Laurelien Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Είναι κανένας Τόλκιν nerd εδώ; Πόσοι έχετε διαβάσει Τόλκιν; Εγώ διάβασα πέρυσι τα Χριστούγεννα το Σιλμαρίλλιον για πρώτη φορά και πορώθηκα. Ύστερα διάβασα και τα υπόλοιπα (Hobbit, Lord of the Rings, Children of Hurin, Unfinished Tales) και τώρα διαβάζω την Ιστορία της Μέσης-γης. Είναι 12 βιβλία από τον γιο του κι έχει ιστορίες, ποιήματα, εξέλιξη συγγραφής των έργων του πατέρα του και πολλές πληροφορίες. Έχω εντυπωσιαστεί με το βάθος της ιστορίας και τις λεπτομέρειες. Ειδικά το Lays of Beleriand αποτελείται από ημιτελή επικά ποιήματα με πανέμορφη γλώσσα αν και δυσανάγνωστα αξίζουν. Ο Τόλκιν ήταν πολύ καλύτερος συγγραφέας απ'ό,τι νομίζουν οι περισσότεροι. Π.χ. το ένα ποίημα είναι γραμμένο σε τέλειο παρηχητικό στίχο (όπως γράφονταν παλιά επικά ποιήματα σαν το Beowulf, Sir Gawain and the Green Knight, Kalevala). Το άλλο σε οκτασύλλαβο κουπλέ. Κι αυτά τα ποιήματα έχουν εκατοντάδες στίχους. Αυτό είναι από τα αγαπημένα μου: Ye Gods who girt your guarded realms with moveless pinnacles, mountains pathless, o'er shrouded shores sheer uprising of the Bay of Faery on the borders of the World! Ye Men unmindful of the mirth of yore, wars and weeping in the worlds of old, of Morgoth's might remembering nought! Lo! hear what Elves with ancient harps, lingering forlorn in lands untrodden, fading faintly down forest pathways, in shadowy isles on the Shadowy Seas, sing still in sorrow of the son of Hurin, how his webs of doom were woven dark with Niniel's sorrow: names most mournful. 4
Chrisxxx Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 2 φορες το LotR, 2 το hobbit, 5-6-7 το Silmarillion και απο 1 τα αλλα.. Εχω καιρό να τα πιάσω παντως.
Laurelien Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 2 φορες το LotR, 2 το hobbit, 5-6-7 το Silmarillion και απο 1 τα αλλα.. Εχω καιρό να τα πιάσω παντως. Έχεις διαβάσει ΟΛΟ το History of Middle-earth;;;
Lucifer Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Ο Τόλκιν ήταν πολύ καλύτερος συγγραφέας απ'ό,τι νομίζουν οι περισσότεροι.
Laurelien Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Ο Τόλκιν ήταν πολύ καλύτερος συγγραφέας απ'ό,τι νομίζουν οι περισσότεροι. Ναι εννοώ καλύτερος απ'ό,τι ήδη νομίζουν αυτοί που δεν έχουν διαβάσει το HoMe ή το Σιλμαρίλλιον τουλάχιστον.
Iris_89 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δεν έχω καταφέρει να διαβάσω ακόμα βιβλία του, και νιώθω κάπως άσχημα γι' αυτό, αλλά αισθάνομαι τυχερή που ζω στην πόλη που γεννήθηκε, έγραψε τα βιβλία του, έζησε αλλά και σαν τελευταία του κατοικία. Κάτι εξτρά http://www.tolkiensociety.org/ 1
Laurelien Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δεν έχω καταφέρει να διαβάσω ακόμα βιβλία του, και νιώθω κάπως άσχημα γι' αυτό, αλλά αισθάνομαι τυχερή που ζω στην πόλη που γεννήθηκε, έγραψε τα βιβλία του, έζησε αλλά και σαν τελευταία του κατοικία. Κάτι εξτρά http://www.tolkiensociety.org/ Γεννήθηκε στο Μπλοεμφοντέην στη Νότια Αφρική, μετά πήγε Οξφόρδη! Θέλω κάποια στιγμή να πάω εκεί να επισκεφτώ τον τάφο του.
Iris_89 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Γεννήθηκε στο Μπλοεμφοντέην στη Νότια Αφρική, μετά πήγε Οξφόρδη! Θέλω κάποια στιγμή να πάω εκεί να επισκεφτώ τον τάφο του. Κι εγώ θέλω να πάω αλλά είναι δύσκολο λόγω δουλειάς. Νομίζω έζησε και στο Birmingham! Υπάρχουν φωτογραφίες και τιμητική πλακέτα στην αγαπημένη του pub, από τους botanic gardens, είναι παντού! 1
Laurelien Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Κι εγώ θέλω να πάω αλλά είναι δύσκολο λόγω δουλειάς. Νομίζω έζησε και στο Birmingham! Υπάρχουν φωτογραφίες και τιμητική πλακέτα στην αγαπημένη του pub, από τους botanic gardens, είναι παντού! Ναι έζησε και σ'άλλα μέρη. Θα ένιωθα συναισθηματικά φορτισμένη αν έμενα εκεί
BigBOSS Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Είναι κανένας Τόλκιν nerd εδώ; Πόσοι έχετε διαβάσει Τόλκιν; Εγώ διάβασα πέρυσι τα Χριστούγεννα το Σιλμαρίλλιον για πρώτη φορά και πορώθηκα. Ύστερα διάβασα και τα υπόλοιπα (Hobbit, Lord of the Rings, Children of Hurin, Unfinished Tales) και τώρα διαβάζω την Ιστορία της Μέσης-γης. Είναι 12 βιβλία από τον γιο του κι έχει ιστορίες, ποιήματα, εξέλιξη συγγραφής των έργων του πατέρα του και πολλές πληροφορίες. Έχω εντυπωσιαστεί με το βάθος της ιστορίας και τις λεπτομέρειες. εξαιρετικο το Σιλμαριλιον αλλά στην αρχή ειναι κουραστικό, οι πρώτες 200 σελιδες. στα αγγλικά τα διάβασες; μάλλον θα ξέρεις αριστα λογοτεχνικου επιπέδου αν καταλαβαινεις τα πάντα, καθώς σε κάτι φάσεις κάνει χρηση πολυ εξεζητημένου λεξιλογιου ακομη και για τους γηγενής.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Στην χειρότερη τα ψάχνεις την 1η φορά κι έτσι στις επόμενες θα είσαι μια χαρά. Έτσι κι αλλιώς το Silmarillion θέλει τουλάχιστον 2 περάσματα για να καταλάβεις τι γίνεται 1
LongTom Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Πέρα από Χόμπιτ - LoTR - Children of Hurin, τα λοιπά δεν είναι λογοτεχνία με την κλασσική έννοια. Είναι προϊστορία του κόσμου του γραμμένα-συλλεγμένα από τον γιο. Προσωπικά με άρεσαν πολλές από τις ιστορίες στο Silmarillion,αλλά τα Unfinished tales/Lost Tales παραήταν ατελείωτα. Με το ζόρι τα συνέχισα και σκυλοβαρέθηκα σε πολλά σημεία που ο γιος του έχει τον ατελείωτο με τις λεπτομέρειες και τις εναλλακτικές... Γενικά μ'αρέσει το core κομμάτι,αλλά το άρμεγμα από τον γιο δεν το αντέχω.
*nenya* Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Laurelien φαίνεται και απ'τα nicknames μας η αγάπη στον Δάσκαλο Πολύ πολύ αγαπημένος συγγραφέας και το έργο του μιλάει από μόνο του, δεν χρειάζεται να πείσουμε κανέναν για την αξία του. Απογοητεύτηκα όμως όταν είδα να μην συμπεριλαμβάνουν έργα του στο syllabus μαθημάτων της Αγγλικής Φιλολογίας όταν σπούδαζα εκεί [05'-09']...ντροπή...να βγαίνουν απόφοιτοι αυτού του τμήματος και να μην ξέρουν τίποτα για τον J.R.R. Tolkien. Ευτυχώς δηλαδή που τον είχα ανακαλύψει πολύ νωρίτερα γιατί αν περίμενα απ'τη σχολή, άστα να πάνε Αγαπημένο έργο του για μένα είναι το Silmarillion και συγκεκριμένα τα κομμάτια: Of the Beginning of Days, Of Thingol and Melian, Of the Darkening of Valinor, Of the Sindar, Of the Coming of Men into the West, Of Beren and Lúthien, Of Túrin Turambar, Of Tuor and the Fall of Gondolin. Καλά ναι, είναι πολύυυυ δύσκολο να διαλέξω Α! Ξέχασα! Ενδιαφέρον έχουν και τα Letters of Tolkien, που περιλαμβάνουν επιστολές από διάφορες περιόδους της ζωής του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα