Επισκέπτης Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Προφανώς και σε κηνυγάνε αν έχεις από Ivy League.
Papakaliati Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Έτσι που το θέτεις είναι πολύ απλούστερο και ευκολότερο να πας Σουηδία ή να έρθεις εδώ(Δανία),να βρεις το μεταπτυχιακό που θέλεις. Με μια part-time δουλειά,οιαδήποτε δουλειά, έχεις δικαίωμα για επίδομα ως φοιτητής και εάν δεν απατώμαι αυτά τα δύο συνδυασμένα,μισθός δηλαδή και επίδομα, καλύπτουν τις ανάγκες εάν δεν είσαι σπάταλος. *Ανάλογα που είσαι και τι θέλεις. Εάν κυνηγάς το χρήμα, σε σεβαστό αριθμό ειδικοτήτων, το μεταπτυχιακό και η τετραετής εμπειρία που θα έχεις θα σου φέρουν πολλά περισσότερα σε βάθος χρόνου από το διδακτορικό. Σε κάποιους ακόμη και το μεταπτυχιακό είναι περιττό διότι η εργασιακή εμπειρία είναι το παν στον εκεί τομέα. Μπορεις να κανεις Phd σε ιδρυματα το αντικειμενο των οποιων ειναι πολυ κοντα σε εργασιακη εμπειρια σε ιδιωτικο τομεα, βασικα ισως και ανωτερη μιας και ασχολεισαι με τεχνολογιες που δεν θα ειχες την δυνατοτητα αλλιως. Αμα θελεις πχ να πας σαν engineer, researcher, ακομη και σαν manager σε μεγαλες εταιριες το Phd ειναι συχνα μεγαλυτερο εφοδιο απο 3 επιπλεον χρονια προυπηρεσια. Επίσης δεν είμαστε στο 1980, δεν υπάρχει σήμερα κύρος σπουδών. Στην πράξη θα φανεί τι ξέρεις και τι όχι. Οι εποχές που είχες αμερικάνικο πτυχίο και σε κυνηγούσαν οι εταιρίες έχουν περάσει εδώ και χρόνια. Εχεις δικαιο, για αυτο οποιος εχει αποφοιτησει απο Ivy League στην Αμερικη οπως ανεφερε ο φιλος παραπανω ξεκινα με 6ψηφια ποσα. Το ιδιο ισχυει και στην Ευρωπη σε μικροτερο βεβαια βαθμο για αποφοιτους τοπ Ευρωπαικων πανεπιστημιων, πχ MBA, οικονομικες σπουδες, μηχανικοι ετσ.
groot Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Το θέμα δεν είναι μόνο το league του uni. Είναι και το αντικείμενο. Π.χ., management από Ivy δεν βρίσκεις δουλειά τόσο γρήγορα όσο από άλλους κλάδους.
Veyron94 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Εντάξει παιδιά,όλα αυτά είναι σχετικά.Το να λέμε απόλυτα ότι το κύρος του πανεπιστημίου δεν παίζει κανένα ρόλο είναι ΤΟ ψέμα.Προφανώς και "χτυπάει" στο μάτι των υπεύθυνων στα HR και κατά την άποψή μου είναι και το κλειδί που θα σε στείλει στην συνέντευξη μιας πολύ καλής δουλειάς.Να ξεκαθαρίσω επίσης,ότι τα Αμερικανικά πανεπιστήμια δεν με ενδιαφέρουν επειδή είναι ψηλά στα rankings αλλά επειδή ο τρόπος με τον οποίο δουλεύουν με τους φοιτητές θεωρώ ότι μου ταιριάζει περισσότερο και μπορώ εκεί να αποδώσω καλύτερα. Από εκεί και πέρα,δεν βλέπω πολλές απαντήσεις σχετικά με τις υποτροφίες για τα μεταπτυχιακά έξω και ανησυχώ.
Ψιτ Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Ποιος είναι ο τρόπος που δουλεύουν τα αμερικάνικα πανεπιστήμια;
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Ποιος είναι ο τρόπος που δουλεύουν τα αμερικάνικα πανεπιστήμια; Ως προς τι;
groot Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Ως προς τι; Do you even read? Εντάξει παιδιά,όλα αυτά είναι σχετικά.Το να λέμε απόλυτα ότι το κύρος του πανεπιστημίου δεν παίζει κανένα ρόλο είναι ΤΟ ψέμα.Προφανώς και "χτυπάει" στο μάτι των υπεύθυνων στα HR και κατά την άποψή μου είναι και το κλειδί που θα σε στείλει στην συνέντευξη μιας πολύ καλής δουλειάς.Να ξεκαθαρίσω επίσης,ότι τα Αμερικανικά πανεπιστήμια δεν με ενδιαφέρουν επειδή είναι ψηλά στα rankings αλλά επειδή ο τρόπος με τον οποίο δουλεύουν με τους φοιτητές θεωρώ ότι μου ταιριάζει περισσότερο και μπορώ εκεί να αποδώσω καλύτερα. Από εκεί και πέρα,δεν βλέπω πολλές απαντήσεις σχετικά με τις υποτροφίες για τα μεταπτυχιακά έξω και ανησυχώ. Ποιος είναι ο τρόπος που δουλεύουν τα αμερικάνικα πανεπιστήμια; Έφεφ ες.
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Do you even read? Ναι, μια χαρά από τα 3 μου Οι χρήστες είναι διαφορετικοί. Οπότε ο ψιτ θα μπορούσε να ρωτάει πώς δουλεύουν τα πανεπιστήμια ως οργανώσεις, ή ως προς τη διαδικασία επιλογής των φοιτητών κ.ο.κ Η ερώτηση του ήταν πάρα πολύ γενική, γι'αυτό μην κάνεις τον έξυπνο.
Ψιτ Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Η ερώτηση είναι όσο γενική είναι και η διατύπωση του αρχικού επιχειρήματος για σπουδές στις ΗΠΑ.
Veyron94 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Ποιος είναι ο τρόπος που δουλεύουν τα αμερικάνικα πανεπιστήμια; Πιο άμεσος και ουσιαστικός τρόπος μετάδοσης της γνώσης,διαδραστικότητα,κατανόηση και προσαρμογή στην ατομικότητα των φοιτητών,ενθάρρυνση για ανάπτυξη των λεγόμενων social skills κ.λ.π.
Ψιτ Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Νομίζω πως δεν έχεις εμπειρία στο αμερικάνικο σύστημα. Είμαι στις ΗΠΑ τα τελευταία 5 χρόνια. 1
Veyron94 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Και σε ένα άλλο topic είχαμε διαφωνήσει πάλι για την μεταναστευτική νομοθεσία στις ΗΠΑ και επέμενες να ισχυρίζεσαι ότι δεν ευνοεί την μετανάστευση φοιτητών έως ότου σου παρέθεσα αυτούσια την νομοθεσία από το επίσημο σάιτ της κυβέρνησης.Επομένως φίλε μου σου συνιστώ να μην επιμένεις σε πράγματα που δεν γνωρίζεις απλά και μόνο επειδή "είσαι στις ΗΠΑ τα τελευταία 5 χρόνια".Φιλικά πάντα.
Ψιτ Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Φανερά και δε θυμάμαι ποιος είσαι, αλλά μάλλον εννοείς το θέμα που κανείς δε μου απάντησε όταν έδωσα ακριβείς χρόνους αναμονής και ρώτησα πως θα είσαι νόμιμος στο μεσοδιάστημα μεταξύ τέλους των σπουδών και μέχρι την κρίση της αίτησης για άδεια εργασίας αφού βρεις δουλειά. Το δεύτερο πρόσωπο χρησιμοποιείται γενικά κι όχι εσύ συγκεκριμένα. Φιλικά πάντως στο λέω, έχεις στρεβλή εικόνα της ζωής, των σπουδών και των διαδικασιών στις ΗΠΑ. Υ.Γ. Έλληνας φίλος με δυνατό διδακτορικό απο το umass, κατέληξε σε κωλοχωρι της Βραζιλίας να το μισόσυντηρούν οι δικοί του από ελλάδα...
Veyron94 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δεν ξέρω τι άλλη συζήτηση είχες πάντως σε εμένα η απάντησή σου τότε ήταν "έτσι με τον σταυρό στο χέρι να πας". Αλλά εν πάση περιπτώσει αυτό που θέλω να σου σημειώσω είναι πως ότι λέει ο καθένας,δεν βασίζεται σε αερολογίες και ούτε τα βγάζει από το μυαλό του.Προσωπικά έχω κάνει την έρευνα μου στο ίντερνετ έχοντας ξεψαχνίσει άπειρα site ελληνικά και ξένα,έχω παρακολουθήσει δεκάδες συνεντεύξεις Ελλήνων φοιτητών που πέρασαν σε Αμερικανικά Πανεπιστήμια καταθέτοντας τις εμπειρίες τους για την όλη διαδικασία καθώς επίσης και σεμινάρια ειδικών,όπως π.χ τους αντιπροσώπους του ιδρύματος Fulbright(για όποιον ενδιαφέρεται υπάρχουν άπειρα σχετικά βίντεο στο Youtube).Και φυσικά έχω δει πάρα πολλά σάιτ των Αμερικανικών ιδρυμάτων όσον αφορά τις προαπαιτήσεις τους για να σε δεχτούν. Όπως λοιπόν εύκολα μπορείς να καταλάβεις,έχω αποκτήσει μια αρκετά καλή γνώση της όλης διαδικασίας από ανθρώπους που είτε ειδικεύονται στο να κάνουν αυτό ακριβώς το πράγμα(δηλ.να συμβουλεύουν και να πληροφορούν για αυτά τα ζητήματα),είτε πέρασαν την όλη εμπειρία.Συγνώμη που θεωρώ αυτούς πιο σχετικούς από εσένα. Υ.Γ Τα περί στρεβλής εικόνας της ζωής κ.λ.π τα αφήνω ασχολίαστα. 1
Dagobert Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 (επεξεργασμένο) Πιο άμεσος και ουσιαστικός τρόπος μετάδοσης της γνώσης,διαδραστικότητα,κατανόηση και προσαρμογή στην ατομικότητα των φοιτητών,ενθάρρυνση για ανάπτυξη των λεγόμενων social skills κ.λ.π. Στο υπογράφω, αν πας στα πιο δυνατα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια με αυτές τις προσδοκίες, θα απογοητευθείς. Επεξ/σία 27 Μαΐου 2016 από Dagobert
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα