Veyron94 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Καλησπέρα στην παρέα,είμαι 22 ετών και 3ο έτος κοινωνιολογίας.Γενικά από την σχολή μου είμαι αρκετά ικανοποιημένος,αυτό όμως που με προβληματίζει είναι οι προοπτικές της όσον αφορά την επαγγελματική αποκατάσταση.Ήδη από όταν έκανα το μηχανογραφικό και ήξερα ότι θα περάσω κοινωνιολογία το μεταπτυχιακό φάνταζε μονόδρομος έτσι όπως είναι η αγορά εργασίας στην Ελλάδα. Το τελευταίο καιρό έχει ωριμάσει στο μυαλό μου όλο και περισσότερο η ιδέα να κάνω ένα μεταπτυχιακό ειδίκευσης στο εξωτερικό,κυρίως για Η.Π.Α και δευτερευόντως για Ευρώπη.Από την έρευνα που έχω κάνει έχω καταλάβει ότι εάν πας καλά στα δύο τεστ που ζητάνε(GRE και TOEFL),έχεις έναν αξιοπρεπή βαθμό πτυχίου(οδεύω προς 7-7,5) και έχεις συμμετάσχει και σε καμία πρακτική ή διάφορες ακαδημαϊκές δραστηριότητες οι πιθανότητες να σε δεχτούν είναι πολύ καλές. Ενώ λοιπόν βλέπω ότι το όνειρο να με δεχτεί ένα πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ δεν είναι τόσο απίθανο,δυστυχώς πέφτω πάνω στον "τοίχο" που ονομάζετε λεφτά.Για να πας να σπουδάσεις στην Αμερική χρειάζονται μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ που οι δικοί μου δεν μπορούν ούτε για αστείο να τα δώσουν.Έτσι ερχόμαστε στην προοπτική της υποτροφίας.Από ότι κατάλαβα από όσα διάβασα στο ίντερνετ,υποτροφία από την Ελλάδα που να σου καλύπτει όλα τα βασικά έξοδα δεν υπάρχει παρά μόνο ένα πολύ μικρό μέρος,που ακόμα και για αυτό ζητάνε αρκετά μεγάλους βαθμούς πτυχίου.Επομένως η μόνη λύση είναι τα ιδρύματα που κάνεις την αίτηση.Άρα εδώ έρχομαι και ρωτώ,πιστεύετε ότι είναι πιθανό ένα τέτοιο σενάριο?Αν κάποιος είχε ο ίδιος ή κάποιος γνωστός του σχετική εμπειρία ας μας πει δυο λόγια για την όλη υπόθεση και για το αν όντως είναι κάτι που μπορεί να γίνει.
groot Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Λεφτά για υποτροφίες υπάρχουν. (Pun intended) Δομές που να σε κατευθύνουν για το τι να κάνεις, όχι. Για states, δύσκολο. Για Ευρώπη αρκετά πιθανό.
Laurelien Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Να σε δεχτουν για μεταπτυχιακο ειναι ευκολο αλλα οπως ειπε ο groot το υπολοιπο κομματι ειναι δυσκολο. Υπαρχουν πολλες προϋποθεσεις που πρεπει να τηρείς και ειναι σπανιο να σου πληρωσουν τα παντα, εκτος κι αν καποιος ειναι ιδιοφυια. Κοιτα για Ευρωπη που εχεις περισσοτερα προνομια σαν πολιτης ΕΕ. Κι αν θες τοσο μετα να πας ΗΠΑ κοιτας για διδακτορικο που πληρωνεσαι.
the other one Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Παίζει μήπως κάποιο σενάριο inrernship ώστε να σου καλύπτουν ας πούμε κάποια basic needs ξέρω γω dorm room και 2 γεύματα; έχει δει κανείς τίποτα σε τέτοια πλαίσια; γενικά κανένας τρόπος να την περάσεις αν όχι με υποτροφία με κάποιας μορφής εργασία χωρίς να θες λεφτά από Ελλάδα έχει τίποτα κανείς στο μυαλό του; Θα λγα και full time κλπ αλλά το μεταπτυχιακό είναι μεταπτυχιακό. άλλη λύση αν μιλάμε για Βρετανία είναι δάνειο αλλά δεν ξέρω αν ισχύει σε μεταπτυχιακά και τι αφορά ακριβώς.
Veyron94 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Για intership έχεις δικαίωμα αφού ολοκληρώσεις τις σπουδές σου εκεί.Αυτό που μπορεί να σου προσφέρουν,αφού έχεις κάνει την αίτηση,είναι η δυνατότητα εργασίας μέσα στο Πανεπιστήμιο είτε ως βοηθός καθηγητή,είτε ως προσωπικό σε έρευνες κ.λ.π.Εκτός Πανεπιστημίου απαγορεύεται να εργαστείς.Και πάλι όμως αν αυτό δεν συνοδεύεται με κάποιας μορφής υποτροφία είναι εξαιρετικά δύσκολο να τα βγάλεις πέρα καθώς τα λεφτά που θα βγουν από αυτήν την εργασία είναι λίγα σε σχέση με το κόστος.
groot Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Υπαρχουν πολλες προϋποθεσεις που πρεπει να τηρείς και ειναι σπανιο να σου πληρωσουν τα παντα, εκτος κι αν καποιος ειναι ιδιοφυια. Μεγάλο urban legend. Εντελώς μούφα το "εκτός και εάν κάποιος είναι ιδιοφυΐα". Κυρίως πηγάζει από αυτό που είπα πριν. Λεφτά για υποτροφίες υπάρχουν αλλά δεν υπάρχουν (στην Ελλάδα) δομές που να σε κατευθύνουν στο τι να κάνεις για να τα πάρεις.
Laurelien Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Μεγάλο urban legend. Εντελώς μούφα το "εκτός και εάν κάποιος είναι ιδιοφυΐα". Κυρίως πηγάζει από αυτό που είπα πριν. Λεφτά για υποτροφίες υπάρχουν αλλά δεν υπάρχουν (στην Ελλάδα) δομές που να σε κατευθύνουν στο τι να κάνεις για να τα πάρεις. Το να σου πληρώνουν τα πάντα στην ΑΜΕΡΙΚΗ και σαν διεθνής φοιτητής μου φαίνεται υπερβολικό. Συνήθως αυτά τα κάνουν με φοιτητές που προσφέρουν στην ακαδημαϊκή ή αθλητική κοινότητα του πανεπιστημίου. Τώρα για μικρότερα ποσά είναι άλλο θέμα και εκεί θέλει ψάξιμο να βρει ευκαιρίες.
groot Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 μου φαίνεται "Μου φαίνεται", "νομίζω", "πιστεύω" και λοιπές ωραίες ιστορίες που συνθέτουν το σκηνικό για όλων των ειδών τα urban legends.
Veyron94 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Πολύ σωστός groot.Ενώ από ότι έχω καταλάβει υπάρχουν ευκαιρίες,δυστυχώς έχουν χτιστεί μύθοι ότι δέχονται μόνο ιδιοφυίες και άλλα παρεμφερή.Το θέμα είναι ότι η διαδικασία αιτήσεων για μεταπτυχιακά στο εξωτερικό είναι κάτι που απαιτεί πολύ χρόνο,χρήμα και κόπο.Και αν στο τέλος δεν με δεχτεί κανένα πανεπιστήμιο με υποτροφία όλη αυτή η προσπάθεια πάει στράφι.
Laurelien Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Εγω ειχα μεινει Αμερικη και εχω φιλους που σπουδαζουν εκει οποτε εχω παρει μια ιδεα. Σου λεω οτι full scholarships σε international students δινουν συνηθως στα καλα πανεπιστημια και σε φοιτητες συμφωνα με academic excellence. Μερικη υποτροφια ειναι πιο πιθανη αλλα και παλι θελει πολυ ψαξιμο, υπαρχει μεγαλος ανταγωνισμος και πρεπει να τηρεις κριτηρια.Επισης, δεν με καταλαβατε. Δεν ειπα οτι πρεπει να εισαι ιδιοφυια για να παρεις υποτροφια. Το εκτος κι αν εισαι ιδιοφυια ειναι πηγαινε για full scholarships. Ενταξει ισως οχι ιδιοφυια (εκτος κι αν θελει να παει σε πανεπιστημια Ivy League) αλλα οι περισσοτερες υποτροφιες που εχω κοιταξει εγω σε καλα πανεπιστημια λενε για "academic excellence". Δεν σου τις δινουν ετσι. Αν θες σε αλλα πιο προσβασιμα πανεπιστημια εννοειται θα βρεις ποικιλες προϋποθεσεις. Καλυτερα να ρωτησεις τα πανεπιστημια που σ'ενδιαφερουν να σε κατευθυνουν να παρεις απο τωρα μια ιδεα επειδη θελει καλη ερευνα. Και μπορεις και στο site των πανεπιστημιων να βρεις scholarships και τις προϋποθέσεις τους.Το http://www.edupass.org/finaid/, http://www.topuniversities.com/student-info/scholarship-advice/international-scholarships-study-us και το http://www.fulbright.gr/ ειναι καλα site να ψαξεις. Και εννοειται μην κοιτας μονο υποτροφιες απο Ελληνικους οργανισμους. Επισης, εχε υποψιν οτι στην Αμερικη μπορεις να κανεις PhD χωρις να εχεις Masters. Οποτε σκεψου κι αυτο το ενδεχομενο απο τη στιγμη που για PhD πληρωνεσαι αντι να πληρωνεις. Και σε μερικα PhD προγραμματα σου δινουν και ταυτοχρονα MA. 1
totem_lost Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Επισης, εχε υποψιν οτι στην Αμερικη μπορεις να κανεις PhD χωρις να εχεις Masters. Οποτε σκεψου κι αυτο το ενδεχομενο απο τη στιγμη που για PhD πληρωνεσαι αντι να πληρωνεις. Και σε μερικα PhD προγραμματα σου δινουν και ταυτοχρονα MA. Σε τέτοια περίπτωση βέβαια ετοιμάσου να βγάλει ο κώλος σου μαλλί από τη δουλειά.
the other one Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 ^ ε ναι μωρέ τι είναι το phd μια δουλειά όπως όλες οι άλλες
Veyron94 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Όπως σωστά γράφεις Laurelien,το διδακτορικό όντως είναι ένας τρόπος,και πληρώνεσαι κιόλας.Το θέμα είναι όμως ότι δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να εντρυφήσω τόσο πολύ σε ένα γνωστικό πεδίο,δεν πάω άλλωστε και για ακαδημαϊκή καριέρα.Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να πάρω μια κατεύθυνση στις γενικές σπουδές που έχω. Υπάρχει φυσικά και η επιλογή του να σε πάρουν για το διδακτορικό και σε αυτό το διάστημα,όντως να σου δώσουν και το Master παράλληλα και μετά να το παρατήσεις.Έτσι όμως είναι σαν να κοροϊδεύεις στα μούτρα το ίδρυμα,το οποίο σου έκανε την τιμή να σε δεχτεί.
Laurelien Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Το PhD ειναι χρησιμο και ας μη κυνηγας ακαδημαϊκη καριερα. Αλλα αφου δεν σ'ενδιαφερει τοτε οκ.
Ψιτ Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Laurelien, σε ποιο πανεπιστήμιο ήσουν στις ΗΠΑ και πότε;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα