defacer Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Εχω παιξει,ολα τα παιχνιδια φυσικα εμπεριέχουν την έννοια τής στρατηγικής\τακτικής,απλα στο δικο μου μυαλό ενα παιχνιδι στρατηγικής ειναι πιο συνθετο,anyway! Είναι δύσκολο να συνεννοηθείς με κόσμο που δεν ξέρεις για τέτοια πράγματα γιατί ο καθένας έχει διαφορετική αντίληψη ανάλογα το background του. Υποθέτω ότι έχεις συνηθίσει σε (ενδεχομένως πάρα πολύ) πιο hardcore καταστάσεις και το λες αυτό, όπως και γω βασικά, και σ' αυτό το context το tichu όντως είναι χαβαλοπαίχνιδο. Αλλά για χαβαλοπαίχνιδο έχει αρκετή στρατηγική. Να φέρω σαν παρόμοιο παράδειγμα τη βίδα/πιλόττα; Η διαφορά στο παίξιμο ανάμεσα σε έμπειρο παίχτη και νέοπα είναι χαοτική ενώ όπως και στο tichu οι κανόνες δεν είναι ιδιαίτερα περίπλοκοι. Εκεί βασίζω την κρίση.
livefreeordie Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 το tichu ειναι και παιχνιδι στρατηγικης εκτος απο τυχης. οποιος λεει πως δεν ειναι , δεν ξερει και να παιζει. και το βασικοτερο ειναι να ταιριαζεις με το συμπαικτη σου στο παιξιμο. δεν ειναι αγωνια. ειναι πολυ εθιστικο παντως. κι εγω βλακεια ελεγα πως ειναι αλλα οταν με εβαλαν να μαθω με το ζορι εθιστηκα τελικα! αρα μονο στο dod παιζετε ολοι? εκει ολοι κλεβουν κι εχω βαρεθει τη ζωη μου, δε μπορεις να κανεις ενα σοβαρο παιχνιδι.
the other one Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 πού αλλού θα μπορούσαμε να παίζουμε; εγώ μόνο dod και bsw ξέρω το bsw είναι αρκετά πιο σοβαρό και με καλύτερους παίχτες συνήθως αλλά μου τη δίνει που αν δουν πως είσαι νέος παίχτης σε σουτάρουν κατευθείαν δηλαδη κατούρα και λίγο ρε φίλε...
livefreeordie Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 πού αλλού θα μπορούσαμε να παίζουμε; εγώ μόνο dod και bsw ξέρω το bsw είναι αρκετά πιο σοβαρό και με καλύτερους παίχτες συνήθως αλλά μου τη δίνει που αν δουν πως είσαι νέος παίχτης σε σουτάρουν κατευθείαν δηλαδη κατούρα και λίγο ρε φίλε... κι εγω δεν ξερω καποιο αλλο σαιτ γιαυτο θελω να δω μηπως ξερει κανενας αλλος καποιο. δε το ξερω αυτο που λες αλλα αν κανουν ετσι τι να το κανεις στο dod πλεον δε μπορεις να παιξεις σοβαρα. ασε που ολοι εχουν υποψιες και οταν εχεις βομβες σε πρηζουν και σπαμαρουν τον χρονο
defacer Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 πού αλλού θα μπορούσαμε να παίζουμε; εγώ μόνο dod και bsw ξέρω το bsw είναι αρκετά πιο σοβαρό και με καλύτερους παίχτες συνήθως αλλά μου τη δίνει που αν δουν πως είσαι νέος παίχτης σε σουτάρουν κατευθείαν δηλαδη κατούρα και λίγο ρε φίλε... Άμα το bsw είναι το μέρος που πάνε οι καλοί δε θέλω να ξέρω τι είναι το άλλο. Ομολογουμένως το bsw έχει ανάλογα και το game μέχρι και πολύ υψηλό επίπεδο παικτών ( Caylus ) αλλά στο tichu συγκεκριμένα τότε που έπαιζα ήταν τελείως lotto, από φανταστικά καλούς παίκτες μέχρι πετόφυλλους.
Pa0ki Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Να κανονίσουμε room να παίξουμε μεταξύ μας...τον άλλο μήνα γιατί δεν έχω pc τώρα
Mikeasdf Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Και γω πριν κανα 2 χρονια επαιξα πρωτη φορα και απο περυσι το εχω λιωσει.Dod κυριως με ενα φιλο. Ειμαστε skype καθως παιζουμε αλλα δε συνεννοουμαστε, απλα μιλαμε skype γενικα και αμα πετυχουμε κλεφτες τοτε συνεννοουμαστε. Εχουμε καλη χημεια παντως και ξερουμε το playstyle ο ενας του αλλου στο τιτσου και κανουμε πολλες φορες βομβες μεταξυ μας, οποτε λενε οτι κλεβουμε
livefreeordie Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 αυτο ειναι το θεμα να εχεις συμπαιχτη που να εχετε χημεια σαν ομαδα αλλιως δε παιζει να κερδιζετε. εχει παιξει ποτε κανεις σε τουρνουα?
Mikeasdf Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 αυτο ειναι το θεμα να εχεις συμπαιχτη που να εχετε χημεια σαν ομαδα αλλιως δε παιζει να κερδιζετε. εχει παιξει ποτε κανεις σε τουρνουα? Ναι, πηγαμε με αυτο το φιλο μου σε μια καφετερια κοντα μας στη Θεσσαλονικη.Νικησαμε τους πρωτους αλλα οι επομενοι ειχαν καμια 2 βομβες σε καθε γυρο..το φυλλο δεν υπηρχε.Δυστυχως το τιτσου βασιζεται κυριως στην τυχη.Αν δε σου ερθει φυλλο οπως και να το παιξεις δε νικας.
j0hnn1e Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 bsw παλιά, αλλά σπαζόμουν μετά απο ένα σημείο ειδικά πολλοί γερμανοί αλλά και έλληνες (βλέπε topeiratiko) ήταν τόσο γ@μιάδες που αν έπαιζες λάθος χέρι ή αν έσπαγες λάθος high στις ανταλλαγές σου φερόντουσαν σαν 10χρονο. Πολύ υπεροψία και το σταμάτησα. Στην αρχή το bsw είχε αρκετό χαβαλέ, μετά όλοι μετρούσαν μέχρι και τα 2αρια σε όλο το game..
Alpopa1818 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2020 Στις 26/3/2016 στις 2:01 ΜΜ, hliastsek είπε Οσοι παίζετε στο dod μπαίνετε με φιλους σας στην ιδια ομαδα και μιλάτε μεσα απο το chat για τι φύλλα θα ανταλλάξετε? Η μονο εγω το εκανα? Πως γίνεται να παίξεις με κάποιο φίλο συμπαίκτη στο dod?
NinjaMan Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Αυτο το παιχνιδι ειναι του πονηρου, μεινετε μακρια. Το οτι εχει ενα φυλλο που απεικονιζει εναν δρακο και τυχαινει να ειναι το δυνατοτερο φυλλο της τραπουλας τα λεει ολα. Μην παιζετε και κυριως μην το προτεινετε σε αλλους, τους κανετε κακο! Ειναι ακρως εθιστικο και αν φτασει τα επιπεδα του ποκερ για παραδειγμα τρομαζω με τις επιπτωσεις που θα εχει στο κοινωνικο συνολο. 4
Moderators Malthador Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Moderators Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Γιατί ο κόσμος παίζει ακόμα tichu; Υπάρχουν πολύ καλύτερα card games με μπάζες, όπως η πρέφα ή το μπριτζ, που δεν είναι σκέτη τύχη και απαιτούν στρατηγική σκέψη. Το tichu είναι εντελώς χάσιμο χρόνου με το δράκο να τα πηδάει όλα. Είστε που είστε κλεισμένοι μέσα, μάθετε να παίζετε κάτι πιο ουσιώδες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα