fendercastle Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Καλημερα, αντιμετωπιζω το εξης προβλημα στο ebay. Αγορασα ενα παντελονι απο ενα καταστημα του ebay απο Αγγλια. Ενω εχω αγορασει πολλες φορες και το νουμερο μου ητανε παντα οκ, ο συγκεκριμενος πωλητης δεν ειχε size guide με αποτελεσμα να αγορασω ξανα το ιδιο νουμερο. Μολις ειρθε τελικα ητανε μικρο. Του εστειλα μυνημα να μου πει τι κανουμε και δεν απαντησε ποτε ετσι ανοιχτηκε αυτοματα case οπου ελεγε να το κανω επιστροφη και θα μου γινει full refund και οτι θα πρεπει να δωσω τα στοιχεια της αποστολης και οταν δουνε οτι το παρελαβε ο πωλητης να μου γινει το refund. Το εστειλα εχθες συστημενο με Ελτα και μπαινω στη φορμα του ebay να δωσω το tracking number και με ποιον μεταφορεα το εστειλα. Δοκιμασα πρωτα το tracking στο site του Ελτα και δουλευει μια χαρα, οταν ομως συμπληρωνω τα στοιχεια στη φορμα του ebay εμφανιζει τα εξεις μυνηματα : Your tracking number is not recognized - Your carrier name is not recognized και δεν τα αποδεχεται το συστημα. Τι να κανω ? Αν δε συμπληρωσω τα στοιχεια λεει το case κλεινει σε 3 μερες. Ο πωλητης με εχει γραψει και το αντικειμενο θα το παραλαβει.
NikosKallithea Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Δεν γινεται ετσι οπως το εκανες, οποτε τα χρηματα αυτα τα εχασες
fendercastle Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Γτι τα εχασα? Εχω κανει ολη τη διαδικασια συμφωνα με το ebay για την επιστροφη. Το προβλημα ειναι οτι στη φορμα που συμπληρωνεις το tracking number της επιστροφης δε το δεχεται και δεν δουλευει οπως στα βιντεο που δινει η ebay για επεξηγηση. Δειχνει πχ πως εχει λιστα με τις κουριερ και τα ταχυδρομεια κι εσυ επιλεγεις με ποιο το εστειλες. Στη πραγματικοτητα ομως δεν εχει αυτη την επιλογη αλλά πρεπει εσυ να πληκτρολογησεις την κουριερ και μου εμφανιζει το μνμα που ειπα και στο πρωτο ποστ.
NikosKallithea Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Εγω ξερω οτι τα λεφτα τα παιρνεις απο το ππ οχι απο το εβαυ
fendercastle Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Ebay και paypal ειναι το ιδιο πραγμα. Αν μπεις στο λογαριασμο της paypal και κανεις αιτημα για refund σε μια αγορα που ειχες κανει, τοτε σου λεει να απευθυνθεις στο resolution centre του ebay.
NikosKallithea Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Ebay και paypal ειναι το ιδιο πραγμα. Αν μπεις στο λογαριασμο της paypal και κανεις αιτημα για refund σε μια αγορα που ειχες κανει, τοτε σου λεει να απευθυνθεις στο resolution centre του ebay. ...και επειδή ειναι το ιδιο τι σημαίνει οτι θα πάρεις τα ταχυδρομικα πισω? (ασε που δεν ειναι αλλα λέμε) @fendercastle Για να πάρεις πισω τα ταχυδρομικά πρέπει να εγγραφείς και ακολουθήσεις την διαδικασία που λεει το ππ https://www.paypal.com/gr/webapps/mpp/refunded-returns/
fendercastle Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Δεν ειπα οτι θα τα παρω ταχυδρομικα. Αυτη τη διαδικασια ακολουθησα αλλα απευθειας απο το ebay θα το παρατηρησεις κι εσυ οτι αν προχωρησεις το συνδεσμο που εστειλες σε παραπεμπει στο resolution centre της ebay οπου η διαδικασια προχωραει οπως ειπα.Το ebay ανεφερε στο case που ανοιξε πως οταν δουνε απο το tracking number οτι η επιστροφη που εκανα παραληφθηκε απο τον πωλητη θα μου κανει full refund. Το προβλημα μου δεν ειναι αυτο, το προβλημα ειναι οτι δε μπορω να εισαγω στο συστημα τα στοιχεια του tracking number για να παρακολουθει το ebay ποτε θα φτασει η επιστροφη.
antikinsor Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Γτι τα εχασα? Εχω κανει ολη τη διαδικασια συμφωνα με το ebay για την επιστροφη. Το προβλημα ειναι οτι στη φορμα που συμπληρωνεις το tracking number της επιστροφης δε το δεχεται και δεν δουλευει οπως στα βιντεο που δινει η ebay για επεξηγηση. Δειχνει πχ πως εχει λιστα με τις κουριερ και τα ταχυδρομεια κι εσυ επιλεγεις με ποιο το εστειλες. Στη πραγματικοτητα ομως δεν εχει αυτη την επιλογη αλλά πρεπει εσυ να πληκτρολογησεις την κουριερ και μου εμφανιζει το μνμα που ειπα και στο πρωτο ποστ. Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, στην περίπτωσή σου εμφανίζει το πρώτο πλαίσιο για να βάλεις το tracking number και από κάτω αντί να έχει drop down menu με επιλογές για postage carriers, σου εμφανίζει και δεύτερο πλαίσιο για να γράψεις από μόνος σου το όνομα του κούριερ; Πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο. Κανονικά θα έπρεπε να έχει drop down menu για να επιλέξεις other, αφού προφανώς τα ΕΛΤΑ δεν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα. Ανέβασε ένα screenshot τι σου εμφανίζει στην συγκεκριμένη καρτέλα για να καταλάβουμε τι συμβαίνει... Παρεμπιπτόντως, αν το κατάλαβα καλά, εσύ στο δεύτερο πλαίσιο, τι βάζεις; ELTA? Αν βάζεις ELTA, δοκίμασε εναλλακτικά "Hellenic Post" ή "Other". Επίσης, μπορεί να είναι και βλακεία αυτό που θα γράψω, αλλά αν μπαίνεις π.χ. από το ebay.com, δοκίμασε και από το ebay.co.uk, γιατί ενδέχεται το αγγλικό ebay να βγάζει κανονικά τη φόρμα. Μου έχει τύχει παλιότερα να δω διαφορές στις αντίστοιχες φόρμες, οπότε δεν χάνεις κάτι.
SnakeMJK Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Όταν είχα χρειαστεί κάτι ανάλογο, στο dropdown των carrier επέλεγα other και μετά από κάτω συμπλήρωσα μόνος μου "Hellenic Post ELTA" και τέλος καλό, όλα καλά
fendercastle Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Οπως ακριβως το λετε ειναι παιδια. Δεν εμφανιζει dropdown των carrier και πρεπει να το πληκτρολογησεις εσυ. Το θεμα ειναι οτι μου βγαζει σφαλμα και στο tracking number. Δοκιμασα και απο τα 2 ebay, και απο αλλο broswer αλλά παλι τα ιδια. Πιστευω πως φταιει η πλατφορμα του ebay. To link του screenshot : http://postimg.org/image/h17ozbqzp/
SnakeMJK Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Οπως ακριβως το λετε ειναι παιδια. Δεν εμφανιζει dropdown των carrier και πρεπει να το πληκτρολογησεις εσυ. Το θεμα ειναι οτι μου βγαζει σφαλμα και στο tracking number. Δοκιμασα και απο τα 2 ebay, και απο αλλο broswer αλλά παλι τα ιδια. Πιστευω πως φταιει η πλατφορμα του ebay. To link του screenshot : http://postimg.org/image/h17ozbqzp/ Προσπάθησε να βάλεις αυτές τις πληροφορίες μέσα από το paypal και όχι μέσα από το ebay. Στο ebay έχω αντιμετωπίσει πολλά bug που στο site του paypal δεν υπήρχαν.
fendercastle Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Το δοκιμασα και αυτο μεσω του λινκ που εστειλε σε παραπανω ποστ μελος του φορουμ αλλά αυτο φαινεται να σου καλυπτει τα μεταφορικα που εδωσες για επαιτροφη. Εκανα και μια τελευταια προσπαθεια επικοινωνιας με το πωλητη οτι το ετσειλα πισω και θα κλεισω το case αν αποδεχεται να μου κανει αλλαγη. Θα δουμε παντως το ebay σε αφηνει εκτεθειμενο με αυτο το τροπο.
antikinsor Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Αυτό είναι πρωτόγνωρο, τουλάχιστον για εμένα. Μία φορά πριν μερικούς μήνες χρειάστηκε να κάνω το ίδιο μέσω ebay και άλλη μία κάτι παρόμοιο μέσω paypal και τις 2 φορές υπήρχε drop down menu που είχα ορίσει other και μετά Hellenic Post, όπως σωστά ανέφερε και ο SnakeMJK παραπάνω. Ακόμα κι έτσι όμως, κανονικά στο συγκεκριμένο σημείο δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει check/έλεγχος ως προς την ορθότητα των δεδομένων που δίνεις. Στην ουσία καταγραφή αυτών κάνεις και αν αποδεικνυόταν στην πορεία ότι δεν είναι ορθά απλά δεν θα σου πίστωναν τα χρήματα. Δοκίμασες να γράψεις το tracking number χειροκίνητα, αντί για αντιγραφή/επικόλληση; Υποψιάζομαι ότι κάποιο σκάλωμα έχει φάει η φόρμα και σε αυτή την περίπτωση αναγνωρίζει μόνο τους μεγάλους carriers ή μόνο τις αμερικάνικες εταιρείες (π.χ. USPS) και ρίχνει άκυρο σε οτιδήποτε είναι other. Προσπάθησε να επικοινωνήσεις με το ebay για να τους ενημερώσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα