Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να σε ρωτήσω αυτά τα πτυχία της Cisco κτλ. είναι ένα πράγμα μαθημάτων Online;

Ή απλά κάνεις ένα τελικό τεστ και παίρνεις το πτυχίο.

Επίσης πληρώνεις για να το βγάλεις;

Θα το ψάξω και εγώ βέβαια απλά δεν είμαι ακόμα σπίτι.

Δημοσ.

υπαρχει ολοκληρο topic στο networks section του φορουμ για πληροφοριες σχετικα με CCNA.

πολυ επιγραμματικα, μπορεις να το διαβασεις μονος σου, μπορεις να πας σε ακαδημια, αλλα στο τελος πρεπει να δωσεις ενα (η δύο;; δε θυμαμαι. πανε σχεδον 11 χρονια απο οταν εδωσα CCNA) exam.

Δημοσ.

Έχεις καθόλου γνώσεις αυτή τη στιγμή; Προφανώς δεν εννοώ γνώσεις επιπέδου επαγγελματικής αποκατάστασης αλλά τα βασικά σε κάποιο ικανοποιητικό επίπεδο. Θα έλεγα ότι το να πάρεις π.χ. το βιβλίο του Tanenbaum να το ξεκοκαλίσεις το καλοκαίρι δε θα κάνει κακό.

• Like 1
Δημοσ.

Ξέρω τα πολύ πολύ βασικά.

Το βιβλίο είναι αυτό έτσι;

https://www.skroutz.gr/books/427646.%CE%94%CE%AF%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD.html

Θα του ρίξω μια ματιά. Καλύτερα να το βρω σε PDF όμως γιατί τσιμπάει η τιμή του.

Δημοσ.

Να κάνω μια ακόμα ερωτηση.;

Για να ακολούθησε το συγκεκριμένο επάγγελμα χρειάζομαι και προγραμματισμό;

Καλό θα ήταν να ξέρεις λίγο από Python, Powershell και Bash scripting.

Δημοσ.

john μην εχεις τη φιλοσοφία του δημ υπαλλήλου (εγω αυτά ξέρω και δεν μαθαινω κατι αλλο). Στην αγορά εργασίας και ειδικά οτι εχει να κανει με πληροφορική, δεν υπάρχει οριο. Όποτε οι ανάγκες και οι φιλοδοξίες σου το επιβάλουν, θα μαθαινεις κατι παραπάνω, ειτε μεσω της εμπειρίας ή μεσα απο διάβασμα. Βέβαια αυτό ισχύει για οποιοδήποτε επαγγελμα επιλέξεις. 

Επισης, αν δεν εχεις καλό επιπεδο, θα πρέπει να βελτιώσεις πολύ τα αγγλικά σου. Στο συγκεκριμένο χώρο η βιβλιογραφία και οι εξελίξεις "τρέχουν" στα αγγλικά, οποτε σου ειναι αναγκαία.

• Like 4
Δημοσ.

Στα αγγλικά θέλω να πιστεύω ότι δεν έχω θέμα. Τουλάχιστον στην κατανόηση γιατί δεν είχα την τύχη ποτε να τα εξασκήσω προφορικά...

Δημοσ.

Παιδιά το βιβλίο που πρότεινε ο defacer(Link.png Site: αυτό ) είναι καλό για αρχάριο;

defacer το έχεις διαβάσει; Είναι καλό;

Αν αξίζει θα πάω αύριο κιόλας να το εκτυπώσω

Δημοσ.

Το βιβλίο το έχω. Πολύς κόσμος το έχει, είναι μέρος της ύλης σε διάφορες σχολές σε αντίστοιχα μαθήματα (το έχω πετύχει αυτό και στην Ελλάδα και στην Αγγλία). Δεν ξέρω αν είναι το καλύτερο βιβλίο του σύμπαντος, αλλά

1. είναι "good enough" για πάααααααρα πολύ κόσμο
  2. δεν υπάρχει περίπτωση να γίνεις ποτέ τεχνικός δικτύων στα σοβαρά χωρίς να ξέρεις αυτά που λέει μέσα πρώτα

Επομένως τι νόημα έχει να σκέφτεσαι "αν αξίζει" αν δε θα σου κοστίσει πολύ και η εναλλακτική αντί να το διαβάσεις είναι να μην κάνεις τίποτα;  :)

Επίσης, αγγλικά ή θάνατος όπως είπε ο isay.

Δημοσ.

Αυτο το Ccna το έχω ξανά ακούσει. Τι ακριβως ειναι:;

Απο τα λιγα που έχω διαβάσει καταλαβαίνω οτι είναι ενα απλο πιστοποιητικό.

Απλό πιστοποιητικό δεν είναι  σε καμία περίπτωση . Θέλει στρώσιμο διάβασμα ...θα φας καλά !

Eιδικά αν πας σε πιο πάνω βαθμίδα απο CCNA  θας φας ακόμα καλύτερα. Θεώρησε το ώς ένα mini μεταπτυχιακό (δεν ξέρω για την συγκεκριμένη βαθμίδα της Cisco αν μπορεί να θεωρηθεί) γιατί όλες οι σοβαρές εταιρίες του εξωτερικού  το θεωρούν σημαντικό χαρτί και κάποιες περισσότερο σημαντικό απο κάποιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σε κάποιο πανεπιστήμιο . Μέχρι και το πλαίσιο το λαμβάνει σοβαρά υπόψιν αυτό το χαρτί  απο όσο έχω ακούσει . Στην Ελλάδα είναι γνωστή πιστοποίηση που την ζητάνε κάποιες εταιρίες και άλλες εταιρίες απλά το θεωρούν σημαντικό προσόν . 

Είναι πιστοποιηση της Cisco . Googlaρε.

Αν δεν έχεις βάσες στα networks ίσως είναι καλύτερο να ξεκινήσεις με μια πιστοποίηση για τα βασικά . Π.χ Comptia Networks  και μετά πήγαινε για cisco κτλ . 

Αυτή είναι η ύλη πάνω κάτω σε περιληπτικά βιντεάκια . 

http://www.professormesser.com/network-plus/n10-006/n10-006-course-index/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...