Βασίλης_29 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Ποια έννοια του μεταπτυχιακου; Το μεταπτυχιακό γιατί το κάνεις ; Για να μιλάς σωστά αγγλικά ή για να αποκτήσεις γνώσεις και να τις εφαρμόσεις στον εργασιακό τομέα ; Δεν βρίσκω τίπουα παράλογο σε αυτό το κομμάτι . Παράλογο να έχεις μεταπτυχιακό που το πέρασες με επιτυχία στην Αγγλική γλώσσα και να μην ξέρεις να μιλάς αγγλικά καλά ; !;!;! Αν αναφέρεσαι για μεταπτυχιακό στην αγγλική, εννοείται πως εφόσον έχεις το μεταπτυχιακό θα πρέπει και να τα μιλάς από καλά εως και άριστα, διαφορετικά είναι αδύνατον να τελειώσεις και να πάρεις το μεταπτυχιακό αν δεν ξέρεις από καλά εως άριστα την αντίστοιχη γλώσσα στην οποία διεξάγεται. Αν έχεις μεταπτυχιακό από ξένο ίδρυμα λ.χ αγγλικό και δεν ξέρεις να μιλάς την γλώσσα εκεί κάτι βρωμάει για μένα.
Dare-Devil Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 τωρα το εθεσες πιο σωστα. εννοειται υπαρχουν μεταπτυχιακα της πλακας οπως και σχολες τις πλακας και παει λεγοντας... αλλα αυτα φαινονται οταν πας να ζητησεις δουλεια. και τη θεση θα την κερδισει αυτος που τα χαρτια του εχουν οντως αξια. οπως και να εχει ομως... ποιος εχει ποιο πολλες πιθανοτητες? αυτος που εχει γενικα αυτα τα χαρτια ή αυτος που δε τα εχει καθολου? εκει καταληγουμε. Υποτίθεται αυτός που έχει τα πολλά χαρτιά σίγουρα έχει μια ευκαιρία στην συνέντευξη αλλά τελικά την δουλειά την παίρνει αυτός που γνωρίζει πραγματικά το αντικείμενο. Μην κυνηγάτε τα χαρτιά και μόνο γιατί αυτά δεν εξασφαλίζουν δουλειά απο μόνα τους. Παίζουν πολλά άλλα πράγματα ρόλο για να πιάσεις μια δουλειά και αρκετά άσχετα με το γνωστικό επίπεδο . Βασικά να το θέσω καλύτερα μην πιστεύετε ότι μια συλλογή χαρτιών θα σας εξασφαλίσει το μέλλον και ότι δεν θα σας φάει την θέση ένας με ένα απλό χαρτί ή και καθόλου χαρτιά . Όλα είναι πιθανά . Περιπτώσεις αρκετές γύρω μου και προσωπικές .
livefreeordie Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Υποτίθεται αυτός που έχει τα πολλά χαρτιά σίγουρα έχει μια ευκαιρία στην συνέντευξη αλλά τελικά την δουλειά την παίρνει αυτός που γνωρίζει πραγματικά το αντικείμενο. Μην κυνηγάτε τα χαρτιά και μόνο γιατί αυτά δεν εξασφαλίζουν δουλειά απο μόνα τους. Παίζουν πολλά άλλα πράγματα ρόλο για να πιάσεις μια δουλειά και αρκετά άσχετα με το γνωστικό επίπεδο . Βασικά να το θέσω καλύτερα μην πιστεύετε ότι μια συλλογή χαρτιών θα σας εξασφαλίσει το μέλλον και ότι δεν θα σας φάει την θέση ένας με ένα απλό χαρτί ή και καθόλου χαρτιά . Όλα είναι πιθανά . Περιπτώσεις αρκετές γύρω μου και προσωπικές . καλα εννοειται. αυτο λεω κι εγω ομως. οτι δεν εχει σημασια ποσοι ακομη εχουν μεταπτυχιακο ή διδακτορικο ή δεν ξερω κι εγω τι. αλλα ποσο καλος εισαι. παρα ταυτα πρεπει να εχεις κατι πανω απο το πτυχιο πανεπιστημιου διοτι πλεον ολοι εχουν ενα τετοιο πτυχιο. απο εκει αρχισε η συζητηση. 1
Dare-Devil Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Επίσης μια συμβουλή . Βλέπεις μια αγγελία να ζητάνε τα κερατα τους και εσύ δεν καλυπτεις ούτε τα μισά απο αυτά που ζητάνε. Μην ψαρώνετε. Στειλ τε βιογραφικό . Δεν θα σας απορρίψουν για συνεντευξη αλλα ούτε σιγουρα για την θέση (τουλάχιστον όχι όλοι) .Πολλές φορές αυτά που ζητάνε είναι πλασματικά και έχουν λόγο που το κάνουν .Ανεβάζουν επίτηδες τον πήχη 2
Βασίλης_29 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Επίσης μια συμβουλή . Βλέπεις μια αγγελία να ζητάνε τα κερατα τους και εσύ δεν καλυπτεις ούτε τα μισά απο αυτά που ζητάνε. Μην ψαρώνετε. Στειλ τε βιογραφικό . Δεν θα σας απορρίψουν για συνεντευξη αλλα ούτε σιγουρα για την θέση (τουλάχιστον όχι όλοι) .Πολλές φορές αυτά που ζητάνε είναι πλασματικά και έχουν λόγο που το κάνουν .Ανεβάζουν επίτηδες τον πήχη Συμφωνώ, και εγώ πλέον δεν ψαρώνω από τέτοια, το κάνουν προφανώς γιατί αν σηκώσει ο άλλος αγγελία οτι ζητείται πτυχιούχος με γνώση αγγλικών και υπολογιστών για την τάδε θέση θα σκάσουν 10000 βιογραφικά, οπότε το βάζουν πτυχιούχος με άριστα αγγλικά άριστη χρήση office και λίγα χρόνια προϋπηρεσίας.
zio10 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Συμφωνώ κι εγώ με τον Dare-devil. Χαμένα δεν πάνε, ακόμα κι αν δεν σας καλέσουν καν εκείνη τη φορά τα κρατάνε και μπορεί να σας καλέσουν αργότερα για κάποια άλλη θέση.
torq Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 αρκεί να μη το παρακάνετε όμως. έχει τύχει να βάλουμε αγγελία για λογιστή ζητώντας να έχει αρκετές γνώσεις σε κάποια θέματα.. να έχει γνώσεις σε βιβλία κάποιας κατηγορίας (δε τα ξέρω κιόλας αυτά, δεν ασχολούμαι με οικονομικά) και μας σκάει βιογραφικό με άτομο που μόλις τελείωσε τη σχολή. που πας ρε κοπελιά
Dare-Devil Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Συμφωνώ, και εγώ πλέον δεν ψαρώνω από τέτοια, το κάνουν προφανώς γιατί αν σηκώσει ο άλλος αγγελία οτι ζητείται πτυχιούχος με γνώση αγγλικών και υπολογιστών για την τάδε θέση θα σκάσουν 10000 βιογραφικά, οπότε το βάζουν πτυχιούχος με άριστα αγγλικά άριστη χρήση office και λίγα χρόνια προϋπηρεσίας. Σε μια ημέρα καριέρας έγινε το εξής σκηνικό .Αυτό μας το πε υπάλληλος του τμήματος διασύνδεσης και σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Πειραιά. Είχαν διοργανωσει μαι ημερα καρίερας . Ένας εκπρόσωπος εταιρίας είδε περίπου 20 άτομα . Στο τέλος τον ρωτήσαν ποιον θα παιρνες απο αυτούς η απαντηση του ήταν "όλοι είχαν πολύ καλα βιογραφικά αλλά θα προτιμούσα τον τάδε που δεν έπιανε μία μπροστά στα βιογραφικά των άλλων . " Όταν τον ρώτησαν γιατί θα επελεγε τον χειρότερο είπε το εξής "Σε όλους είπα το ίδιο πράγμα. Τους είπα: εντάξει δεν έχετε κανα σπουδάιο βιοβραφικό δεν βλέπω κάποιο λόγο να σας προσλάβω με τέτοιο βιογραφικό. Αυτό δεν ίσχυε . Ήθελα να δω ποιος θα υποστηρίξει τον εαυτό του . Κανένας δεν μίλησε .Κανένας δεν έβγαλε άχνα .Μόνο αυτό το παιδί με το φτωχό βιογραφικό και υποστήριξε την αξία του πολύ καλα και εγώ θέλω να συνεργάζομαι με άτομα που έχουν θάρρος αξιοπρέπεια και τον τσαμπουκά ." Τροφή για σκέψη !! Η μπλόφα είναι τακτική στις συνεντεύξεις . Σε τσεκάρουν ! 3
livefreeordie Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 αρκεί να μη το παρακάνετε όμως. έχει τύχει να βάλουμε αγγελία για λογιστή ζητώντας να έχει αρκετές γνώσεις σε κάποια θέματα.. να έχει γνώσεις σε βιβλία κάποιας κατηγορίας (δε τα ξέρω κιόλας αυτά, δεν ασχολούμαι με οικονομικά) και μας σκάει βιογραφικό με άτομο που μόλις τελείωσε τη σχολή. που πας ρε κοπελιά αν ειχε κανει ομως και μεταπτυχιακο?
bedazzled Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Σε μια ημέρα καριέρας έγινε το εξής σκηνικό .Αυτό μας το πε υπάλληλος του τμήματος διασύνδεσης και σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Πειραιά. Είχαν διοργανωσει μαι ημερα καρίερας . Ένας εκπρόσωπος εταιρίας είδε περίπου 20 άτομα . Στο τέλος τον ρωτήσαν ποιον θα παιρνες απο αυτούς η απαντηση του ήταν "όλοι είχαν πολύ καλα βιογραφικά αλλά θα προτιμούσα τον τάδε που δεν έπιανε μία μπροστά στα βιογραφικά των άλλων . " Όταν τον ρώτησαν γιατί θα επελεγες τον χειρότερο είπε το εξής "Σε όλους είπα το ίδιο πράγμα. Τους είπα: εντάξει δεν έχετε κανα σπουδάιο βιοβραφικό δεν βλέπω κάποιο λόγο να σας προσλάβω με τέτοιο βιογραφικό. Αυτόν δεν ίσχυε . Ήθελα να δω ποιος θα υποστηρίξει τον εαυτό του . Κανένας δεν μίλησε .Κανένας δεν έβγαλε άχνα .Μόνο αυτό το παιδί με το φτωχό βιογραφικό και υποστήριξε την αξία του πολύ καλα και εγώ θέλω να συνεργάζομαι με άτομα που έχουν θάρρος αξιοπρέπεια και τον τσαμπουκά ." Τροφή για σκέψη !! Οι δουλειές είναι σαν τις γκόμενες... μετράει πολύ η αυτοπεποίθηση, ίσως και παραπάνω από τα «τυπικά προσόντα». Καλά τους είπε, αφού ήταν όλοι κότες. 2
Βασίλης_29 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Σε μια ημέρα καριέρας έγινε το εξής σκηνικό .Αυτό μας το πε υπάλληλος του τμήματος διασύνδεσης και σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Πειραιά. Είχαν διοργανωσει μαι ημερα καρίερας . Ένας εκπρόσωπος εταιρίας είδε περίπου 20 άτομα . Στο τέλος τον ρωτήσαν ποιον θα παιρνες απο αυτούς η απαντηση του ήταν "όλοι είχαν πολύ καλα βιογραφικά αλλά θα προτιμούσα τον τάδε που δεν έπιανε μία μπροστά στα βιογραφικά των άλλων . " Όταν τον ρώτησαν γιατί θα επελεγες τον χειρότερο είπε το εξής "Σε όλους είπα το ίδιο πράγμα. Τους είπα: εντάξει δεν έχετε κανα σπουδάιο βιοβραφικό δεν βλέπω κάποιο λόγο να σας προσλάβω με τέτοιο βιογραφικό. Αυτόν δεν ίσχυε . Ήθελα να δω ποιος θα υποστηρίξει τον εαυτό του . Κανένας δεν μίλησε .Κανένας δεν έβγαλε άχνα .Μόνο αυτό το παιδί με το φτωχό βιογραφικό και υποστήριξε την αξία του πολύ καλα και εγώ θέλω να συνεργάζομαι με άτομα που έχουν θάρρος αξιοπρέπεια και τον τσαμπουκά ." Τροφή για σκέψη !! Η μπλόφα είναι τακτική στις συνεντεύξεις . Σε τσεκάρουν ! Καλά έκανε, για να σε καλούν σε μια συνέντευξη πάει να πει οτι κάτι ενδιαφέρον βρήκαν σε εσένα, αν μετά δεν μπορείς να υπερασπιστείς τον εαυτό σου.... 3
Dare-Devil Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Εκει που θέλω να καταλήξω είναι ότι τα πτυχία απο μόνα τους δεν λένε κάτι. Πρέπει να έχεις ένα "πακέτο" για τον εργοδότη.Μπορεί να χεις τρομερές γνώσεις αλλά λόγο προσωπικότητας . Π.χ εσωστρέφεια ή ανασφάλεια να σε απορρίψουν για μια συγκεκριμένη θέση και να επιλέξουν κάποιον με λιγότερες γνώσεις αλλά δυνατότερη προσωπικότητα. Προσωπικότητα πτυχία σεμινάρια πιστοποιησεις ίσως κάποιο δικό σου project που έχεις κάνει ,μυαλό, πειθώ , λέγειν κ.α Όλα αυτά συμπληρώνουν ένα πακέτο και το ένα συμπληρώνει το άλλο .Το ένα είναι να έχεις γνώσεις πολλές το άλλο είναι να μπορέσεις να πείσεις τον εργοδότη στην συνέντευξη ότι αξίζεις . Είναι δύο διαφορετικά πράγματα . αν ειχε κανει ομως και μεταπτυχιακο? "ζητείται νεαρός μέχρι 20 ετών με άριστες γνώσεις και προϋπηρεσία τουλάχιστον 15 έτη " Απο κούνια στο μεροκάματο !!! 3
De@th L0rd Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Σου ακούγεται λογικό πιστοποιήση να είναι ανώτερη απο μεταπτυχιακό ; Ναι υπάρχει και αυτή η περίπτωση . Το θέμα είναι τι ζητά η αγορά εργασίας . Πλέον στον κλάδο του ΙΤ, ειδικά έξω είναι σαν να σου λένε,"Χεστήκαμε που έκανες προπτυχιακό" Καμία πιστοποίηση πχ cisco, oracle έχεις; Όχι; Το πούλο, κάτσε κει που είσαι σε δίνουν στεγνά,ούτε δεύτερη συνέντευξη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα