Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα γράψει μια φορά παλιότερα σε ένα βιογραφικό σε σχετική ερώτηση ότι και καλά είμαι εθελοντής στον Ερυθρό Σταυρό. Ανάθεμα και αν τους ένοιαζε.

• Απαντ. 177
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Δεν εχω σκεφτει ποτε τι με κανει να ξεχωριζω απο τους αλλους, γιατι γενικα δε συγκρινω τον εαυτο μου με αλλος. Φανταζομαι παντως οτι αυτο που με κανει να ξεχωριζω απο τους αλλους ειναι το οτι προφανως ειμαι καποιος αλλος :lol:

Σοβαρα ομως, ο καθενας ειναι διαφορετικος ακομα και κανοντας τα ιδια πραγματα με καποιον αλλον ανθρωπο. Ειναι η ψυχοσυνθεση που τον κανει διαφορετικο, ο χαρακτηρας, οι αποψεις του, ο τροπος που διαχειριζεται τις καταστασεις κλπ. Οποτε papia don't worry, εξ ορισμου εισαι ενας διαφορετικος ανθρωπος. 

Επειτα το αν εχει ενδιαφερον ή οχι καποιος εχει να κανει με χιλιες μυριες παραμετρους, μια εκ των οποιων ειναι και η φαση στην οποια βρισκεσαι εσυ ο ιδιος. Στα 20 μου ενδιαφερον ειχε ο τυπος που εσκαγε στο μπαρακι με τη Harley του, τωρα νομιζω πως θα θεωρουσα ενδιαφεροντα καποιον ο οποιος θα μπορουσε να κανει συζητηση ενος επιπεδου Χ. 

Μπδγ το σερφ που αναφερατε δεν ειναι και κατι το ιδιαιτερο, θελω να πω οκ ειναι εντυπωσιακο αλλα ο καθενας μπορει να το κανει με το καταλληλο training. Εχω μεγαλωσει με "καμμενο" σερφερ στο σπιτι (ο αδερφος που εκανε απο τα 15 του μεχρι τα 48 του τωρα ξερωγω) και το εχω απομυθοποιημενο το συγκεκριμενο σπορ (το οποιο παρα τη μεγαλη απογοητευση του bro με αφηνε παντα αδιαφορο). Εχει wow factor ναι, αλλα αυτο το εχει το αθλημα οχι απαραιτητα οι αθλητες του. Kαι δεν το μηδενιζω ε, απλως το εξηγω  :lol:

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω για εσένα αλλά εγώ μεγάλωσα σε μέρος που αν δεν είχες μηχανάκι/ρόδα γενικά, δεν κάπνιζες και δεν έπινες τότε έχετε γεια βρυσούλες. Συνεπώς μια χαρά περήφανος μπορώ να αισθάνομαι που αυτό δεν με επηρέασε και δεν με έκανε σαν τα μούτρα τους. Ειδικά βλέπω κατάντια από παλιούς συμμαθητές και γνωστούς και το θεωρώ Θεία δίκη (γιατί πράγματι αρκετοί πλέον μοιάζουμε με θείοι/θείες :wacko: ).   

Το καλύτερο είναι να αγνοείς τέτοιες γκόμενες εφόσον δεν σε εκφράζουν, αλλά θα μου πεις έτσι απορρίπτεις το 70-80% των Ελληνίδων... ε τι να κάνουμε, καλύτερα να ταιριάζεις με κάποιον από φυσικού σου, παρά να υιοθετείς συνήθειες άλλων για να ταιριάξεις με το ζόρι. :)

Θυμάμαι μια γνωστή που πηδιόταν από νήπιο (μεταφορικά το λέω). Εδώ και κάτι χρόνια έχει παιδί. Δεν έχω δει να κάνει αυτά που έκανε μικρή και από ότι είχα προσέξει έδινε το "σωστό" παράδειγμα στο παιδί της.

Δηλαδή παλιά ήταν 'τανα και τώρα σωστή μητέρα. Πόσο δίκιο είχε όταν έπαιρνε τους γκόμενους πριν κλείσει τα 16;

Για μένα δεν υπάρχει μεγαλύτερη υποκρισία από να έχεις ξεσαλώσει σαν παιδί/έφηβος και μετά να το παίζεις δήθεν «αυστηρών αρχών» στο παιδί σου. Μάστιγα.

• Like 3
Επισκέπτης
Δημοσ.

Για μένα δεν υπάρχει μεγαλύτερη υποκρισία από να έχεις ξεσαλώσει σαν παιδί/έφηβος και μετά να το παίζεις δήθεν «αυστηρών αρχών» στο παιδί σου. Μάστιγα.

Α γνωρίζεστε;

Για πες μου τα χαρακτηριστικά της

Δημοσ.

Το να έχεις καταφέρει να μην το κάνεις μια εποχή που το κάπνισμα και το αλκοόλ ήταν "μαγκιά" και αν δεν το έκανες δεν υπήρχε περίπτωση να δεις "νινί" δεν παίζει; Γενικότερα το να αντιστέκεσαι σε πειρασμούς που είναι εμφανέστατα κακό για εσένα σε όλα τα επίπεδα που όμως είναι σύμβολο "μαγκιάς" και status ζωής είναι μεγάλη υπόθεση να το ξεπεράσεις συμβιβαζόμενος ότι δεν πρόκειται να είσαι ποτέ ποθητός ή "άξιος". 

Αν ναι τότε σαφέστατα και πρέπει να αισθάνεσαι περήφανος που μπόρεσες και το προσπέρασες. Η ψυχική δύναμη του καθένα δεν είναι ίδια. Οπως βλέπεις ο περισσότερος κόσμος είναι επιρρεπής και εύκολα πέφτει σε λούμπες μόνο και μόνο για να είναι μέρος της γενικότερης κουλτούρας. Αρα η αντίσταση σε αυτό δηλώνει κάτι για εσένα. 

Δεν ξέρω για εσένα αλλά εγώ μεγάλωσα σε μέρος που αν δεν είχες μηχανάκι/ρόδα γενικά, δεν κάπνιζες και δεν έπινες τότε έχετε γεια βρυσούλες. Συνεπώς μια χαρά περήφανος μπορώ να αισθάνομαι που αυτό δεν με επηρέασε και δεν με έκανε σαν τα μούτρα τους.

Your problem: too much judgement. Θα ήταν πολύ καλύτερα για σένα απ' όλες τις απόψεις να σταματήσεις να σκέφτεσαι ότι "είσαι καλύτερος" επειδή ΧΥΖ (που βασικά είναι μια μορφή άμυνας για να αντιμετωπίσεις τα ζόρια που τραβούσες) και αφού κάνεις μια βαθειά βουτιά εσωτερικά να ξαναβγείς στην επιφάνεια με τη σκέψη πως ο,τι έκανες το έκανες όχι γιατί είσαι "καλύτερος" αλλά επειδή είσαι εσύ.

Source: I've been there. Ήμουν σχεδόν πάντα καλύτερος από σχεδόν τους πάντες με σχεδόν όλους τους τρόπους, αλλά κάποτε κατάλαβα πως η σύγκριση φέρνει τελικά μόνο μιζέρια. Περήφανος να αισθάνεσαι, αλλά μόνο για πράγματα που δε χρειάζεται να συγκριθείς με κάποιον άλλο για να κατοχυρώσεις.

Είχα πρώην η οποία ξεσάλωσε όσο δεν πάει άλλο. Σούπερ αυστηρή οικογένεια, πατρίς θρησκεία οικογένεια, πατέρας αστυνομικός σε επαρχιακή πόλη για όσους ξέρουν τι μπορεί να σημαίνει αυτό, προγαμιαίο σεξ πας στην κόλαση κλπ. Η μάνα της παντρεύτηκε 4 μηνών έγκυος με την ίδια και της έλεγε ψέματα ότι γεννήθηκε πρώωρη για να δικαιολογήσει τ' αδικαιολόγητα. Ε, το κορίτσι απλά μόλις βρήκε διέξοδο δεν άφησε τίποτα πεσμένο. 

Υπάρχει βέβαια μια γενναία μερίδα θείας δίκης εδώ: αμα δεν αντιμετωπίζεις το ενήλικο παιδί σου σοβαρά παίρνοντας την ευθύνη των πράξεών σου και μιλώντας ανοιχτά για τις συνέπειές τους, το παιδί σου επίσης δε θα σε αντιμετωπίζει σοβαρά και δε θα σκέφτεται τις συνέπειες.

Τελικά και η κόρη παντρεύτηκε έγκυος.

Δημοσ.

Το έχω παρατηρήσει κι εγώ ότι κοπέλες από καταπιεστικές οικογένειες (ειδικά από επαρχία) του δίνουν και καταλαβαίνει μόλις βρουν την ευκαιρία (συνήθως μόλις φύγουν για σπουδές σε άλλη πόλη).

Αν γνώριζαν λίγα πράγματα από ψυχολογία αυτοί οι γονείς, δεν θα καταπίεζαν τα παιδιά τους τόσο πολύ...

Δημοσ.

Με το μπαρδόν... αλλά (όπως έλεγε και μία τύπισσα) είναι καλύτερο να κλαις μέσα σε ένα αμάξι παρά στο πεζοδρόμιο.

Τέτοιες απόψεις (όπως αυτή που παρέθεσες) πάντα (μα πάντα) προέρχονται από αυτούς που "τα έχουν". Όπως οι εισοδηματίες αριστεροί τραβάνε σε απεργίες τους εργάτες (π.χ. χαλυβουργική), όπως οι αρχηγοί θρησκευτικών ομάδων λένε για "μην είσαι τίποτα" αλλά αυτοί είναι "μετενσαρκώσεις", όπως το "παντεσπάνι δεν έχετε για να φάτε;".

In my point of view, το θέμα δεν είναι να ξεχωρίζεις αλλά να είσαι ό,τι στο πτηνό θες να είσαι επειδή αυτό σε ικανοποιεί εσένα πάνω από όλα. Επειδή αυτό που σου καρφώθηκε στο κεφάλι είναι κάτι που σε κάνει να νιώθεις καλά γιατί ΕΣΥ λειτουργείς καλύτερα.

Όχι επειδή ξεχωρίζεις, όχι επειδή το λένε οι φίλοι σου, όχι επειδή είναι τση μόδας. Όχι επειδή με αυτό καλύπτεις ψυχολογικές τρύπες αποδοχής, επιβράβευσης, αναπλήρωσης και ό,τι άλλο.

Αλλά επειδή ΕΣΥ, απηλλαγμένος από ό,τι επιπρόσθετο, νιώθεις ότι ανταποκρίνεσαι. May it be επιστήμη, video games, θρησκεία ή ό,τι σου καρφωθεί στο κεφάλι.

Πως νιώθεις ότι ανταποκρίνεσαι; Σε low level functionality, το δίκτυο του εγκεφάλου σου παράγει γρηγορότερα και ποιοτικά και ποσοτικά (σε σχέση με υφιστάμενες ενδείξεις) καλύτερα αποτελέσματα.

lol

Ξαναδιάβασε το κείμενο και προσπάθησε να το ερμηνεύσεις χωρίς αυτά που γνωρίζεις.

Γίνε απλά παρατηρητής.

Δεν χρειάζεται να έχεις στο νου σου τι θα απαντήσεις,απλά διάβασε!

Φιλικά.

• Like 3
Δημοσ.

Δεν εχω σκεφτει ποτε τι με κανει να ξεχωριζω απο τους αλλους, γιατι γενικα δε συγκρινω τον εαυτο μου με αλλος. Φανταζομαι παντως οτι αυτο που με κανει να ξεχωριζω απο τους αλλους ειναι το οτι προφανως ειμαι καποιος αλλος :lol:

Σοβαρα ομως, ο καθενας ειναι διαφορετικος ακομα και κανοντας τα ιδια πραγματα με καποιον αλλον ανθρωπο. Ειναι η ψυχοσυνθεση που τον κανει διαφορετικο, ο χαρακτηρας, οι αποψεις του, ο τροπος που διαχειριζεται τις καταστασεις κλπ. Οποτε papia don't worry, εξ ορισμου εισαι ενας διαφορετικος ανθρωπος. 

Επειτα το αν εχει ενδιαφερον ή οχι καποιος εχει να κανει με χιλιες μυριες παραμετρους, μια εκ των οποιων ειναι και η φαση στην οποια βρισκεσαι εσυ ο ιδιος. Στα 20 μου ενδιαφερον ειχε ο τυπος που εσκαγε στο μπαρακι με τη Harley του, τωρα νομιζω πως θα θεωρουσα ενδιαφεροντα καποιον ο οποιος θα μπορουσε να κανει συζητηση ενος επιπεδου Χ. 

Μπδγ το σερφ που αναφερατε δεν ειναι και κατι το ιδιαιτερο, θελω να πω οκ ειναι εντυπωσιακο αλλα ο καθενας μπορει να το κανει με το καταλληλο training. Εχω μεγαλωσει με "καμμενο" σερφερ στο σπιτι (ο αδερφος που εκανε απο τα 15 του μεχρι τα 48 του τωρα ξερωγω) και το εχω απομυθοποιημενο το συγκεκριμενο σπορ (το οποιο παρα τη μεγαλη απογοητευση του bro με αφηνε παντα αδιαφορο). Εχει wow factor ναι, αλλα αυτο το εχει το αθλημα οχι απαραιτητα οι αθλητες του. Kαι δεν το μηδενιζω ε, απλως το εξηγω  :lol:

Το ίδιο ισχύει και για τα ταξίδια για μένα...τι πιο εύκολο από το να ταξιδέψει κανείς.

Δημοσ.

Είσαι έτσι κι αλλιώς ξεχωριστό άτομο. Κανείς δεν έχει ζήσει τις ίδιες καταστάσεις με σένα και ακόμα και αν έχει ζήσει παρόμοιες, σίγουρα έχει αντιδράσει διαφορετικά σε αυτές γιατί σίγουρα έχει διαφορετικές συνήθειες η αξίες με σένα. Δεν καταλαβαίνω γιατί πιστεύεις ότι δεν έχεις κάνει τίποτα. Έχεις γυρίσει την μισή Ευρώπη και σίγουρα έχεις κάνει και αλλα πράγματα τα οποία είναι μεγάλης σημασίας απλώς ο κοινωνικός σου κύκλος δεν τα εκ λαμβάνει ως σημαντικά και αυτό σε ρίχνει ψυχολογικά. Δοκίμασε να αλλάξεις παρέες, μπορεί αυτό να είναι το πρόβλημα.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Μπαρδόν;

Το έγραψα επίτηδες επειδή με βάση αυτά που τουλάχιστον είδα (δεν την παρακολουθούσα 24/7 κιόλας), απέχει πολύ από το να έχεις ξεσαλώσει σαν παιδί/έφηβος και μετά να το παίζεις δήθεν «αυστηρών αρχών» στο παιδί σου

Πριν δυομιση δεκαετίες ήταν ότι ήταν. Τώρα είναι ότι είναι.

Πως βγάζεις συμπέρασμα ότι από το ένα άκρο (ξεσάλωμα) πήγε στο άλλο άκρο (αυστηρών αρχών);

Δεν αμφιβάλλω ότι τέτοιες μάστιγες υπάρχουν, αλλά σχολίασες αυτό που παρέθεσα για να αναφέρεις κάτι άλλο από αυτό που είπα

Δημοσ.

Mε ενα κερδισμενο τζοκερακι παντως μπορεις να γινεις αλλος ανθρωπος...σου δινει κινητρο, ενεργεια :-D

Και επίσης είναι ένα "τεστ" για να δεις ποια άτομα αξίζουν να είναι δίπλα σου και ποια όχι.:)

Δημοσ.

Για να δώσει ένας γονιός το παράδειγμα πρέπει να είναι απόλυτα "αυστηρών αρχών"...

Εγω θα το ελεγα ολα με μετρο, αλλα αυστηρα.Θα του παρεις παιχνιδοκονσολα αλλα θα παιζει 2 ωρες την ημερα οχι 10 να γινει σαν ζομπι.Θα διαλεγει τις παρεες του, αλλα αν μια απο τις επιλογες του ειναι ενα κακοφημο παιδι κομμενη μαχαιρι.Η πολυ ελευθερια και οχι μονο στα παιδια φερνει αναρχια.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...