Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόλις αγόρασα ένα τροφοτικό evga 650gs.

Είπα να το δοκιμάσω όπως δείχνει εδώ:

Τοποθετώ τα καλώδια και τον αντάπτορα όπως στο βίντεο.

Σημειώστε ότι ο τύπος που μιλάει, τονίζει ότι δεν ακούγεται κανένας ήχος από το psu μόλις σβήσει (2:15 στο βίντεο).

Το πρόβλημά μου είναι το εξής: όταν σβήνω το τροφοδοτικό, κάνει περιοδικά κλικ.

Κάνει 45 κλικ, κάθε 2 δευτερόλεπτα περίπου - ο ήχος ακούγεται ξεκάθαρα. Αυτό γίνεται και στις 2 περιπτώσεις:

Α) Όταν το psu είναι σβηστό και το eco mode=off, μόλις ανάψω το psu κάνει ένα κλικ. Ο ανεμιστήρας αρχίζει να γυρνάει. Όταν σβήνω το psu κάνει 45 κλικ μέχρι να σταματήσει.

Β) Όταν το psu είναι σβηστό και το eco mode=on, μόλις ανάψω το psu κάνει ένα κλικ, ο ανεμιστήρας γυρνάει λίγο και μετά σταματάει. Όταν σβήνω το psu πάλι κάνει 40-50 κλικ μέχρι να σταματήσει.

Όταν κάνει κλικ (αφού είναι σβηστό το psu) και βγάλω τη πρίζα, σταματάει να ακούγεται.

Είναι φυσιολογικό αυτό το πράγμα; Να το στείλω πίσω ; ούτε registration δεν πρόλαβα να κάνω ακόμα.

Επεξ/σία από iwoof
Δημοσ.

Νέα στοιχεία για το πρόβλημα:

(κρατηθείτε)

είπα να δοκιμάσω το psu και σε άλλες πρίζες του σπιτιού. Λοιπόν, σε 9/10 πρίζες το τροφοδοτικό συνεχίζει να κάνει κλικ. Βρήκα 3 πρίζες στις οποίες δούλευε κανονικά - χωρίς να κάνει κλικ. Απ όσο ξέρω δεν έχουν κάτι το ιδιαίτερο αυτές οι πρίζες, κοινές σούκο πρίζες δωματίων είναι.

Έχει κανείς ιδέα τί μπορεί να γίνεται ;;;

Επίσης, να στείλω το τροφοδοτικό πίσω στην εταιρία ή να προσπαθήσω να κάνω RMA μέσω της EVGA (αν γίνεται) ;

Δημοσ.

Δύσκολο να φταίει το σπίτι... (αν φταίει το σπίτι δεν θέλω να το ξέρω)

Ποτέ δεν είχα θέμα με ηλεκτρικές συσκευές.

Μάλλον θα το στείλω πίσω για να είμαι σίγουρος.

Νομίζω ότι πρέπει να ρωτήσω έναν ηλεκτρολόγο.

Δημοσ.

Δύσκολο να φταίει το σπίτι... (αν φταίει το σπίτι δεν θέλω να το ξέρω)

Ποτέ δεν είχα θέμα με ηλεκτρικές συσκευές.

Μάλλον θα το στείλω πίσω για να είμαι σίγουρος.

Νομίζω ότι πρέπει να ρωτήσω έναν ηλεκτρολόγο.

Τι ακριβώς εννοείς αφού το δοκίμασες και σε άλλες πρίζες και δε στο κάνει σε όλες είναι πολύ πιθανόν να έχεις κάποιο θέμα με το σπίτι.

Δημοσ.

Μου φαίνεται πολύ τραβηγμένο να φταίει η ηλεκτρολογική εγκατάσταση του σπιτιού.

Αν όντως υπάρχει κάποιο θέμα με τα ηλεκτρολογικά του σπιτιού, θα πρέπει να γίνει η απαραίτητη επισκευή η οποία θα μου κοστίσει πολύ περισσότερο από ένα τροφοδοτικό. Ποτέ δεν είχα τέτοιου τύπου θέμα. Θα μου πεις ότι κάποια στιγμή θα φανεί αυτό, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, αλλά το θεωρώ δύσκολο. Εχθές ξαναδοκίμασα το τροφοδοτικό σε μια πρίζα στην οποία είχε δουλέψει κανονικά (χωρίς κλικ) αλλά πάλι έκανε κλικ οπότε πιστεύω ότι φταίει το τροφοδοτικό. Αλλά και πάλι όλο αυτό είναι περίεργο.

Εσύ χρησιμοποιείς τροφοδοτικό των 850W. Πόσο είναι η γραμμή του δωματίου στο οποίο έχεις τον υπολογιστή ; (δες την ασφάλεια του δωματίου στον ηλεκτρικό πίνακα.)

Συνήθως οι γραμμές των δωματίων στα σπίτια είναι 10-12 Α (πολύ πιο σπάνια είναι 16 Α). Και πάλι τα 10Α πρέπει να είναι αρκετά.

Για αυτό δυσκολεύομαι για την ώρα να κατηγορήσω την ηλεκτρική εγκατάσταση.

Είναι η πρώτη φορά που αγοράζω κάτι και δεν λειτουργεί σωστά -  και αυτό το τροφοδοτικό είναι από τα ποιοτικά. Ο θόρυβος μπορει να προέρχεται από το ρελέ του τροφοδοτικού. Για την ώρα θα πάει πίσω στην EVGA και βλέπουμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...