Bnck13 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Χαίρετε. Μου έχει τύχει ένα θέμα και χρειάζομαι τη γνώμη σας. Τον Ιούνιο του 2015 νοίκιασα ένα σπίτι, το οποίο ήταν καιρό ξενοίκιαστο και δεν είχε ρεύμα. Έπειτα από λίγες ημέρες πήγα στη ΔΕΗ και υπέγραψα το συμβόλαιο προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος στο όνομα μου και η κυρία στο ταμείο μου είπε πως το ρεύμα θα έμπαινε μέσα σε 7 εργάσιμες το πολύ. Την ρώτησα, αν μπορώ, μιας που υπέγραψα το συμβόλαιο, να φέρω ιδιώτη ηλεκτρολόγο να μου συνδέσει το ρεύμα και μου είπε ΝΑΙ (κάτι που τώρα μου λένε πως είναι παράνομο). Απ όταν νοίκιασ το σπίτι δεν μου έχει έρθει λογαριασμός ΔΕΗ και πήρα σήμερα τηλέφωνο και μου είπαν πως αυτό που έκανα είναι παράνομο. Ξέρει κανεις τι μπορώ να κάνω και τι ποινή προβλέπει ο νόμος σε μία τέτοια περίπτωση? απλά αλλού λέει για πρόστιμα και αλλού για ποινή φυλάκισης, κάτι που θα ήθελα να αποφύγω σε κάθε περίπτωση. Όποιος ξέρει κάτι ας μου πει. Ευχαριστώ.
NikosKallithea Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δηλαδη τι εκανες ανοιξες το ρολοι της δεη και σύνδεσες το σπιτι?
Bnck13 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δηλαδη τι εκανες ανοιξες το ρολοι της δεη και σύνδεσες το σπιτι? Υπέγραψα το συμβόλαιο, και αφού μου είπε η υπάλληλος ότι μπορώ να το κάνω, έφερα ιδιώτη και σύνδεσε το ρεύμα, για να μην χρειαστεί να περιμένω τους τεχνικούς της ΔΕΗ
NikosKallithea Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Αν αυτος ηταν ηλεκτρολόγος πρέπει να του αφαιρέσουν την αδεια. Καλα εσυ δεν ξερεις οτι οι μετρητές της δεη εχουν ασφάλεια και δεν ανοίγουν παρά μονο απο την δεη? Κάρφωσε τον στην δεη, πες εγω δεν ήξερα και ενω απαγορεύεται αυτο το συνδεσε Απόδειξη έχεις? 2
VasKag Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Αν αυτος ηταν ηλεκτρολόγος πρέπει να του αφαιρέσουν την αδεια. Καλα εσυ δεν ξερεις οτι οι μετρητές της δεη εχουν ασφάλεια και δεν ανοίγουν παρά μονο απο την δεη? Κάρφωσε τον στην δεη, πες εγω δεν ήξερα και ενω απαγορεύεται αυτο το συνδεσε Απόδειξη έχεις? Την ιδια απορια εξεφρασα και εγω στο αλλο θεμα που ανοιξε το παλικαρι. Το χειροτερο ειναι αν δεν του ειπε κατι ο "επαγγελματιας". Που για μα μην του ειπε, σου λεει να παρω το μεροκαματο (λογικα μαυρο), και ολα καλα. Λες να εκοψε αποδειξη να βγαλει μονος του τα ματια του...? 2
Pablo_Hasan Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 δεν πας μια βόλτα απο την ΔΕΗ να βρεις την υπαλληλο; Πως εξηγησαν ότι ενώ έχεις συμβολαιο δεν σου εστειλαν ποτέ λογαριασμο;
VasKag Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Συμβολαιο κανεις για ΝΑ γινει η συνδεση. Μηπως καλυπτονται αρχικα με την εγγυηση και ερχεται λογαριασμος μετα την πρωτη καταμετρηση? ή μετα την εγγυηση σου στελνουν και εναν ΕΝΑΝΤΙ. Υποθεσεις κανω, δεν ξερω πως ειναι το τωρινο καθεστως. (Καλυτερα να γινει μια ενωση των θεματων, γιατι νομιζω στο αλλο απαντησε οτι πηγε ξανα στη ΔΕΗ)
zio10 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Εμένα όταν πήγα να κάνω επανασύνδεση σε κομμένο πάντως μου είπε η υπάλληλος αν θέλω να μη περιμένω (πήγα Παραδκευή και θα έρχονταν Δευτέρα) να σηκώσω μόνος μου την ασφάλεια και ότι δεν θα θεωρηθεί ρευματοκλοπή για 1-2 μέρες. Δεν το έκανα όμως.
Βασίλης_29 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Το θέμα δεν είναι τι θεωρεί η ΔΕΗ ως ρευματοκλοπή και τι οχι, το θέμα είναι οτι για να συνδέσεις μόνος σου το ρεύμα πρέπει να παραβιάσεις αυτή την μεταλλική σφραγίδα στο ρολόι..... ε μετά όταν και αν το εντοπίσει η ΔΕΗ οτι παραβιάστηκε κάτσε να αποδείξεις τι είπε ο υπάλληλος πότε το σύνδεσες μόνος σου αν ήταν πριν 1-2 ημέρες και οτι δεν το έκανες παλαιότερα σκόπιμα..... συμπέρασμα καλύτερα να περιμένουμε τους υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ να το συνδέσουν.
Bnck13 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Παιδιά ο ηλεκτρολόγος που μυ σύνδεσε το ρεύμα ούτε απόδειξη έκοψε ούτε τα στοιχεία του έχω πια, οπότε να τον καρφώσω στη ΔΕΗ δεν γίνεται. Εγώ πήρα το πρωί και αφού εξήγησα στην υπάλληλο τι είχε γίνει μου πήρε τα στοιχεία και είδε ότι η κατάσταση μου ως πελάτης φαινόταν σαν να έχω κάνει την αίτηση ηλεκτροδότησης αλλά να μην έχει συνδεθεί ακόμα. Μετά μου είπε ότι ξαναέστειλε αίτημα όπου αναγράφει και πως μου είπανε από το κατάστημα να το συνδέσω μόνος μου και μου λέει να ξανακαλέσω σε 15 μέρες να μου πουν τι θα κάνουμε...Απλά έχω αγχωθεί σχετικά με την ποινή που επιβάλλεται (πρόστιμα, φυλάκιση κλπ.). Εμένα όταν πήγα να κάνω επανασύνδεση σε κομμένο πάντως μου είπε η υπάλληλος αν θέλω να μη περιμένω (πήγα Παραδκευή και θα έρχονταν Δευτέρα) να σηκώσω μόνος μου την ασφάλεια και ότι δεν θα θεωρηθεί ρευματοκλοπή για 1-2 μέρες. Δεν το έκανα όμως. Τώρα φταίμε εμείς που κάνουμε ότι μας λένε ?
dollyyy19 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 για να καταλαβω,απο τον ιουνη εκανες συμβολαιο και καλα,πληρωσες εγγυηση,δεν ηρθε λογαριασμος για 8 μηνες,και πηρες τηλεφωνο για ενημερωση τωρα;;;μας δουλευεις;;;;
Anorymous Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 για να καταλαβω,απο τον ιουνη εκανες συμβολαιο και καλα,πληρωσες εγγυηση,δεν ηρθε λογαριασμος για 8 μηνες,και πηρες τηλεφωνο για ενημερωση τωρα;;;μας δουλευεις;;;; και μενα οταν αλλαξα ονομα τοσο εκαναν οποτε δεν μου φαινεται περιεργο
Bnck13 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 για να καταλαβω,απο τον ιουνη εκανες συμβολαιο και καλα,πληρωσες εγγυηση,δεν ηρθε λογαριασμος για 8 μηνες,και πηρες τηλεφωνο για ενημερωση τωρα;;;μας δουλευεις;;;; Όχι, δεν σας δουλεύω Έτυχε να λείπω συνεχώς από το σπιτι και δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία και πέρα από αυτό, δεν έχω εμπειρία με τέτοια πράγματα. Είναι το πρώτο σπίτι που νοίκιασα. Και εγγλύηση δεν πλήρψσα...Θα ερχόταν με τον πρώτο λογαριασμό. Έτσι μου είπαν
Liverpool89 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Καταλαβαινουμε οτι σε αυτη την χωρα ο καθενας λεει οτι του κατεβει. Στην τελικη την πληρώνει ο καταναλωτής/πελατης. Γι αυτο δεν θα παμε μπροστα. Τωρα η υπαλληλος μπορει να το παιξει οτι δεν σε ξερω, ποτε δεν μιλησαμε 1
ice25 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 καλά το οτι δεν ήρθε λογαριασμός μην σας φαίνεται παράξενο...πέρσι δεν ήρθε λογαριασμός για 8 μήνες πρόπερσι για 6 μήνες ήρθαν φυσικά μαζί όλοι με σημείωση για διακοπή(και με e-bill τα ίδια όποτε δεν είναι θέμα ταχυδρόμου)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα