Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Μα εννοείται για να πας να ζήσεις εκεί την θες την υπηκοότητα αλλιώς ελάχιστα μπορεί να σε βοηθήσει. Ενας φίλος μου έκανε ακριβώς το ίδιο με Αυστραλιανή υπηκοότητα για να παει εκεί να ζήσει. Ένα από αυτά που θυμάμαι και δικαιούταν ήταν η απευθείας αναγνώριση της αδειας η διπλώματος οδήγησης της Ελλάδας στην Αυστραλία, αυτό μόνο αν είχες την υπηκοότητα της χώρας αλλιώς έπρεπε να περάσεις όλη την διαδικασία από το μηδέν. 

Δεν ισχύει αυτό. Η αναγνώριση εξαρτάται μόνο από τη χώρα προέλευσης. Τα Ελληνικά διπλώματα  αναγνωρίζονται (τα ερασιτεχνικά τουλάχιστον - δεν ξέρω για τα επαγγελματικά).Δενείχα υπηκοότητα και πήρα αμέσως το δίπλωμα ιδηγησς

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σας, ανακινώ το θέμα, αν κ αυτό που θα θέσω είναι πιο δύσκολο κ μπερδεμένο, νομίζω.

Η γυναίκα μου έχει καναδική υπηκοότητα (έχει γεννηθεί Ελλάδα, από πατέρα που είχε γεννηθεί Καναδά κ ζούσε εκεί μέχρι τα 16 του κ έτσι είχε δικαίωμα να της δώσει υπηκοότητα κ την έλαβε). 
Ερώτηση: η γυναίκα μου μπορεί κάπως να περάσει την υπηκοότητα στην κόρη μας(1 έτους);; 
Αν όχι, σε περίπτωση κάποιου μοιραίου «ατυχήματος», μπορεί να την πάρει μαζί της για Καναδά;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...