Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βασικά η έννοια μου είναι να τα εξηγεί ωραία.

Όπως και να έχει αύριο μάλλον το πάω για εκτύπωση

Εντάξει δεν πιστεύω να είναι και σαν τον Αλέφαντο...:D

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όχι και απλό πιστοποιητικό το ccna.. Οκ είναι το αρχικό, αλλά σoυ βγαίνει ο πάτος για να το πάρεις (ειδικά αν δεν το έχεις στα αγγλικά κλάφτα), μετά πας σε ccnp κτλ. Στην Ελλάδα δεν αξιοποιούνται όσο πρέπει αυτά τα χαρτιά, ειδικά το ccna. Αλλά αν πας έξω.. Είναι από τα essential χαρτιά για να σε πάρουν.

• Like 1
Δημοσ.

Καλό θα ήταν να ξέρεις λίγο από Python, Powershell και Bash scripting.

δεν εχω ιδεα απο Python, Bash scripting και powershell..

οταν εκανα το CCNA πριν 10 χρονια, δεν ηξερα τι διαφορες εχει ενας router απο ενα switch. παρολαυτα εαν διαβασεις, δεις κανα βιντεακι η πας σε ακαδημια με καλο ινστρουκτορα, μια χαρα θα τα πας.

BTW στο εξωτερικο παρατηρω οτι οι entry level πιστοποιησεις (CCENT, CCNA) εχουν καποια σχετικη αναγνωρισιμοτητα ακομη.

Δημοσ.

Ειχα παει σε ιεκ για ενα διαστημα σαν τεχνικος δικτυων. Ενα εξαμηνο μαθαιναμε dos, δεκαεξαδικα συστηματα και θεωρια που τη μαθαινεις και στο λυκειο. Τα παρατησα, γιατι πιστευα πως εχανα το χρονο μου.

Tα ιεκ σου δινουν καποιες γνωσεις για να σε βοηθησει να βγαλεις την πιστοποιηση της Cisco. Αλλα δεν αξιζουν πολυ.

• Like 1
Δημοσ.

Είναι αρκετός κόσμος από ότι διαβάζω σε forums που είναι τεχνικοι δικτυου και δεν έχουν ιδεα απο προγραμματισμο.

Γιαυτό ρώτησα αν πρέπει αν μαθω και προγραμματισμο...

Δημοσ.

Δεδομένης της ηλικίας σου, η συμβουλή μου είναι ξέχνα το "αν πρέπει" και πιάσε το "γιατί μπορώ". Το πιο τραγικό πράγμα που μπορεί να σου συμβεί (φιλοσοφικά το λέω) είναι να σε ρωτήσουν γιατί δεν ξέρεις προγραμματισμό και να απαντήσεις "επειδή είδα πως και οι άλλοι δεν ήξεραν".

Να έχεις σχέδιο και κατεύθυνση στην πορεία σου αλλά ffs, στον ελεύθερο χρόνο που θα έχεις τα επόμενα 10 χρόνια μπορείς να μάθεις πιάνο και 3 ξένες γλώσσες. Κάπου ανάμεσα σ' αυτά μάθε και λίγο προγραμματισμό.

• Like 1
Δημοσ.

Έτσι κι αλλιώς είναι μέσα στο πρόγραμμα μου να μάθω προγραμματισμό.

Έχω κοντά 5 χρόνια μέχρι να τελειώσω με τις σπουδες μου (αν πάω και για το Master που θα ήθελα πολυ).

Ε μια ώρα την ημέρα να διαβάζω προγραμματισμο expert θα γίνω.

Δημοσ.

Μόνο καλό θα σου κάνει ο προγραμματισμός.

Αν θες φτιάχνεις και scripts για να αυτοματοποιήσεις κάποια πράγματα.

Προτείνω να αρχίσεις να χρησιμοποιείς linux, αν δεν χρησιμοποιείς.

Μπορεί να δουλέψεις σε εταιρία που έχει server και το πιθανότερο είναι πως θα τρέχουν κάποια linux διανομή.

Κανείς δεν γίνεται έτσι γρήγορα expert στο προγραμματισμό. :P

Θες πολλές ώρες στις πλάτες σου.

Δημοσ.

Καλα βρε ετσι το είπα :P

Δεν έχω την απαίτηση να γίνω και expert τόσο γρήγορα πόσο μάλλον χωρίς πείρα

Και βασικά το συγκεκριμένο επαγγελμα δεν νομίζω ότι σε θέλει και τον απόλυτο προγραμματιστη. Οκ θέλει να ξέρεις κάποιες γλώσσες αλλά όχι και expert.

Δημοσ.

Και βασικά το συγκεκριμένο επαγγελμα δεν νομίζω ότι σε θέλει και τον απόλυτο προγραμματιστη. Οκ θέλει να ξέρεις κάποιες γλώσσες αλλά όχι και expert.

Το λες για να πείσεις εμάς ή τον εαυτό σου;

Διάβασε πάλι το μήνυμα #38

Μόνο καλό θα σου κάνει

Δημοσ.

defacer συμφωνω γενικα με την παρατηρηση σου, απλα εχοντας βρεθει σε καμμια 15αρια-20 συνεντευξεις Ελλαδα αλλα και Ευρωπη/Αμερικη, οταν η θεση ηταν για network engineer δε θυμαμαι ποτε να με εχει ρωτησει καποιος για προγραμματισμο. συνηθως ρωτανε για πρωτοκολλα που ξερω να χρησιμοποιω, μοντελα απο routers/switches/firewalls με τα οποια εχω δουλεψει, τι vendors εχω δουλεψει, τα μεγαλυτερα projects/implementations που εχω κανει και καποιες φορες ρωτανε αν ξερω απο linux, windows server η πχ load balancers.. 

και ξαναλεω συμφωνω με την παρατηρηση σου σχετικα με το "τι μπορει" να κανει καποιος.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι φυσικά. Όταν λέω "μάθε λίγο" εννοώ όσο χρειάζεται για να κάνεις καμια αυτοματοποίηση, όχι τεχνικές συντήρησης και ανάπτυξης enterprise εφαρμογών σε βάθος χρόνου.  :)

• Like 3
Δημοσ.

παντως, εαν καπου μετραει η αποψη μου και απο την οση εμπειρια εχω, νομιζω μια side γνωση (συνεχιζοντας το συλλογισμο του defacer) αρκετα χρησιμη σε network engineers ειναι το system administration και πιο ειδικα active directory. το να καταλαβαινεις καποια βασικα πραγματα πανω σε LDAP, Domain Controllers, Active Directory Κλπ ειναι ιδιαιτερα χρησιμο εαν θελεις να ασχοληθεις με identity management και identity awareness σε δικτυακες συσκευες (πχ Firewalls, switches, WLCs).. το θεωρω πιο συναφες και σχετικο με το networking σε σχεση με τον προγραμματισμο..

just a thought.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...