνιδακι.Απο εκει και επειτα θα αρχισει να ζοριζει το πραγμα.

Το να κοψεις το απέξω δεν καθιστά λυση απο την στιγμή που μπορει να τηγανιζεις της πουτανας σπιτι να είναι περισσοτερο το λαδι από τα λαχανικά στην σαλάτα και να τιγκαρεις στην ζαχαρη.

Όλα καταλήγουν στα μαθηματικά για μια ακομη φορά.Παράδειγμα:

Τρως 2 γύρους μεσα στην μερα.ΜΟΝΟ!Θεωρούμε ότι ο γύρος σου είναι εκαστος 800 θερμιδες.χ2=1600 θωρώ τον αριθμό των 1600 θερμίδων ασφαλές όριο ώστε να χανεις με αυτη την διατροφή 5-10 κιλά τον μήνα.

• Like 1
Δημοσ.

Κατι ακομα..εχοντας στο νου σου τον αριθμο 30 ή 35 πελαγωνεις. Σπασε το στοχο σε τμηματα!  ;)  Θα σε βοηθησει ψυχολογικα!

• Like 1
Δημοσ.

ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες και τον χρονο σου. τρωω ακανονιστα πραγματα και σιγουρα απο την στιγμη που ειναι τζανκ δε μπορεις και να υπολογισεις ακριβως τις θερμιδες. θα κοψω για αρχη εντελως το απεξω και θα αρχισω μια πιο υγειηνη διατροφη. κανενα υγιεινο συνδιασμο εχει κανεις να προτεινει ?

Τέλεια, έχεις ήδη κάνει το πρώτο βήμα! Πες μας αν θελεις, εστω στο περίπου, τι εφαγες χθες ας πουμε.

Δημοσ.

Πες μας μια τυπικη σου μερα απο πλευράς φαγητού.

ΜΗν αγχωνεσαι για το να φυγουν γρηγορα τα πρωτα παραπανισια κιλά.Το να πεσεις στα 100 θα σου φανει παιχνιδακι.Απο εκει και επειτα θα αρχισει να ζοριζει το πραγμα.

μπορει να φαω οτιδηποτε. μπορει ας πουμε να φαω 2 πιτσες , ή πιτογυρα ή να φαω και μαγευρευτο και να παραγγειλω μετα. ενδιαμεσα θα φαω και κανενα γλυκο συνηθως ή πατατακι κι αυτα ολα οτι να ναι ωρες. και πιο παλια που ημουν στα κιλα μου τα ετρωγα αυτα αλλα δεν ειχα τετοια καθιστικη ζωη. τα πρωτα 20 ειναι κι εμενα το θεμα μου. μπορω δηλαδη να τα χασω μεσα σε 1-2 μηνες?

Τέλεια, έχεις ήδη κάνει το πρώτο βήμα! Πες μας αν θελεις, εστω στο περίπου, τι εφαγες χθες ας πουμε.

χθες συγκεκριμενα εφαγα μονο μια μακαροναδα αλλα με φουλ κοτοπουλο μπεικον ζαμπον και κρεμα γαλακτος. συνηθως τρωω κατι τετοια αλλα και αλλα μαζι οπως καποιο σαντουιτς ή τοστ και καποιο γλυκο ή πατατακια κτλ. δεν εχω κατι συγκεκριμενο , μπορει μια μερα να φαω ας πουμε και 2 φορες απεξω. τελευταια εχω κοψει τις υπερβολες κι ειμαι σταθερα σε αυτα τα κιλα καποιο διαστημα παντως.

Κατι ακομα..εχοντας στο νου σου τον αριθμο 30 ή 35 πελαγωνεις. Σπασε το στοχο σε τμηματα!  ;)  Θα σε βοηθησει ψυχολογικα!

ναι ξερω σαν στοχο εχω τα πρωτα 15 κιλα γιατι αν το παω ετσι αστα βραστα !

Δημοσ.

Τεκ, μην βλέπεις τα κιλά σαν αριθμό μόνο. Και τα πρώτα 5 να φύγουν, που θα φύγουν πανεύκολα, θα πάρεις θάρρος και θα ανέβει η ψυχολογία σου και η διάθεση να χαθούν και τα υπόλοιπα. Και αυτά τα 5, αλλά και τα 20 ακόμα, μπορείς να τα χάσεις ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ!

Ωραια, εφόσον ήταν τόσο ακανόνιστο το πρόγραμμα σου μέχρι τώρα και δεν μπορούμε να υπολογίσουμε τι και πόσο έτρωγες, ξεκίνα ένα πρόγραμμα με 2000 θερμίδες και δες την πρώτη βδομάδα τι θα γίνει. Ζυγίσου την πρώτη μέρα που θα ξεκινήσεις και γράψε το αποτέλεσμα. Θα σου έλεγα να μην το κάνεις πάλι μέχρι και την τελευταία μέρα της πρώτης βδομάδας αλλά οκ, όπως νιώθεις εσύ πιο καλά σε αυτό.

Κάνε μια εγγραφή σε κάποιο από τα σαητ που σου έστειλα πιο πάνω και θα σε βοηθήσουμε αν θέλεις με το πρόγραμμα και τις τροφές.

Δημοσ.

Τεκ, μην βλέπεις τα κιλά σαν αριθμό μόνο. Και τα πρώτα 5 να φύγουν, που θα φύγουν πανεύκολα, θα πάρεις θάρρος και θα ανέβει η ψυχολογία σου και η διάθεση να χαθούν και τα υπόλοιπα. Και αυτά τα 5, αλλά και τα 20 ακόμα, μπορείς να τα χάσεις ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ!

Ωραια, εφόσον ήταν τόσο ακανόνιστο το πρόγραμμα σου μέχρι τώρα και δεν μπορούμε να υπολογίσουμε τι και πόσο έτρωγες, ξεκίνα ένα πρόγραμμα με 2000 θερμίδες και δες την πρώτη βδομάδα τι θα γίνει. Ζυγίσου την πρώτη μέρα που θα ξεκινήσεις και γράψε το αποτέλεσμα. Θα σου έλεγα να μην το κάνεις πάλι μέχρι και την τελευταία μέρα της πρώτης βδομάδας αλλά οκ, όπως νιώθεις εσύ πιο καλά σε αυτό.

Κάνε μια εγγραφή σε κάποιο από τα σαητ που σου έστειλα πιο πάνω και θα σε βοηθήσουμε αν θέλεις με το πρόγραμμα και τις τροφές.

το αλλο κακο με μενα ειναι πως εχω κι οτι να ναι ωρες με τον υπνο. κοιμαμαι δηλαδη αργα και ξυπναω αργα , δεν βγαινω κιολας ιδιαιτερα γιατι εχω πολυ διαβασμα φετος κι ετσι καταληγω να τρωω βραδυ αυτα που πρεπει να τρωω μεσημερι , πρωινο και τετοια δεν υπαρχουν καν. για να κανω προγραμμα πρεπει να εχω και καποιες σταντας ωρες φαγητου ετσι δεν ειναι?

Δημοσ.

Σε πολύ γενικές γραμμές, μετά το πρώτο βήμα του να κόψεις το τζανκ, θα βοηθήσεις πολύ τον εαυτό σου αν κόψεις ζάχαρη, τηγανιτά, επξεργασμένους υδατάνθρακες, εντάξεις λαχανικά, φρούτα και βάλεις σε όλα σου τα γεύματα πρωτείνη και καλό υδατάνθρακα(πατάτες, ρύζι, μακαρόνια ολικής)

Αυτά είναι κάποιες γενικές κατευθύνσεις, η διατροφή δεν ειναι απαραίτητο να είναι μονότονη, ούτε άνοστη και χάλια.Υπάρχουν πολλοί τρόποι να την κάνεις και ενδιαφέρουσα, και νόστιμη και όλα. 

το αλλο κακο με μενα ειναι πως εχω κι οτι να ναι ωρες με τον υπνο. κοιμαμαι δηλαδη αργα και ξυπναω αργα , δεν βγαινω κιολας ιδιαιτερα γιατι εχω πολυ διαβασμα φετος κι ετσι καταληγω να τρωω βραδυ αυτα που πρεπει να τρωω μεσημερι , πρωινο και τετοια δεν υπαρχουν καν. για να κανω προγραμμα πρεπει να εχω και καποιες σταντας ωρες φαγητου ετσι δεν ειναι?

Αυτό μη σε αγχώνει, δεν είναι απαραίτητο. Διατηρούμαι στα κιλά που θέλω εδώ και χρόνια και το μεγαλύτερο μου γεύμα είναι το μεσημεριανό και το βραδινό. Το βραδινό μάλιστα, είναι τις περισσότερες φορές λίγη ώρα πριν κοιμηθώ. Ποτέ δεν με έχει επηρεάσει στο βάρος μου. Σημασία έχει να μην ξεφεύγεις απο τις θερμίδες της μέρας συνολικά.

Ως προς τον αριθμό γευμάτων, ούτε εκεί μην κολλάς. Αν σε βολεύει να τρως 5 φορές, τρώγε 5, αν σε βολέυει 3, 3 it is. Aυτά δεν θα κάνουν τη διαφορά, οι θερμίδες που θα τρως και η ποιότητα της τροφής θα την κάνει. Και φυσικά η άσκηση θα βοηθούσε πολύ επιπρόσθέτως, αλλά αυτό δεν κατάλαβα αν το έχεις στο πλάνο.

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...