Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά, ο τίτλος του θέματος είναι "εγκεφαλική δραστηριότητα στο βάθος χρόνων", ο TS μιλάει για άπειρους κύκλους (φαντάζομαι γενιές), παρακάτω γίνεται λόγος για γενετική μνήμη, εγγραφή στο DNA, αρχέγονα αντανακλαστικά, χημικές συστάσεις του έρωτα και τα λοιπά.

Και ξαφνικά συζητάμε για γυμναστήρια, τεχνητές λάμπες και φεμινισμούς. Ο ίδιος ανέφερα τη BMW και τις πολιτιστικές/κοινωνικές επιδράσεις στην επιλογή συντρόφου.Νόμιζα ότι μιλούσαμε σε μακροεπίπεδο όμως.Προφανώς το σιλικονάτο six-pack, τα λεφτά, η γκρίνια της μαμάς, το ξύλο που έτρωγε κάποιος μικρός, το κοσμοπόλιταν, το εκάστοτε lifestyle, το βελούδο, η Boss, το δερμάτινο, η Aventador, η στολή πυροσβέστη και εκατομμύρια άλλα μη βιολογικά στοιχεία παίζουν ρόλο, δεν νομίζω να το αρνείται κανείς.

Αλλά είναι σαν να μιλάμε για την εξέλιξη του ανθρώπινου σεξ σε μάκρο επίπεδο και να μιλάει κάποιος για την επίδραση των 12-ποντων Louboutin. 

Δίκιο έχεις. Απλώς παρασύρθηκα από το μοτίβο σου και αυθόρμητα απάντησα στο βιολογικό-κοινωνικό κομμάτι της έλξης που επικεντρώθηκες στη προηγούμενη τη δημοσίευση. Όντως καμία σχέση με τον τίτλο.

Εδώ που τα λέμε το "εγκεφαλική δραστηριότητα σε βάθος των χρόνων" μου ακούγεται πολύ γενικό. Εγκεφαλική δραστηριότητα όπως λέμε νευρολογία; Το πως ας πούμε μεταδίδονται στα εγκεφαλικά κύταρα οι αντι-αναμνήσεις; Με το DNA από την άλλη τι γίνεται; Το αναφέρω γιατί συμφωνώ με τον FilipposMD στο σημείο με το σπερματοζωάριο. Αλλά πιστεύω ίσως ξεφεύγει από το "εγκεφαλική δραστηριότητα" και να κυμαίνεται off-topic.

Θέλω να επιστρέψω στο θέμα της έλξης επειδή έχει τύχει να βρεθώ σε social experiment (με τεστάκια, εικόνες, μηχανήματα, DNA+hormones τεστς, κτλ). Αν κατάλαβα καλά ρωτάς ή θέτεις ότι η μακρο-οπτική (να το πω γενικευμένα) παίζει καθοριστικό ρόλο στο topic ενώ η μικρο-οπτική όχι τόσο. Μάλλον περισσότερο ερώτηση έκανες παρά το έθεσες. Αν κατάλαβα λάθος, πες μου.

Η δικιά μου άποψη είναι ότι στο θέμα της έλξης (αλλά και στην εγκεφαλική δραστηριότητα) είναι ότι παίζουν ρόλο και τα δύο. Το άλλο επίσης που πιστεύω είναι ότι το θέμα του "να βλέπεις 1000 θηλυκά που είπε ο Lucifer και να διαλέγεις ασυναίσθητα 5/10/15 και να λες θέλω να κάνω τα παιδιά της/τους. Αυτή την ασυναίσθητη αφορμή ψάχναμε." (για να χρησιμοποιήσω ακριβώς τα λόγια σου) με αυτό το θέμα που ξεκίνησε ο sphinx, δεν έχουν αρκετή σύνδεση σαν θέματα μεταξύ τους. Τα βλέπω κατα ουσίαν άσχετα (κι ας έχουν κοινό παράγοντα την βιολογία).

ΥΓ. Σορρυ για το μινι σεντονάκι

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...