Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συνοπτικα το προβημα εχει ως εξης: Στις 14 Φεβρουαριου πουλαω ενα ρολοι αξιας λιγο κατω απο 100 ευρω σε εναν Νεουορκεζο.Το στελνω συστημενο την επομενη μερα με ΕΛΤΑ μου δινουν tracking number και νομιζω οτι ολα ειναι καλα.Δυστυχως στις 16 Μαρτιου κλεινει ενας μηνας απο τοτε που το ρολοι εφυγε απο Ελλαδα και μεχρι στιγμης ο Αμερικανος απ οτι μου λεει δεν εχει παραλαβει.Το προβλημα ειναι οτι ουτε εγω ξερω που βρισκεται το ρολοι.Eπικοινωνησα τηλεφωνικα με τα ΕΛΤΑ και η υπαλληλος μου ειπε οτι απο τη μια υπαρχουν πολλες καθυστερησεις λογω χιονοπτωσεων στη Νεα Υορκη και οτι απο τον Οκτωβρη οι Αμερικανοι δεν σκαναρουν τα πακετα που ερχονται απο εξω με αποτελεσμα το tracking number να ειναι τελειως αχρηστο.Το μοναδικο που εβλεπε στο συστημα ηταν το ποτε το πακετο εφυγε απο Ελλαδα,15 Φεβρουαριου δηλαδη.

Πως να κινηθω απο εδω και περα?Να επιστρεφω απο μονος μου τα χρηματα στον Αμερικανο?Και αν μετα το πακετο φτασει μετα απο λιγες μερες ειναι στην καλη του θεληση αν θα δωσει τα χρηματα η αν θα τα κρατησει και τα δυο.Να του προτεινω να ανοιξει ενσταση  στο ebay και στο paypal και να αποφασισουν αυτοι?Να του πω να περιμενει λιγες μερες ακομα?Τι ειναι καλυτερο?

Δημοσ.

Από την στιγμή που δεν ανταλλάσονται οι πληροφορίες μεταξύ των ταχυδρομείων Ελλάδας και Αμερικής τότε δεν υπάρχει νόημα συστημένου. Αυτό δεν σου το είπαν στα Ελληνικά ταχυδρομεία??Τώρα είσαι στο έλεος του αγοραστή. Δώσε του πίσω τα λεφτά και πες του ευγενικά να σου τα δώσει ξανά πίσω όταν παραλάβει το αντικείμενο. Βέβαια μπορείς να αρχίσεις να τα κλαις γιατί μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό θα σου τα γύριζε πίσω. Αν ανοίξει o Αμερικάνος υπόθεση τότε το ebay θα δώσει ένα περιθώριο 8 ημερών και μετά θα του γυρίσει τα λεφτά πίσω .

Δημοσ.

Τότε τι νόημα έχει το συστημένο;

Να απαιτήσεις να σου δώσουν γραπτή απάντηση για τον αν έχει παραδωθεί το πακέτο ή όχι.

Γι'αυτό πληρώνεις την έξτρα χρέωση.

Δημοσ.

Και αν αυτός έχει παραλάβει το δέμα και το λέει επίτηδες  ότι δεν έχει παραλάβει τπτ ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατί εμένα μου φαίνεται κάπως περίεργο να αγοράσει "Νεουορκέζος" ρολόi των 100€ από Ελλάδα;

Έχεις εισπράξει τα χρήματα, δηλαδή τα έχεις δει πραγματικά στο λογαριασμό σου ή σου έστειλε απόδειξη κατάθεσης;

Επεξ/σία από makfil
Δημοσ.

Γιατί εμένα μου φαίνεται κάπως περίεργο να αγοράσει "Νεουορκέζος" ρολό των 100€ από Ελλάδα;

Έχεις εισπράξει τα χρήματα, δηλαδή τα έχεις δει πραγματικά στο λογαριασμό σου ή σου έστειλε απόδειξη κατάθεσης;

Και εγω παραξενευτηκα  λιγο.Παντως τα λεφτα μπηκαν κανονικα στο  ebay καποια τα χρησιμοποιησα κιολας.

Σορυ στο paypal εννοούσα.

Δημοσ.

Είσαι βέβαιος ότι πρόκειται για τα χρήματα από τον συγκεκριμένο αγοραστή και όχι από κάποια άλλη πηγή;

Φαίνεται κανονικά η κατάθεση στο paypal;

Δημοσ.

Εφόσον έχεις πάρει τα χρήματα, τότε δεν έχεις πολλές λύσεις, αφού δεν υπάρχει επιβεβαίωση της παράδοσης του δέματος, όπως είναι γνωστό με τα δέματα που εισάγονται με το ταχυδρομείο στην Αμερική.

Δημοσ.

ας ανοιξει case, θα δωσεις και εσυ το Tracking number και αστους να κουρευονται. Δεν ειναι δικο σου προβλημα το οτι δε σκαναρουν τα δεματα στην αμερικη ας παει να βγαλε ακρη με το usps - οπως οι κινεζοι στελνουν εμας να ψαχνουμε στα ελτα...

κατ εμε μην επιστρεψεις χρήματα απο τη στιγμή που δε ξερεις αν το παρελαβε/χαθηκε ή οχι

Δημοσ.

Τότε τι νόημα έχει το συστημένο;

Να απαιτήσεις να σου δώσουν γραπτή απάντηση για τον αν έχει παραδωθεί το πακέτο ή όχι.

Γι'αυτό πληρώνεις την έξτρα χρέωση.

Eλα ντε τι νοημα εχει?Κανεις δεν προκειται να δωσει γραπτη απαντηση,εδω ουτε προφορικη δε δινουν αφου δεν ξερουν.Θα επρεπε να με ενημερωνε η υπαλληλος στα ελτα απο την αρχη, και φανταζομαι  ο μονος λογος που δεν το εκανε ηταν οτι δεν το γνωριζε.Θα μπορουσα να κανω μια γραπτη αναφορα παραπονων σχετικα με την περιπτωση και να την προωθησω ιεραρχικα αλλα δε θα εβγαινε τιποτα

Και αν αυτός έχει παραλάβει το δέμα και το λέει επίτηδες  ότι δεν έχει παραλάβει τπτ ?

Παιζει φυσικα και αυτο.Του εχω γνωστοποιησει εδω και κατι μερες τι παιζει και μπορει καλλιστα να παρελαβε και να κανει την παπια.

ας ανοιξει case, θα δωσεις και εσυ το Tracking number και αστους να κουρευονται. Δεν ειναι δικο σου προβλημα το οτι δε σκαναρουν τα δεματα στην αμερικη ας παει να βγαλε ακρη με το usps - οπως οι κινεζοι στελνουν εμας να ψαχνουμε στα ελτα...

κατ εμε μην επιστρεψεις χρήματα απο τη στιγμή που δε ξερεις αν το παρελαβε/χαθηκε ή οχι

Ισως αυτο ειναι το καλυτερο.Να αποφασισει το  ebay τι θα γινει.Δε βλεπω και πολλες πιθανοτητες ομως να δικαιωθω αν και δεν ευθυνομαι για το παραπανω χαλι :(

Δημοσ.

Μετα απο 1η Οκτωβρίου 2015 η USPS (αμερικανικα ταχυδρομεια) σταματησαν να δινουν πληροφορίες για την πορεία (tracking records) σε ορισμένες χωρες (μεταξυ των οποίων και η Ελλάδα). ΟΜΩΣ δινουν επιβεβαιωση της παραλαβης μεσω του site tracking του ΕΛΤΑ.

Οποτε, οταν ο αμερικάνος παραλαβει θα το δεις στο tracking του ΕΛΤΑ. Η αληθεια ειναι οτι σε προσφατη μου αποστολη ΗΠΑ με συστημενο (California) αργησε λιγο πανω απο συνηθησμενο αλλα τελικά εφτασε. Το μονο σιγουρο ειναι οτι θα φτασει. Εξηγησε του αμερικανου βασει αυτου: http://faq.usps.com/?articleId=1437076354655 δεν μπορεις να ξερεις ανα πασα στιγμη που ειναι το δεμα, αλλα θα υπαρξει delivery confirmation οταν παραλάβει. 

Παρακαλεσε τον αν μπορει να περιμενει λιγο ακομα πχ 1 εβδομάδα (πιστευω πως μεχρι την Παρασκευη θα παραλαβει). Αν παλι δεν θελει τοτε ο μονος δρομος ειναι refund και σου ξαναστελνει τα λεφτα μεσω paypal οταν παραλαβει (αν ακομα το χρειαζεται).

• Like 1
Δημοσ.

Το ποιο πιθανο ειναι η άγνοια. Ριξε μια ματιά στις παρακάτω φωτο απο δική μου αποστολή Αμερική πρόσφατα. θα δεις οτι τα records σταματούν οταν το συστημένο φυγει απο Ελλάδα και εμφανίζονται μετα απο 25-26 ημέρες οπου φαινεται η πρώτη προσπάθεια επιδοσης στις 18/2 και η τελική παράδοση 19/2.

https://imagizer.imageshack.us/v2/1172x659q90/923/fEDs1q.jpg

https://imagizer.imageshack.us/v2/1172x659q90/924/fQgPbO.jpg

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...