andreapaog328 Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Γιατί να ανεβάσει συχνότητα στους παλμούς; Υποτίθεται πως το κύκλωμα δίνει μεγάλη συχνότητα στο πηνίο για να έχει πολλαπλούς σπινθήρες πάνω στο τ. Είναι αδιάφορο το στο πόσες στροφές είναι. οταν ανεβαζει στροφές το μοτέρ δε πρέπει να δίνει πιο γρήγορα παλμούς στα μπουζί? και βασικά πως θα πετύχεις να δίνεις παλμό όταν είσαι στο μεγιστο της συμπίεσης? δεν εχω καταλάβει ακόμα αν το πρότζεκτ είναι σοβαρό και θέλουμε να δουλεύει ή αν έχεις ένα παλιό μοτέρ και απλά κάνουμε πειράματα.
karabouzouk... Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 δε βαζεις και το σχηματικο αυτου που εχεις φτιαξει μεχρι τωρα να καταλαβαινομαστε? το υψηλής πρεπει ναναι γειωμένο στο μοτερ. ενω το source του mosfet στο - της τροφοδοσίας. νομιζω. Ορίστε και το σχήμα με τα πραγματικά κομμάτια που έχω χρησιμοποιήσει. feedback απ τις στροφες πως παιρνεις για να ανεβαζει συχνότητα στους παλμους? Σκανδαλισμό από το σήμα χρονισμού του κινητήρα δεν βλέπω που θα έχει. Στο σχήμα μου δεν έχω συμπεριλάβει το κύκλωμα που παίρνω τον παλμό από τη μηχανή. Με ένα παρόμοιο κύκλωμα όπως αυτό που μου περιέγραψαν στην αρχή του topic παίρνω τον παλμό σε ένα πινάκι του arduino με τη χρήση interrupt και δίνω μετά από κάποια καθυστέρηση τον παλμό για το σπινθήρα. οταν ανεβαζει στροφές το μοτέρ δε πρέπει να δίνει πιο γρήγορα παλμούς στα μπουζί? και βασικά πως θα πετύχεις να δίνεις παλμό όταν είσαι στο μεγιστο της συμπίεσης? δεν εχω καταλάβει ακόμα αν το πρότζεκτ είναι σοβαρό και θέλουμε να δουλεύει ή αν έχεις ένα παλιό μοτέρ και απλά κάνουμε πειράματα. Πρέπει. Με μέτρηση του χρόνου από την προηγούμενη περιστροφή της μηχανής θα υπολογίζεται το πότε θα δοθεί ο παλμός για το σπινθήρα. Αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί μιας και το πρόβλημα μας τώρα είναι να δώσουμε σωστό σπινθήρα και να μην έχουμε παράσιτα από τα πηνία.. Καμιά ιδέα γι αυτό..?
παπι Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Πρέπει. Με μέτρηση του χρόνου από την προηγούμενη περιστροφή της μηχανής θα υπολογίζεται το πότε θα δοθεί ο παλμός για το σπινθήρα. Αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί μιας και το πρόβλημα μας τώρα είναι να δώσουμε σωστό σπινθήρα και να μην έχουμε παράσιτα από τα πηνία.. Καμιά ιδέα γι αυτό..? Κατσε γιατι με μπερδεψες. Το ποτε θα γινει η εκκενωση (σπινθηρας) ειναι χρονισμενο ΜΗΧΑΝΙΚΑ. Το ποτε πρεπει να γινει εκκενωση, μας το δινει η πηγη με τα 200hz (ας πουμε αυτες ειναι στροφες, οι οποιες μεταβαλλονται φυσικα.) Ας πουμε αυτο ειναι το Τ. Εσυ τι θες να κανεις με το Τ; Αυτο που εχω στην εικονα, να δυναμωσεις την εκκενωση φτιανοντας πολλαπλες εκκενωσεις πανω στο Τ; Ή θες ενα delay, δηλαδη να γινει εκκενωση λιγο μετα το Τ;
karabouzouk... Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2016 Το προβλημα μας ειναι ο σπιθνηρας προς το παρον.. Ασε τους χρονους για αργοτερα.
karabouzouk... Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Καλησπέρα, Προσπαθώντας να βρω με ποιον τρόπο θα περιορίσω τα επαγωγικά ρεύματα που δημιουργούνται από το πηνίο όταν το MOSFET διακόπτει τη ροή του ρεύματος, βρήκα ότι μπορώ να το κάνω προσθέτοντας μια δίοδο παράλληλα με το πρωτεύον πηνίο μου. Ναι μεν έτσι περιορίστηκαν σχεδόν τελείως τα επαγωγικά ρεύματα που φτάνουν στο MOSFET μου (μιας και η δίοδος τα καθοδηγεί πάλι στο ίδιο το πηνίο μέχρι να εξαφανιστούν), αλλά έτσι περιόρισα και την ακαριαία διακοπή της ροής ρεύματος από το πηνίο η οποία είναι και υπεύθυνη για τη δημιουργία του σπινθήρα στο δευτερεύον πηνίο. Άρα αυτό που καταλαβαίνω είναι η διακοπή της ροής του ρεύματος στο πηνίο ΠΡΕΠΕΙ να είναι ακαριαία, για να δημιουργείται έτσι μια αρκετά υψηλή τάση ώστε να έχουμε σπινθήρα αλλά ακόμα παραμένει το πρόβλημα του ότι πρέπει να απομονώσουμε το MOSFET (και όποια άλλα ευαίσθητα όργανα) απ αυτή την υψηλή τάση. Όσο και αν έψαξα δε βρήκα κάποια λύση..... Μπορεί κάποιος να προτείνει κάτι ή να με παραπέμψει σε κάποιο site..?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα