dimmak Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Καλησπέρα! Έχω ένα προβληματάκι... Έχω το Case Phantex Enthoo Pro και απο πίσω έχει ένα Hub που για να λειτουργήσει πρέπει να πάει στης μητρικής το Cpu Fan.... Από την Άλλη εχω της Enermax το ETS-T40F-W Cpu Cooler που είναι και τα 2 fan της με 4 πιν και όχι με 3 pwm και δεν μπορώ να το συνδέσω εκτός της μητρικής... τι μπορώ να κάνω για να συνδεθούν ολα μαζί και να μην υπάρχει θέμα? Γιατί όταν βάζω το Cooler σε και σε Sys fan που έχει η μιτρικη δεν βγάζει το χρώμα που θα έπρεπε και κάνει πάντα μια στροφή,σταματάει και πάλι το ίδιο (παρόλο που είναι με 4 πιν το sys)...! To hub δινει 6 fan Θήρες ομως είναι με 3 πιν η κάθε μια και πάλι δεν λειτουργούν η αν βάλω μόνο την μια πάει στο μαχ 2200 rpm και όπως καταλαβαινεται παίζει πρόβλημα! Έξω υπάρχουν καλώδια.Connectors με 4 φαν ομως δεν μπορώ να παραγγείλω... Κάτι εδώ στη Ελλάδα δεν υπάρχει>>??? Αν όχι τι τα φέρνουν τότε??? Α και της ενερμαχ το κουλερ το πήρα απο Λονδίνο όχι απο εδώ.. Εδώ έχει μόνο του 2011 σειρές και όχι καινούριες όπως και τα φαν που πουλάνε και κανένα PSU αν βρει κανείς που είναι απο τα καλύτερα για εμένα ειδικά τα καινούρια τους τα Gold ,anyway..... Έχει κανείς να προτείνει κάτι?? Γιατί Οπως το βλέπω θα το πουλήσω το κουτί και δεν είναι ούτε 5 μηνών!Με φωτοταπετσαριες επάνω και γυρω απο το πλεξι και γενικά το έριξα κάποια χρήματα και δεν θέλω να πάει τζάμπα...! Έχει κανείς να προτείνει κάτι??
CrimsonSky_gr Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2016 ισως φταιω εγω, αλλα δεν καταλαβαινω καν τι γραφεις, αν τα γραψεις με καλυτερη συνταξη μαλλον θα σε βοηθησει καποιος ευκολοτερα..
dimmak Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) 4 πιν εχει το cpu cooler και το hub του κουτιου εχει 4 πιν που πανε και τα 2 στης μιτρικης - δεν γινεται να τα βαλεις και τα 2 μαζι γιατι εχει μονο μια υποδοχη η μιτρικη και οχι μια η βαζεις το cooler η to hub! Αυτο ειναι ολο δεν εχει περισσοτερα...! και σε ατομο που εκανε ολοκληρο ποστ για το κουτι μου ειπε αν ηταν με 3 πιν τα φαν του κουλερ θα γινοταν ομως ειναι με 4 και Pwm δεν ειναι απλά...και το ηξερα αυτο δεν χρειαζοταν να μου το πει... Απλα αυτη ηταν η λυση της! Κάτι αλλο δεν υπαρχει...!Λογικα....Και πιο απλα επανω δεν γινοταν να τα γραψω - ισως δεν εχεις δοκιμασει τα συγκεκριμενα για να δεις πως ειναι...!Το μονο που δεν εχω δοκιμασει ειναι αυτο http://www.e-shop.gr/akasa-pwm-extension-cable-sleeved-30cm-p-PER.813074 τα 3 πιν να μπουν στο hub και τα 4 στο φαν οπως και στο αλλο!Ανδεν πιασει καια αυτο - θα το πουλισω το κουτι γιατι και στο εξωτερικο οι περισσοτεροι ανιμετωπιζουν το ιδιο θεμα...και λογο οτι ειμαι κατα της υδροψυξης δεν προκειτε να ξαναβαλω! η αεροψυξη που λειτουργω ενω ειχα την H100i εριξε 11/16 βαθμους κατω απο οτι η h100i !ευχαριστω! Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2016 από dimmak
CrimsonSky_gr Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Λοιπον, το hub του κουτιου ειναι ενας ελεγκτης που το νοημα του ειναι αμα εχεις ανεμιστηρες με 3 πιν να τους κανει τοσο ελεγχομενους οσο οι ανεμιστηρες με 4 πιν. Εσυ εχεις cpu cooler με 4 πιν ανεμιστηρες, οποτε τους καρφωνεις στην μητρικη απευθειας. Το hub δηλαδη δεν θα σου προσφερε κατι παραπανω και δεν χρειαζεται να το χρησιμοποιησεις. Αν οι υπολοιποι ανεμιστηρες του κουτιου ειναι 3 πιν βαλε αυτους στο hub και καρφωσε το 4 πιν του hub στο SYSTEM FAN της μητρικης ΟΧΙ ΤΟ CPU FAN. Απλο ειναι, που ειναι το προβλημα?
dimmak Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Το εχω δοκιμάσει και αυτό, και βασικά ετσι ακριβώς το σκεφτόμουν πριν πάρω το Cooler!Όμως όπως μου είπε και ένα παιδί στο Youtube που έχει την ίδια και το ίδιο case, ότι την έχει βάλει με ένα καλώδιο 4 πινο που μπαίνει στο cpu fan, και απο αυτό βγαίνουν 2 Pwm 4πινα καλώδια και ετσι έβαλε και το ένα και το άλλο!Oμως τέτοιο καλώδιο δεν υπάρχει κάπου εδώ στη Ελλάδα! Τώρα αυτό που λες, - η μιτρικη έχει 3 x system fan headers και τα 2 είναι 4πινα το ένα μόνο είναι με 3 αλλά και πάλι εκεί δεν δουλεύει καθόλου το hub!Και το θέμα είναι ότι σηκώνει 6 fan και χρειάζομαι μερικά (όχι ολα) γιατί με 4 που εχω τώρα είμαι μια χαρά άπλα ήθελα βάλω ακομη ένα ομως να μπουν σωστά τα καλώδια και να μην τρέχει σε full στροφές το cooler! Μονο το cpu fan έχει ελεγκτή Pwm στη μιτρικη ολα τα άλλα τρέχουν στο φουλ παρόλο που στο bios έχει ρυθμίσεις για χαμηλότερες ταχύτητες ομως δεν λειτουργούν σε fan που είναι Pwm απο όσο είδα γιατί ολα τα φαν μου ετσι είναι και ίσως αυτό να ήταν το λάθος μου! ...Και όπως διάβασα και σε ένα site Τα φαν που εχω είναι για Cpu Cooler που πάνε απευθείας στο Cpu Fan και οχι σε sys fan ktl... Εκτός αν κάνω κάτι λάθος ομως δεν νομίζω,μετά απο τόσο ψάξιμο και ακομη και την ίδια την Enermax ρώτησα και μου είπε τι να κάνω ομως δεν υπάρχουν αυτά τα καλώδια εδώ! Να είσαι καλά πάντως...!
dimmak Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Βρηκα ενα που ισως να κανει την δουλεια που θελω http://www.eworld.com.gr/products/details/8093 Ολα τα αλλα ειναι 3 πιν το 4 πιν + 3 πιν μαζι και σε ενα αλο καταστημα μεγαλο βρηκα ενα που ειναι 4 πιν το 4 πιν μερι εδω ειμαστε Οκ τα το αλο που εχει διπλα ειναι για να τραβαει ρευμα και τιποτε αλλο...! Αν εχεις ενα λινκ στηλε μου να δω που εχει παντου...! Να ειναι ολα 4πινα για Pwm Y Spliter σε 2χ4 πιν η και παραπανω δεν με ενοχλει αρκει να πηγαίνει στην μιτρικη το ενα 4πινο και τα υπόλοιπα να ειναι Pwm 4pin...!Αν μπορεις στηλε κατι...!Ας εστελνες αφου εχει παντου,σορρυ κιολας αλλα το εχω ψαξει και εγω και αρκετοι ακομη το θεμα. Για εξωτερικο ναι δεν το συζητω ,εχει - εδω ομως δισκολα...! Εκτος απο το πρωτο που εβαλα το λινκ..Ισως να κανει!
naturalboy Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 έχω το ίδιο hub και όντως υπάρχει θέμα και απο ότι βλέπω όλοι έχουν θέμα.. Η λύση που βρήκα εγώ είναι η εξής: στην θέση με το άσπρο χρώμα που συνδέεις το βύσμα του επεξεργαστή ,σύνδδεσα έναν 1400mm που έχω και τον επεξεργαστή τον έβαλα αλού.. ρυθμίζω απο το bios msi στην πρώτη βαθμίδα των rpm όταν είναι 40 Celsius να τρέξει στο 42% και τις υπόλοιπες βαθμίδες ψηλότερα και έτσι κειτουργούν όλα καλά.. απλά δέν μπορείς με τίποτα να χρησιμοποιήσεις το τέρμα low τον στροφών των ανεμιστήρων σου... τέσπα δέ πειράζει για εμένα που δέν έχω θέση για 5.25 είναι η μοναδική λύση... εκτός άν μπορεί να προτείνει κάποις κάτι άλο.. Αποστολή από το SM-N9005 με τη χρήση Insomnia App
dimmak Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Τελικα το Θεμα ηταν σε μιτρικες μεχρι Socket 1150 Χωρις OPT και Cpu System Fan Η ακομη και Water Opt! Με αυτα μπορεις να βαλεις το Fan κανονικα και το Hub Στο Cpu Fan και σε μια απο τις παραπανω το fan με PWM και να δουλευουν ρολοι...Σε μιτρικες με 1151 Socket Το Hub μπαινει κανονικα γιατι ολλες εχουν υποδοχες για PWM! Εκανα αναβαθμηση μιτρικης σε asus deluxe z170 και βρηκα την υσιχια μου, καθως εχει 3 υποδοχες και ειναι Socket 1151 και δεν υπαρχει κανενα προβλημα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα