Προς το περιεχόμενο

Pcrama

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχήν χαίρομαι που σου αρέσει ο διάλογος και γράφεις με επιχειρήματα.

...

Ψιλιάστηκα τι παίζει (λογικά και εσύ, έτσι; )

...

Και για να είμαστε και τυπικοί. Και δεν το γράφω ειρωνικά. Απλά θα σε ρωτήσω μιας και υπερ ανέλυσες τον όρο παραπάνω. Αυτό το μηχάνημα σε ποια κατηγορία του "refurbished" ανήκει; Όχι τίποτα άλλο, να το λέω σωστά, τι μηχάνημα πούλησε το pcrama.gr στο φιλαράκι μου!

ΥΓ. Στοίχημα πως ΟΥΤΕ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ λέγεται, ΟΥΤΕ EXPO.

Εγώ, δεν ψιλιάστηκα απλώς τι παίζει, αφού κατάλαβα αμέσως και θα σου εξηγήσω επακριβώς σε ποια κατηγορία του "refurbished" ανήκει το συγκεκριμένο μηχάνημα. Είναι ένα κομμάτι που ξεκάθαρα πάρθηκε από τη βιτρίνα , γυαλίστηκε, του έκαναν ένα φου !!! (furb=γυαλίζω) και το έδωσαν στον πελάτη (στην προκειμένη περίπτωση το φίλο σου), χωρίς μπαλώματα και χωρίς να έχει φτιαχτεί-ανακασκευαστεί από την αρχή. Απλά, από τον μεγάλο ενθουσιαμό για να το παραδοθεί στην εντέλεια, έπεσε λίγο παραπάνω γυαλιστικό υγρό, φύσηξε και ο ρημάδης ο φυσητήρας δυνατότερα απ' ότι έπρεπε και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η σαν καινούρια "μαμίσια" μητρική να μην αναγνωρίζει σωστά τo υπόλοιπο, επίσης "μαμίσιο", hardware. Ήταν κι ανάδρομος ο Ερμής την ημέρα που πωλήθηκε στο φίλο σου, οπότε μπλέχτηκε παραπάνω η κατάσταση... Κι αν δεν το κατάλαβες (που δεν το νομίζω), σε αντίθεση με εσένα, εγώ ειρωνεύομαι, αλλά φυσικά όχι εσένα! Το φίλτατο Δημήτρη, λόγια του οποίου μόλις χρησιμοποίησα, ο οποίος δεν είχε το θάρρος ούτε καν να μου απαντήσει στην εύλογη επιχειρηματολογία μου. Παρά μπήκε, έκανε το promotion του, πέταξε τη λάσπη του ότι οι μισοί είναι κακοπροαίρετοι και οι άλλοι μισοί αδαείς/παραπληροφορημένοι και μην τον ξαναείδατε. Κι ακόμα περιμένω απάντηση με επιχειρήματα... Καλά, για συγγνώμη που μου επιτέθηκε άδικα, δεν το συζητάω καν... Τέλος πάντων, δεν το συνεχίζω και δεν έχει και νόημα πια.

Στο δια ταύτα και επί του προκειμένου.

Από αυτά τα αναλυτικά που έγραψες (και σ' ευχαριστώ για τον κόπο σου), αντιλαμβάνομαι ότι ο φίλος σου δεν παραπλανήθηκε απλά ότι είχε πάρει ένα εκθεσιακό/μεταχειρισμένο κομμάτι που στην πορεία αποδείχτηκε ότι ήταν ανακατασκευασμένο, αλλά είχε την πεποίθηση ότι είχε πάρει ένα καινούριο κομμάτι σε τιμή ευκαιρίας. Κι αυτό κάνει σοβαρότερα τα πράγματα.

Οπότε, ελπίζω να μην το άφησε έτσι ο φίλος σου και στην καλύτερη περίπτωση να αξίωσε αναστροφή της πώλησης, αφού σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα (Άρθρο 534), ο πωλητής είναι υποχρεωμένος να παραδώσει το πράγμα χωρίς πραγματικά ελαττώματα και με τις συνομολογημένες (συμφωνημένες) ιδιότητες, κάτι που ποτέ δεν εφαρμόστηκε στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Κι αν δεν κάνω λάθος, για να μιλάς για service code ή service tag, υποψιάζομαι ότι πρόκειται για μηχάνημα Dell.

Όπως και να έχει, από τα λίγα που πρόλαβα να διαβάσω σε μια γρήγορη αναζήτηση που έκανα (λόγω έλλειψης χρόνου), κατάλαβα ότι παλιότερα το site δεν είχε καμία αναφορά ως προς το τι είναι το κάθε μηχάνημα που πουλά και πολύ μεταγενέστερα έβαλε τον τίτλο "Εκθεσιακό" δίπλα από το καθένα, όταν και λογικά εκτιμώ ότι θα είχαν ήδη συμβεί διάφορα κρούσματα. Κι αφού αναφέρθηκα στη λέξη κρούσματα, για του λόγου το αληθές, ορίστε και μια πανομοιότυπη περίπτωση με αυτή που περιέγραψες, η οποία παρουσιάζει εξίσου ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έχει καταγραφεί στο εδώ forum παλιότερα.

Και να φανταστείς ότι μπήκα από περιέργεια να διαβάσω το παρόν topic, γιατί ένας φίλος με είχε ρωτήσει τις προάλλες αν ξέρω κάποιο έμπιστο μαγαζί για refurbished προϊόντα κι αν δεν με είχε "τσιγκλίσει" ο Δημήτρης, θα έμενα μόνο στην εμπεριστατωμένη ένσταση που κατέθεσα από την αρχή, χωρίς να το ψάξω περισσότερο...

Τέλος πάντων, κλείνοντας, ευελπιστώ να έχουν αλλάξει κατά πολύ τα δεδομένα από τότε...

Άλλωστε, λάθη κάνουν όλοι! Το σημαντικό είναι να τα παραδέχονται και να διορθώνονται!

Υ.Γ. Είμαι περίεργος τι έγινε και ο @paliapoli παραπάνω έσβησε αναιτιολόγητα τη δική του ιστορία. Να του βρήκαν άραγε λύση; Ποιος ξέρει...

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ, δεν ψιλιάστηκα απλώς τι παίζει, αφού

...

Από αυτά τα αναλυτικά που έγραψες (και σ' ευχαριστώ για τον κόπο σου), αντιλαμβάνομαι ότι ο φίλος σου δεν παραπλανήθηκε απλά ότι είχε πάρει ένα

...

Κι αν δεν κάνω λάθος, για να μιλάς για service code ή service tag, υποψιάζομαι ότι πρόκειται για μηχάνημα Dell.

...

Τέλος πάντων, κλείνοντας, ευελπιστώ να έχουν αλλάξει κατά πολύ τα δεδομένα από τότε...

Άλλωστε, λάθη κάνουν όλοι! Το σημαντικό είναι να τα παραδέχονται και να διορθώνονται!

Υ.Γ. Είμαι περίεργος τι έγινε και ο @paliapoli παραπάνω έσβησε αναιτιολόγητα τη δική του ιστορία. Να του βρήκαν άραγε λύση; Ποιος ξέρει...

Ξύνεις πληγές αναφέροντας τον Αστικό Κώδικα και το Άρθρο 534. Και εξηγούμε. Το πρώτο πράγμα που συμβούλεψα τον φίλο μου, ήταν το εξής. Να τους εκφράσει το αίτημα του να κάνει χρήση του δικαιώματος υπαναχώρησης που δίνει ο νόμος, να επιστρέψει το μηχάνημα όπως το παρέλαβε εντός 14 ημερών και να έχει πλήρης επιστροφή χρημάτων. Δυστυχώς, εδώ με λύπη θα σε ενημερώσω ότι το παραπάνω "ΔΕΝ κατέστη δυνατό".
Και για να σου το θέσω διαφορετικά να το εμπεδώσεις, επανέρχομαι στις απαγορευμένες λέξεις που ανέφερες. "Αστικός Κώδικας"; Τι;; "Άρθρο 534";; Τι είπες; Η λύση μέσω των δικαστηρίων είναι μονόδρομος. Αυτό μου λες.
Με λίγα λόγια το φιλαράκι ακόμα έχει το μηχάνημα που κάθε πρωί του δίνει μια σφαλιάρα όταν το ανοίγει υπενθυμίζοντας κάποια πράγματα...

Την φιλοσοφία του συστήματος την πιάνεις, έτσι;

Όντως, πρόκειται για μηχάνημα DELL και η περίπτωση του φίλου μου είναι παρόμοια με την link που παραθέτεις! Πολύ ενδιαφέρουσα σχόλια έχουν γραφεί εκεί όπως για παράδειγμα την νομοθεσία που διέπει  τα ανακατασκευασμένα!

Συμφωνώ σε αυτό που αναφέρεις σχετικά με τα λάθη και ότι όλοι τα κάνουμε. Όταν όμως κάποιος δεν παραδέχεται το λάθος του και το σημαντικότερο δεν δίνει λύση σε αυτό, παύει να είναι λάθος.

Και εγώ έχω απορία για τον λόγο για τον οποίο ο @paliapoli προέβη σε κάτι τέτοιο. Και να του έλυσαν το πρόβλημα, θα μπορούσε να το αναφέρει σαν επιπρόσθετο σχόλιο. Όποια λύση και ΑΝ του έδωσαν, δεν αλλάζει την ουσία του προβλήματος. Δεν είναι λογικό να διαγράψει την ανάρτηση του για έναν τέτοιο λόγο..... Πραγματικά, αυτό έκανες σαν εικασία ως τον λόγο που το μέλος έσβησε την ενδιαφέρουσα ανάρτηση του με τις πολύτιμες πληροφορίες;

Θες και λίγο τροφή για σκέψη; Δες την λίστα με τα μηχανήματα εδω. Το μηχάνημα που πήρε το φιλαράκι δεν ΕΙΧΕ κάποια πληροφόρηση σχετικά με την κατάσταση του. Τώρα ξαφνικά απέκτησε όπως και όλα τα υπόλοιπα μηχανήματα, αλλά πρόσεξε, απέκτησαν απλά "expo / εκθεσιακό κομμάτι" όπως για παράδειγμα αυτό . Στο μηχάνημα του φίλου μου αυτός ο ορισμός ΔΕΝ είναι ορθός. Συνεχίζει να μην αντιπροσωπεύει το μηχάνημα.
Επίσης δες και αυτό το laptop. Γράφει "Expo/Εκθεσιακό κομμάτι, Refurbish by Manufacturer". Δηλαδή έχει ανακατασκευαστεί απο το ίδιο το εργοστάσιο; Αναλαμβάνει κάτι τέτοιο η ίδια η ΗΡ;

Επίσης αν πιάσεις ένα-ενα τα μηχανήματα, όχι μόνο απο τα link που έβαλα, αλλά γενικά του pcrama.gr θα διαπιστώσεις ότι πολλά απο αυτά παραγόντουσαν με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Για να είμαι βέβαια δίκαιος, στα DELL συγκεκριμένα, εχεις την δυνατότητα, κατά παραγγελία, να ζητήσεις οτιδήποτε(αρκεί να είναι εφικτό) και με το ανάλογο κόστος βέβαια, το εργοστάσιο σου το παράγει. Και πάλι όμως, το Express Service Code μπορεί να μας λύσει αυτήν την απορία. Στις άλλες εταιρίες δεν γνωρίζω τι παίζει.

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γεια σας, πριν λίγους μήνες αγόρασα έναν υπολογιστή από το Pcrama 160 ευρώ, 2  μήνες μετά για να ανοίξει το browser τοy mozilla κάνει κάποια δευτερόλεπτα, ο υπολογιστής σέρνεται δίχως να κάνει κάποια βαριά εργασία, για να είμαι αντικειμενική, αφήνω το ενδεχόμενο ότι μπορεί να συμβαίνει μόνο σε μένα και να είναι η εξαίρεση.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Στις 16/2/2019 στις 4:09 ΜΜ, User Peter είπε

Στην google παντως υπαρχουν παρα πολυ καλες αξιολογησεις για το pcrama και για το pclove

Σε τεχνολογικό forum γράφεις φίλε μου...

Φανταχτερές και μελίσταχτες αξιολογήσεις μπορούν να τις γράψουν και οι ίδιοι απο το κατάστημα. Κάνε ταξινόμηση στο google ώστε να σου εμφανίσει τις αρνητικές αξιολογήσεις πρώτες, και να πάρεις μια ιδέα για το τι παίζει. Διάβασε τι έχει γραφτεί και εδώ στο forum και θα καταλάβεις.

Μπορείς και μόνος σου να γκουγκλάρεις τα μηχανήματα που έχουν στην σελίδα τους, να δεις πότε κυκλοφόρησαν στην αγορά και μετά να αναρωτηθείς αν γίνεται αυτά να είναι "εκθεσιακά/expo". Σε ποιά έκθεση έχουν μηχανήματα για μια 10ετία και βάλε!?!?!?!?!?

• Like 2
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Παιδιά υπάρχει κάποιο καλό μαγαζί για πολυ οικονομικά refurbished pc?Λαπτοπ ενδιαφέρομαι και κατα προτίμηση εκθεσιακό αν γίνεται.

Είδα το pcrama και φαίνεται καλό αν ισχύουν όσα βλέπω.Αλλά...

Από αυτά που διαβάζω εδώ δεν έχω πειστεί.

Καμια ιδέα?

Δημοσ.

Δεν θέλω να βάλω λίνκ καταστημάτων,αλλά σίγουρα με μια αναζήτηση στο google θα βρεις αρκετά αξιόπιστα καταστήματα..Σύγκρινε τιμές,χαρακτηριστικά και εγγύηση που σου δίνουν και κρίνε το καλύτερο για εσένα..

Δημοσ.
Στις 8/4/2019 στις 9:44 ΜΜ, rhtoras είπε

Παιδιά υπάρχει κάποιο καλό μαγαζί για πολυ οικονομικά refurbished pc?Λαπτοπ ενδιαφέρομαι και κατα προτίμηση εκθεσιακό αν γίνεται.

Είδα το pcrama και φαίνεται καλό αν ισχύουν όσα βλέπω.Αλλά...

Από αυτά που διαβάζω εδώ δεν έχω πειστεί.

Καμια ιδέα?

Καλησπέρα,

Καλά κάνεις και δεν έχεις πειστεί. Διάβασε πολύ προσεκτικά όσα έχουν γραφεί εδώ, διάβασε και τις αρνητικές αξιολογήσεις του google παραβλέποντας τις στημένες και θα βγάλεις συμπέρασμα. Επίσης σε τεχνολογικό forum γράφεις... Ψάξε να δεις τι σημαίνουν οι γενιές των επεξεργαστών, πότε κυκλοφόρησαν τα συγκεκριμένα μοντέλα στην αγορά, κτλ και θα καταλήξεις μόνο σου σε κάποια πράγματα.

Δημοσ.
Στις 9/4/2019 στις 11:10 ΜΜ, georgep800 είπε

Καλησπέρα,

Καλά κάνεις και δεν έχεις πειστεί. Διάβασε πολύ προσεκτικά όσα έχουν γραφεί εδώ, διάβασε και τις αρνητικές αξιολογήσεις του google παραβλέποντας τις στημένες και θα βγάλεις συμπέρασμα. Επίσης σε τεχνολογικό forum γράφεις... Ψάξε να δεις τι σημαίνουν οι γενιές των επεξεργαστών, πότε κυκλοφόρησαν τα συγκεκριμένα μοντέλα στην αγορά, κτλ και θα καταλήξεις μόνο σου σε κάποια πράγματα.

Tα είδα φίλε μου αλλά δεν είναι για μένα.Είναι για φιλικό ζευγάρι που δε θέλει να δώσει πάνω από 250€ για laptop.Θα ήθελα αν ξέρεις να μου υποδείξεις που και τι να κοιτάξω για να τους προτείνω ένα καλό refurbish εκθεσιακό μοντέλο.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, rhtoras είπε

Tα είδα φίλε μου αλλά δεν είναι για μένα.Είναι για φιλικό ζευγάρι που δε θέλει να δώσει πάνω από 250€ για laptop.Θα ήθελα αν ξέρεις να μου υποδείξεις που και τι να κοιτάξω για να τους προτείνω ένα καλό refurbish εκθεσιακό μοντέλο.

Σίγουρα όχι απο το συγκεκριμένο. Έχει αρκετές επιλογές απο καταστήματα που πουλάνε ανακατασκευασμένα και το λένε ρητά και ξεκάθαρα πως πρόκειται για μεταχειρισμένους υπολογιστές, με σημάδια χρήσης, κτλ. Σου στέλνω ΠΜ με μερικά καταστήματα για να μην θεωρηθεί διαφήμιση.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/4/2019 στις 9:41 ΜΜ, georgep800 είπε

Σίγουρα όχι απο το συγκεκριμένο. Έχει αρκετές επιλογές απο καταστήματα που πουλάνε ανακατασκευασμένα και το λένε ρητά και ξεκάθαρα πως πρόκειται για μεταχειρισμένους υπολογιστές, με σημάδια χρήσης, κτλ. Σου στέλνω ΠΜ με μερικά καταστήματα για να μην θεωρηθεί διαφήμιση.

γεία, στα "refurbished" της electroholic τι εκτιμήσεις έχετε ;

ευχαριστώ.
Επεξ/σία από arel
Δημοσ.
Στις 3/5/2019 στις 10:39 ΠΜ, arel είπε

@georgep800

καλό το σχόλιο, ακόμη και σήμερα δίνει κατεύθυνση !

Καλησπέρα,

Χαίρομαι που βοηθάνε τα σχόλια μου!

Στις 6/5/2019 στις 11:07 ΠΜ, arel είπε

γεία, στα "refurbished" της electroholic τι εκτιμήσεις έχετε ;

ευχαριστώ.

Δεν έτυχε να κάνω αγορά απο το συγκεκριμένο κατάστημα. Ρίχνω μια ματιά στα προϊόντα που έχει, για να δούμε...

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα κι απο μενα

Η αληθεια ειναι οτι οι τιμες του συγκεκριμενου μαγαζιου ειναι πολυ δελεαστικες

Αν λοιπον πει καποιος οτι ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ του αγοραζει ενα μηχανημα (συγκεκριμενα ενα HP workstation) 5ετιας (τουλαχιστον) μεταχειρισμενο (με οτι αυτο συνεπαγεται για την εξωτερικη του εμφανιση) θα βρεθει προ εκπληξεως ??? Εννοω υπαρχει περιπτωση το μηχανημα ναχει αλλο configuration απ'οτι αναφερεται στο site ?? πχ να αναφερεται οτι εχει 32GB μνημη και τελικα να εχει 8GB ??

Εχει καποιος καποια αντιστοιχη εμπειρια ??

• Το θέμα έχει κλειδωθεί
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...