bedazzled Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 το μεταπτυχιακο μονο χασιμο χρονου δεν ειναι. αντιθετως ειναι απαραιτητο πλεον γιατι εχουμε γεμισει με ατομα που εχουν πτυχια πανεπιστημιου. Ενδιαφέρουσα οπτική. Άρα όλα είναι θέμα πληθωρισμού (τύπωμα περισσότερων πτυχίων -> μείωση της αξίας του πτυχίου). Πριν μερικές δεκαετίες δεν είχαν τόσοι πολλοί πτυχία πανεπιστημίου... Τι θα γίνει άραγε αν στο μέλλον γίνει το ίδιο και με τα μεταπτυχιακά; 1
livefreeordie Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Ενδιαφέρουσα οπτική. Άρα όλα είναι θέμα πληθωρισμού (τύπωμα περισσότερων πτυχίων -> μείωση της αξίας του πτυχίου). Πριν μερικές δεκαετίες δεν είχαν τόσοι πολλοί πτυχία πανεπιστημίου... Τι θα γίνει άραγε αν στο μέλλον γίνει το ίδιο και με τα μεταπτυχιακά; καταρχας και μετα το μεταπτυχιακο , υπαρχουν κι αλλα που μπορεις να κανεις. οπως διδακτορικο. κακα τα ψεματα , παρα πολλοι κουτσα στραβα βγαζουν μια σχολη τη σημερον ημερα στην Ελλαδα,για διαφορους λογους κι ο βασικοτερος οτι υπαρχουν πολλες σχολες με χαμηλα μορια και χωρις ιδιαιτερες απαιτησεις. με τα μεταπτυχιακα ομως ασχολουνται πολυ λιγοτεροι και με τα διδακτορικα ακομη λιγοτεροι. γιατι θελει και χρημα και θεληση και ορεξη.στο πανεπιστημιου πολλοι μπαινουν για να ζησουν τη φοιτιτικη ζωη , ενω απο εκει κι επειτα ειναι θεμα επιλογης και αρκετοι βαριουνται. εκτος αυτου δε γινονται καν ολοι δεκτοι σε ολα τα μεταπτυχιακα. οποτε δε νομιζω πως αυτο θα ειναι εφικτο σε τετοιο σημειο ωστε να εχουμε γεμισει , οπως συμβαινει πλεον με τα πτυχια πανεπιστημιων. και στατιστικα να το παρεις , απο τους 200 πχ που θα βγουνε απο μια σχολη , ποσοι πιστευεις θα κατσουν να κανουν καποιο μεταπτυχιακο και ποσο μαλλον μετα καποιο διδακτορικο? εγω σου λεω το 1/3 κι αμα. δε νομιζω πως αυτο θα αλλαξει και πολυ στο μελλον. 1
torq Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) με μεταπτυχιακά αρχίζουν και ασχολούνται πολλοί πλεον. το κακό είναι ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να γεμίσουν χαρτιά, να λένε ότι έχουν μεταπτυχιακό. αυτό έχει σαν αποτέλεσμα και η κουτσή μαρία να ψάχνει για κανένα μεταπτυχιακό της κακιας ώρας, εξ αποστάσεως κατα προτίμηση. ήδη έχω 2 φίλους, ο ένας τελείωσε και ο 2ος ξεκινάει τώρα μετά από παρότρυνση του 1ου, ένα μεταπτυχιακό εξ αποστάσεως. μεταπτυχιακό στην αγγλική γλώσσα (διόρθωση: αγγλόφωνο εννοούσα), τώρα πως κατάφερε να το τελειώσει ενώ δεν είναι σε θέση να κάνει μια παραγγελία σε εστιατόριο στα αγγλικά σας αφήνω να το βρείτε. πήγαμε να φάμε (εξωτερικό) και έδειχνε με το χέρι στο κατάλογο τι ήθελε να φάει. να τα χαίρεστε τα μεταπτυχιακά σας Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2016 από torq 1
bedazzled Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Ε μόλις βρωμίσει ο τόπος μεταπτυχιακά, θα αρχίσουν να πληθωρίζονται και τα διδακτορικά... μετά τι άλλο μένει;
livefreeordie Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 με μεταπτυχιακά αρχίζουν και ασχολούνται πολλοί πλεον. το κακό είναι ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να γεμίσουν χαρτιά, να λένε ότι έχουν μεταπτυχιακό. αυτό έχει σαν αποτέλεσμα και η κουτσή μαρία να ψάχνει για κανένα μεταπτυχιακό της κακιας ώρας, εξ αποστάσεως κατα προτίμηση. ήδη έχω 2 φίλους, ο ένας τελείωσε και ο 2ος ξεκινάει τώρα μετά από παρότρυνση του 1ου, ένα μεταπτυχιακό εξ αποστάσεως. μεταπτυχιακό στην αγγλική γλώσσα, τώρα πως κατάφερε να το τελειώσει ενώ δεν είναι σε θέση να κάνει μια παραγγελία σε εστιατόριο στα αγγλικά σας αφήνω να το βρείτε. πήγαμε να φάμε (εξωτερικό) και έδειχνε με το χέρι στο κατάλογο τι ήθελε να φάει. να τα χαίρεστε τα μεταπτυχιακά σας παντα παιζει ρολο και το ειδος του μεταπτυχιακου που θα κανεις και που θα το κανεις εννοειται. δεν ειναι ολα τα ιδια! καποιοι οντως το κανουν απλως για να λενε πως εχουν , οπως επισης τελειωνουν ενα πανεπιστημιο απλα για να λενε πως τελειωσαν! ομως μεταπτυχιακο απο μεταπτυχιακο διαφερει! Ε μόλις βρωμίσει ο τόπος μεταπτυχιακά, θα αρχίσουν να πληθωρίζονται και τα διδακτορικά... μετά τι άλλο μένει; οκ παιδια. ας κατσουμε αφορφωτοι ολοι τοτε. να δω τι δουλεια θα κανουμε τοτε και με τι γνωσεις. ελεος με αυτη τη λογικη μερικων.... την οποια συνηθως την εχουν φυσικα οσοι δε σπουδασαν! παντα να κοιτας τον ευατο σου κι οχι τους αλλους. να κοιτας να γινεσαι καλυτερος και τι ειναι καλυτερο για σενα. και δε μπορουν ολοι να κανουν καλα καλα μεταπτυχιακο. οχι και διδακτορικο. εχετε καθολου ιδεα τι ειναι? ή ποσο δυσκολο ειναι? πρεπει να εχεις αληθινες δυνατοτητες κι ορεξη. ποτε δε θα ειναι τοσο ευκολο οσο εχει γινει πλεον το πτυχιο πανεπιστημιου!
zio10 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) Μεταπτυχιακά <<της πλάκας>> ας πούμε, γιατί δεν ξέρω αν υπάρχει πραγματικά κάτι τέτοιο, συνήθως κάνουνε άτομα που έχουν δουλειά για να πάρουν κανένα επίδομα ή άτομα που περιμένουν καμιά προκήρυξη για να έχουν περισσότερα μόρια. Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2016 από zio10
Veyron94 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Ρε παιδιά τα πάντα εξαρτώνται και βασίζονται από τις βασικές σπουδές.Εγώ π.χ που σπουδάζω κοινωνιολογία,αν δεν κάνω μεταπτυχιακό με βλέπω να δουλεύω στην ομάδα internet της Vodafone(με κάθε συμπάθεια στα παιδιά που κάνουν αυτήν την δουλεία).Επομένως σε ορισμένες περιπτώσεις το μεταπτυχιακό το κάνεις για να ειδικευτείς και όχι για να πεις ότι έχω ένα ακόμα χαρτί.
redhotstef Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Παντως στις προκυρηξεις που βγαινουν κατα καιρους οι περισσοτερες θεσεις αφορουν υε και δε.. Ποιο ευκολα βρισκει καποιος δουλεια σημερα αν εχει παει σε τεε/ιεκ νοσηλευτικης πχ παρα απο τει....
Dare-Devil Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 με μεταπτυχιακά αρχίζουν και ασχολούνται πολλοί πλεον. το κακό είναι ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να γεμίσουν χαρτιά, να λένε ότι έχουν μεταπτυχιακό. αυτό έχει σαν αποτέλεσμα και η κουτσή μαρία να ψάχνει για κανένα μεταπτυχιακό της κακιας ώρας, εξ αποστάσεως κατα προτίμηση. ήδη έχω 2 φίλους, ο ένας τελείωσε και ο 2ος ξεκινάει τώρα μετά από παρότρυνση του 1ου, ένα μεταπτυχιακό εξ αποστάσεως. μεταπτυχιακό στην αγγλική γλώσσα, τώρα πως κατάφερε να το τελειώσει ενώ δεν είναι σε θέση να κάνει μια παραγγελία σε εστιατόριο στα αγγλικά σας αφήνω να το βρείτε. πήγαμε να φάμε (εξωτερικό) και έδειχνε με το χέρι στο κατάλογο τι ήθελε να φάει. να τα χαίρεστε τα μεταπτυχιακά σας Δηλαδή αν δεν ξέρεις αγγλικά δεν αξίζεις να πάρεις μεταπτυχιακό στην αγγλική γλώσσα ; Προσωπικά έχω ξεχάσει να μιλάω τα αγγλικά. Δεν είμαι ετοιμόλογος κάθομαι και σκέφτομαι τις λέξεις που θα χρησιμοποιήσω και με τι σύνταξη . όμως στον γραπτό λόγο και ότι μου πει ο οποιοσδήποτε καταλαβαίνω τα πάντα . Γιατί είναι παράξενο πυο κατάφερε να τελειώσει μεταπτυχιακό στα αγγλικά ενώ δεν ξέρει να τα μιλάει; Στην τελική τί σε ενδιαφέρει αν πάνε κάποιοι να μαζέψουν χαρτιά και μόνο ; ΚΑΛΥΤΕΡΑ ! Μειώνεται ο ανταγωνισμός γιατί φίλε μου όταν θα πας να ζητήσεις δουλειά θα περάσεις απο έλεγχο γνώσεων και προσωπικότητας. Αμα δεν έχεις ιδέα θα πάρουν αυτόν που έχει χαρτί ΙΕΚ και το κατέχει το θέμα ! Απλά τα πράγματα. ΒΛΕΠΩ τι γράφετε ορισμένοι εδώ μέσα και πραγματικά απορώ. Εχετε πάει σε κάποιο σεμινάριο για θέματα αγοράς εργασίας και συνεντεύξεων; Όσοι σπουδάζετε ή σπουδάζατε έχετε συμβουλευτεί ποτέ το γραφείο διασύνδεσης του ιδρύματος; Έχετε πάει ποτέ σε κάποια ημέρα καριέρας ή σε κάποια συνέντευξη σε εταιρία μόνο και μόνο για να δείτε τι σκατά ζητάνε οι εργοδότες; 2
παπι Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Καθόλου άκυρες δεν είναι οι ιχθυοκαλλιέργειες αν δεις τι ανάπτυξη σημειώνουν οι εταιρίες του κλάδου εν μέσω κρίσης. Απλά δεν έχει «πρεστίζ» όπως η ιατρική/νομική σαν κλάδος. Τώρα κάτι σχολές που δεν έχουν ζήτηση στην αγορά στυλ βιβλιοθηκονόμος, ναι, είναι θέμα... παίζει ρόλο ο μικροαστισμός που έχει μπολιάσει τα μυαλά των ανθρώπων «πτυχίο να' ναι, κι ό,τι να' ναι». Ουουουουο πολύ ανάπτυξη. Με το ένα πόδι στην εκκαθάριση είναι....
livefreeordie Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 LOL, ό,τι να' ναι κατάλαβες... δε πηγαινε σε εσενα συγκεκριμενα αυτο που γραφω αλλα σε ολους οσους λενε οτι δεν αξιζει ! αμα δεν αξιζει το ενα και δεν αξιζει το αλλο επειδη δε το κανεις μονο εσυ τοτε τρεχα γυρευε δε πρεπει κανεις να κανει τιποτα. Ρε παιδιά τα πάντα εξαρτώνται και βασίζονται από τις βασικές σπουδές.Εγώ π.χ που σπουδάζω κοινωνιολογία,αν δεν κάνω μεταπτυχιακό με βλέπω να δουλεύω στην ομάδα internet της Vodafone(με κάθε συμπάθεια στα παιδιά που κάνουν αυτήν την δουλεία).Επομένως σε ορισμένες περιπτώσεις το μεταπτυχιακό το κάνεις για να ειδικευτείς και όχι για να πεις ότι έχω ένα ακόμα χαρτί. πες τα γιατι μερικοι δε φαινεται να καταλαβαινουν... Δηλαδή αν δεν ξέρεις αγγλικά δεν αξίζεις να πάρεις μεταπτυχιακό στην αγγλική γλώσσα ; Προσωπικά έχω ξεχάσει να μιλάω τα αγγλικά. Δεν είμαι ετοιμόλογος κάθομαι και σκέφτομαι τις λέξεις που θα χρησιμοποιήσω και με τι σύνταξη . όμως στον γραπτό λόγο και ότι μου πει ο οποιοσδήποτε καταλαβαίνω τα πάντα . Γιατί είναι παράξενο πυο κατάφερε να τελειώσει μεταπτυχιακό στα αγγλικά ενώ δεν ξέρει να τα μιλάει; Στην τελική τί σε ενδιαφέρει αν πάνε κάποιοι να μαζέψουν χαρτιά και μόνο ; ΚΑΛΥΤΕΡΑ ! Μειώνεται ο ανταγωνισμός γιατί φίλε μου όταν θα πας να ζητήσεις δουλειά θα περάσεις απο έλεγχο γνώσεων και προσωπικότητας. Αμα δεν έχεις ιδέα θα πάρουν αυτόν που έχει χαρτί ΙΕΚ και το κατέχει το θέμα ! Απλά τα πράγματα. ΒΛΕΠΩ τι γράφετε ορισμένοι εδώ μέσα και πραγματικά απορώ. Εχετε πάει σε κάποιο σεμινάριο για θέματα αγοράς εργασίας και συνεντεύξεων; Όσοι σπουδάζετε ή σπουδάζατε έχετε συμβουλευτεί ποτέ το γραφείο διασύνδεσης του ιδρύματος; Έχετε πάει ποτέ σε κάποια ημέρα καριέρας ή σε κάποια συνέντευξη σε εταιρία μόνο και μόνο για να δείτε τι σκατά ζητάνε οι εργοδότες; αυτοι που τα γραφουν αυτα ειναι αυτοι που δεν εχουν ασχοληθει με καμια σπουδη προφανως... αναρωτιεμαι τι κανουν με τη ζωη τους βασικα γιατι σημερα ολοι σε μια αξιολογη δουλεια πλεον ζητανε οχι μονο πτυχια πανεπιστημιου αλλα και μεταπτυχιακα και χιλια δυο αλλα 'αχρηστα χαρτια'
redhotstef Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Ρε παιδιά τα πάντα εξαρτώνται και βασίζονται από τις βασικές σπουδές.Εγώ π.χ που σπουδάζω κοινωνιολογία,αν δεν κάνω μεταπτυχιακό με βλέπω να δουλεύω στην ομάδα internet της Vodafone(με κάθε συμπάθεια στα παιδιά που κάνουν αυτήν την δουλεία).Επομένως σε ορισμένες περιπτώσεις το μεταπτυχιακό το κάνεις για να ειδικευτείς και όχι για να πεις ότι έχω ένα ακόμα χαρτί.Γιατι δεν παρατας την κοινωνιολογια να δωσεις πανελληνιες να πας σε σχολη που πιστευεις θα βρεις καλυτερη δουλεια; Σκεφτοσουν απο τη τριτη λυκειου οτι μολις τελειωσεις τη σχολη κοιν/ας θα κανεις οπωσδηποτε μεταπτυχιακο;
bedazzled Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Όλα αξίζουν, μέχρι να πληθωριστούν... για ρώτα κανένα παππού να σου πει πόσο δύσκολο ήταν να τελειώσει κάποιος τότε το Λύκειο (ούτε καν Πανεπιστήμιο). Επειδή σήμερα όλα έχουν γίνει πιο εύκολα και μπάτε σκύλοι αλέστε, δεν πάει να πει ότι έτσι ήταν πάντα... αν δεν βλέπεις το pattern, δεν σου φταίω εγώ. 1
livefreeordie Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Γιατι δεν παρατας την κοινωνιολογια να δωσεις πανελληνιες να πας σε σχολη που πιστευεις θα βρεις καλυτερη δουλεια; Σκεφτοσουν απο τη τριτη λυκειου οτι μολις τελειωσεις τη σχολη κοιν/ας θα κανεις οπωσδηποτε μεταπτυχιακο; δηλαδη απαγορευεται να του αρεσει η κοινωνιολογια? ρε παιδια μη τρελαθουμε. και ποια ειναι η σχολη που θα βρεις αμεσως καλυτερη δουλεια? ολοι γιατροι και νοσοκομοι μηπως θα γινουμε? γιατι μονο αυτα εχουν ακομη ζητηση Όλα αξίζουν, μέχρι να πληθωριστούν... για ρώτα κανένα παππού να σου πει πόσο δύσκολο ήταν να τελειώσει κάποιος τότε το Λύκειο (ούτε καν Πανεπιστήμιο). Επειδή σήμερα όλα έχουν γίνει πιο εύκολα και μπάτε σκύλοι αλέστε, δεν πάει να πει ότι έτσι ήταν πάντα... αν δεν βλέπεις το pattern, δεν σου φταίω εγώ. σορυ κιολας αλλα αυτο ακριβως ειπα κι πιο πανω. οτι εχουν γινει πανευκολα τα πανεπιστημια κι η εισαγωγη σε αυτα. γιαυτο χρειαζεσαι και κατι παραπανω και παντα θα χρειαζεσαι κατι παραπανω. παρολα αυτα δε σημαινει πως θα γινουν ετσι κι ολα τα υπολοιπα που ερχονται μετα το πανεπιστημιο. και μη ξεχναμε πως μιλαμε σε επιπεδο Ελλαδας. στο εξωτερικο ειναι οοοοολα αλλιως!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα