Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

διαβάζω τις τελευταίες μέρες διάφορα σχετικά με την οικονομία και γίνεται αναφορά στα "κόκκινα" δάνεια.

θέλουν λέει οι θεσμοί (απορώ ποιος σκέφτηκε αυτή τη λέξη) να πουληθούν τα κόκκινα δάνεια σε ξένα funds.

ποια είναι τα κόκκινα δάνεια και τι σημαίνει να πουληθούν σε ξένα funds;

απ ότι έχω καταλάβει είναι δάνεια τα οποία έχουν πάρει πολίτες και είναι σχεδόν αδύνατον να τα επιστρέψουν.

κι αν πουληθούν τι θα γίνει; αυτοί που χρωστάνε πχ στη eurobank θα χρωστάνε πλέον κάπου αλλού;

μπορεί κάποιος να εξηγήσει με λίγα λόγια και γιατί όλη αυτή η φασαρία.

• Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

κόκκινα δάνεια είναι όσα είναι απλήρωτα, θα πουληθούν έναντι κάποιας άξιας σε ξένα "κορακια" και άπλα  θα τους πάρουν τα σπίτια όσων χρωστάνε 

• Like 1
Δημοσ.

Χοντρικά, τα funds αυτα ειναι μεγάλες εταιρείες με τεράστια κεφάλαια,

Κόκκινο δάνειο ειναι αυτο για το οποιο δεν καταβάλλονται οι δώσεις του

Οι εταιρείες αυτες λοιπον αγοράζουν το ακίνητο μαζι με το κόκκινο δάνειο της μετρητής και σε τιμη πάτος και μετα αναλαμβάνουν να βρουν αγοραστές για το ακίνητο, εννοείτε σε πολυ καλύτερες τιμες απο τις τρεχουσες.

Για να λειτουργήσουν ομως αυτες οι ετειρειες χρειάζονται νομικη υποστήριξη, δηλαδή εξώσεις κλπ

Δημοσ.

για να καταλάβω..

πχ χρωστάνε κάποιοι στην τράπεζα ας πούμε 1εκ €. η τράπεζα θα πουλήσει το χρέος έναντι ας πούμε .... 600.000€ (διότι τα θεωρεί πάνω κάτω χαμένα)

και αυτοί που χρωστάνε θα εξακολουθούνε να χρωστάνε 1εκ απλά θα το χρωστάνε αλλού.

σωστά μέχρι εδώ?

Δημοσ.

για να καταλάβω..

πχ χρωστάνε κάποιοι στην τράπεζα ας πούμε 1εκ €. η τράπεζα θα πουλήσει το χρέος έναντι ας πούμε .... 600.000€ (διότι τα θεωρεί πάνω κάτω χαμένα)

και αυτοί που χρωστάνε θα εξακολουθούνε να χρωστάνε 1εκ απλά θα το χρωστάνε αλλού.

σωστά μέχρι εδώ?

Αυτοι που χρωστανε πανε σε αλλο σπιτάκι, τελος αυτό, αρα δεν χρωστάνε

Δημοσ.

άρα έστω ότι έχω πάρει δάνειο για ένα σπίτι και δε πληρώνω τις δόσεις.

η τράπεζα ξεφορτώνεται το δάνειο στα funds, παίρνοντας ένα ποσό (χαμηλότερο από όσο ήταν να πάρει αν πλήρωνα κανονικά το δάνειο)

και τα funds σου λένε... οκ αφού δε πληρώνεις, σου παίρνουμε το σπίτι και άντε γεια. δε χρωστάς πλέον.

Δημοσ.

η τράπεζα ξεφορτώνεται το δάνειο στα funds, παίρνοντας ένα ποσό (χαμηλότερο από όσο ήταν να πάρει αν πλήρωνα κανονικά το δάνειο)

και τα funds σου λένε... οκ αφού δε πληρώνεις, σου παίρνουμε το σπίτι και άντε γεια. δε χρωστάς πλέον.

Απλοποιημένα, αλλα ναι κάπως έτσι

Δημοσ.

εντάξει το περίπου ήθελα να το πιάσω, το νόημα βασικά.

οπότε δηλαδή γίνεται όλη η φασαρία διότι αν πουληθούν τα δάνεια όσοι χρωστάνε είναι σχεδόν σίγουρο ότι τον ήπιανε ενώ μέχρι τώρα η κυβέρνηση το φρενάρει (πχ νόμος Κατσέλη) ώστε παρόλο που δε πληρώνουν να τη βγάλουν κουτσά στραβά χωρίς να χάσουν το σπίτι ή δε ξέρω τι άλλο

Δημοσ.

Όση επανάσταση δεν έγινε τα τελευταία 6 χρόνια, θα γίνει μαζεμένη μόλις αρχίσουν οι εξώσεις... είναι κόκκινη γραμμή το «να έχω ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μου» για τον μέσο Έλληνα. Ευρώ πάση θυσία ήθελε όμως, οπότε καλώς να τα δεχτεί.

• Like 2
Δημοσ.

ή μπορει να σου πει σου παίρνουμε το σπίτι και θα χρωστάς και τη διαφορά απο τα χρήματα που θα πιάσει γιατί η αγορά είναι στα τάρταρα στη παρούσα φάση.

Αν μπορεις να κάνεις ρύθμιση και να πληρώνεις είναι ό,τι πιο τίμιο μπορείς να κάνεις για να έχεις και το σπίτι σου και να πληρώσεις αυτά που χρωστάς, αν δε μπορείς ή δε θέλεις, μάλλον το σενάριο είναι μονόδρομος. (γενικά μιλάω)

Δημοσ.

Eγω ακουσα οτι θα πουλησουν στα ξενα φαντς και τα μη κοκκινα δανεια!!

Δηλαδη αυτα που εξυπηρετουνται κανονικα.

Δημοσ.

Αμα ειναι ετσι τοτε συμφερει.

Διοτι αν πηγαινε στο πλειστηριασμο για χρεος πχ. 100.000€, και επιανε μια τιμη πχ. 60.000€, και το σπιτι θα εχανες και θα συνεχιζες να χρωστας 40.000€...

Δημοσ.

δε νομίζω πως τους συμφέρει να τα πουλάνε σε υψηλή τιμή προφανώς και η τράπεζα ξέρει τι έχεις αν έχεις βάλει υποθήκη 3 οικόπεδα θα κοιτάξει να σου αρπάξει ό,τι περισσότερο μπορεί απ' ό,τι έχω καταλάβει δηλαδή, εκεί κολλάνε και τα λεγόμενα κοράκια, τα κανονίζουν μεταξύ τους για να φύγει το σπίτι σε τιμή ξεφτιλα και μετά κοιτούν τι άλλο μπορούν να τσεπώσουν.

Αν ήταν να κανε η τράπεζα τη δική σου δουλειά καλά θα ταν.. δεν ξέρω κάτι συγκεκριμένο μη παρεξηγηθώ αλλά δε μου φαίνεται και πολύ λογικό αυτό.

Δημοσ.

Κόκκινα δάνεια είναι αυτα που έχουν 90 μέρες καθυστέρηση στην αποπληρωμή. Και δεν είναι σε κάποια ρύθμιση μπλα μπλα μπλα.

Πώληση δανείων σε ξένα φαντς είναι βασικά η τιτλοποίηση των δανείων (βλ. Αυτό που ποσταρες ο ντιναρας), άπαξ και τιτλοποιηθουν ο καθένας μπορεί να τα αγοράσει. Αυτό έπρεπε να είχε γίνει χρόνια τώρα.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...