Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!Διαγνώστηκα με στένωση σπονδύλου!Να σημειώσω ότι γυμνάζομαι!Μου είπε ο γιατρός να κάνω καλό ζέσταμα,διατάσεις,ραχιαίους+κοιλιακούς!Όλο αυτό όμως φοβάμαι μην επηρεάσει τις προπονήσεις μου!Είχε κάποιος ανάλογη εμπειρία για να μου δώσει παραπάνω πληροφορίες?(Κάποια άσκηση π.χ.)

Δημοσ.

Ο γιατρός σου είπε να γυμνάζεσαι ή οχι; Λες οτι σου είπε να κάνεις κάτι ασκήσεις, αν ακολουθείς συγκεκριμένη προπόνηση για κάποιον λόγο να το συζητήσεις με το άτομο που έχει αναλάβει να σε προπονεί.

Δημοσ.

Μου είπε να γυμνάζομαι!Δεν ακολουθώ συγκεκριμένη προπόνηση,ούτε με έχει αναλάβει κάποιος!

Δημοσ.

Τότε δεν υπάρχει πρόβλημα σε προπόνηση που λες. Βρες κάποιον γυμναστή να σου εξηγήσει τις ασκήσεις και κάνε τις ασκήσεις που σου είπε ο γιατρός.

Δημοσ.

Το οποίο βασικά σημαίνει προσοχή ή να μην εκτελείς ασκήσεις που σκίζουν τη μέση.
Άρσεις θανάτου ή με μηχάνημα, power lifting , σκουάτς , γενικά σήκωμα μεγάλα βάρη.

Τέλος, θα πρέπει να προσέχεις πάρα πολύ να κάνεις σωστά τις ασκήσεις. Αν τις κάνεις λάθος μπορεί να επιβαρύνεις τη μέση πολύ.

Αν έχεις τη στένωση χαμηλά στους ισχυακούς οσφυικούς να φοράς πάντα ζώνη στην προπόνηση.

Όταν έπαθα εγώ ο ορθοπεδικός μου είχε πει να μην πάρω μηχανή γιατί επιβαρύνεται λόγω κραδασμών.

Υπερβολές. Έχω μηχανή 20 χρόνια. Δεν μπορώ να πάω σε χώμα βέβαια, μετά από 20 λεπτά χωματόδρομο αρχίζουν οι πόνοι.

Αν έχεις μηχανή να πάρεις ζώνη μηχανής, και γενικά να προσέχεις και να φτιάξεις τη θέση που κάθεσαι (σε γραφείο - αμάξι κλπ.)..

Με το που νιώσεις να σε πιάνεις πόνος στη μέση (αυτός ο διαχεόμενος εσωτερικός πόνος που ξεκινάει από τη μέση και μπορεί να φτάνει μέχρι και τους αστραγάλους - συνήθως το ένα πόδι ανάλογα με τα νεύρα που ερεθίζονται),
ο οποίος προκαλείται λόγω φλεγμονής στα νεύρα λόγω της στένωσης,
θέλει ξάπλα - ζεστή τη μέση (όσο αντέχεις - κομπρέσσα - ηλεκτρική κουβέρτα κλπ.) ,
και να βρεις το μαγικό νευρολυτικό χαπάκι που θα το παίρνεις κατευθείαν και θα προλαβαίνει τη φλεγμονή πριν σε ρίξει στο κρεβάτι για μέρες και δεν μπορείς ούτε να κουνηθείς.

Για μένα αυτό το χαπάκι είναι το movatec των 15mg.
Σε άλλους δίνουν xefo (το οποίο παίρνουν και αθλητές), αλλά εμένα μου προκάλεσε ελαφρύ αλλεργικό σοκ μια φορά που το πήρα.
Προσοχή στις δοσολογίες. Απαγορεύεται παραπάνω από την συνιστώμενη δόση. Μην πεις "θα πάρω δύο να μου περάσει πιο γρήγορα". Ρημάζει το συκώτι και μπορεί να προκαλέσει αλλεργικό σοκ.

Η χειρότερη κρίση που είχα πάθει ήταν στις αρχές που το είχα ανακαλύψει, που δεν έκατσα στο κρεβάτι και πήγα δουλειά με ζώνες κλπ., και τελικά έπαθα τέτοια φλεγμονή που για 3 μέρες δεν μπορούσα ούτε να γυρίσω να κατουρήσω στην πάπια.
Μιλάμε για πόνο.
Από τότε έφτιαξα σενάριο αποτροπής και δεν έχω ξαναβρεθεί σε τέτοια τρομερή κατάσταση.
Τουλάχιστον μία μέρα ξάπλα , ή και δύο αν δεν ηρεμήσει, και χαπάκωμα για 2-3 μέρες. Φυσικά ούτε λόγος για οποιαδήποτε άσκηση εκείνο το διάστημα, ούτε καν σκύψιμο για να πιάσεις εφημερίδα.

Και φυσικά μαθαίνεις σωστή στάση σώματος, ειδικά σε σκυψίματα - σηκώματα , με χρήση των ποδιών και όχι της μέσης.
Η χειρότερη στάση είναι να είσαι με μικρή κλήση προς τα μπρός , όρθιος, κάτι που είναι σύνηθες σε τεχνικές εργασίες. Πχ. όταν βιδώνεις κάτι σε πάνω ντουλάπι κουζίνας πάνω από τον πάγκο και πρέπει να σκύψεις λίγο μπροστά για να το κάνεις.

Δημοσ.

Μόλις περιέγραψες μια ωραιότατη  κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου ..

Και  Norgesic να παίρνεις είναι πάρα πολύ καλό ! csm_Norgesic_9b033a7dd8.jpg

Δημοσ.

Το norgesic έχει πολλά side effects και δεν συστήνεται για μακροχρόνια χρήση, γενικότερα καλό θα ήταν να μη συστήνουμε χάπια ετσι για το γαμώτο χωρίς να της το πει ο γιατρός της.

Δημοσ.

1. Είναι απο τα καλύτερα που υπάρχουν για τις παθήσεις που συζητάμε εδώ,  ρωτάμε και μαθαίνουμε πριν γράψουμε

2. Εννοείται με συνταγή γιατρού δεν ειναι καραμέλες, εξαλου δεν χορηγείται αλλιώς

Τροπος διαθεσης

'' .. Το Norgesic χορηγείται με ιατρική συνταγή. ..''

το οτι υπάρχουν άτομα εδώ που δεν καταλαβαίνουν και χρειάζεται να τους διευκρινίζουμε και τα αυτονόητα απλά  με προσπερνάει !

Δημοσ.

1. Είναι απο τα καλύτερα που υπάρχουν για τις παθήσεις που συζητάμε εδώ, ρωτάμε και μαθαίνουμε πριν γράψουμε

2. Εννοείται με συνταγή γιατρού , εξαλου δεν χορηγείται αλλιώς

το οτι υπάρχουν άτομα εδώ που δεν καταλαβαίνουν και χρειάζεται μα τους διευκρινίζουμε τα αυτονόητα απλά με προσπερνάει !

Ναι. Ξέρω πολύ καλά το συγκεκριμένο φάρμακο, την χρήση του και τις παρενέργειες του.
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!'Οταν πρωτοπήγα στον ορθοπεδικό γιατί με πόναγε ο γλουτός,μου είχε πει ότι πιθανόν να είναι θλάση!Αυτό πριν με πιάσει η μέση για τα καλά!Και μου έδωσε movatec!Όταν πια πήγα στο νοσοκομείο και έγινε η διάγνωση μου έδωσε norgesic!Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ καλό φάρμακο αλλά με μέτρο εννοείται!'Εχω μια απορία!Από αερόβια επιτρέπεται το τζόκινγκ?

• Like 1
Δημοσ.

Αν είναι όντως θλάση θέλει ακινησία. Σε πονάει?

Να σου πω!Τώρα δε με ενοχλεί τόσο,σχεδόν καθόλου!Δε νομίζω να είναι καθαρά θλάση!Πιθανόν να φταίει η στένωση και να βρίσκει σε κάποιο νεύρο!

Δημοσ.

Να σου πω!Τώρα δε με ενοχλεί τόσο,σχεδόν καθόλου!Δε νομίζω να είναι καθαρά θλάση!Πιθανόν να φταίει η στένωση και να βρίσκει σε κάποιο νεύρο!

Καλό είναι μην το ζορίσεις. Συμβουλέψου τον γιατρό σου πάντως.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!'Οταν πρωτοπήγα στον ορθοπεδικό γιατί με πόναγε ο γλουτός,μου είχε πει ότι πιθανόν να είναι θλάση!Αυτό πριν με πιάσει η μέση για τα καλά!Και μου έδωσε movatec!Όταν πια πήγα στο νοσοκομείο και έγινε η διάγνωση μου έδωσε norgesic!Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ καλό φάρμακο αλλά με μέτρο εννοείται!'Εχω μια απορία!Από αερόβια επιτρέπεται το τζόκινγκ?

Είδες ποιο σου έδωσε, ουτε γιατρός να ήμουνα !!

ειναι απο τα καλύτερα και ενδείκνυται σε αυτες τις περιπτώσεις, το να το πάρεις πάντα σε συνεννόηση με τον γιατρό σου το θεώρησα δεδομένο αλλα από οτι φάνηκε για κάποιους απλά δεν ...

---

απο αερόβια άσκηση το ελλειπτικό δεν επιβαρύνει πολύ την μέση μιας και δεν εχει καθόλου κραδασμούς, σε αντίθεση με το τρέξιμο και οτ περπάτημα! Και αυτό σε συνεννόηση με τον γιατρό σου βέβαια ..

elleiptiko-spirit-se-155_JKC9T.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...