Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας!!

ειμαι φοιτητής του τμήματος Γερμανικής Γλώσσας κ. Φιλολογίας Α.Π.Θ. και σκέφτομαι να κάνω μεταπτυχιακό στη διοίκηση υπηρεσιών (MSc) http://www.msmfull.aueb.gr/ με κατεύθυνση επικοινωνία/δημόσιες σχέσεις/διαφήμιση.

Σκέφτομαι το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό, γιατί θέλω να διευρύνω τις προοπτικές εργασίας μου και σε άλλους κλάδους, πέραν του καθηγητικου επαγγέλματος. Γιατί κακά τα ψέματα, δε ξέρω αν θα θέλω να εργαστώ μακροπρόθεμα ως καθηγητής γερμανικών και η επικοινωνία/δημόσιες σχέσεις πραγματικά τα θεωρώ πολύ ενδιαφέροντα πεδία, που ακόμη και σε μια Ελλάδα της κρίσης, ειναι αναπτυσσόμενα. Διαφωτίστε με αν κάνω λάθος.

Αυτό που με απασχολεί είναι τα δίδακτρα. Ξέρω πως αν αποφασίσω να κάνω το μεταπτυχιακό, οι γονείς μου θα με στηρίξουν, ωστόσο 5500 ευρώ δεν είναι και λίγα (αν δεν απατώμαι, εκεί γύρω κυμαίνονται τα δίδακτρα) και γι΄αυτό προσπαθώ να ενημερωθώ όσο το δυνατόν περισσότερο για το μεταπτυχιακό αυτό. Δε θα ήθελα να είναι δηλαδή μια άσκοπη επένδυση, γιατί όπως και να το κάνουμε θεωρείται μια επένδυση.

Δυστυχώς δεν έχω βρει κάποια ομάδα στο fb, ώστε να ρωτούσα κάποιο παιδί εκ των έσω. Γι'αυτό απευθύνομαι και σε εσάς, μήπως και έχετε ακούσει κάτι για το μεταπτυχιακό ή μήπως τυγχάνει να φοιτά κάποιος σε αυτό. Επισής, θα ήθελα να ακούσω (να δω) την γνώμη σας.

Αναφορικά με το βαθμό πτυχίου βρίσκομαι στο 8.9 και τελειώνω του χρόνου, οπότε προβλέπεται να τελειώσω πάνω από 8.5. Έτσι, θα προσπαθήσω να πάρω καμια υποτροφία, αν αυτό ειναι δυνατό...

ΕΛΠΙΖΩ να μη σας κούρασα με το μεγάλο κείμενο... :-D

Δημοσ.

Συγχαρητήρια για το βαθμό! Κοίτα μήπως χρειάζεται και GMAT, το οποίο θα σου πάει άλλο ένα χιλιάρικο με φροντιστήρια.

Εγώ προσωπικά δεν είμαι οπαδός των MBA. Στις μέρες μας, θες εξειδίκευση για να χωθείς στο χώρο εργασίας και κάτι τόσο γενικό, δε στην παρέχει. Βέβαια απ' την άλλη, έχεις μία πιο ευρεία γκάμα επιλογών, αλλά θέλει πολύ προσπάθεια και ικανότητα για να χωθείς κάπου. Βάλε ότι είναι και δύο γεμάτα χρόνια και ακριβό, δεν ξέρω αν αξίζει. Για μένα το ΜΒΑ είναι να έχεις ένα τεχνικό υπόβαθρο και να το έχεις για consultant, ώστε μετά να ανελιχθείς. Εκτός και αν έχεις άκρες ή είσαι πραγματικά κορυφή. Οι κορυφαίοι σε τέτοια μεταπτυχιακά δεν χάνονται.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ Miracle Wonder!

Κοίταξε να δεις, δεν ειναι MBA, είναι MSc, οπότε πρόκειται για κάτι πιο ειδικό. Το ότι θα κάνω μεταπτυχιακό είναι το μόνο σίγουρο (μια που ανέφερες τα χρόνια), το θέμα είναι δε ξέρω ακόμη σε πoιο τομέα. Σκέφτομαι και το μεταπτυχιακό του τμήματος μου, αλλά δε θα μου προσφέρει κατι περαιτέρω, πέραν της εμβάθυνσης στις γνώσεις.

GMAT νομίζω είναι προαιρετικό. Αλλά θα στείλω κι ένα μέιλ, ώστε να το σιγουρέψω. Επομένως για αρχή τουλάχιστον, δε τίθεται τετοιο θέμα... Και ένα άλλο άτομο είχε ανοίξει πριν κάποια χρόνα θέμα εδώ σχετικά με αυτό το μεταπτυχιακο, το οποίο το δέχτηκαν, έχοντας τελειώσει κοινωνιολογία. Ωστόσο δεν είχε ειπωθεί κάτι ουσιώδες στο θέμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...