Dare-Devil Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Βλέποντας ότι οι περισσότερες απαντήσεις/κινήσεις που αναφέρθηκαν δεν είναι κάτι extreme αλλά κοινή λογική είναι απορίας άξιο (και ίσως θέμα κοινωνιολογικής μελέτης ή τουλάχιστον ανοίγματος σχετικού thread) γιατί έπρεπε να σφίξουν τόσο οι κ..λοι για να οδηγηθούμε εκεί; Γιατί δηλαδή έπρεπε οι καιροί/καταστάσεις να "επιβάλουν" λίστα στα ψώνια και σβήσιμο στο φως της κουζίνας όταν είσαι στο μπάνιο; Ίσως γιατί όπως λέγεται common sense is not that common Sorry για το off topic. Συνεχίστε να παίρνουμε ιδέες Γιατί ο Ελληνας γενικά είναι του ότι φάμε ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κώλος μας στο παρόν και χεστήκαμε για το μέλλον . Παράδειγμα οι υπερχρεωμένες κάρτες . Δεν μιλάω για όλους του Ελληνες αλλά τουλάχιστον ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας είναι σε αυτή την φάση . Προσωπικά δεν άλλαξα σχεδόν τίποτα απο τις συνήθειες μου απλά περιόρισα ως ένα βαθμό κάποια πράγματα σε συχνότητα που έκανα. Πάντοτε αγόραζα με λογική . Πάντοτε κυνηγούσα προσφορές και πάντοτε σκεφτόμουν πως θα επενδύσω τα λεφτά ή που θα πιάσουν καλύτερα τόπο σκεπτόμενος και το αν θα αποδόσοουν σε μελλοντικό βαθμό . και έχω μια αρχή στην ζωή μου . Πρώτα εξόφληση χρεών (λογαριασμοί εφορία κτλ) άμεσα και ύστερα βόλτες ψώνια φαί. Θα φάω φακές και μακαρόνια για ένα μήνα προκειμένου να μην χρωστάω πουθενά . Δεν το γουστάρω και ποτέ δεν αγοράζω με δόσεις. Όλα ντούκου και αν δεν έχω ντούκου, δεν πειράζει θα περιμενω μέχρι να έχω για να πάρω αυτό που θέλω . 4
Vapir Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 δεν χαλάω σε ντρόγκια δε χαλάω σε αλκοόλδε χαλάω σε καφέδες έξω , σπάνιαψωνίζω τις φθηνότερες τροφές κ τρώω το ίδιο συνέχεια , πίτες με τζατζίκι/κρεμμύδι/πατάτα/ντομάτα/κοτόπουλο ή χοιρινό κάθε μέρα δεν παίρνω call girls δεν καπνίζωδεν αγοράζω 60 μπουκάλες 2λτρ αναψυκτικά το μήνα όπως παλιότερα δεν μασάω 60 πακέτα τσίχλες το μήνα όπως παλιότεραψωνίζω ρούχα στις εκπτώσεις γενικά κάνω οικονομία και την παλεύω μόνος μου , απλά παλιότερα το χρήμα που έβγαζα ήταν πολλαπλάσιο και ξόδευα σα να μην υπήρχε αύριο , συγκεκριμένα απο ηλέκτρονικά κλπ είχα πάρει κάτι ορνιθόπτερα κ κάτι άλλες μαλακίες , κάθε μήνα 300-400 euro σε άχρηστα ηλεκτρονικά
mentoras99 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Θελω να πιστευω πως κανω καλη διαχειριση χρηματων. Συνοψιζω τι συνηθιζω τα τελευταια χρονια να κάνω. - Αγορες σε ρουχα, παπουτσια, καλλυντικα κλπ σε εκπτωσεις ή οταν ειναι σε προσφορες (πχ τα Body Shop εχουν αυτες τις μερες -20% σε πινέλα και διαφορα ειδη μακιγιαζ. Η καλυτερη μου! ) - Ψωνια σε σ/μ ΜΟΝΟ με λιστα. Κοιταζω επισης τα φυλλαδια και συνδυαζω με κουπονια απο διαφορα σάιτ. - Μπηκαμε στο κοινωνικο τιμολογιο και γλυτωσαμε πολλά. Κάντε το! - Αλλάξαμε ολες μα ολες τις λαμπες σε LED και μαζι με το κοινωνικο, μας ερχετε πολυ φθηνα το ρευμα. - Το 3ο δωματιο που δεν το χρησιμοποιουμε, το κραταμε κλειστο και κλεισαμε και το καλοριφερ (το ανοιγουμε που+που για να μην πιασει υγρασια). -100€ στο αεριο αυτο το 2μηνο. - Βαζω πλυντηριο ΜΟΝΟ αν γεμιζει. Σε αντιθετη περιπτωση, οχι. Για αυτο εχω πολλά ρουχα (παντελονια, μπλουζες) και δε κολλάω σε 3-4. - Αν βρουμε καλη τιμη στη βενζινη, φουλαρουμε το αυτοκινητο. - Εχω 2 πακετα καρτοκινητης και τελικα ουτε 5 ευρω το μηνα δεν ξοδευω. (Frog με 3€ 120 λεπτά/μηνα και Q με 8€ ιντερνετ 1GB για 8 μηνες. Beat that!) - Βασικοτατο πακετο ιντερνετ για το σπιτι χωρις ομιλιας προς άλλους, αφου εχουμε τα κινητα (κοστος 17€). - Το σημαντικότερο: Καταγράφουμε ΟΛΑ μα ΟΛΑ μας τα εξοδα σε ενα excel στο Google Docs και κοιταμε εκει αν ξεφυγαμε καποιο μηνα και που εφυγε πολυ χρημα. Mary, μου λες σε παρακαλω ποιο ειναι το βασικοτατο πακετο internet για το σπιτι? Κρατω το σταθερο τηλεφωνο....μονο για την dsl.
Dare-Devil Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Mary, μου λες σε παρακαλω ποιο ειναι το βασικοτατο πακετο internet για το σπιτι? Κρατω το σταθερο τηλεφωνο....μονο για την dsl. Τι εννοείς ; Το πιο φθηνό πακέτο ΑDSL χωρίς έξτρα όπως ομιλία ;
mary Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Wind Broadband https://www.wind.gr/gr/gia-ton-idioti/statheri-internet/wind-broadband/ Ή αντιστοιχα Vodafone Home adsl plus για ως 24mbps στα 18€
nickmanak Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Το καλυτερο ειναι αυτο που εγραψε η Μαιρη και το κανω και εγω. Σε ενα βιβλιο εργασιας excel δημιουργηστε τους 12 μηνες καθέτως με 3 στηλες για καθε μηνα. Στην 1η θα γραφετε ημ/νια, στην επομενη το ονομα της δαπανης και στην 3η το ποσό. Το ονομα του μηνα θα ειναι γραμμενο στα 2 πρωτα αριστερά συγχωνευμενα κελια της 1ης και 2ης στηλης. Στο 3ο κελι θα γραψετε τη συναρτηση sum ωστε να αθροιζει τα απο κάτω του 100 κελια ποσών δαπανών, πχ =sum(C2:C101) Ξεκινησα απο Νοεμβριο να καταγραφω καθε δαπανη οσο μικρη και αν ειναι και στο τελος του μηνα μαρκαρω με χρωματα αυτες απο σουπερ, βενζιναδικα κλπ για να εχω μια εικονα. Απορησα με το πόσο πολυ μου κοστιζαν οι μικροεπισκεψεις στα σουπερ οι οποιες ηταν μικρα ποσά, αλλα ηταν πολυ συχνες και στο συνολο του μηνα αθροιζονταν μεγαλα ποσά. Δοκιμαστε το σε pc ή smartphone. 1
D4rkshadow Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Εκοψα την συνδεση του κιν και το εκανα καρτα Τρωω πολυ σπανια απο εξω πια Βγαινω πολυ λιγο Παω μονο σε 2-3 ταινιες το χρονο στον σινεμα και εκει δεν παιρνω τιποτα πια Εκοψα της μπυρες...... κατα 80%
Dare-Devil Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Wind Broadband https://www.wind.gr/gr/gia-ton-idioti/statheri-internet/wind-broadband/ Ή αντιστοιχα Vodafone Home adsl plus για ως 24mbps στα 18€ Προσωπικά δίνω 17.5 ευρώ για 24άρι με απεριόριστα αστικά υπεραστικά και ... 5 ώρες προς κινητά . Cyta . 1
mentoras99 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Τι εννοείς ; Το πιο φθηνό πακέτο ΑDSL χωρίς έξτρα όπως ομιλία ; Wind Broadband https://www.wind.gr/gr/gia-ton-idioti/statheri-internet/wind-broadband/ Ή αντιστοιχα Vodafone Home adsl plus για ως 24mbps στα 18€ Ευχαριστω!
bedazzled Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Η Forthnet δίνει 24άρι ADSL με €15/μήνα αν προπληρώσεις €180 για 1 χρόνο. 1
φραμπάλα Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 δεν κουρεύομαι επειδή θέλω να μακρύνουν τα μαλλιά μου όταν θα αποφασίσω να τα κουρέψω θα πάω κομμωτήριο και θα δώσω το 10άρι
Vapir Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Vapir 4 λίτρα αναψυκτικά τη μέρα έπινες;! ναι , μια 2λτρ κοκα κόλα το μεσημέρι μια το βράδυ λαιτ εεεεεεεεεεεεεεεεε αλλα έπινα και 2 μπουκάλες 2ltr τσάι home made και 6 λίτρα νερό καθαρό , 2λτρ στο ξύπνημα , 2λτρ στην προπόνηση και άλλα 2 μέσα στη μέρα 1
andreapaog328 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Το καλυτερο ειναι αυτο που εγραψε η Μαιρη και το κανω και εγω. Σε ενα βιβλιο εργασιας excel δημιουργηστε τους 12 μηνες καθέτως με 3 στηλες για καθε μηνα. Στην 1η θα γραφετε ημ/νια, στην επομενη το ονομα της δαπανης και στην 3η το ποσό. Το ονομα του μηνα θα ειναι γραμμενο στα 2 πρωτα αριστερά συγχωνευμενα κελια της 1ης και 2ης στηλης. Στο 3ο κελι θα γραψετε τη συναρτηση sum ωστε να αθροιζει τα απο κάτω του 100 κελια ποσών δαπανών, πχ =sum(C2:C101) Ξεκινησα απο Νοεμβριο να καταγραφω καθε δαπανη οσο μικρη και αν ειναι και στο τελος του μηνα μαρκαρω με χρωματα αυτες απο σουπερ, βενζιναδικα κλπ για να εχω μια εικονα. Απορησα με το πόσο πολυ μου κοστιζαν οι μικροεπισκεψεις στα σουπερ οι οποιες ηταν μικρα ποσά, αλλα ηταν πολυ συχνες και στο συνολο του μηνα αθροιζονταν μεγαλα ποσά. Δοκιμαστε το σε pc ή smartphone. αστο τοκανα παλια με τη βενζινη πουβαζα σταμαξι. μέχρι που μετα απο κανα 3μηνο είδα τα συνολα και επαθα καταθλιψη.
bedazzled Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Vapir 4 λίτρα αναψυκτικά τη μέρα έπινες;! Και 1,5 κιλό κρέας... ναι , μια 2λτρ κοκα κόλα το μεσημέρι μια το βράδυ λαιτ εεεεεεεεεεεεεεεεε αλλα έπινα και 2 μπουκάλες 2ltr τσάι home made και 6 λίτρα νερό καθαρό , 2λτρ στο ξύπνημα , 2λτρ στην προπόνηση και άλλα 2 μέσα στη μέρα Τουαλέτα κάθε 15 λεπτά; Τα νεφρά πρέπει να δουλεύουν υπερωρίες... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα