Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

για πληροφορικη λεω απλα μια ανωτερη σχολη λεω που να αξιζει χωρις να θελει πανελληνιες δηλαδη δεν υπαρχει? μιας και το χαρτι του ιεκ δεν αξιζει τιποτα οπως λετε

Βασικά λες για κάτι που νομίζεις ότι δεν θα έχει διάβασμα και ψάχνεις πως να το μάθεις χωρίς να διαβάσεις.

Γιατί να σπουδάσεις αφού δεν θέλεις να διαβάζεις; Πήγαινε στον ΟΑΕΔ και μάθε μία τέχνη.

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Βασικά λες για κάτι που νομίζεις ότι δεν θα έχει διάβασμα και ψάχνεις πως να το μάθεις χωρίς να διαβάσεις.

Γιατί να σπουδάσεις αφού δεν θέλεις να διαβάζεις; Πήγαινε στον ΟΑΕΔ και μάθε μία τέχνη.

απο ποτε το webdesign χρειαζεται μαθηματικα ας πουμε? και μην μπερδευεσαι αλλο html css php και αλλο c# c++ pascal

αυτα θελω να αποφυγο εχω ας πουμε καποιο προβλημα δυσλεξιας (που ξερω δεν ειναι τοσο σχετικο τωρα αυτο απλος το λεω) 

Δημοσ.

απο ποτε το webdesign χρειαζεται μαθηματικα ας πουμε? και μην μπερδευεσαι αλλο html css php και αλλο c# c++ pascal

αυτα θελω να αποφυγο εχω ας πουμε καποιο προβλημα δυσλεξιας (που ξερω δεν ειναι τοσο σχετικο τωρα αυτο απλος το λεω) 

Μισο, το web design δεν εμπεριέχει php, asp, javascript, flash;

Αυτά ειναι γλώσσες προγραμματισμου, δηλαδή ... μαθηματικά

Εντάξει δεν κάνεις αναλυσεις Φουριέ, αλλά αν δεν εχεις μαθηματική λογική ...

Δημοσ.

Ευχαριστώ που επιβεβαιώνεις αυτά που λέω.

Οπότε, σκέψου την πρόταση να πας ΟΑΕΔ και να μάθεις μία τέχνη.

Δημοσ.

καλα μας δουλευεις εσυ ? λες οτι ασχολεισαι κιολας....... εννοειται πως χρειαζεται μαθηματικα!! εγω 2 χρονια στις βασεις δεδομενων και μονο ειχα full μαθηματικα. και γενικα οι γλωσσες προγραμματισμου πως ακριβως ειναι σχεδιασμενες? με μαθηματικους τυπους! κατα τ'αλλα πηγες σε δημοσιο και τα παρατησες... ε ρε τρολλ....

καλα σου λεει ο groot. διαλεξε κατι που δε θα θελει διαβασμα , αφου αυτο θελεις. ανωτερη σχολη και χωρις διαβασμα δεν υπαρχει. πηγαινε μαγειρικη , μια χαρα ειναι και δουλεια εχει και δε χρειαζεται να διαβαζεις.

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Διαβάζω το κατεβατό των μηνυμάτων και η αλήθεια είναι φίλε μου οτι μοιάζει να τρολάρεις λίγο. Τη μια υποστηρίζεις το ένα την άλλη το άλλο. Νομίζω, οτι πρέπει να το σκεφτείς λίγο πιο καλά!

Εγώ παλι δεν θα σου πω οτι το χαρτί του ΙΕΚ είναι για την τουαλέτα γιατί έχω φίλο που έχει υπάρξει σε ιεκ και μια χαρά ευχαριστημένος ήταν και από τα μαθήματα και από το όλο σκηνικό.

Φαντάζομαι οτι η ουσία βρίσκεται στο ιεκ που θα επιλέξεις και τι σου προσφέρει. Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση όμως οτι όλα είναι τα ίδια.

Αν κάνεις καμιά βόλτα θα καταλάβεις τις διαφορές . Εγω σε αυτό που είχα πάει με τον κολλητό μου το επίπεδο φαινόταν πάρα πολύ καλό και με καλή οργάνωση.

Στην πορεία φάνηκε οτι έμεινε και αυτός ικανοποιημένος.

Για τη δέλτα που αναφέρεις, έχω ακούσει οτι είναι καλή στη μηχανολογία για πληροφορική δεν ξέρω τι παίζει εκεί.

Πάντως ιδιαίτερα για web design σίγουρα θα χρειαστείς portfolio, το οποίο σε μια σχολή που γίνεται δουλειά το αποκτάς και σίγουρα θα χρειαστεί και διάβασμα!

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Διαβάζω το κατεβατό των μηνυμάτων και η αλήθεια είναι φίλε μου οτι μοιάζει να τρολάρεις λίγο. Τη μια υποστηρίζεις το ένα την άλλη το άλλο. Νομίζω, οτι πρέπει να το σκεφτείς λίγο πιο καλά!

Εγώ παλι δεν θα σου πω οτι το χαρτί του ΙΕΚ είναι για την τουαλέτα γιατί έχω φίλο που έχει υπάρξει σε ιεκ και μια χαρά ευχαριστημένος ήταν και από τα μαθήματα και από το όλο σκηνικό.

Φαντάζομαι οτι η ουσία βρίσκεται στο ιεκ που θα επιλέξεις και τι σου προσφέρει. Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση όμως οτι όλα είναι τα ίδια.

Αν κάνεις καμιά βόλτα θα καταλάβεις τις διαφορές . Εγω σε αυτό που είχα πάει με τον κολλητό μου το επίπεδο φαινόταν πάρα πολύ καλό και με καλή οργάνωση.

Στην πορεία φάνηκε οτι έμεινε και αυτός ικανοποιημένος.

Για τη δέλτα που αναφέρεις, έχω ακούσει οτι είναι καλή στη μηχανολογία για πληροφορική δεν ξέρω τι παίζει εκεί.

Πάντως ιδιαίτερα για web design σίγουρα θα χρειαστείς portfolio, το οποίο σε μια σχολή που γίνεται δουλειά το αποκτάς και σίγουρα θα χρειαστεί και διάβασμα!

Και το ερώτημα που πλανάται ... από ποιο ιδιωτικό ιεκ ειναι αυτός ο νέος λογαριασμός ;

Πάντως σίγουρα οχι από Δέλτα ...

@ts

Τώρα που το σκέφτομαι ακόμα και επαγγελματα μηχανολογίας εχουν καλύτερες προοπτικές από ιεκ web design

Δημοσ.

Κοίταξε για κάποιο κολέγιο. Το πτυχίο είναι τριτοβάθμιας απο βρετανικό κρατικό πανεπιστήμιο.

Σίγουρα έχει μεγαλύτερη αξία απο το απλό χαρτί εξειδίκευσής των ΙΕΚ.

Τα πανεπιστήμια που συνεργάζονται με τα κολεγια σπάνια είναι κρατικά. Συνήθως είναι ιδιωτικά.

Στην Ελλάδα η αξία του πτυχίου εξαρτάται από τον υποψήφιο εργοδότη.

Δημοσ.

Τα πανεπιστήμια που συνεργάζονται με τα κολεγια σπάνια είναι κρατικά. Συνήθως είναι ιδιωτικά.

Στην Ελλάδα η αξία του πτυχίου εξαρτάται από τον υποψήφιο εργοδότη.

Ακόμα και έτσι πιστεύω έχει μεγαλύτερη αξία από το πτυχίο του ΙΕΚ.

Αλλά φυσικά εξαρταται απο τον εργοδοτη.

Δημοσ.

Ακομα υπαρχουν ανθρωποι που πληρωνουν για να "σπουδασουν" σε ΙΕΚ;

Όχι μόνο υπάρχουν αλλά πιστεύουν και αυτά που τους λένε όταν πάνε να κάνουν εγγραφή περί αναγνώρισης, επαγγελματικών δικαιωμάτων κτλ (έχω ζωντανό παράδειγμα)

Δημοσ.

Χειροτερη επιλογη απο το να πας σε ιδιωτικο ΙΕΚ δε μπορεις να κανεις , πραγματικα. Θα σου παρουν τα χρηματα σου και το χαρτι σου δεν θα εχει καμια απολυτως αξια , δε θα μετραει πουθενα. Οσο για το αν περιμενεις να μαθεις πραγματα , τζαμπα περιμενεις.

Κατι πληροφορικες και παιδαγωγικα στα ιδιωτικα ΙΕΚ , που πληρωνουν κιολας για να πανε να τα σπουδασουν , δεν αξιζουν μια στην αγορα εργασιας σαν χαρτια.

Τωρα αν θες να διαλεξεις καποια ειδικοτητα η οποια δεν θα εχει τον ανταγωνισμο απο τα πραγματικα πανεπιστημια , οπως πχ η μαγειρικη οπως σου προτειναν κιολας ηδη , τοτε η καλυτερη επιλογη ειναι να πας σε δημοσιο ΙΕΚ που ειναι και δωρεαν και με τιποτα σε ιδιωτικο,και το χαρτι σου απο το δημοσιο θα ειναι αναγνωρισμενο κι εδω και στο εξωτερικο. 

Δημοσ.

Για μενα τα βασικα λαθη των ΙΕΚ ειναι δυο (μιλαω για δημοσια παντα) :

Το πρωτο ειναι οτι δεχονται οποιον να'ναι σε ολες τις ειδικοτητες. Θα επρεπε να υπαρχουν καποια ορια , να υπαρχει σαν βασικοτερο κριτηριο ο βαθμος απο το απολυτηριο λυκειου. Για ειδικοτητες πιο ''δυσκολες'' , που χρειαζονται περισσοτερο διαβασμα να υπαρχει οριο ας πουμε πχ 14-15 , ενω σε αλλες πιο ''απλες'' να ειναι πχ. 11-12 και παει λεγοντας. Ετσι οπως δεχονται τους παντες σε ολες τις ειδικοτητες μαζευεται κι η κουτση μαρια μεσα στο τμημα κι ειναι λογικο να μη γινεται δουλεια αφου παραπανω απο τους μισους εχουν παει ειτε για να περασουν την ωρα τους ειτε για να εχουν ενα χαρτι να λενε. Με αυτο τον τροπο καταληγουν λοιπον κι οι καθηγητες να μην ενδιαφερονται να διδαξουν πραγματικα.

Το δευτερο ειναι οτι δε θα επρεπε να εχει αυτον τον αχταρμα ειδικοτητων , αλλα θα επρεπε να εχει ειδικοτητες που να ειναι εξιδικευμενες και που δε μπορεις να τις βρεις σε καποιο πανεπιστημιο κι η οργανωση της καθε ειδικοτητας ως προς την υλη κτλ να ειναι ποιοτικη οχι να πηγαινεις για web designer και να σου μαθαινουν τους 2 πρωτους μηνες πως να ανοιγεις το pc, πως να δημιουργεις φακελους και να γραφεις στο excel (αυτα μας μαθαιναν οταν ειχα παει στην αρχη). 

Πως λοιπον να μην ειναι χαρτι για την τουαλετα μετα το χαρτι απο το ΙΕΚ? Θα μπορουσαν να ειναι πολυ καλυτερα και να προσφερουν οντως μια εξιδικευση που να μετραει , αλλα προφανως και κανεις δεν ενδιαφερεται να τα διορθωσει αυτα. 

Για τα ιδιωτικα ΙΕΚ δεν αναφερω καν κατι αλλο , μεγαλυτερη απατη δεν υπαρχει για εμενα , το χαρτι που σου δινουν εχει μηδενικη αξια ακομη και για Ελλαδα , ενω στο εξωτερικο δεν αναγνωριζεται καν. Κι εχεις πληρωσει κι απο πανω για ενα τεραστιοτατο τιποτα, τουλαχιστον πλεον τα δημοσια εγιναν δωρεαν (παλι καλα).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...