ZELDA Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Καλησπέρα , Πρόσφατα ολοκλήρωσα το καινούργιο μου σπίτι στην εξοχή, έχω λοιπόν αρκετά μεγάλη αυλή περίπου 1 στρέμμα απο τα οποία το μισό στρέμμα θελω να το σπείρω αγριάδα Mix και οχι γκαζόν, το πρόβλημα είναι το εξής όταν μου μπαζώσανε την αυλή γιατί ήταν χαμηλά μου έφεραν χώμα ποταμίσιο το λεγόμενο μίλι , το πρόβλημα λοιπόν είναι οτι αυτό το χώμα βγάζει συνέχεια πλατύφυλλα ζιζανια και κάτι αγκαθωτά κακτοειδή! Εχω ρίξει περίπου 5 φορές ζιζανιοκτόνα και συνεχίζουν να βγαίνουν λιγότερα μεν.. αλλα δεν καταλαβαίνουν τίποτα! Αυτή την στιγμή εχω ξαναψεκάσει με χημικο ζιζανιοκτονο και μετά απο 10 μέρες ενώ εχουν κιτρινίσει αν τα τσαπίσω η ρίζα τους είναι ακόμη φρέσκια .. Λύσεις με ξυδια και σαπουνια + αλατια δεν θελω να ρίξω γιατί φοβάμαι να μην χαλάσω το χώμα και δεν μπορώ να σπείρω δεντρα και γκαζόν-αγριάδα. Προφανός αυτο το χώμα σπόριαζε επι πολλά χρόνια και μου το κουβαλήσανε στην αυλή! Τι να κάνω ρε παιδιά παιδευομαι 2 χρόνια τουλαχιστον με αυτό το πράγμα εχω αγανακτίσει , να τσαπίσω? Να περιμένω? Να φρεζάρω? Πως θα καθαρίσω το χώμα ωστε να φυτεψω μετά αγριάδα μπας και τα πνίξει λίγο και ησυχάσω?
4saken Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Εχω ρίξει περίπου 5 φορές ζιζανιοκτόνα και συνεχίζουν να βγαίνουν λιγότερα μεν.. αλλα δεν καταλαβαίνουν τίποτα! Αυτή την στιγμή εχω ξαναψεκάσει με χημικο ζιζανιοκτονο Λύσεις με ξυδια και σαπουνια + αλατια δεν θελω να ρίξω γιατί φοβάμαι να μην χαλάσω το χώμα Το διαβασαμε και αυτο στο insomnia. 9
nickarmy Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 καλα κανεις που δεν ρίχνεις αλάτια .... 5 φορές σε πόσο χρονικό διάστημα και τι είδους ?
ZELDA Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 καλα κανεις που δεν ρίχνεις αλάτια .... 5 φορές σε πόσο χρονικό διάστημα και τι είδους ? 4 φορές σε 2 χρόνια νομίζω η τελευταία πρόσφατα. Εδαφοκαλυψη με φυλλα πολυεθυλενιου εκανες;; Φιλε μου θελω να σπείρω πράσινο , οχι να φτιάξω λαχανοκηπο , το έχω σκεφτεί να το κάνω αλλα στο μποστανακι μου , επίσης αν κανω εδαφοκαλυψη 500 μετρα υπολογισε μου σε παρακαλώ το κόστος γιατί μου φαίνετε πάνω απο 500 ευρώ και αμφιβάλλω αν προλάβω να σπείρω..
redhotstef Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 4 φορές σε 2 χρόνια νομίζω η τελευταία πρόσφατα. Φιλε μου θελω να σπείρω πράσινο , οχι να φτιάξω λαχανοκηπο , το έχω σκεφτεί να το κάνω αλλα στο μποστανακι μου , επίσης αν κανω εδαφοκαλυψη 500 μετρα υπολογισε μου σε παρακαλώ το κόστος γιατί μου φαίνετε πάνω απο 500 ευρώ και αμφιβάλλω αν προλάβω να σπείρω.. Να σπειρεις πρασινο με ζιζανιο θες ..
nickarmy Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 υπάρχουν επιλεκτικά ζιζανιοκτόνα που δεν θα σου πειράξουν το γκαζόν αλλα επειδή εσύ θες μιξ δεν ξέρω τι γίνεται με αυτή αλλα και πάλι υπάρχουν και προφυτρωτικά που δεν τα αφήνουν καν να βγουν ... τους ψεκασμούς μόνος σου τους έκανες (γιατι κάτι τέτοιο υποψιάζομαι )
crom251 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Για τα πλατυφυλλα ζιζανια υπαρχεουν επιλεκτικα ζιζανιοκτονα που δεν θα πειραξουν την αγριαδα-γκαζον. Ωστοσο ειναι καλυτερο να εχουν εξασθενησει οσο περισσοτερο τα ζιζανια πριν βαλεις το γκαζον. Επομενως βαρα με roundup μεχρι να μεινουν οσο το δυνατον λιγοτερα... ΥΓ. Δεν ξερω τι mix εχεις σκοπο να βαλεις, αλλα ελπιζω να ξερεις πως η αγριαδα τον χειμωνα ξεραινεται...
4saken Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 βαρα με roundup μεχρι να μεινουν οσο το δυνατον λιγοτερα... Βαρα γερα, βαρα καλα. http://tvxs.gr/news/ygeia/pithanos-karkinogono-zizanioktono-round-tis-monsanto 1
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Aγριοχορτα σε κήπο 1 στρέμμα!! Δεν παλευονται! Λύση: Να κρατήσεις πατημένο το πλήκτρο για 3 δευτερόλεπτα Hint: ZELDA
tstavrou Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Σε γεωπονο εχεις ρωτησει? Βαλε φωτο με τα ζιζανια. Ισως καποιος εδω μεσα να εχει βρει την λυση.
firewalker Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Αν μπορείς βάλε μέσα μερικές κότες. Θα γίνει γήπεδο. 1
crom251 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) Βαρα γερα, βαρα καλα. http://tvxs.gr/news/ygeia/pithanos-karkinogono-zizanioktono-round-tis-monsanto Κοιτα απο συνομωσιολογιες, υπερβολες, ανακριβειες και παραπληροφορηση οσον αφορα το roundup και την monsanto ειναι γεματο ολο το internet.... Τι να πρωτοσχολιασει κανεις στο αρθρο που παρεθεσες. Το οτι μολυνει το εδαφος, οταν η δραστικη του αποικοδομειται πολυ γρηγορα? Οτι μολυνει τα υπογεια νερα, οταν η κινητικοτητα της δραστικης στο εδαφος ειναι μηδαμινη, μιας και δεσμευεται ισχυρα απο τα κολλοειδη της αργιλλου και αδρανοποιειται? Ή οτι τα μολυνει, οταν απο την διεθνη βιβλιογραφια εχουν βρεθει συγκεντρωσεις πανω απο το οριο ασφαλειας σε υπογεια νερα σε μονο 7 απο 29000 περιπου δειγματα στις ΗΠΑ και σε κανενα δειγμα στην Ευρωπη? Οτι καταστρεφει την χλωριδα, οταν αυτος ειναι ο λογος υπαρξης του???? Την πανιδα??? :shock: Ουδεν σχολιο... Το παραδειγμα με την πεταλουδα της μοναρχης ειναι χαρακτηριστικο του μεγεθους της παραπληροφορησης και της ''ψεκασμενης'' συνομωσιολογιας που υπαρχει. Τα νουμερα αυτα, δηλαδη της μειωσης 90% του πληθυσμου της πεταλουδας, προερχονται απο ενα εργαστηριακο πειραμα και το κυριοτερο... Το roundup δεν εχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ καμια σχεση με το πειραμα αυτο!!! Το συγκεκριμενο πειραμα εξεταζει κατι εντελως διαφορετικο!!! Συγκεκριμενα αναφερεται σε αποκλειστικη θρεψη της πεταλουδας απο γυρη ΓΤ φυτων με την τοξινη bt. Παραγωγης monsanto η συγκεκριμενη, ωστοσο απολυτως καμια σχεση με το roundup. Ο ορισμος της παραπληροφορησης με λιγα λογια... Ακομα και να παραβλεψουμε βεβαια το θεμα πως συνδεουν το roundup με κατι εντελως ασχετο, τα πραγματα και παλι δεν ειναι ετσι οπως παρουσιαζονται. Με λιγα λογια οτι συμπερασμα εβγαλε το εργαστηριακο πειραμα, σε συνθηκες φυσικες δεν μπορει να γινει! Ισα ισα λογω της μη χρησης εντομοκτονων η επιβιωση ειναι μεγαλυτερη! Ασφαλως και δεν ειναι κατι εντελως αθωο το roundup οπως δεν ειναι κανενα φαρμακο. Αλλο αυτο βεβαια και αλλο η παρανοια ασχετοσυνης που διαβαζεις στο internet. Θα ηταν πιο υγιεινο να μην ψεκαζουμε τιποτα? Ασφαλως και θα ηταν. Ειναι εφικτο? Απολυτα οχι εκτος αν θελουμε η τροφη (και οχι μονο...) να γινει προνομιο των λιγων και απλησιαστη σε μεγαλο μερος του πληθυσμου της γης. Και η τραγικη ειρωνια ποια ειναι? Ο μονος τροπος που θα μπορουσε να επιτευχθει καποια στιγμη στο μελλον η μικροτερη χρηση φυτοφαρμακων ειναι τα γενετικα τροποποιημενα... Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2016 από crom251 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις