Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά σας ακούω όλους να αναφέρεστε για Ιχθυοκαλλιέργειες,για Ιατρικές για μηχανικούς κ.λ.π.Μα όλες αυτές οι σχολές έχουν ξεκάθαρα γνωστικά αντικείμενα!Η μεγάλη μάστιγα είναι οι θεωρητικές σχολές(σε μια εκ των οποίων σπουδάζω) που έχουμε κοινωνιολογίες,πολιτικές επιστήμες,κοινωνικές πολιτικές,ανθρωπολογίες,ιστορικές σχολές και πάει λέγοντας.

Όλοι αυτοί οι χιλιάδες που σπουδάζουν στα πανεπιστήμια απορώ πραγματικά ποιο θα είναι το αντικείμενο τους όταν βγουν στην αγορά εργασίας.

γιαυτο υπαρχουν και τα μεταπτυχιακα κτλ για να μπορεις να κανεις πιο συγκεκριμενο το αντικειμενο σου. δε σημαινει πως αυτο που τελειωνεις απο μια σχολη θα σε καθοριζει για το υπολοιπο της ζωης σου. ειναι απλως μια αρχη. 

• Like 1
  • Απαντ. 147
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

σαν εδώ ειναι η κατάσταση, δεν ειναι πρωτοτυπια της Ελλάδας

So-Funny-I-Forgot-Laugh.jpg

Ότι είπε κι ο άλλος. Για να δικαιολογείς την αρρωστημένη κατάσταση την οποία βιώνεις-ουμε.

• Like 1
Δημοσ.

να σου πω εγώ φίλε μου ποιο θα είναι το αντικείμενο τους.

θα κάνουν μαθήματα σε παιδιά ώστε αυτά τα παιδιά να σπουδάσουν κάτι αντίστοιχο οι οποίοι με τη σειρά τους θα κάνουν μαθήματα-ιδιαίτερα σε άλλα παιδιά..... και συνεχίζει ο κύκλος.

Γαμάτο ε?

Απολυτα σωστο. Στις περισσοτερες θεωρητικες σχολες ευελπιστεις να γινεις καθηγητης μετα σε δημοσιο, ιδιωτικο και μαυρο τομεα της αγορας. Τιποτε αλλο!

Ενας φιλολογος δεν θα μπορεσει να αναπτυξει περισσοτερο την επιστημη του πχ εκτος αν καθε χρονο κανει ερευνα για το τι θελει να πει ο ποιητης που εγραψε ποιημα το 2016 πχ, οπως ακριβως μας λεγαν οι δασκαλοι γισ τον ομηρο, κρυφα υπονοουμενα κτλ. Ενας θρησκευτικος δεν μπορει να τα βαλει με τα γδοματα.

Ψυχολογοι κοινωνικοι λειτουργοι κτλ παιζει πολυ δημοσιο αλλα δικηγοροι περισσοτερο ιδιωτικο τομεα.

Οσοι επιλεξουν που θελουν να σπουδασουν να εχουν καλα στο νου τους αν θελουν στο μελλον να ανοιξουν κατι δικο τους η αν θελουν να πανε σε ετοιμη επιχειρηση, ιδιωτικη η μη.

Μεταπτυχιακο δεν θα εκανα. Να παω δηλαδη σε μια σχολη φαντασμα 4 χρονια για να δωσω μετα μεταπτυχιακο, σπαταλη χρονων ειναι..

Καλυτερα να χασει καποιος ενα χρονο απ την φοιτητικη του ζωη πχ για να δωσει ξανα πανελληνιες και να περασει σε μια σιγουρη σχολη για τα δικα του κριτηρια.

Επισης απ οτι καταλαβα πιο πολλες πορτες σου ανοιγουν αν ξερεις αριστα μια ξενη γλωσσα παρα αν πας 5 χρονακια σε μια ακυρη σχολη.. Δυστυχως, παλια ηταν αλλιως, τωρα δεν.

• Like 1
Δημοσ.

Απολυτα σωστο. Στις περισσοτερες θεωρητικες σχολες ευελπιστεις να γινεις καθηγητης μετα σε δημοσιο, ιδιωτικο και μαυρο τομεα της αγορας. Τιποτε αλλο!

Ενας φιλολογος δεν θα μπορεσει να αναπτυξει περισσοτερο την επιστημη του πχ εκτος αν καθε χρονο κανει ερευνα για το τι θελει να πει ο ποιητης που εγραψε ποιημα το 2016 πχ, οπως ακριβως μας λεγαν οι δασκαλοι γισ τον ομηρο, κρυφα υπονοουμενα κτλ. Ενας θρησκευτικος δεν μπορει να τα βαλει με τα γδοματα.

Ψυχολογοι κοινωνικοι λειτουργοι κτλ παιζει πολυ δημοσιο αλλα δικηγοροι περισσοτερο ιδιωτικο τομεα.

Οσοι επιλεξουν που θελουν να σπουδασουν να εχουν καλα στο νου τους αν θελουν στο μελλον να ανοιξουν κατι δικο τους η αν θελουν να πανε σε ετοιμη επιχειρηση, ιδιωτικη η μη.

Μεταπτυχιακο δεν θα εκανα. Να παω δηλαδη σε μια σχολη φαντασμα 4 χρονια για να δωσω μετα μεταπτυχιακο, σπαταλη χρονων ειναι..

Καλυτερα να χασει καποιος ενα χρονο απ την φοιτητικη του ζωη πχ για να δωσει ξανα πανελληνιες και να περασει σε μια σιγουρη σχολη για τα δικα του κριτηρια.

Επισης απ οτι καταλαβα πιο πολλες πορτες σου ανοιγουν αν ξερεις αριστα μια ξενη γλωσσα παρα αν πας 5 χρονακια σε μια ακυρη σχολη.. Δυστυχως, παλια ηταν αλλιως, τωρα δεν.

το μεταπτυχιακο μονο χασιμο χρονου δεν ειναι. αντιθετως ειναι απαραιτητο πλεον γιατι εχουμε γεμισει με ατομα που εχουν πτυχια πανεπιστημιου. επισης ειναι ενα πτυχιο που μετραει πιο πολυ και πανω απο την σχολη που τελειωσες. αν περιμενεις να τελειωσεις απλως μια σχολη εδω στην Ελλαδα και μετα να πιασεις αμεσως δουλεια και να μην εξελιχτεις καθολου , ζητω που καηκες! και σιγουρες σχολες δεν υπαρχουν. οπως δεν υπαρχουν και σχολες φαντασματα οπως λες. οποιο πανεπιστημιο υπαρχει εδω σου δινει αναγνωρισμενη ειδικευση οποτε μη λες οτι σου ερθει. ετσι κι αλλιως ο καθενας καλο ειναι να ασχολειται με οτι του αρεσει κι οχι με οτι εχει ''κυρος'' και ''ζητηση''. ετσι κι αλλιως εδω στην Ελλαδα πλεον τυχη δεν εχει κανεις , εξωτερικο και παλι εξωτερικο λοιπον οπου μεταπτυχιακα και διδακτορικα μετρανε παρα πολυ!

κι οταν λες να ανοιξουν κατι δικο τους , για που μιλας? ελπιζω οχι για Ελλαδα γιατι μου ακουγεται σαν ανεκδοτο. εκτος αν εννοεις σε καμια 30 χρονια!

• Like 1
Δημοσ.

Λαθος καταλαβες οτι εγραψα. Ας ειναι.

Πας σε σχολη τεχνολογιας τροφιμων τει. Μετα κανεις μεταπτυχιακο στο γεωπονικο αει.

Ενα αλλο παιδι παει κατευθειαν σε γεωπονικο πανεπιστημιο αει.

Απο που και ως που ο πρωτος εχει περισσοτερα μορια;

Εκτος και αν καταλαβα εγω λαθος... Μιλω για δευτερα πτυχια μεσω κατακτηριων που γινονται..

Τα μαστερ κτλ ειναι αλλου τυπου πτυχια, συνεχειες του αντικειμενου που εχεις τελιωσει και παιρνουν λιγοτερα χρονια νομιζω .

Δημοσ.

Λαθος καταλαβες οτι εγραψα. Ας ειναι.

Πας σε σχολη τεχνολογιας τροφιμων τει. Μετα κανεις μεταπτυχιακο στο γεωπονικο αει.

Ενα αλλο παιδι παει κατευθειαν σε γεωπονικο πανεπιστημιο αει.

Απο που και ως που ο πρωτος εχει περισσοτερα μορια;

Εκτος και αν καταλαβα εγω λαθος... Μιλω για δευτερα πτυχια μεσω κατακτηριων που γινονται..

Τα μαστερ κτλ ειναι αλλου τυπου πτυχια, συνεχειες του αντικειμενου που εχεις τελιωσει και παιρνουν λιγοτερα χρονια νομιζω .

δεν ειπα πως εχει λιγοτερα μορια ο ενας απο τον αλλον , παντως σιγουρα εχουν τα ιδια ακριβως. τα μαστερ επισης δε χρειαζεται να ειναι απαραιτητα μονο στο αντικειμενο που τελειωσες με το προπτυχιακο , εφοσον εχεις κανει μεταπτυχιακο. αυτο που θελω να πω παντως ειναι οτι μπορεις να εξελιξεις αρκετα ενα πτυχιο,δε χρειαζεται να μεινεις με αυτο που τελειωσες στην αρχη. κι εγω ιστορικο/αρχαιολογικο τελειωνω αλλα εννοειται πως δε θα μεινω με αυτο το πτυχιο μονο. 

Δε μου ακούγεται λογικό το μεταπτυχιακό να μετρά περισσότερο από το προπτυχιακό. Από πού προκύπτει αυτό;

το μεταπτυχιακο μετραει ισα ακριβως με το προπτυχιακο και σε καποιες περιπτωσεις σε συνεντευξεις το μετρανε και περισσοτερο,γιατι θεωρειται κατι πολυ εξιδικευμενο. ας πουμε γνωστος μου τελειωσε το χημικο και μετα εκανε μεταπτυχιακο στη διοικηση επιχειρησεων. καμια σχεση λοιπον το ενα με το αλλο. το μεταπτυχιακο του το μετρανε σαν ενα ξεχωριστο πτυχιο , ανεξαρτητο απο το προπτυχιακο κι εχει βρει δουλεια που δεν εχει καμια σχεση με χημεια παρα μονο με διοικηση επιχειρησεων.

Δημοσ.

Ναι μόνο που το ένα είναι 8-10 εξάμηνα το άλλο είναι 2-3 εκεί το πάω.

δεν εχει καμια σχεση αυτο. και επειδη μαλλον δεν εχεις κανει , να ξερεις πως ειναι πολυ πιο δυσκολο ενα μεταπτυχιακο κι ας διαρκει λιγοτερο (κι ειναι συνηθως 2-3 χρονια αναλογα το μεταπτυχιακο,δε το λες και λιγο)

• Like 1
Δημοσ.

δεν εχει καμια σχεση αυτο. και επειδη μαλλον δεν εχεις κανει , να ξερεις πως ειναι πολυ πιο δυσκολο ενα μεταπτυχιακο κι ας διαρκει λιγοτερο (κι ειναι συνηθως 2-3 χρονια αναλογα το μεταπτυχιακο,δε το λες και λιγο)

Εκτός από τις ειδικότητες της οδοντιατρικής που είναι 3ετή μεταπτυχιακά, στην Ελλάδα η συντριπτική πλειοψηφία είναι 4 εξάμηνα, ενώ κάποια άλλα 3 μπορεί ακόμα και 2. Το μάστερ δεν είναι τίποτα τρελο, φυσικά και είναι πολύ πιο δύσκολο το προπτυχιακό.

Τομεταπτυχιακό δε σου δίνει παραπάνω επαγγελματικά δικαιώματα με ορισμένες εξαίρεσεις όπως το μεταπτυχιακό της ακτινοφυσικής για τους φυσικούς. Αν κάνω εγώ μεταπτυχιακό ως οδοντίατρος στη βιοχημεία δε θα γίνω βιοχημικός, ούτε θα μπορώ να  υπογράψω εξέταση γλυκόζης πχ ούτε αν κάνω μεταπτυχιακό στην ψυχολογία θα γίνω ψυχολόγος.

• Like 1
Δημοσ.

Εκτός από τις ειδικότητες της οδοντιατρικής που είναι 3ετή μεταπτυχιακά, στην Ελλάδα η συντριπτική πλειοψηφία είναι 4 εξάμηνα, ενώ κάποια άλλα 3 μπορεί ακόμα και 2. Το μάστερ δεν είναι τίποτα τρελο, φυσικά και είναι πολύ πιο δύσκολο το προπτυχιακό.

Τομεταπτυχιακό δε σου δίνει παραπάνω επαγγελματικά δικαιώματα με ορισμένες εξαίρεσεις όπως το μεταπτυχιακό της ακτινοφυσικής για τους φυσικούς. Αν κάνω εγώ μεταπτυχιακό ως οδοντίατρος στη βιοχημεία δε θα γίνω βιοχημικός, ούτε θα μπορώ να  υπογράψω εξέταση γλυκόζης πχ ούτε αν κάνω μεταπτυχιακό στην ψυχολογία θα γίνω ψυχολόγος.

τα πιο πολλα ειναι 2 χρονια. κι επειτα δεν ειπα πως θα τελειωσεις τει ζαμπονοκοπτικης και μετα θα πας να γινεις γιατρος με ενα μεταπτυχιακο. αλλα οχι οτι δε σου δινει περισσοτερα επαγγελματικα δικαιωματα. σου λεω ο φιλος μου που τελειωσε χημικος και μετα εκανε μεταπτυχιακο στη διοικηση επιχειρησεων σημερα δουλευει σαν συμβουλος σε εταιρια και δεν εχει καμια σχεση με το χημικο που τελειωσε. στη συνεντευξη μετρησε το μεταπτυχιακο που ειχε κανει.

Δημοσ.

τα πιο πολλα ειναι 2 χρονια. κι επειτα δεν ειπα πως θα τελειωσεις τει ζαμπονοκοπτικης και μετα θα πας να γινεις γιατρος με ενα μεταπτυχιακο. αλλα οχι οτι δε σου δινει περισσοτερα επαγγελματικα δικαιωματα. σου λεω ο φιλος μου που τελειωσε χημικος και μετα εκανε μεταπτυχιακο στη διοικηση επιχειρησεων σημερα δουλευει σαν συμβουλος σε εταιρια και δεν εχει καμια σχεση με το χημικο που τελειωσε. στη συνεντευξη μετρησε το μεταπτυχιακο που ειχε κανει.

Δεν μετρησε το προπτυχιακο, ομως...

Εκτος και αν ειναι συμβουλος σε χημικο εργοστασιο πχ (τωρα μου ρθε η λεξη)

Δημοσ.

Ναι μόνο που το ένα είναι 8-10 εξάμηνα το άλλο είναι 2-3 εκεί το πάω.

Ναι αλλά στα πρώτα 4-5 εξάμηνα από τα 8-10 θεωρείσαι άσχετος που δεν ξέρει που παν τα 4, και σου μαθαίνουν κυρίως πώς να μην είσαι άσχετος.

Στο μεταπτυχιακό θεωρείται ότι τα βασικά τα έχεις ήδη και δεν ασχολούμαστε άλλο μ' αυτά, υποτίθεται είσαι έτοιμος να δουλέψεις από την πρώτη μέρα.

• Like 1
Δημοσ.

Δε μου ακούγεται λογικό το μεταπτυχιακό να μετρά περισσότερο από το προπτυχιακό. Από πού προκύπτει αυτό;

Σου ακούγεται λογικό πιστοποιήση να είναι ανώτερη απο μεταπτυχιακό ; Ναι υπάρχει και αυτή η περίπτωση . 

Το θέμα είναι τι ζητά η αγορά εργασίας . 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν μετρησε το προπτυχιακο, ομως...

Εκτος και αν ειναι συμβουλος σε χημικο εργοστασιο πχ (τωρα μου ρθε η λεξη)

δεν μετρησε πουθενα το προπτυχιακο κι η εταιρια δεν εχει καμια σχεση με χημειες ή οτιδηποτε παρομοιο. το μεταπτυχιακο ειναι ενα ξεχωριστο πτυχιο ουσιαστικα που δινει εξτρα επαγγελματικα δικαιωματα τα οποια δε χρειαζεται να εχουν αμμεση σχεση με το προπτυχιακο σου.

Ναι αλλά στα πρώτα 4-5 εξάμηνα από τα 8-10 θεωρείσαι άσχετος που δεν ξέρει που παν τα 4, και σου μαθαίνουν κυρίως πώς να μην είσαι άσχετος.

Στο μεταπτυχιακό θεωρείται ότι τα βασικά τα έχεις ήδη και δεν ασχολούμαστε άλλο μ' αυτά, υποτίθεται είσαι έτοιμος να δουλέψεις από την πρώτη μέρα.

ακριβως. αυτο που ειπα δηλαδη , οτι ειναι πολυ πιο εξιδικευμενο και θελει και πολυ διαβασμα , ειναι πιο δυσκολο απο τα περισσοτερα τουλαχιστον προπτυχιακα, οποιος εχει κανει καποιο σοβαρο μεταπτυχιακο το γνωριζει αυτο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...