Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αφού δεν ξέρεις πώς τα βρίσκεις αυτά, γράψε ποιο router έχεις για να σε κατευθύνει όποιος γνωρίζει.

Συνήθως, πάντως, είναι στην πρώτη καρτέλα του router μόλις μπεις μέσα ή στην καρτέλα status.

Δημοσ.

Εφόσον το router σου συγχρονίζει λίγο πάνω από 1.4Mbps (14368 kbps), είναι κάτι παραπάνω από καλή η απόκριση στην ταχύτητα download (1.2 mb/s) που πετυχαίνεις. Δεν γίνεται να κατεβάζεις με το maximum της ταχύτητας με την οποία συγχρονίζει το router.

Από εκεί και πέρα, δεν βλέπω να υπάρχει κάποιο θέμα με τη γραμμή σου, ούτε στο θόρυβο (Noise Margin), αλλά ούτε και στην εξασθένηση (Attenuation) και μου φαίνονται τιμές κοντά στο μέσο όρο. Οπότε, αυτό με ξαφνιάζει λίγο, γιατί με τέτοιες τιμές, λογικά θα έπρεπε το router σου να συγχρονίζει παραπάνω από τα 14368 kbps. Ας γράψει όμως τη γνώμη του και κάποιος άλλος που να ξέρει καλύτερα από ΟΤΕ, γιατί εγώ δεν είμαι fan του συγκεκριμένου παρόχου ;)

• Like 1
Δημοσ.

Κι εγώ Αθήνα κέντρο είμαι και με παρόμοια στοιχεία στη γραμμή μου, σε απόσταση λίγο παραπάνω από χιλιόμετρο από το Αστικό Κέντρο, συνήθως συγχρονίζω πάνω από 18Mbps (πάροχος forthnet). Ο γείτονάς μου, στο δίπλα διαμέρισμα, με τον ίδιο πάροχο και παρόμοια στοιχεία συγχρονίζει λίγο πάνω από 15Mbps. Του το έχω πει να το τσεκάρει, γιατί δεν είναι φυσιολογικό και το αμελεί, γιατί τον καλύπτει κι αυτό που έχει και δεν καίγεται.

Επομένως, είναι και λίγο λαχείο αυτά τα πράγματα. Μπορεί να φταίει η ποιότητα των τηλεφωνικών καλωδίων στην πολυκατοικία ή στο διαμέρισμά σου, μπορεί να φταίει το router (υπάρχουν σημαντικές αυξομοιώσεις από router σε router), μπορεί το DSLAM της περιοχής σου να είναι "πιταρισμένο" από πολύ κίνηση και να έχουν ρίξει τις τιμές σε όλους όσους έχουν συνδεθεί πάνω του, μπορεί οτιδήποτε. Και αν δεν κάνω λάθος, ο ΟΤΕ παρέχει πιο συντηρητικό προφίλ, λόγω μεγαλύτερου SNR. Δηλαδή, π.χ. με άλλο πάροχο ενδέχεται να έχεις μεγαλύτερο συγχρονισμό κατά 1-2Mbps. Γι' αυτό σου έγραψα ότι καλό είναι να σου απαντήσει κάποιος που έχει ΟΤΕ, ενώ μπορείς να ρωτήσεις και τους γείτονές σου τι γίνεται με αυτούς και να συγκρίνεις. Αν δεις σημαντικές διαφορές στις τιμές με τους γύρω σου, τότε πάρε τηλ. στον πάροχό σου να σου εξηγήσουν τι συμβαίνει με την περίπτωσή σου.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...