Muchacho Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Εγω θελω να ευχαριστω οσους αποφευγουν με οποιονδηποτε τροπο να υπηρετησουν την θητεια τους γιατι με τον τροπο τους δειχνουν το δρομο για αλλαγες. -Ενας μαλακας απο τους πολλους που θα υπηρετησουμε. 2
BigBOSS Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Εγώ πιστεύω πως αυτο που φταιει ειναι γιατι έτσι μεγαλώνουν οι γονεις τα παιδιά τους, τους κάνουν να σκεφτονται ατομοκεντρικά και όχι και για το γενικό καλό, αλλά έτσι δεν μπορει να λειτουργησει ένα κράτος ολα θέμα παιδειας ειναι. 1
dimitrisOP Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Επίσης οποίος δεν πάει στρατό δεν είναι άντρας 1
Papakaliati Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Επίσης οποίος δεν πάει στρατό δεν είναι άντρας Σιγουρα ομως ειναι πιο αντρας αυτος που δεν κλεγεται ολη μερα οταν ερθει η ωρα που θα καταλαβει οτι ειναι αναποφευκτο το οτι θα παει στον στρατο. 1
ParhsG Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Βλέποντας το nick σου πριν κλικάρω δεν περίμενα και διαφορετική απάντηση. Σταματήστε ορισμένοι τον εκφοβισμό με τους εργοδότες γιατί έχει καταντήσει αηδία αυτή η καραμέλα. Από τα 9 άτομα που ρώτησα μόνο σε 3 ζήτησαν να δούνε απολυτήριο στρατού, τους περισσότερους τους ρώτησαν προφορικά αν έχουν τελειώσει, από αυτούς τους 3, ο ένας είχε βάλει ως προϋπηρεσία την στρατιωτική θητεία γιατί ασχολήθηκε σε τομέα του αντικειμένου που σπούδασε. Ειδικά αν είσαι από 30 και πάνω και έχεις και προϋπηρεσία δεν ασχολείται ο εργοδότης με τον στρατό, θεωρείται σχεδόν δεδομένο οτι έχεις ξεμπερδέψει και δεν το άφησες. Επίσης σε εταιρείες που δεν σκοπεύουν να σε έχουν για καιρό αλλά για ορισμένο διάστημα δεν τους νοιάζει ο στρατός, εγώ είχα εργαστεί για 5 μήνες και δεν μου ζήτησε τίποτα ο εργοδότης. Εν πάση περιπτώσει ας κάνει ο καθένας αυτό που νομίζει και ας αναλάβει τυχόν συνέπειες, εγώ δεν θα πω να κάτσει να βγει μούφα Ι5 κάποιος αλλά κόψτε αυτή την καραμέλα με τους εργοδότες και τον στρατό. Το 1 στα 3 που λες δεν είναι και καθόλου. Αν είσαι για ορισμένο διάστημα φυσικά και δε θα ασχοληθούν καθόλου. Οι μεγαλύτερες εταιρίες στο ζητάνε ως standard διαδικασία. Εμένα μου το ζητήσαν αφού μου κάναν προσφορά.Εννοείται και ι5 να ήμουν καθόλου δε τους έννοιαζε. Ομως αν δεν υπάρχει ανάγκη καλύτερα κάποιος να πάει πρώτα στρατό ώστε να μη σταματήσει την δουλειά και όποια εξέλιξη έχει εκεί. Οποιος έχει όρεξη για ι5 ας το πάρει μαγκιά του.
SlickNick Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Αυτό είναι το πρόβλημα, ότι πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε χωρίς να έχουμε καμία υποχρέωση και καμία συνέπεια. Ι5 για να βγεις θα πρέπει να τρέχεις για χρόνια ολόκληρα και να παρουσιάστεις δεν ξέρω και εγώ πόσες φορές. Άμα θέλεις μέχρι τα 30+ να το έχεις στο κεφάλι σου, καλώς. Άμα δεν φύγεις εξωτερικό μόνιμα δεν τον ξεφεύγεις έτσι εύκολα τον στρατό.. Και μιας και οι πλειοψηφια των εργοδοτών ζητάνε στρατιωτικές υποχρεώσεις εκπληρωμενες καλή τύχη. Από όσους ακούνε να λένε ότι θα το αποφύγουμε και θα πάνε ι5 και άλλα, ούτε το 10% δεν θα τα καταφερουνε, οι υπόλοιποι θα πάνε κανονικά και θα κανουνε κάθε μέρα σαν κοριτσάκια με την γκρίνια τους, μέχρι να το αποδεχτούν. Αποδεδειγμένες καταστάσεις. Από τους 5-6 φίλους που είχα και όλη την ώρα το λέγανε για ι5, όλοι τελικά πήγανε. Κάνεις λάθος! Έλεος πια με την παραπληροφόρηση και την τρομολαγνεία. Τα Ι5 τα δίνουν για πλάκα. Δεν ξέρω τι κάνουν οι δικοί σου φίλοι, οι δικοί μου πήρανε όλοι το Ι5 κανονικά και με τον νόμο. Το Ι5 δεν είναι κάτι που το παίρνεις σε δύο μέρες αλλά καλύτερα να χαραμίσεις τρεις μέρες μέσα σε δύο χρόνια, από το να χαραμίσεις 8-9 μήνες(δεν ξέρω καν πόσο είναι πλέον ).
tritonas00 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Erasmus ή στρατό; Πρωτα οι σπουδες σου, μετα ο αυτισμος. 8
patriot21 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Αυτο που με ανησυχει παντως,ειναι πως εν καιρο ειρηνης,πολλοι κλαιγονται σα κοριτσακια και αποτρεπουν με τετοια ευκολια καποιους αλλους να πανε στρατο,η να βγουνε ι5.... Δε θελω να σκεφτω τι θα κανετε εν καιρο πολεμου ολοι εσεις οι ριψασπιδες! Σιγουρα ο στρατος δεν ειναι για ολους,και σιγουρα θα επρεπε να ειναι πολυ πιο αυστηρα και οργανωμενα τα πραγματα,αλλα αυτο δε σημαινει οτι πρεπει να καταργηθει κιολας,η οτι πρεπει να κλαιγομαστε σα 15χρονες γκομενες,προκειμενου να μη παμε!Απο τη στιγμη που πρεπει να παω,θα παω.ΤΕΛΟΣ. Βεβαια,αναλογα με τη παιδεια που εχουν,μιλουν οι φυγοστρατοι,αλλα αυτο ας μη το αναλυσουμε εδω... Στο θεμα μας τωρα,προσωπικα πηγα εθελοντικα στα 18,και ημουν ο νεοτερος ολων.Σιγουρα ειχα αλλες αντοχες(ψυχολογικα),και σιγουρα ηταν ενα καλο μαθημα(ο στρατος),γιατι εκτος απο αγγαρειες και σκοπιες,γνωρισα ανθρωπους και πραγματα που αξιζαν το κοπο.. Οποτε η τελικη αποφαση,ειναι καθαρα θεμα του εκαστοτε ενδιαφερομενου,και οχι του καθε πικραμενου! 2
LongTom Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Κάνεις λάθος! Έλεος πια με την παραπληροφόρηση και την τρομολαγνεία. Τα Ι5 τα δίνουν για πλάκα. Δεν ξέρω τι κάνουν οι δικοί σου φίλοι, οι δικοί μου πήρανε όλοι το Ι5 κανονικά και με τον νόμο. Το Ι5 δεν είναι κάτι που το παίρνεις σε δύο μέρες αλλά καλύτερα να χαραμίσεις τρεις μέρες μέσα σε δύο χρόνια, από το να χαραμίσεις 8-9 μήνες(δεν ξέρω καν πόσο είναι πλέον ). Προσωπικά δεν ξέρω κανέναν που πήρε Ι5 δίχως κόπο και χρήμα(εφόσον δεν είχαν μεγάλο βύσμα ή πραγματικό πρόβλημα). Ακόμη και μεγαλοβυσματίας γιος μεγαλογιατρού έπρεπε να παίξει καμία εβδομάδα τον ναπολέοντα για να βρει δικαιολογία ο δίκας να τον διώξει με Ι5. Αυτές οι 2 μέρες από που; 1
SlickNick Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Αυτο που με ανησυχει παντως,ειναι πως εν καιρο ειρηνης,πολλοι κλαιγονται σα κοριτσακια και αποτρεπουν με τετοια ευκολια καποιους αλλους να πανε στρατο,η να βγουνε ι5.... Δε θελω να σκεφτω τι θα κανετε εν καιρο πολεμου ολοι εσεις οι ριψασπιδες! Σιγουρα ο στρατος δεν ειναι για ολους,και σιγουρα θα επρεπε να ειναι πολυ πιο αυστηρα και οργανωμενα τα πραγματα,αλλα αυτο δε σημαινει οτι πρεπει να καταργηθει κιολας,η οτι πρεπει να κλαιγομαστε σα 15χρονες γκομενες,προκειμενου να μη παμε!Απο τη στιγμη που πρεπει να παω,θα παω.ΤΕΛΟΣ. Βεβαια,αναλογα με τη παιδεια που εχουν,μιλουν οι φυγοστρατοι,αλλα αυτο ας μη το αναλυσουμε εδω... Στο θεμα μας τωρα,προσωπικα πηγα εθελοντικα στα 18,και ημουν ο νεοτερος ολων.Σιγουρα ειχα αλλες αντοχες(ψυχολογικα),και σιγουρα ηταν ενα καλο μαθημα(ο στρατος),γιατι εκτος απο αγγαρειες και σκοπιες,γνωρισα ανθρωπους και πραγματα που αξιζαν το κοπο.. Οποτε η τελικη αποφαση,ειναι καθαρα θεμα του εκαστοτε ενδιαφερομενου,και οχι του καθε πικραμενου! Γιατί όλοι θέλετε να επιβάλλετε τα χόμπι σας στους άλλους ανθρώπους; Επειδή εσύ έχεις δομήσει την προσωπικότητα σου πάνω σε ιδέες σχετικές με τον πατριωτισμό, το καθήκον κλπ δεν σημαίνει ότι αυτό έχει κάποιο ιδιαίτερο βάρος και για τους υπόλοιπους. Ο πόλεμος και η συμμετοχή των ανθρώπων σε αυτόν είναι πολύ πιο πολύπλοκο θέμα από την υπεράσπιση της πατρίδας και την παιδική λογική ότι όποιος δεν πάει είναι αδελφή και οι υπόλοιποι είναι άντρακλες. Προσωπικά δεν ξέρω κανέναν που πήρε Ι5 δίχως κόπο και χρήμα(εφόσον δεν είχαν μεγάλο βύσμα ή πραγματικό πρόβλημα). Ακόμη και μεγαλοβυσματίας γιος μεγαλογιατρού έπρεπε να παίξει καμία εβδομάδα τον ναπολέοντα για να βρει δικαιολογία ο δίκας να τον διώξει με Ι5. Αυτές οι 2 μέρες από που; Θα μου φύγουνε τα μαλλιά με αυτά που ακούω! Δεν χρειάζεσαι βύσμα, δεν χρειάζεσαι λαδώματα, δεν χρειάζεται να το παίξεις τρελός και κανένας δεν ενδιαφέρεται να σε σταματήσει από το να πάρεις Ι5! Παίρνεις ένα χαρτί από ιδιώτη γιατρό(30-50 ευρώ η επίσκεψη) και ακολουθείς την διαδικασία μέσω φρουραρχείου. Όποιος ενδιαφέρεται ας κάτσει να ψάξει να δει ποια είναι η νόμιμη διαδικασία για να πάρει κανείς απαλλαγή. Οι υπόλοιποι μπορείτε να συνεχίσετε να παπαγαλίζετε ότι ακούσατε από τον φίλο του φίλου του ξάδελφου της γιαγιάς του μπατζανάκη του σελέμπριτι που έκανε τον Ναπολέοντα για να πάρει απαλλαγή. 1
tritonas00 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δε θελω να σκεφτω τι θα κανετε εν καιρο πολεμου ολοι εσεις οι ριψασπιδες! 6
Papakaliati Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Γιατί όλοι θέλετε να επιβάλλετε τα χόμπι σας στους άλλους ανθρώπους; Επειδή εσύ έχεις δομήσει την προσωπικότητα σου πάνω σε ιδέες σχετικές με τον πατριωτισμό, το καθήκον κλπ δεν σημαίνει ότι αυτό έχει κάποιο ιδιαίτερο βάρος και για τους υπόλοιπους. Ο πόλεμος και η συμμετοχή των ανθρώπων σε αυτόν είναι πολύ πιο πολύπλοκο θέμα από την υπεράσπιση της πατρίδας και την παιδική λογική ότι όποιος δεν πάει είναι αδελφή και οι υπόλοιποι είναι άντρακλες. Θα μου φύγουνε τα μαλλιά με αυτά που ακούω! Δεν χρειάζεσαι βύσμα, δεν χρειάζεσαι λαδώματα, δεν χρειάζεται να το παίξεις τρελός και κανένας δεν ενδιαφέρεται να σε σταματήσει από το να πάρεις Ι5! Παίρνεις ένα χαρτί από ιδιώτη γιατρό(30-50 ευρώ η επίσκεψη) και ακολουθείς την διαδικασία μέσω φρουραρχείου. Όποιος ενδιαφέρεται ας κάτσει να ψάξει να δει ποια είναι η νόμιμη διαδικασία για να πάρει κανείς απαλλαγή. Οι υπόλοιποι μπορείτε να συνεχίσετε να παπαγαλίζετε ότι ακούσατε από τον φίλο του φίλου του ξάδελφου της γιαγιάς του μπατζανάκη του σελέμπριτι που έκανε τον Ναπολέοντα για να πάρει απαλλαγή. Ειναι ΠΟΛΥ δυσκολο να σε βγαλουνε ι5, και το κανουνε μονο με σοβαρες δικαιολογιες, η σοβαρο βισμα. Αυτο που ειναι αρκετα ευκολο να γινει ειναι ι3,ι4 αοπλο. Αλλα ι5, για κανεναν λογο. Θα πρεπει να περασεις απο επιτροπη, και θα παρεις τα 3 σου. Δυο-τρεις μήνες πριν σε καλέσει ο στρατός να παρουσιαστείς θα πρέπει να τηλεφωνήσεις σε κάποιο νοσοκομείο που έχει ψυχιατρική πτέρυγα (ακολουθούν διευθύνσεις και τηλέφωνα από τα πιο γνωστά) και να κλείσεις ραντεβού με ένα ψυχίατρο. Πριν το πρώτο ραντεβού καλό είναι να έχεις ψάξει λίγο τα συμπτώματα της ψυχολογικής ασθένειας από την οποία θα υποδυθείς ότι πάσχεις (οι περισσότεροι επιλέγουν την κατάθλιψη γιατί ο ρόλος δεν είναι απαιτητικός, αλλά η επιλογή θα πρέπει να έχει να κάνει με το χαρακτήρα σου και με τα συμπτώματα που σου φαίνεται πιο εύκολο να υποδυθείς με αληθοφάνεια). Αφού λοιπόν έχεις διαβάσει το μάθημά σου πας στο νοσοκομείο και κάνεις το ραντεβού με το γιατρό. Καλό είναι να χρησιμοποιήσεις αυτό το πρώτο ραντεβού αναγνωριστικά και να μην πεις τίποτα για το θέμα του στρατού. Κατά πάσα πιθανότητα ο γιατρός θα σου κλείσει άλλο ραντεβού σε 15 μέρες ή σε ένα μήνα. Σε αυτό το δεύτερο ραντεβού, αν θεωρείς ότι ο γιατρός είναι συνεννοήσιμος, μπορείς να αναφερθείς στην επικείμενη στράτευση σου ως ένα παράγοντα που σε αγχώνει επιπλέον και να ζητήσεις ένα χαρτί που να λέει ότι ο συγκεκριμένος γιατρός σε παρακολουθεί. Ελάχιστοι πρόκειται να αρνηθούν να στο δώσουν. Αν θέλεις να επισπεύσεις τη διαδικασία μπορείς να απευθυνθείς σε έναν ιδιώτη ψυχίατρο όπου μπορείς να του πεις τι θέλεις από το πρώτο ραντεβού. Τα αρνητικά σε αυτή τη περίπτωση είναι πως θα πρέπει να πληρώσεις για την επίσκεψη από 50 μέχρι και 80 ευρώ, καθώς και το ότι οι στρατιωτικοί γιατροί δείχνουν μια μεγαλύτερη προτίμηση στα χαρτιά από δημόσια νοσοκομεία. Είτε από ιδιώτη γιατρό όμως, είτε από δημόσιο νοσοκομείο πριν παρουσιαστείς στο στρατό είναι πολύ χρήσιμο να έχεις ένα χαρτί. Υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που πήραν την απαλλαγή χωρίς χαρτιά, έχοντας όμως τα χαρτιά μαζί σου διευκολύνεις τη διαδικασία και ο στρατιωτικός γιατρός αισθάνεται καλυμμένος να δώσει την απαλλαγή αφού ένας συνάδελφός του έχει ήδη διαγνώσει ασθένεια. Αφού πάρεις το χαρτί που αναγράφει ότι σε παρακολουθεί ψυχίατρος, περιμένεις να σε καλέσει ο στρατός στην αγκαλιά του. Αφού σου έρθει η κλήση από τη στρατολογία έχεις δύο επιλογές: Η πρώτη είναι να πας στο φρουραρχείο της πόλης σου πέντε (5) ημέρες πριν από την ημέρα που πρέπει να παρουσιαστείς. Στο φρουραρχείο η διαδικασία είναι γραφειοκρατική. Πηγαίνεις όσο πιο νωρίς το πρωί μπορείς (γιατί η μέρα θα είναι μεγάλη και φαντάζομαι ότι θέλεις νε ξεμπερδεύεις σε μια μέρα). Σε βλέπει ένας γενικός γιατρός και σου δίνει παραπεμπτικό για το σχετικό νοσοκομείο.. Εκεί σε βλέπει ειδικός γιατρός ανάλογα με την πάθηση ή την «πάθησή» σου και μαζί με όλη τη χαρτούρα επιστρέφεις πρώτα στο φρουραρχείο και μετά πηγαίνεις στο στρατολογικό γραφείο. Ο ειδικός γιατρός βλέπει τα χαρτιά σου σε εξετάζει και γράφει την ασθένεια και την αναβολή που προτείνει. Την αναβολή δεν τη δίνει ο γιατρός, απλώς κάνει πρόταση για αναβολή/απαλλαγή. Στο στρατολογικό γραφείο σου λένε ότι θα σου έρθει χαρτί που θα σε ενημερώνει πότε θα περάσεις από την επιτροπή αναβολών/απαλλαγών (περίπου 3 εβδομάδες μετά). Αυτή η επιτροπή δίνει επίσημα τις αναβολές/απαλλαγές. Ουσιαστικά δεν κάνει τίποτα διαφορετικό από το να επικυρώνει την πρόταση του ειδικού γιατρού. Έχε υπόψη ότι από το φρουραρχείο μπορούν να αρνηθούν να σε παραπέμψουν σε νοσοκομείο και να σου πουν να παρουσιαστείς στο στρατόπεδο. Αν γίνει αυτό κάνε μανούρα, πες ότι δεν μπορείς να μετακινηθείς για ιατρικούς λόγους (εδώ μπορούν αν βοηθήσουν και τα χαρτιά από τους γιατρούς που θα έχεις), αλλά να θυμάσαι ότι αυτοί έχουν τον τελευταίο λόγο. Η άλλη σου επιλογή είναι να πας μέσω στρατοπέδου. Παίρνεις τα χαρτιά από τους ιδιώτες γιατρούς ή τα δημόσια νοσοκομεία που έχεις, το σημείωμα κατάταξης και ένα συνοδό (πατέρα, μητέρα, αδερφό, φίλη, κτλ) και εμφανίζεσαι στο στρατόπεδο τη μέρα που γράφει το χαρτί. Ο συνοδός σου εξηγεί στην πύλη ότι έχετε έρθει για αναβολή/απαλλαγή, μπαίνετε μέσα, καταγράφουν τα στοιχεία σου, περιμένετε, περιμένετε λίγο ακόμα και κάποια στιγμή μετά από αρκετές ώρες είτε περνάς από τους γιατρούς του στρατοπέδου είτε σας πηγαίνουν σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Ο συνοδός σου δείχνει τα χαρτιά από τους γιατρούς που έχετε, εξηγεί το πρόβλημα που έχετε συνεννοηθεί από πριν και απαντάει στις ερωτήσεις των γιατρών. Τις περισσότερες φορές οι γιατροί είναι βαριεστημένοι δημόσιοι υπάλληλοι και η κάθε «εξέταση» διαρκεί από μερικά δευτερόλεπτα μέχρι μάξιμουμ τα 3 λεπτά. Υπάρχει βέβαια και η ακραία περίπτωση να πέσετε πάνω σε κάποιον στρατόκαυλο και να σας ζαλίσει. Να θυμάσαι όμως ότι μέσα στο στρατόπεδο δεν μπορεί κανένας να σε κρατήσει με το ζόρι. Μετά από την εξέταση περιμένεις ακόμα μερικές ώρες μέχρι να υπογραφούν/σφραγιστούν τα χαρτιά και μετά παίρνεις την αναβολή/απαλλαγή σου και τέλος! ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν δεν υπάρχει νοσοκομείο μέσα στο στρατόπεδο και έχει πάει αργά μέχρι να εξεταστείς οι καραβανάδες μπορούν να σου πουν ότι θα περάσεις από τους γιατρούς την επόμενη ημέρα. Αν έχεις πάει μόνος σου θα αναγκαστείς να μείνεις ένα βράδυ μέσα στο στρατόπεδο, αν έχεις πάει με συνοδό θα αναλάβει αυτός την ευθύνη της μεταφοράς σου, θα πας σπίτι σου το βράδυ και την επόμενη μέρα θα πας στο νοσοκομείο. Επίσης, απαλλαγή από τη στράτευση δεν θα πάρεις την πρώτη φορά. Για να απαλλαγείς οριστικά θα πρέπει να συμπληρώσεις δύο χρόνια αναβολών. Αυτό μπορεί να γίνει με τους ακόλουθους τρόπους: Α) Διετή αναβολή + οριστική απαλλαγή => Δύο επισκέψεις σε στρατόπεδο/φρουραρχείο. Β) Δύο ετήσιες αναβολές + οριστική απαλλαγή => Τρεις επισκέψεις σε στρατόπεδο/φρουραρχείο. Γ) Μία ετήσια + δύο εξάμηνες αναβολές + οριστική απαλλαγή => Τέσσερις επισκέψεις σε στρατόπεδο/φρουραρχείο. Δ) Τέσσερις εξάμηνες αναβολές + οριστική απαλλαγή => Πέντε επισκέψεις σε στρατόπεδο/φρουραρχείο. (Λίγο απίθανο σενάριο) Αναβολή/απαλλαγή μέσω στρατοπέδου ή μέσω φρουραρχείου; Το καθένα έχει τα θετικά και τα αρνητικά του, οπότε δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Έχει να κάνει με το τι ταιριάζει καλύτερα στον καθένα. Το θετικά του φρουραρχείου είναι ότι δεν χρειάζεται να φύγεις από την πόλη σου και δεν περνάς τις πύλες του στρατοπέδου, το αρνητικό είναι ότι η αναβολή δεν βγαίνει αμέσως και έχεις μια περίοδο αναμονής (3 εβδομάδες – 1 μήνας). Αντίστοιχα, αν πας μέσω στρατοπέδου είναι πιθανό να πρέπει να κάνεις ένα ταξιδάκι, μπορεί να αγχωθείς λίγο παραπάνω γιατί θα περάσεις μια μέρα μέσα στο στρατόπεδο, αλλά θα έχει τελειώσει τα πάντα μέσα σε μια μέρα. Αμα εσυ αυτο το εννοεις απλο, cool story bro. 1
aris1986 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Καλα δεν φευγεις και ετσι. Πρεπει να εχεις υπηκοοτητα ξενη νομιζω ή να δηλώσεις τοπο κατοικιας τα Ανω λιωσια, μενιδι ή απο εκει περιοχες! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα