Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα θελω να ρωτησο ποσο πανε τα διδακτρα στα ιδιωτικο ιεκ τυπου ακμη,ξυνη για πληροφορικη web design καπου διαβασα οτι ο μεσος ορος ειναι 1800 ευρω καπου αλλου ειδα οτι πχ στο ιεκ δελτα ειναι 3000 ευρω τελικα τι ισχυει?

Δημοσ.

ασχολούμαι απο το λύκειο ξέρω κάποια πράγματα από μόνος μου( βγάζω κάποια λεφτά απο τώρα) απλά θέλω να πάρω κάποιο χαρτί γράφτηκα σε δημόσιο ιεκ της πλάκας μάθημα δεν γινόταν και τελικά ούτε το χαρτί πήρα άλλαξε η νομοθεσία και έπρεπε να κάνω πρακτική γι αυτό λέω να γραφτώ σε ένα ιδιωτικό ιεκ μήπως με βάλουν μετά αυτοί κάπου να κάνω την πρακτική μου και να έχω μάθει κάποια πράγματα παραπανω!! 

Δημοσ.

το χαρτί από τα ιεκ είναι meh, δεν πρόκειται να σου φανεί κάπου χρήσιμο ούτε θα σε βάλουν σε κάποια θέση αφού τελειώσεις

Καλύτερα με κάποια λεφτά να αγοράσεις βιβλία-tutorials κτλπ

Το παν σε αυτόν τον τομέα είναι το portfolio το πτυχίο δεν το κοιτάνε καν

Δημοσ.

ειτε δημοσιο ειτε ιδιωτικο , το ιεκ δε θα σε βοηθησει ιδιατερα. σαν χαρτι δε μετραει και πολυ, 

κι ειδικα τα ιδιωτικα που ρωτας , ειναι χειροτερα γιατι και πληρωνεις και τα περισσοτερα χαρτια απο ιδιωτικα δεν αναγνωριζονται καν στο εξωτερικο.

οι μονες ειδικοτητες που αξιζει να πας σε ιεκ ειναι μαγειρικης,ζαχαροπλαστικης και κομμωτικης που δεν υπαρχουν και σε πανεπιστημια.

εκτος αυτου δε θα μαθεις και τιποτα στο ιεκ κατα πασσα πιθανοτητα (εχει τυχει να εχω παει κι εγω σε ιεκ ακριβως στην ειδκοτητα που λες κιολας και το μονο που κερδισα ηταν χαβαλες και παρεες, γινοταν ο κακος χαμος στη ταξη). οποτε καταλαβαινεις... τον εναν χρονο να φανταστεις το ειχα παραλληλα με τη σχολη μου και χωρις να διαβαζω καθολου και με πολλες πολλες απουσιες ,πηρα το χαρτι στο τελος. αυτο τα λεει ολα :P  αν με ρωτησεις τι εμαθα? τιποτα απο web design. αυτην τη στιγμη δε θυμαμαι να κανω ουτε τα βασικα για να φτιαξω μια ιστοσελιδα. το μονο που κερδισα ειναι ενα εξτρα χαρτι στο βιογραφικο μου.

απο τα 35 ατομα στη ταξη , μονο 4 ηταν καλοι πραγματικα κι αυτο γιατι ηδη τα ηξεραν κι ασχολιουντουσαν μονοι τους κι οχι γιατι τα εμαθαν απο εκει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ειτε δημοσιο ειτε ιδιωτικο , το ιεκ δε θα σε βοηθησει ιδιατερα. σαν χαρτι δε μετραει και πολυ, 

κι ειδικα τα ιδιωτικα που ρωτας , ειναι χειροτερα γιατι και πληρωνεις και τα περισσοτερα χαρτια απο ιδιωτικα δεν αναγνωριζονται καν στο εξωτερικο.

οι μονες ειδικοτητες που αξιζει να πας σε ιεκ ειναι μαγειρικης,ζαχαροπλαστικης και κομμωτικης που δεν υπαρχουν και σε πανεπιστημια.

εκτος αυτου δε θα μαθεις και τιποτα στο ιεκ κατα πασσα πιθανοτητα (εχει τυχει να εχω παει κι εγω σε ιεκ ακριβως στην ειδκοτητα που λες κιολας και το μονο που κερδισα ηταν χαβαλες και παρεες, γινοταν ο κακος χαμος στη ταξη). οποτε καταλαβαινεις... τον εναν χρονο να φανταστεις το ειχα παραλληλα με τη σχολη μου και χωρις να διαβαζω καθολου και με πολλες πολλες απουσιες ,πηρα το χαρτι στο τελος. αυτο τα λεει ολα :P  αν με ρωτησεις τι εμαθα? τιποτα απο web design. αυτην τη στιγμη δε θυμαμαι να κανω ουτε τα βασικα για να φτιαξω μια ιστοσελιδα. το μονο που κερδισα ειναι ενα εξτρα χαρτι στο βιογραφικο μου.

απο τα 35 ατομα στη ταξη , μονο 4 ηταν καλοι πραγματικα κι αυτο γιατι ηδη τα ηξεραν κι ασχολιουντουσαν μονοι τους κι οχι γιατι τα εμαθαν απο εκει. 

δικιο εχεις αλλα εχω δει αγγελιες και ζητανε ατομα απο ιεκ και επειδη εγω οπως ειπα ασχολουμαι αρκετα ξερω πραγματα ισως μπω καπου, γιατι τωρα δεν εχω τιποτα απο χαρτι και σοβαρα ατομα δεν κοιτανε να τους φτιαξω την ιστοσελιδα με απλα ενα απολυτιριο λυκειου

σε ιδιοτικο πηγες?

οσω για την πρακτικη ειδα  οτι στο ιεκ ακμη σου βρισκουν οποτε αμα εισαι καλος γιατι να μην σε παρουν και στην δουλεια μετα?

Επεξ/σία από Exploticon
Δημοσ.

δικιο εχεις αλλα εχω δει αγγελιες και ζητανε ατομα απο ιεκ και επειδη εγω οπως ειπα ασχολουμαι αρκετα ξερω πραγματα ισως μπω καπου, γιατι τωρα δεν εχω τιποτα απο χαρτι και σοβαρα ατομα δεν κοιτανε να τους φτιαξω την ιστοσελιδα με απλα ενα απολυτιριο λυκειου

σε ιδιοτικο πηγες?

οσω για την πρακτικη ειδα οτι στο ιεκ ακμη σου βρισκουν οποτε αμα εισαι καλος γιατι να μην σε παρουν και στην δουλεια μετα?

σοβαρά ατομα θα σου ζητήσουν portfolio κ οχι ενα χαρτί
  • Like 1
Δημοσ.

Φίλε μου καλημέρα.

Δεν έχω σπουδάσει Πληροφορική ή κάτι σχετικό με τον τομέα που ενδιαφέρεσαι.

Έχοντας όμως φίλους που είναι σε ιεκ ξέρω ότι το πτυχίο που παίρνουν αναγνωρίζεται σίγουρα στο εξωτερικό.

Είχε τύχει να πάω με φίλο μου σε ιεκ για να πάρει πληροφορίες και αν θυμάμαι καλά του είχαν πει ότι μπορεί να εργαστεί σίγουρα σε όλη την Ευρώπη με το χαρτί από το ιεκ αλλά και αν θέλει να εργαστεί και στο δημόσιο.

Από μια ματιά που είχαμε ρίξει σε εγκαταστάσεις τα πράγματα ήταν πολύ καλά και υπήρχε καλή οργάνωση – φαντάζομαι καμία σχέση με αντίστοιχα δημόσια.

Για χρήματα τώρα δεν θυμάμαι ακριβώς να σου πω… Νομίζω ότι ήταν κοντά στα 2.000.

Αν μάθω κάτι παραπάνω θα σου πω.

Δημοσ.

Ένας λόγος που τα ΙΕΚ δεν έχουν μέλλον είναι γιατί συνήθως όποιος πάει δεν πρόκειται να ασχοληθεί με αυτό που ακολουθεί. Οπότε το επίπεδο είναι τραγικά χαμηλό.

Αν υπήρχε τμήμα με μαθητές που γαζώνουν, θα προσέφερε πολλά όντως στους μαθητές. Αν όμως οι μαθητές ήταν έτσι, τότε μάλλον θα ήταν σε κάποιο ΑΕΙ ΤΕΙ.

Οπότε δυστυχώς αν κάποιος δεν είχε χρήματα να σπουδάσει επαρχία, ήταν όμως σχετικά καλός, όχι τόσο για να περάσει στην πόλη του, τότε μάλλον έχει πρόβλημα.

Δυστυχώς πάντα τα μαθήματα ακολουθούν το Μ.Ο. δυνατοτήτων των μαθητών. Αυτό πιέζει τους αδύναμους και θάβει τους καλούς και αυτό ισχύει σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης.

Οπότε το ΙΕΚ είναι εντελώς άχρηστο. Απο προσωπική εμπειρία στην πληροφορική σε ΙΕΚ μόνο το 5% ίσως ακολουθήσει την πληροφορική σαν επάγγελμα.

Δημοσ.

παιδια θελω κι εγώ να πάω σε ένα ιεκ, μιας και έχω την ειδικότητα της πληροφορικής από το λύκειο θα κάνω ένα χρόνο, και ειδικά στο δέλτα με είπανε οτι σαν τεχνικός-ηλεκτρονικος θα μάθω πολλά πράγματα, αξίζει να παω;  

Δημοσ.

game of thrones, how about no

ειναι ο μονος που ειναι θετικος αλλα εχει 1 ποστ  :wacko: αλλα απο τι ειδα στα site των iek λεει για δημοσιο δινη καποια μοροια 

Δημοσ.

καλησπερα θελω να ρωτησο ποσο πανε τα διδακτρα στα ιδιωτικο ιεκ τυπου ακμη,ξυνη για πληροφορικη web design καπου διαβασα οτι ο μεσος ορος ειναι 1800 ευρω καπου αλλου ειδα οτι πχ στο ιεκ δελτα ειναι 3000 ευρω τελικα τι ισχυει?

1800 με 2600. Σηκώνει πολλά παζάρια και αν πας προς το τέλος των εγγραφών το παζάρι ειναι ακομα πιο ευκολο. 

Δημοσ.

οχι , σε δημοσιο αλλα μη νομιζεις πως ειναι καλυτερα τα ιδιωτικα. κοιτα οντως κατι χρειαζεσαι κι η πιστοποιηση καπως μετραει απλως ειναι δυσκολη να την παρεις. το πτυχιο απο το δημοσιο τουλαχιστον αναγνωριζεται και στο εξωτερικο κι ειναι και δωρεαν πλεον (οταν ειχα παει εγω ειχα πληρωσει 1200) δε ξερω τι κανουν στο ακμη παντως εκει που πηγα εγω δε βρηκαν σε κανεναν. οποιος ηθελε πρακτικη βρηκε μονος του.

Δημοσ.

οχι , σε δημοσιο αλλα μη νομιζεις πως ειναι καλυτερα τα ιδιωτικα. κοιτα οντως κατι χρειαζεσαι κι η πιστοποιηση καπως μετραει απλως ειναι δυσκολη να την παρεις. το πτυχιο απο το δημοσιο τουλαχιστον αναγνωριζεται και στο εξωτερικο κι ειναι και δωρεαν πλεον (οταν ειχα παει εγω ειχα πληρωσει 1200) δε ξερω τι κανουν στο ακμη παντως εκει που πηγα εγω δε βρηκαν σε κανεναν. οποιος ηθελε πρακτικη βρηκε μονος του.

το λεω γιατι τωρα ειναι αναγκαστικη πρακτικη αλλαξε η νομοθεσια οποτε δεν νομιζω να τους αφισουν ετσι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...