c4tt3l Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 ας πούμε ότι στο κύκλωμα μου δεν μπορώ να έχω nor με τρεις εισόδους και μπορώ να χρησιμοποιήσω όσες πύλες nor δύο εισόδων θέλω δηλαδη να φτιαξω ενα κυκλωμα οπου ενα συνολο πυλων nor 2 με διασυνδεσεις, θα δουλευει ως nor 3 ξερει κανεις πως γίνεται αυτό στο multisim;
juventinos Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Το κύκλωμα για να σου δώσει έξοδο αποτελείται μόνο απο nor πύλες ή μπορείς να βάλεις και άλλου τύπου πύλες;
c4tt3l Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Το κύκλωμα για να σου δώσει έξοδο αποτελείται μόνο απο nor πύλες ή μπορείς να βάλεις και άλλου τύπου πύλες; μόνο nor. για αυτό είναι παλούκι. κατεληξα σε κατι τετοιο αλλα ο πανω διακοπτης, ειτε στην πηγη ειτε στην γειωση δεν αλλαζει κατι θυμιζω πως σε μια nor 3 εισοδων, βγαινει εξοδος 1 αν και οι τρεις πηγες ειναι 0
andreapaog328 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 αν θυμαμαι καλα μπορεις να φτιάξεις not, and, or μονο με nor οποτε αυτο που θες γίνεται. το βρίσκεις και στο google ετοιμο με λιγο ψαξιμο
juventinos Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Χωρίς να θυμάμαι καλά (έχω να τα κάνω 10 χρόνια και...), μπορώ εάν θές να σου πώ την λογική του κυκλώματος. Βέβαια περίμενε και καμιά απάντηση απο κανέναν πιο έμπειρο για σιγουριά. Βάζεις στη μία nor τις δύο εισόδους. Στην άλλη nor συνδέεις στο ένα άκρο τη ν τρίτη είσοδο και την άλλη τη συνδέεις στο 0 (γή). Τις εξόδους απο τις δύο nor τις συνδέεις σε μία τρίτη nor δύο εισόδων. Πιθανών να χρειαστεί να συνδέσεις την έξοδο της τρίτης nor στην είσοδο μιας τέταρτης nor δύο εισόδων και το άλλο άκρο της στο 0 (γή) για να πάρεις το αποτέλεσμα αντεστραμένο ( αυτό που θές να πάρεις τελικά στην έξοδο). Για το τελευταίο βήμα με την τέταρτη nor δεν είμαι σίγουρος. Κάνε το σχήμα για να δείς τι βγαίνει στην έξοδο. Η λογική της OR είναι εάν έχω έστω και ένα άσσο (1) θα μου δώσει έξοδο 1. Η N-OR, θα μουδώσει το αποτέλεσμα της OR αντεστραμένο (NOT OR δλδ). Εντελώς μπακαλίστικα στα λέω γιατί δε τα θυμάμαι και καλά. Όσο για το multisim ούτε καν το ξέρω. Εάν έχεις κολήσει εντελώς μπορεί αυτά που σου είπα να σου δώσουν τη λογική που θα δουλέψεις με τα όποια λάθη μπορεί να σου είπα. Κάνε ένα σχήμα για να δείς τι παίρνες σε κάθε έξοδο nor και στην τελική έξοδο.
c4tt3l Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Χωρίς να θυμάμαι καλά (έχω να τα κάνω 10 χρόνια και...), μπορώ εάν θές να σου πώ την λογική του κυκλώματος. Βέβαια περίμενε και καμιά απάντηση απο κανέναν πιο έμπειρο για σιγουριά. Βάζεις στη μία nor τις δύο εισόδους. Στην άλλη nor συνδέεις στο ένα άκρο τη ν τρίτη είσοδο και την άλλη τη συνδέεις στο 0 (γή). Τις εξόδους απο τις δύο nor τις συνδέεις σε μία τρίτη nor δύο εισόδων. Πιθανών να χρειαστεί να συνδέσεις την έξοδο της τρίτης nor στην είσοδο μιας τέταρτης nor δύο εισόδων και το άλλο άκρο της στο 0 (γή) για να πάρεις το αποτέλεσμα αντεστραμένο ( αυτό που θές να πάρεις τελικά στην έξοδο). Για το τελευταίο βήμα με την τέταρτη nor δεν είμαι σίγουρος. Κάνε το σχήμα για να δείς τι βγαίνει στην έξοδο. Η λογική της OR είναι εάν έχω έστω και ένα άσσο (1) θα μου δώσει έξοδο 1. Η N-OR, θα μουδώσει το αποτέλεσμα της OR αντεστραμένο (NOT OR δλδ). Εντελώς μπακαλίστικα στα λέω γιατί δε τα θυμάμαι και καλά. Όσο για το multisim ούτε καν το ξέρω. Εάν έχεις κολήσει εντελώς μπορεί αυτά που σου είπα να σου δώσουν τη λογική που θα δουλέψεις με τα όποια λάθη μπορεί να σου είπα. Κάνε ένα σχήμα για να δείς τι παίρνες σε κάθε έξοδο nor και στην τελική έξοδο. νομιζω εννοεις αυτο απο κατω, αλλα αυτο εχει ως αποτελεσμα 0 οταν βαζεις ολους τους διακοπτες στη γη
c4tt3l Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 νομιζω εννοεις αυτο απο κατω, αλλα αυτο εχει ως αποτελεσμα 0 οταν βαζεις ολους τους διακοπτες στη γη σορρυ. τωρα
andreapaog328 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 http://www.doctronics.co.uk/4001.htm δες κατω στο 5.Cascading. θες 3 nor
juventinos Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Ωραία. Τώρα το βλέπω. Τί έξοδο θα έπρεπε να σου βγάζει με όλα 0; Εάν θές να σου βγάζει 1 μήπως να συνδέσεις ακόμα μια nor στο τέλος με τη μία είσοδο την έξοδο απο τη U4 και την άλλη με τη γή; Μήπως δε χρειάζεται η U4. Σου ανέφερα οτι η U4 μπορεί να μη χρειάζεται. Για κάνε μια δοκιμά άμα θες.
c4tt3l Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Ωραία. Τώρα το βλέπω. Τί έξοδο θα έπρεπε να σου βγάζει με όλα 0; Εάν θές να σου βγάζει 1 μήπως να συνδέσεις ακόμα μια nor στο τέλος με τη μία είσοδο την έξοδο απο τη U4 και την άλλη με τη γή; Μήπως δε χρειάζεται η U4. Σου ανέφερα οτι η U4 μπορεί να μη χρειάζεται. Για κάνε μια δοκιμά άμα θες. με ολα 0 θα επρεπε να βγαζει 1, αλλα με ολα μαζι. http://www.doctronics.co.uk/4001.htm δες κατω στο 5.Cascading. θες 3 nor ωπ, δουλευει. ευχαριστω μαν, σπαζοκεφαλιαζα δυο μερες για αυτο, παραθετω την λυση σε περιπτωση που καποιος την ψαξει στο μελλον
c4tt3l Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Αφού βρέθηκε η λύση, κομπλέ. ευχαριστω για την βοηθεια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα