Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω καιρό να ασχοληθώ με σύγχρονο gaming και μου έχει λείψει!

Έχω κάμποσα pc , αλλά είναι λίγο ξεπερασμένα.

Δεν με ενδιαφέρει κάτι απολύτως κορυφαίο , θα χρησιμοποιήσω εξαρτήματα όχι

της τελευταίας τελευταίας γενιάς , αλλά 1-2 πίσω , σε υψηλή σχετικά κλίμακα για την εποχή τους.

Αναρωτιέμαι μέχρι τι επίπεδο θα μπορούσε να παίξει ένα συγκεκριμένο pc

που θα στήσω με cpu που θα προμηθευτώ από γνωστό που έχει στοκ ...

(Ο συνδιασμός θα είναι αποκλειστικά intel cpu/nvidia gpu μετά από όρκο

που είχα κάνει την εποχή ενός Athlon 2000+ XP , τον οποίο θα κρατήσω για πάντα).

Π.χ. cpu i5 3570

το οποίο θα συνδιάσω με το φθηνότερο mobo που θα βρω στοκ/μτχ

μαζί με ram ...

8gb ddr3 είναι αρκετά ; μήπως 16gb ddr θα κάνουν διαφορά ;

Θα μπορούσε να αξιοποιήσει επαρκώς μία κάρτα επιπέδου gtx 590 π.χ ;

(χωρίς bottleneck εννοώ).

Από τροφοδοτικά , έχω επώνυμα 750αρια , φαντάζομαι αρκούν.

Ένα τέτοιο σύστημα , θα μπορούσε να παίξει αρκετά καλά όλα τα υπάρχοντα παιχνίδια,

με ικανοποιητικά fps , χωρίς να είναι φυσικά όλα τα settings στο μέγιστο ;

Αναφέρομαι σε αναλύσεις μέχρι 1080 ή και 720 , δεν έχω βλέψεις για παραπάνω για την ώρα.

Δημοσ.

Το κακό είναι ότι θα πρέπει να σπαταλήσεις αρκετό χρόνο για να βρεις μητρική 1155 και επεξεργαστή τα οποία φυσικά δεν θα έχουν καμία εγγύηση .

Πρακτικά ο i7-2600 2700 θα σε έβγαζε καλύτερα σε επιδόσεις με μεγαλύτερες δυνατότητες OC  και θεωρητικά θα πετύχαινες καλύτερες τιμές περίπου στα 150-160 το κομμάτι με την μητρική στα 80 euro.

Αντίστοιχά σε 1150 θα μπορούσες να πας σε i5 "Κ" λίγο ψηλότερα σε λεφτά αλλά με περισσότερο και καλύτερο εξοπλισμό μητρικής.

Το θετικό σε αυτή την περίπτωση είναι

α) ότι θα βρεις πιο εύκολα κομμάτια που έχουν ακόμα εγγύηση .

β) ότι μπορείς να πάρεις γρήγορες μνήμες

γ) να βρεις εύκολα μητρική που θα εκμεταλλευτεί πλήρως π.χ. τον SSD 

• Like 1
Δημοσ.

Ποιος ήταν ο όρκος που είχες πάρει; "Θα πετάω τα λεφτά μου σαν καλό fanboy χωρίς να κοιτάζω τι προσφέρει ο ανταγωνισμός"; Όπως είπε και ο zakailiou 1155 μητρική δύσκολα βρίσκεις. Καλύτερα να πας σε haswell (1150) και μια low budget μητρική (υπάρχουν δεκάδες στο Σκρουτζ) και να παρεις μεταχειρισμένη gpu προηγούμενης γενιάς (πχ r9 280x). Τα 8gb ειναι αρκετά, διάφορα δεν θα δεις εκτός και εάν χρησιμοποιεις παραπάνω από 8 (λίγο δυσκολο), εάν θες στο μέλλον βαζεις αλλά 8 και είσαι οκ. Για 720p μην το σκέφτεσαι καν, αυτές οι αναλύσεις ανήκουν σε άλλες εποχές.

Δημοσ.

O i5 3570 ειναι στα επιπεδα του i3 6100. 

Μια χαρα θα ειναι αν δεν εχεις υπερβολικες απαιτησεις.
Μητρικη 1155 μπορεις να βρεις και καινουρια.
https://www.skroutz.gr/c/31/motherboards-mhtrikes.html?from=catspan&keyphrase=1155

Εγω θα εβαζα αυτην εδω https://www.skroutz.gr/s/1735194/Asrock-B75-Pro3-M.html

8GB ειναι αρκετα.

Την GTX590 να υποθεσω την εχεις ηδη η την σκεφτεσαι για μεταχειρισμενη?

Αν την εχεις ηδη καλως, αν οχι θα σου προτεινα να κοιταξεις απο 6ΧΧ και πανω. Αυτες οι 5ΧΧ καινε ποιο πολυ ρευμα απο οσο αξιζουν.

Οσον αφορα την AMD μαζι σου αλλα μην τα λες αυτα εδω μεσα, το insomnia ειναι αντρο AMD fanboys και θα σου την πεσουν απο παντου.

• Like 1
Δημοσ.

Το κακό είναι ότι θα πρέπει να σπαταλήσεις αρκετό χρόνο για να βρεις μητρική 1155 και επεξεργαστή

μεγαλύτερες δυνατότητες OC

Όπως είπα , επεξεργαστής βρίσκεται από φίλο εύκολα ,από τους κορυφαίους 1155.

Overclocking δεν με ενδιαφέρει. Δεν θέλω ψάξιμο και προβλήματα . Θέλω να δουλεύει σε μαμά συχνότητα.

Ποιος ήταν ο όρκος που είχες πάρει; "Θα πετάω τα λεφτά μου σαν καλό fanboy χωρίς να κοιτάζω τι προσφέρει ο ανταγωνισμός"; 

(πχ r9 280x).

Εδώ κάνω παρένθεση , γιατί προφανώς δυσκολεύεσαι να σεβαστείς αυτό που γράφω ότι θέλω αποκλειστικά intel/nvidia.

Με τον Athlon XP 2000+ είχα πληρώσει κάπου 400€ το 2003 για mobo+cpu+ram

και σε 3 λεπτά gaming πήγαινε 99C και κόλλαγε , οπότε τα πούλησα με ζόρια στο 1/4 της τιμής τους (10 μέρες; από την αγορά).

Οπότε δεν θέλω ποτέ ξανά καμία κουβέντα για τις κοπριές του συγκεκριμένου group.

Αν δυσκολεύεσαι να το αντιληφθείς αυτό θα σε παρακαλούσα να μην μου απαντήσεις ξανά.

Ο επεξεργαστής που αναφέρω , θα μου κοστίσει 120€ με 130€ το πολύ.

Νομίζω έχει κορυφαίο vfm σε αυτή την τιμή.

Η 590 επίσης θα προτιμηθεί για αρχή , με δεδομένο ότι θα βρεθεί κάτω από 200€ (μτχ).

Οσον αφορα την AMD μαζι σου αλλα μην τα λες αυτα εδω μεσα, το insomnia ειναι αντρο AMD fanboys και θα σου την πεσουν απο παντου.

Να τα χαίρονται τα παληκάρια , στο δικό μου σπίτι δεν ξαναμπαίνουν ποτέ αυτά τα ρημάδια.

Τους i7 σε 1155 , τους φοβάμαι , γιατί έδω διαβάσει ότι ... ήταν ολίγον θερμοί.

Σε 1150 και 1151 προφανώς είναι μιά χαρά οι i7 , αλλά μιλάμε για άλλο κοστολόγιο , με 400€ τουλάχιστον μόνο για νέα cpu.

Δημοσ.

Overclocking δεν με ενδιαφέρει. Δεν θέλω ψάξιμο και προβλήματα . Θέλω να δουλεύει σε μαμά συχνότητα.

Η 590 επίσης θα προτιμηθεί για αρχή , με δεδομένο ότι θα βρεθεί κάτω από 200€ (μτχ).

Να τα χαίρονται τα παληκάρια , στο δικό μου σπίτι δεν ξαναμπαίνουν ποτέ αυτά τα ρημάδια.

Σε 1150 και 1151 προφανώς είναι μιά χαρά οι i7 , αλλά μιλάμε για άλλο κοστολόγιο , με 400€ τουλάχιστον μόνο για νέα cpu.

120-130€ δεν ειναι κορυφαιο VFM.

O επεξεργαστης ειναι στο επιπεδο του i3 6100 που κοστιζει ακριβως τοσο.

VFM θα ηταν αν τον ειχες ηδη, αν στον πουλαγε φιλος σε φιλικη τιμη (50-80ευρω το πολυ) η αν ειχες ηδη μια μητρικη 1155 να καθεται.

Επισης αντι για 590 με 200 καλυτερα να βρεις μια 770 που μπορεις να την βρεις με 160ευρω.

Γενικα στα μεταχειρισμενα VFM θα βρεις μονο σε καρτες γραφικων και ισως και σε κανενα τροφοδοτικο.

Μητρικες-επεξεργαστες συνηθως τα βαρανε αρκετα. Τοσο που να μην συμφερει να τα αγορασεις παρα μονο αν ηδη εχεις καποια πραγματα και πας για χαμηλου κοστους αναβαθμιση.

Δημοσ.

O i5 3570 ειναι στα επιπεδα του i3 6100. 

Μια χαρα θα ειναι αν δεν εχεις υπερβολικες απαιτησεις.

Μητρικη 1155 μπορεις να βρεις και καινουρια.https://www.skroutz.gr/c/31/motherboards-mhtrikes.html?from=catspan&keyphrase=1155

Εγω θα εβαζα αυτην εδω https://www.skroutz.gr/s/1735194/Asrock-B75-Pro3-M.html

8GB ειναι αρκετα.

Την GTX590 να υποθεσω την εχεις ηδη η την σκεφτεσαι για μεταχειρισμενη?

Αν την εχεις ηδη καλως, αν οχι θα σου προτεινα να κοιταξεις απο 6ΧΧ και πανω. Αυτες οι 5ΧΧ καινε ποιο πολυ ρευμα απο οσο αξιζουν.

Ναι το να εξεταζεις όλες τις επιλογές και να επιλέγεις την καλύτερη σε κάνει fanboy. Το να επιλέγεις με το σκεπτικό "amd=κακό ζητώ η Intel/nvidia" σε κάνει έξυπνο και ανοιχτομυαλο.

Παρτε εσείς τα gimmicks της nvidia, εγώ προτιμώ να επιλέγω αυτό που μου προσφέρει τα περισσότερα για την τιμή του, είτε είναι προϊόν της amd είτε της nvidia

Εδώ κάνω παρένθεση , γιατί προφανώς δυσκολεύεσαι να σεβαστείς αυτό που γράφω ότι θέλω αποκλειστικά intel/nvidia.

Με τον Athlon XP 2000+ είχα πληρώσει κάπου 400€ το 2003 για mobo+cpu+ram

και σε 3 λεπτά gaming πήγαινε 99C και κόλλαγε , οπότε τα πούλησα με ζόρια στο 1/4 της τιμής τους (10 μέρες; από την αγορά).

Οπότε δεν θέλω ποτέ ξανά καμία κουβέντα για τις κοπριές του συγκεκριμένου group.

Αν δυσκολεύεσαι να το αντιληφθείς αυτό θα σε παρακαλούσα να μην μου απαντήσεις ξανά.

Συγγνώμη ρε φιλέ αλλά επειδή πριν 13 χρονια πήρες έναν κακό επεξεργαστή σημαινει ότι ο,τι βγάλει η εταιρεια ειναι σκουπίδι. Ρίξε μια μάτια στις r9 3xx της amd, πολύ καλές κάρτες γραφικων και συνήθως ξεπερνάνε τις αντιστοιχες nvidia σε επιδόσεις. Εάν μιλάς για CPU συμφωνω, οι fx είναι παλιοί και αδύναμοι καλύτερα i5.

Δημοσ.

Το κακό είναι ότι θα πρέπει να σπαταλήσεις αρκετό χρόνο για να βρεις μητρική 1155 και επεξεργαστή τα οποία φυσικά δεν θα έχουν καμία εγγύηση .

Πρακτικά ο i7-2600 2700 θα σε έβγαζε καλύτερα σε επιδόσεις με μεγαλύτερες δυνατότητες OC  και θεωρητικά θα πετύχαινες καλύτερες τιμές περίπου στα 150-160 το κομμάτι με την μητρική στα 80 euro.

Αντίστοιχά σε 1150 θα μπορούσες να πας σε i5 "Κ" λίγο ψηλότερα σε λεφτά αλλά με περισσότερο και καλύτερο εξοπλισμό μητρικής.

Το θετικό σε αυτή την περίπτωση είναι

α) ότι θα βρεις πιο εύκολα κομμάτια που έχουν ακόμα εγγύηση .

β) ότι μπορείς να πάρεις γρήγορες μνήμες

γ) να βρεις εύκολα μητρική που θα εκμεταλλευτεί πλήρως π.χ. τον SSD 

Ποιος ήταν ο όρκος που είχες πάρει; "Θα πετάω τα λεφτά μου σαν καλό fanboy χωρίς να κοιτάζω τι προσφέρει ο ανταγωνισμός"; Όπως είπε και ο zakailiou 1155 μητρική δύσκολα βρίσκεις.

Ναι το να εξεταζεις όλες τις επιλογές και να επιλέγεις την καλύτερη σε κάνει fanboy. Το να επιλέγεις με το σκεπτικό "amd=κακό ζητώ η Intel/nvidia" σε κάνει έξυπνο και ανοιχτομυαλο.

Παρτε εσείς τα gimmicks της nvidia, εγώ προτιμώ να επιλέγω αυτό που μου προσφέρει τα περισσότερα για την τιμή του, είτε είναι προϊόν της amd είτε της nvidia

Σορρυ γκαις αλλα τοσες ανακριβειες και μαλιστα εκφρασμενες με τοση σιγουρια μονο τα φανμποις εχουν in my book.

Δημοσ.

Ο i3 6100 που αναφέρεις SpiroZ68 είναι προφανώς ειδική περίπτωση budget επεξεργαστή !!!!!!!!!

Αν και διπύρηνος , φαίνεται ότι σκοτώνει, ειδικά σε games.

Πιθανόν λόγω υψηλής συχνότητας , στα 3,7 .

Δεν ξέρω εκτός παιχνιδιών τι θα λέει .

Θεωρητικά με χαλάνε τα 3mb chache (ο i5 6mb ενώ έχω παλιό 4πύρηνο σόκετ 775 με 12mb).

Δεν έχει κάνει ακόμη και μετρήσεις το tomshardware , που το εμπιστεύομαι πολύ

(από τότε που έκλεισε το sharkyextreme όσοι ήταν γεννημένοι τότε και το θυμούνται).

Αλλά φαίνεται κορυφαία πρόταση , για cpu στα 130€.

Απλά σε σχέση με παλιό mobo 1155 που θα το έπαιρνα 40€ , εδώ πάμε στα 80€.

ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.

Για gpu όμως, αν μου κάτσει 590 στα 150€ είναι κορυφαία. Στις λίστες του τομ , είναι ελάχιστα πιο πάνω από 680,770

που θέλουν +100€.

Δημοσ.

Ο i3 6100 που αναφέρεις SpiroZ68 είναι προφανώς ειδική περίπτωση budget επεξεργαστή !!!!!!!!!

Αν και διπύρηνος , φαίνεται ότι σκοτώνει, ειδικά σε games.

Απλά σε σχέση με παλιό mobo 1155 που θα το έπαιρνα 40€ , εδώ πάμε στα 80€.

ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.

Για gpu όμως, αν μου κάτσει 590 στα 150€ είναι κορυφαία. Στις λίστες του τομ , είναι ελάχιστα πιο πάνω από 680,770

που θέλουν +100€.

Μητρικη 1151 αντιστοιχη της μητρικης των 40€ https://www.skroutz.gr/s/8101598/Gigabyte-H110M-DS2-rev-1-0.html

Η 590 στα 150ευρω θελει και κατα 30 ευρω τουλαχιστον καλυτερο τροφοδοτικο απο μια GTX770 που ειχα δει πριν λιγες μερες στις αγγελιες με 160ευρω

Δημοσ.

@SpirosZ68

Για Μητρική, μίλησα για κάποια 1155 που να έχει αξία να ψωνίσει μεταχειρισμένη τύπου Ζ77 ...

Αν εσύ θεωρείς ότι αξίζει , σήμερα , να δώσει για μητρική 70+ euro για να πάρει ένα Β75 ή 50-60 euro και να αγοράσει ένα από τα 4-5 υπόλοιπα μοντέλων που έχουν μείνει σε 1155, πάω πάσο. 
Όλα αυτά μάλιστα να συνδυαστούν με ένα cpu 3570 στα 130 euro ... και μία 590 ... 

Δεν λέω γούστα είναι αυτά και ο καθένας μπορεί να πετάξει τα λεφτά του όπως θέλει 

Δημοσ.

Τροφοδοτικό , έχω 750watt.

Για τη μητρική , αν πάω σε i3 6100 socket 1151 (με έψησες) , αξίζει να δώσω 75€ για μία που θα παίρνει DDR4.

Το στήνω αρχικά με ένα 8ρι , με προοπτική να βάλω άλλο ένα αργότερα.

Δημοσ.

@SpirosZ68

Για Μητρική, μίλησα για κάποια 1155 που να έχει αξία να ψωνίσει μεταχειρισμένη τύπου Ζ77 ...

Αν εσύ θεωρείς ότι αξίζει , σήμερα , να δώσει για μητρική 70+ euro για να πάρει ένα Β75 ή 50-60 euro και να αγοράσει ένα από τα 4-5 υπόλοιπα μοντέλων που έχουν μείνει σε 1155, πάω πάσο. 

Όλα αυτά μάλιστα να συνδυαστούν με ένα cpu 3570 στα 130 euro ... και μία 590 ... 

Δεν λέω γούστα είναι αυτά και ο καθένας μπορεί να πετάξει τα λεφτά του όπως θέλει 

Τι να την κανει την Ζ77? αφου ειπε οτι δεν θελει overclock, Κι εγω κακως του εβαλα σαν προταση την Β75, απο την αρχη ειχε πει οτι εψαχνε την πιο φτηνη που θα βρει και οι φτηνες ξεκινανε απο 42 ευρω. Δεν ειναι AMD που για να βαλεις τον πιο μεγαλο επεξεργαστη πρεπει να ακολουθαει και η μητρικη. Μια χαρα θα επαιζε και με την Η61.

Περα απο αυτο εγω νομιζα οτι εχει ηδη τσαμπα η πολυ φτηνα τον επεξεργαστη. Οπως διαπιστωσες και εσυ δεν ηταν ετσι και τωρα κοιταει για 1151. 

Απο αυτο ομως μεχρι να γραφτουν αυτα που γραφτηκαν εχει μεγαλη αποσταση.

Τροφοδοτικό , έχω 750watt.

Για τη μητρική , αν πάω σε i3 6100 socket 1151 (με έψησες) , αξίζει να δώσω 75€ για μία που θα παίρνει DDR4.

Το στήνω αρχικά με ένα 8ρι , με προοπτική να βάλω άλλο ένα αργότερα.

Α gigabyte που σου εβαλα ειναι με DDR4

Ναι ενα dimm των 8GB και εισαι ΟΚ

Δημοσ.

Εγώ που να τα μαντέψω αυτά ... που έκανα ο άμοιρος το 1ο ποστ ?

τέσπα ... 

Φίλε πήγαινε σε 1151 να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο , από θερμοκρασίες , ρεύματα , ταχύτητα , εξοπλισμό ... και αν δεν μπορείς με μία , χτίσε το σύστημα σιγά σιγά 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...