Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω ζητησα απο εσενα να υποστηριξεις την γνωμη σου που θετεις εδω μεσα ως δεδομενο στην αγορα εργασιας.

Αν ηταν να ζητησω απο αλλους να υποστηριξουν αυτα που λες εσυ, δε θα στο ζηταγα καν.

Αναμενω.

Το να σε παραπέμψω κάπου είναι αυτομάτως λάθος γιατί υπάρχει μεγάλο diversity. Το ίδιο και το να πω "ποιος είμαι εγώ και τι καπνό φουμάρω", μιας και κάλλιστα θα μπορούσα να λέω βλακείες.

Αυτό όμως που σίγουρα μπορείς εσύ να κάνεις είναι να ρωτήσεις κάποιον γνωστό σου τι βιογραφικά παίζουν στις προκηρύξεις του ΕΣΠΑ και λοιπών χρηματοδοτικών έργων καθώς και να κάνεις μία αναζήτηση μόνος σου για Academic CV, Commercial CV, Full CV και Short CV.

Το να το κάνω εγώ για εσένα υποβιβάζει την νοημοσύνη σου.

Πόσο πιο καθαρά να το γράψω.... ;

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ας υποβιβαστει η νοημοσυνη μου ρε αδερφε, αφου βλεπεις οτι το επιθυμω εγω ο ιδιος.

Λοιπον; Θα παραθεσεις κατι για να στηριξεις την αποψη σου οτι τα CV πρεπει να ειναι 7σελιδα ή η αποψη σου στηριζεται στο "ρωτα κανα γνωστο σου στο ΕΣΠΑ" και "δεν θελω να υποβιβασω τη νοημοσυνη σου"; Αν ειναι να παιξουμε τετοιο παιχνιδι, πιστεψε με μπορω να το κανω καλα, αλλα δεν ειναι ιδιαιτερα εξυπνο.

Μεχρι τοτε ο μονος που υποβιβαζεται ειναι αυτος που γενικευει αυθαιρετα μη εχοντας ιδεα. Το ποιος ειναι, το κρινουν οι υπολοιποι.

• Like 1
Δημοσ.

Ε πειτε το ντε :P

groot οκ, παω να ρωτησω γνωστους μου αν εχεις δικιο. Deal.

Θες μηπως να τους ρωτησω και αν ο ηλιος ανατελλει απο τη Δυση, ή συμφωνεις οτι βγαινει απο την Ανατολη; :lol:

• Like 2
Δημοσ.

Whatever bro... Εάν νομίζεις ότι με απασχολεί να αποδείξω σε κάποιον τυχαίο ότι έχω δίκιο, it's fine by me.

Τρόπους σου έδειξα, την γνώμη μου την είπα.

Δημοσ.

Έν μέρει αυτά που λέει ο groot είναι σωστά, στο παράλληλο σύμπαν της ακαδημαικής καριέρας. κι όχι, κάποιος που μόλις τέλειωσε Ph.D. Δεν μπορεί να έχει δέκα δημοσιεύσεις υπό ΚΣ.

Απο εκεί και πέρα, για κάθε θέση που κάνετε αίτηση, πρέπει να φτιάχνετε βιογραφικό για τη συγκεκριμένη θέση.

Σε εταιρείες μη στέλνετε πάνω απο 2 σελίδες αν είστε νιούφηδες(<10 χρόνια). Φωτογραφία, δε βάζω, όπως δεν έχω και προσωπικά στοιχεία στο διαδίκτυο, ούτε καν φωτογραφία.

Δημοσ.

την γνώμη μου την είπα.

Και πολυ καλα εκανες. Ο καθενας εχει απο μια αλλωστε...

Πες τωρα και 7-8 αριθμους στο τζοκερ για να ξερω ποιους να μην παιξω :lol:

Δημοσ.

Kαι νοημα εχει για τους λογους που αναφερθηκαν ηδη και κανενα HR δεν δινει δεκαρα για το πώς σου φαινεται εσενα.

Το αν ειναι ηθικο/ανηθικο ειναι το τελευταιο πραγμα που αφορα το εκαστοτε HR/επιχειρηση. Αρκει να ειναι νομιμο να ζητανε ή/και να λαμβανουν υποψιν την οικογενειακη κατασταση του υποψηφιου. Η πιο σωστα, να καλυπτονται νομικα. Και καλυπτονται. Γιατι απλουστατα ποτε δεν μαθαινεις τους λογους για τους οποιους σε αποριπτουν για να θεσεις ειτε νομικο, ειτε ηθικο θεμα.

Πω πω... κάποιος ξύπνησε στραβά σήμερα.

Νόμος 3488/2006

ΦΕΚ 191/Α'/11.9.2006

Θα το βρεις έτοιμο να το διαβάσεις εδώ, είναι φανερό πως είσαι άσχετος με τη νομοθεσία οπότε είπα να βοηθήσω όπως μπορώ περισσότερο.

Αρθρο 5

Πρόσβαση στην απασχόληση Συνθήκες και όροι απασχόλησης

1. Απαγορεύεται κάθε μορφής άμεση ή έμμεση διά­κριση λόγω φύλου ή λόγω οικογενειακής κατάστασης, όσον αφορά στους όρους πρόσβασης στη μισθωτή ή μη απασχόληση ή γενικά στην επαγγελματική ζωή, πε­ριλαμβανομένων των κριτηρίων επιλογής και των όρων πρόσληψης, ανεξαρτήτως του κλάδου δραστηριότητας και σε όλα τα επίπεδα της επαγγελματικής ιεραρχίας.

2. Απαγορεύεται κάθε αναφορά στο φύλο ή στην οι­κογενειακή κατάσταση ή η χρήση κριτηρίων και στοι­χείων που καταλήγουν σε άμεση ή έμμεση διάκριση με βάση το φύλο, σύμφωνα με τους ορισμούς του άρθρου 3 του παρόντος νόμου, όσον αφορά στις δημοσιεύ­σεις, αγγελίες, διαφημίσεις, προκηρύξεις, εγκυκλίους και κανονισμούς, που αφορούν σε επιλογή προσώπων για την κάλυψη κενών θέσεων εργασίας, την παροχή εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης ή τη χορή­γηση επαγγελματικών αδειών.

Λοιπόν που λες ο νόμος δε δίνει δεκάρα για το πώς σου φαίνεται εσένα, και κανένα HR που θέλει να λέγεται HR προφανώς δε θα παρανομούσε ποτέ ζητώντας να μάθει αυτές τις πληροφορίες για τον υποψήφιο για προφανείς λόγους. Τώρα αν πας εσύ και προσφέρεις την πληροφορία και γι' αυτό το λόγο δεν επιλεγείς, αλλουνού παπά ευαγγέλιο.
Δημοσ.

Ποιος προσφερει-και-καλα-αυτοβουλως τις πληροφοριες? (Ατελειωτες ειναι) οι περιπτωσεις μαλιστα,
που τις ζητανε αμεσως κανονικα!! Τελευταιο παραδειγμα -που με εκνευρισε αρκετα- εδω, απο A.E.
https://www.konkat-citd.gr/Databases/gpl/cv/cv.nsf/CV.xsp?c=5196
:X

Δημοσ.

Το ΑΕ δε σημαίνει τίποτα περισσότερο από το ότι είχες 60Κ για μετοχικό κεφάλαιο προκειμένου να την ιδρύσεις.

Το να ρωτάνε είναι και παράνομο και αντιεπαγγελματικό. Παραπάνω ο true legend είπε ότι παίζει ρόλο "για τους λόγους που αναφέρθηκαν", αλλά βασικά το μόνο που έχει αναφερθεί επί του θέματος είναι το σχόλιο του zio "νομίζω ότι έχει σημασία κυρίως για τις γυναίκες, εγκυμοσύνη κλπ", το οποίο είναι δύο φορές παράνομο επομένως ούτε για αστείο επαγγελματικό.

Ποιός προσφέρει την πληροφορία αυτοβούλως; Οι φίλοι του mylo κατ' ελάχιστον. Επίσης έχω δει πολλά βιογραφικά στην προηγούμενη θέση μου πριν έρθω Γερμανία, χοντρικά θα πω ότι παραπάνω από τα μισά έλεγαν έγγαμος/άγαμος. Και γω ο ίδιος το έγραφα στην αρχή από μιμητισμό.

• Like 1
Δημοσ.

@defacer:
Και ξανα μανα επειδη δεν σε βλεπω να τα πιανεις με την πρωτη. Εγραψα:

Το αν ειναι ηθικο/ανηθικο ειναι το τελευταιο πραγμα που αφορα το εκαστοτε HR/επιχειρηση. Αρκει να ειναι νομιμο να ζητανε ή/και να λαμβανουν υποψιν την οικογενειακη κατασταση του υποψηφιου. Η πιο σωστα, να καλυπτονται νομικα. Και καλυπτονται. Γιατι απλουστατα ποτε δεν μαθαινεις τους λογους για τους οποιους σε αποριπτουν για να θεσεις ειτε νομικο, ειτε ηθικο θεμα.

Ειμαι HR, σου κανω αθωα ερωτησουλα για την οικογενειακη κατασταση σου και μου λες πχ οτι εισαι νιοπαντρος/ελευθερος/χωρισμενος/whatever.
Κρινω οτι η οικογενειακη σου κατασταση για Χ,Υ λογους δεν με ικανοποιει ως επιχειρηση και δεν σε προσλαμβανω. Στη χειροτερη, αν με παρεις τηλεφωνο να μαθεις αν απορριφθηκες θα σου πω ενα "ναι, καλυφθηκε η θεση".

Τελος η ιστορια απλα και ομορφα. Κατσε ψαχνε νομους εσυ και πες μας για το τι ειναι unprofessional. Οποτε ξανα-μανα: Καρφακι δεν καιγεται σε κανεναν για το τι θεωρεις εσυ ηθικο/ανηθικο/επαγγελματικο/αντιεπαγγελματικο. Σε απορριπτουν για την οικογενειακη σου κατασταση, σου λενε οτι σε απερριψαν "λογω περιορισμενων προσοντων ή για αλλους λογους" και κατσε ψαχνε τα ΦΕΚ εσυ. Δεν τους ακουμπα ο νομος διοτι δεν θα μαθεις ουτε εσυ ουτε κανεις αλλος αν ενηργησαν παραβιαζοντας το νομο. 

Λοιπόν που λες ο νόμος δε δίνει δεκάρα για το πώς σου φαίνεται εσένα, και κανένα HR που θέλει να λέγεται HR προφανώς δε θα παρανομούσε ποτέ ζητώντας να μάθει αυτές τις πληροφορίες για τον υποψήφιο για προφανείς λόγους. Τώρα αν πας εσύ και προσφέρεις την πληροφορία και γι' αυτό το λόγο δεν επιλεγείς, αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Το να ρωτάνε είναι και παράνομο και αντιεπαγγελματικό. Παραπάνω ο true legend είπε ότι παίζει ρόλο "για τους λόγους που αναφέρθηκαν", αλλά βασικά το μόνο που έχει αναφερθεί επί του θέματος είναι το σχόλιο του zio "νομίζω ότι έχει σημασία κυρίως για τις γυναίκες, εγκυμοσύνη κλπ", το οποίο είναι δύο φορές παράνομο επομένως ούτε για αστείο επαγγελματικό.

Αν αυτο που παρεθεσες εχεις την εντυπωση οτι λεει πως απαγορευεται να σε ρωτησουν οικογενειακη κατασταση, τοτε ξαναεπιβεβαιωνεται 2η φορα στο ιδιο ποστ οτι δεν παιρνεις χαμπαρι τι διαβαζεις.

Δημοσ.

Μπαααα χεστήκαμε. Δε θα του μάθω εγώ να διαβάζει ελληνικά που δεν του έμαθαν στο σχολείο.

Δημοσ.

Νταξει δεν περιμενα να παραδεχθεις κιολας οτι αντιληφθηκες πως αλλα γραφω εγω/ο νομος/whatever και εσυ καταλαβαινεις αλλα αντι αλλων και απαντας επι 2 σελιδες με σεντονια σε φανταστικες ιστοριες.

Στη θεση σου ουτε εγω θα ακυρωνα τοση προσπαθεια στα σεντονια, με μια απλη παραδοχη για το προφανες, συνεπως καλα το πας (για εμας :lol: ).

*Στο ιδανικο σεναριο που οντως με 3η-4η προσπαθεια καταλαβες τι εχει γραφτει, γιατι υπαρχει και το αλλο σεναριο που ειναι χειροτερο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...