Προς το περιεχόμενο

Erasmus ή στρατό;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειναι ΠΟΛΥ δυσκολο να σε βγαλουνε ι5, και το κανουνε μονο με σοβαρες δικαιολογιες, η σοβαρο βισμα. Αυτο που ειναι αρκετα ευκολο να γινει ειναι ι3,ι4 αοπλο. Αλλα ι5, για κανεναν λογο. Θα πρεπει να περασεις απο επιτροπη, και θα παρεις τα 3 σου. 

1ον, το συγκεκριμένο κείμενο αν και ακριβές είναι λίγο παλιό και τα πράγματα δεν είναι τόσο ζόρικα πλέον. Αναφέρεται σε worst case scenario με βάση τα σημερινά δεδομένα και έχω πολλά χρόνια να ακούσω για κάποιον να τον ταλαιπωρούν. 

2ον, Πληροφοριακά, η "επιτροπή" συνήθως είναι ένας ευγενέστατος κύριος, με το πρωινό του φραπεδάκι ο οποίος απλά επικυρώνει την αναβολή η την απαλλαγή και τελειώνει εκεί το θέμα. 

• Like 1
  • Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

1ον, το συγκεκριμένο κείμενο αν και ακριβές είναι λίγο παλιό και τα πράγματα δεν είναι τόσο ζόρικα πλέον. Αναφέρεται σε worst case scenario με βάση τα σημερινά δεδομένα και έχω πολλά χρόνια να ακούσω για κάποιον να τον ταλαιπωρούν. 

2ον, Πληροφοριακά, η "επιτροπή" συνήθως είναι ένας ευγενέστατος κύριος, με το πρωινό του φραπεδάκι ο οποίος απλά επικυρώνει την αναβολή η την απαλλαγή και τελειώνει εκεί το θέμα. 

Ισχυει.

(Τις 2  προηγουμενες εβδομαδες περασα απο γιατρο για γνωματευση,φρουραρχειο,στρατολογια και επιτροπη.)

• Like 2
Δημοσ.

Θα μου φύγουνε τα μαλλιά με αυτά που ακούω!

Δεν χρειάζεσαι βύσμα, δεν χρειάζεσαι λαδώματα, δεν χρειάζεται να το παίξεις τρελός και κανένας δεν ενδιαφέρεται να σε σταματήσει από το να πάρεις Ι5! 

Παίρνεις ένα χαρτί από ιδιώτη γιατρό(30-50 ευρώ η επίσκεψη) και ακολουθείς την διαδικασία μέσω φρουραρχείου. Όποιος ενδιαφέρεται ας κάτσει να ψάξει να δει ποια είναι η νόμιμη διαδικασία για να πάρει κανείς απαλλαγή. Οι υπόλοιποι μπορείτε να συνεχίσετε να παπαγαλίζετε ότι ακούσατε από τον φίλο του φίλου του ξάδελφου της γιαγιάς του μπατζανάκη του σελέμπριτι που έκανε τον Ναπολέοντα για να πάρει απαλλαγή. 

Καλά μεγάλε, γράφε ότι γουστάρεις δεν σε σταματάει κανείς.

Η επιτροπή,τουλάχιστον πριν 5 χρόνια που ήμουν εγώ, έπρεπε να είναι μιλημένη για να πάρεις το χαρτί,αυτό το ξέρω από πρώτο χέρι δίχως μαλακίες και θεωρίες που διάβασα κάπου.

Εάν τώρα διώχνουν κόσμο με το Ι5 με το καλημέρα για να μην πληρώνουν τα φαντάρια δεν το ξέρω.

Τότε ήταν π@τσα να πάρεις το Ι5 εάν δεν ήσουν κάποιος ή δεν είχες πρόβλημα.

Τα Ι3/Ι4 μοίραζαν σαν τραπουλόχαρτα.

Αυτά τα ολίγα.

Δημοσ.

Η άπλα ανυπότακτος εξωτερικού 

τοτε ειναι που δεν μπορεις να έρθεις Ελλάδα ουτε ως τουριστας εκτος και αν θες να σε μαγκώσουν μολις κατέβεις απο το αεροπλάνο   :P

Δημοσ.

Καλά μεγάλε, γράφε ότι γουστάρεις δεν σε σταματάει κανείς.

Η επιτροπή,τουλάχιστον πριν 5 χρόνια που ήμουν εγώ, έπρεπε να είναι μιλημένη για να πάρεις το χαρτί,αυτό το ξέρω από πρώτο χέρι δίχως μαλακίες και θεωρίες που διάβασα κάπου.

Εάν τώρα διώχνουν κόσμο με το Ι5 με το καλημέρα για να μην πληρώνουν τα φαντάρια δεν το ξέρω.

Τότε ήταν π@τσα να πάρεις το Ι5 εάν δεν ήσουν κάποιος ή δεν είχες πρόβλημα.

Τα Ι3/Ι4 μοίραζαν σαν τραπουλόχαρτα.

Αυτά τα ολίγα.

Ωραία... τότε, μπορεί να ήταν δύσκολα. Τώρα, δεν είναι!

τοτε ειναι που δεν μπορεις να έρθεις Ελλάδα ουτε ως τουριστας εκτος και αν θες να σε μαγκώσουν μολις κατέβεις απο το αεροπλάνο   :P

Δεν πολυισχύει... έχω φίλο που ήταν ανυπότακτος εξωτερικού και πηγαινοερχόταν Ελλάδα-Αμερική/Ευρώπη, για αρκετά χρόνια, και δεν τον πείραξε ποτέ κανείς.

Δημοσ.

Να ναι καλά η διπλή υπηκοότητα

@SlickNick 

Αν δεν ρίξεις χρήμα και χρόνο ι5 δεν βγαίνεις έτσι εύκολα...

Δημοσ.

Να ναι καλά η διπλή υπηκοότητα

@SlickNick 

Αν δεν ρίξεις χρήμα και χρόνο ι5 δεν βγαίνεις έτσι εύκολα...

Απαλλαγή: Τρεις περίπου μέρες από τη ζωή σου, μέσα σε 2-3 χρόνια, συν χρήματα για 2-3 επισκέψεις σε έναν ψυχίατρο κάθε φορά που περνάς την διαδικασία.

Θητεία: 9 γεμάτοι μήνες από τη ζωή σου(- τις άδειες) συν χρήματα για φαί, τσιγάρα, εισιτήρια, είδη υγιεινής, κάρτα κινητού και ότι άλλο χρειαστείς όσο βρίσκεσαι εκεί.

SlickNick εσυ το πηρες ευκολα το ι5 δηλαδη; Και πριν ποσο καιρό;

Πάνε μερικά χρόνια που το έχω πάρει και δεν σκάλωσε πουθενά η διαδικασία. Για να είμαι ακριβής κανένας δεν έδειξε την παραμικρή διάθεση να μου δημιουργήσει πρόβλημα. Όλοι ήταν ευγενικοί, και έδειξαν επαγγελματισμό και κατανόηση στο πρόβλημα μου. Τώρα άμα πάει κανένας να το παίξει τσαμπουκάς, είναι αγενής, θίγει τους εργαζόμενους, κάνει τον μάγκα και δεν έχει φέρει χαρτιά μαζί του εκεί μπορεί να αλλάξει ο τρόπος αντιμετώπισης. 

Επίσης γνωρίζω κόσμο που είτε έχει ξεκινήσει την διαδικασία, είτε το έχει ήδη πάρει, και είχαν παρόμοια εμπειρία με εμένα.

Δημοσ.

Μόνον εις τον καιρόν του προσκυνήματος εφοβήθηκα διά την πατρίδα μου

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...