zio10 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 ^Χρήσιμα αυτά που έγραψες φίλε μου (σοβαρά το λέω εννοείται) αλλά πρακτικά όντως τι βγαίνεις από αυτή τη σχολή; Που μπορείς να δουλέψεις και που δουλεύουν οι ξένοι αντίστοιχοι απόφοιτοι;
g2econdo Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Από αυτό το τμήμα βγαίνουν και καθηγητές. Νομίζω διδάσκουν φιλολογικά. Όχι μόνο έχει ροές, βγαίνουν αυτό που λέει ο τίτλος φιλόσοφοι των επιστημών. Μπορείς να πας και στα θετικά- αν και δεν είναι δόκιμο να απασχολούνται στην εκπαίδευση. Απλά στην Ελλάδα μεταξύ άλλων εκφυλίζουμε και αυτό το επιστημονικό αντικείμενο και κάνει ο καθένας ότι μπορεί για να επιβιώσει. ^Χρήσιμα αυτά που έγραψες φίλε μου (σοβαρά το λέω εννοείται) αλλά πρακτικά όντως τι βγαίνεις από αυτή τη σχολή; Που μπορείς να δουλέψεις και που δουλεύουν οι ξένοι αντίστοιχοι απόφοιτοι; Σε ερευνητικά κέντρα και όχι μόνο. Φίλος μου που εκπόνησε εκεί την δοκτορά του τώρα δουλεύει στο miami. Εκεί καλέ μου άνθρωπε τα λύκεια έχουν ειδίκευση και ένα από αυτά λέγεται Ευκλείδεια ακαδημία!! Το τσίμπησαν λοιπόν και βγάζει το πρόγραμμα σπουδών. Ξέρεις είναι μαγικός τομέας και πραγματικά πολύ πολύ σημαντικός. 1
Flaoutistas Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Για να υπερασπίζεσαι με τετοι σθενος το ΜΙΘΕ απόφοιτος η μέλος ΔΕΠ πρέπει να σαι άλλο λόγο δε βρίσκω.. σκοτώνονται τα ερευνητικά κέντρα να πάρουν απόφοιτο... για να μην αναφέρω που πήγε να σφαχτεί το Science με το Nature για άρθρα αποφοίτων του ΜΙΘΕ. 2
bedazzled Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Ας δούμε έναν αμόρφωτο και τα achievements του:https://en.wikipedia.org/wiki/Amancio_Ortega_GaonaΠως το είχε πει ο Apoll εδώ μέσα; Α ναι... το πανεπιστήμιο θα σε κάνει ένα εξειδικευμένο drone. Και τέτοια έχει πολλά στην δούλεψή του ο κύριος Ortega...
g2econdo Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Ας δούμε έναν αμόρφωτο και τα achievements του: https://en.wikipedia.org/wiki/Amancio_Ortega_Gaona Πως το είχε πει ο Apoll εδώ μέσα; Α ναι... το πανεπιστήμιο θα σε κάνει ένα εξειδικευμένο drone. Και τέτοια έχει πολλά στην δούλεψή του ο κύριος Ortega... Μα σοβαρά τώρα θεωρείς πως έχεις την κατάρτιση να κατανοήσεις το επιστημονικό αντικείμενο του Μ.Ι.ΘΕ.Ε; Σου έκαναν και like από κάτω!!. Σε αυτό το θέμα βλέπω ανθρώπους που είστε χαρακτηριστικά αμόρφωτοι και αγράμματοι να έχετε γνώμη για ζητήματα που σας ξεπερνούν κατά πάρα πολύ. Αφού λοιπόν δεν μπορείς να καταλάβεις θα σου που εγώ τι είναι η φιλοσοφία και η μεθολογία των επιστημών. Υπάρχουν κάποιοι τρόποι που οι επιστήμονες θετικοί και μη διαλέγουν το πλέγμα αξιωμάτων και αρχών διότι ως γνωστών εκ του μηδενός δεν κάνεις επιστήμη. Κυριολεκτικά σε ολόκληρο τον σύγχρονο κόσμο οι απόφοιτοι του χαίρουν τεράστιας αναγνώρισης και σεβασμού, καθώς είναι γνωστό π.χ. σε έναν φυσικό το πόσο σπουδαίο ρόλο παίζει, βασικά είναι κυριολεκτικά θεμελιώδους σημασίας. Να πω επίσης πως το να μην έχει σπουδάσει κανείς δεν τον κάνει ούτε αμόρφωτο, ούτε αγράμματο- το να μην μπορεί να εκτελέσει ολοκληρωμένες σκέψεις όμως ναι.
Dare-Devil Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Μια χαρα εβαλαν οι ευρωπαιοι χερι στις συνταξεις και τους μισθους.Τις μισες απο τις 500(τοσες περιπου εχουν τα μηχανογραφικα) σχολες που υπαρχουν στην Ελλαδα δεν μπορει να τις κλεισει; Ειναι δυνατον να υπαρχουν 21 σχολες απο τις οποιεσ βγαινουν φιλολογοι; 4 σχολες θεολογιας; Μαθηματικο Σαμου.Μια αλλη σχολη μηχανικων στην Συρο. Θεατρολογια στο Ναυπλιο.Ε ελεος ομως. Αν κλεισουν τις μισες σχολες,την Ερτ και αλλους τοσους δημοσιους οργανισμους(1800 ειναι διαβασα σημερα)βγηκαμε απο την κριση.Α και τις προωρες και υψηλες συνταξεις. Διαφωνώ. Γιατί να μην υπάρχουν πολλές σχολές σε ένα αντικείμενο ; Στο εξωτερικό θες να μου πεις ότι αυτό δεν συμβαίνει; Άμα υπάρχουν 10 σχολές για το ίδιο αντικείμενο και έχουν ζήτηση δεν βρίσκω λόγο να κλείσει καμία . Φυσικά και να μην κλείσει καμία σχολή καμία Τροικα κανένα ΔΝΤ καμία Ευρώπη . Δεν θέλω τον ξένο να μου κάνει κουμάντο στην χώρα μου . Αμα είναι να αλλάξει κάτι θα το κάνουμε μόνοι μας . Ξεχάσαμε τι πάει να πει Εθνική κυριαρχία απο τότε που έπεσε η πρώτη υπογραφή ... anyway..
totem_lost Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 https://en.wikipedia.org/wiki/Amancio_Ortega_Gaona Πως το είχε πει ο Apoll εδώ μέσα; Α ναι... το πανεπιστήμιο θα σε κάνει ένα εξειδικευμένο drone. Και τέτοια έχει πολλά στην δούλεψή του ο κύριος Ortega... Ναι εντάξει βέβαια δεν γίνονται όλοι Ortega σε αυτή τη ζωή....
Dare-Devil Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Επειδη i know γιαυτο σε ρωταω αν οι σχολες αυτες βγαζουν 200 αποφοιτους καθε χρονο με τα τοσα χρονια που υπαρχουν(οι σχολες) ποιος θα πρωτοβρει δουλεια?Επισης στα σχολεια γινεται ενημερωση για ποιες σχολες προσφερουν καποια επαγγελματικη αποκατασταση δεν εχω ξανακουσει για τα ΤΕΙ ιχθυοκ/εις.Οποιο ΤΕΙ εχει επαγγελματικη αποκατασταση σχετικα ευκολη χρειαζεσαι μεγαλη βαθμολογια. Έχεις καταλάβει πως βγαίνουν τα μόρια εισαγωγής σε ένα τμήμα ; Η βάση εισαγωγής σε μια σχολή είναι τα μόρια εισαγωγής του τελευταίου σε σειρά που μπαίνει στην σχολή . Επαγγελματική αποκατάσταση εύκολη έχει το παιδαγωγικό με υψηλές βάσεις; Ευκολη έχει και το χαροκοπειο διατροφολογίας με 19000 μόρια ; Η βάση διαμορφώνεται απο την ζήτηση όπου η ζήτηση διαμορφώνεται απο την νοοτροπία των Ελλήνων . Το prestige που νιώθουν ότι έχει μια σχολή τα στερεότυπα του στυλ εγώ δεν θα σπουδάσω μ@κιες με ψάρια κτλ . Σε πηλροφορώ υπάρχουν σχολές με 11000 μόρια και 13000 μόρια που δεν έχουν ζήτηση εισαγωγής επειδή ο κόσμος τις σνομπάρει αλλά ο απόφοιτος έχεις εύκολη επαγγελματική αποκατάσταση . Εγώ μπήκα σε μια σχολή μηχναολογίας τότε με 12600 μόρια . ΤΕΙ . Υπήρχαν ΤΕΙ μηχναολογίας και με 15000 μόρια και φυσικά και το ΕΜΠ με πολύ υψηλή βάση . ΜΑΝΤΕΨΕ φίλε μου ποια σχολη στατιστικά έχει την μεγαλύτερη απορροφητικότητα αποφοίτων στην αγορά εργασίας . Η σχολή που είμαι με την χαμηλή βάση . Ούτε καν το ΕΜΠ πρώτο . Παρ όλα αυτά το ΕΜΠ έχει ζήτηση απο τους μαθητές λυκείου . Ξέρεις ! Στερεότυπα γονιών και κοπλεξ κατωτερότητας . Κομπλεξ κόμπλεξ κόμπλεξ . Φυσικά και κάποια παιδιά έχουν γίνει τα ίδια σκ@τ@ και το κομπλεξ θα μεταφερθεί απο γενιά σε γενιά ... Τα δημόσια ΑΕΙ δεν ανοίγουν για να ικανοποιήσουν τα όνειρα του καθενός αλλά για να ικανοποιήσουν μια Χ ζήτηση σε εξειδίκευση η οποία έχει να κάνει φυσικά με τη χώρα για την οποία μιλάμε. Για παράδειγμα ως χώρα με δυνατή ναυτιλία, ( θα έπρεπε ) γεωργία, και τουρισμό υπάρχουν και καλώς υπάρχουν αντίστοιχα ιδρύματα. Έχουμε σχολή nuclear engineering; προφανώς και όχι ούτε καν πυρηνικούς αντιδραστήρες δεν έχουμε. Φυσικό τμήμα. Έχει τομέα ειδικότητας που περιλαμβάνει την πυρηνική φυσική. Επίσης και μεταπτυχιακά προγράμματα. Τομέας μηχανολογίας ΕΜΠ έχουν μαθήματα πανω στην πυρηνική . ΝΑΙ ΕΧΟΥΜΕ πυρηνικό αντιδραστήρα στην Ελλάδα. Δεν είναι μόνο οι πυρηνικοί αντιδραστήρες για ηλεκτρική ενεργεια και δεν είναι μόνο αυτός ο τομές εφαρμογής της πυρηνικής φυσικής για να σκέφτεσαι ότι αφού δεν έχουμε πυρηνικά εργοστάσια άρα δεν έχουμε και μεταπτυχιακά ή τομεις ειδικοτήτων στην πυρηνική φυσική και ενέργεια .... Είναι και η πυρηνικη ιατρική, η παραγωγή ραδιενεργών ισοτόπων για την ιατρική (που γινόταν στην Ελλάδα αλλά μάλλον έχει παγώσει η παραγωγή απο όσο εχω ακούσει). Αποψη μου ,καλυτερα να εχεις καποιο πτυχιο πανεπιστημιου παρα τιποτα. Οτι κι αν εινα αυτο εν τελη. Πιο πολλες πιθανοτητες εχεις με το να εχεις καποιο παρα με το να μην εχεις καθολου. Κατι αλλα χαρτια οπως ιεκ κτλ (εκτος απο συγκεκριμενες ειδικοτητες οπως σεφ ζαχαροπλαστης κτλ που δεν υπαρχουν σε πανεπιστημιο) δεν αξιζουν τιποτα σημερα. Ετσι κι αλλιως ακομη και την ιχθυοκαλλιεργεια που λες να τελειωσει καποιος , μετα μπορει να κανει χιλια δυο λογω του οτι τελειωσε πανεπιστημιο , οπως κατακτηριες μεταπτυχιακα σε αλλα αντικειμενα κτλ. Ξέρεις κάτι; Δεν συμφωνώ αλλά ούτε διαφωνώ παντελώς . Ζουμε στην εποχή όπου πλέον σε ορισμένες περιπτώσεις οι πιστοποιησεις είναι ανώτερες απο πτυχία πανεπιστημίων η ΤΕΙ καθώς και απο μεταπτυχιακά προγράμματα και ζούμε και στην εποχή όπου ο εργοδότης τα χει χεσμένα τα χαρτιά . Τον ενδιαφέρει τί ξέρεις τί έχεις κάνει μόνος όχι τι θεωρητικά ξέρεις . Έχεις ακούσει εργοδότη να σου λέει στεγνα δεν με ενδιαφέρουν τα πτυχία σου δεν με ενδιαφέρουν οι βαθμοί σου ή το αν έχεις πτυχίο με ενδιαφέρει να μου πεις τι ξέρεις να κάνεις στο αντικείμενο που θέλω να δουλεψεις ; Ε μου χει τύχει και σε φίλους επίσης αρκετές φορές . Ξέρεις εκπρόσωπος της Microsoft σε ημέρα καριέρας στην Ελλάδα τι είπε ξεκάθαρα ; Δεν τους ενδιαφέρουν τα πτυχία ούτε τα μεταπτυχιακά . Αν κάποιος έχει ασχοληθεί προσωπικά με projects ή κατασκευή προγραμμάτων και δείξει ότι το κατέχει τον προσλαμβάνουν άσχετα αν δεν έχει κανένα χαρτί πάνω στον τομέα αυτο . Στην πληροφορική ειδικά τα πτυχία δεν σε κάνουν απαραίτητα ικανό η αποτελεσματικό . Είναι μια ενδειξη δυνατοτήτων. Δεν αποδεικνύουν κάτι τέτοιο . Ο προγραμματισμός είναι κυρίως θέμα μυαλού και ύστερα εκμάθηση κώδικα . Αυτός πυο ξέρει κώδικα μιας γλώσσας με 2 μεταπτυχιακά δεν παέι να πει ότι ξέρει να φτιάξει ένα έξυπνο πρόγραμμα . Ξέρεις πόσα άτομα δουλεύουν στον κομμάτι του προγραμματισμού χωρίς καν να έχουν πτυχία και χέζονται στα φράγκα και εδώ και έξω ! Να το τραβήξω και λίγο ακόμα . Νομίζεις ότι οι Hackers που πραγματικά είναι αυθεντίες σε αυτά και πανέξυπνοι και έχουν λιώσει ότι όλοι τους είναι πτυχιούχοι; Εδω βλέπεις 15 χρονα να τινάζουν στον Αέρα τραπεζικά συστήματα και συστήματα ασφαλείας σε πολυεθνικές εταιρίες και ξαφνικά βρίσκονται σε μια δουλειά με τρελές αποδοχές και σίγουρο μέλλον χωρίς καν να έχουν μπει πανεπιστήμιο . Όλα είναι ρευστά και όλα είναι σχετικά. Το μυστικό είναι να μπορείς να διακρύνεις τι ζητά η αγορά εργασίας και ύστερα με βάση το τι ζητάει η αγορά να βρεις τον τρόπο να αποδείξεις την αξία σου . 2
the other one Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Φυσικό τμήμα. Έχει τομέα ειδικότητας που περιλαμβάνει την πυρηνική φυσική. Επίσης και μεταπτυχιακά προγράμματα. Τομέας μηχανολογίας ΕΜΠ έχουν μαθήματα πανω στην πυρηνική . ΝΑΙ ΕΧΟΥΜΕ πυρηνικό αντιδραστήρα στην Ελλάδα. Δεν είναι μόνο οι πυρηνικοί αντιδραστήρες για ηλεκτρική ενεργεια και δεν είναι μόνο αυτός ο τομές εφαρμογής της πυρηνικής φυσικής για να σκέφτεσαι ότι αφού δεν έχουμε πυρηνικά εργοστάσια άρα δεν έχουμε και μεταπτυχιακά ή τομεις ειδικοτήτων στην πυρηνική φυσική και ενέργεια .... Είναι και η πυρηνικη ιατρική, η παραγωγή ραδιενεργών ισοτόπων για την ιατρική (που γινόταν στην Ελλάδα αλλά μάλλον έχει παγώσει η παραγωγή απο όσο εχω ακούσει). για nuclear engineering μίλησα τι μου αναφέρεις τι κάνει το φυσικό. πχ http://www.nuc.berkeley.edu/ να ανασκευάσω λοιπόν δεν έχουμε πυρηνικό-αντιδραστήρα-μεγάλης-κλίμακας στην Ελλάδα. τα μεταπτυχιακά είναι μεταπτυχιακά λογικό είναι να αφορούν τα πάντα. Αλλά μέχρι εκεί. 1
livefreeordie Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 αμα τελειωσεις το πχ ζωικης παραγωγης τι ακριβως κανεις? και γιατι αυτο να ειναι ΤΕΙ? κατι τετοια η αληθεια ειναι δεν ξερω γιατι υπαρχουν.
BigBOSS Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Νομίζεις ότι οι Hackers που πραγματικά είναι αυθεντίες σε αυτά και πανέξυπνοι και έχουν λιώσει ότι όλοι τους είναι πτυχιούχοι; Εδω βλέπεις 15 χρονα να τινάζουν στον Αέρα τραπεζικά συστήματα και συστήματα ασφαλείας σε πολυεθνικές εταιρίες και ξαφνικά βρίσκονται σε μια δουλειά με τρελές αποδοχές και σίγουρο μέλλον χωρίς καν να έχουν μπει πανεπιστήμιο . Όλα είναι ρευστά και όλα είναι σχετικά. Το μυστικό είναι να μπορείς να διακρύνεις τι ζητά η αγορά εργασίας και ύστερα με βάση το τι ζητάει η αγορά να βρεις τον τρόπο να αποδείξεις την αξία σου . καλά και συ τώρα μη γενικεύεις και λες μπουρδες και εξυπνάδες γιατι ουσιαστικά προτεινεις το στραβο και ανορθοδοξο δρομο εκτος και αν παιρνουν περισσοτερους hackers παρά πτυχιουχους, που δε νομιζω οχι τιποτε άλλο θα σε ακουσει κανας πιτσιρικας και θα πάει φυλάκα 2
Flaoutistas Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 αμα τελειωσεις το πχ ζωικης παραγωγης τι ακριβως κανεις? και γιατι αυτο να ειναι ΤΕΙ? κατι τετοια η αληθεια ειναι δεν ξερω γιατι υπαρχουν. Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος νομίζω ότι κάνουν έλεγχο ποιότητας σε σφαγεία, ασχολούνται με την εκτροφή ζώων.. κάτι τέτοιο.. άχρηστο πραγματικά δε νμίζω ότι είναι.. το αν θα πρέπει να είναι ανώτατο ίδρυμα ή όχι δε μπορώ να το απαντήσω.
Veyron94 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Ρε παιδιά σας ακούω όλους να αναφέρεστε για Ιχθυοκαλλιέργειες,για Ιατρικές για μηχανικούς κ.λ.π.Μα όλες αυτές οι σχολές έχουν ξεκάθαρα γνωστικά αντικείμενα!Η μεγάλη μάστιγα είναι οι θεωρητικές σχολές(σε μια εκ των οποίων σπουδάζω) που έχουμε κοινωνιολογίες,πολιτικές επιστήμες,κοινωνικές πολιτικές,ανθρωπολογίες,ιστορικές σχολές και πάει λέγοντας. Όλοι αυτοί οι χιλιάδες που σπουδάζουν στα πανεπιστήμια απορώ πραγματικά ποιο θα είναι το αντικείμενο τους όταν βγουν στην αγορά εργασίας. 2
livefreeordie Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος νομίζω ότι κάνουν έλεγχο ποιότητας σε σφαγεία, ασχολούνται με την εκτροφή ζώων.. κάτι τέτοιο.. άχρηστο πραγματικά δε νμίζω ότι είναι.. το αν θα πρέπει να είναι ανώτατο ίδρυμα ή όχι δε μπορώ να το απαντήσω. αυτο λεω , οτι δεν νομιζω πως εχει λογω υπαρξης σαν ανωτατο ιδρυμα. θα επρεπε να ειναι κατι σε στυλ ιεκ. 1
torq Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2016 Όλοι αυτοί οι χιλιάδες που σπουδάζουν στα πανεπιστήμια απορώ πραγματικά ποιο θα είναι το αντικείμενο τους όταν βγουν στην αγορά εργασίας. να σου πω εγώ φίλε μου ποιο θα είναι το αντικείμενο τους. θα κάνουν μαθήματα σε παιδιά ώστε αυτά τα παιδιά να σπουδάσουν κάτι αντίστοιχο οι οποίοι με τη σειρά τους θα κάνουν μαθήματα-ιδιαίτερα σε άλλα παιδιά..... και συνεχίζει ο κύκλος. Γαμάτο ε? 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα