Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Mεγαλύτερες πιθανότητες να πιάσεις δουλειά είναι, αδιαμφισβήτητα, να γίνεις σερβιτόρος. Αν αυτό είναι το ζητούμενο, και δε μας ενδιαφέρει το είδος της δουλειάς, η ποιότητα, η εξέλιξη και οι απολαβές, το Τει χάνει κατά κράτος απο γυμναστήριο&pr&μούσια&ξύσιμο = σερβιτόρος, μπάρμαν κτλ.

Γιατί θεωρείς ότι το ΤΕΙ γενικά χάνει ; Βασικά η σύγκριση ήταν μεταξύ ΤΕΙ ΑΕΙ  στο μηχανολογικό κομμάτι . Δεν το τράβηξα τόσο γενικά . Αλλά ναι υπάρχουν ΤΕΙ μηχανολογίας που είναι για κλείσιμο με αυτά που κάνουν εκεί μέσα ! 

Στην τελική εγώ δεν το βλέπω κόντρα μεταξύ ΤΕΙ ΑΕΙ αλλά κόντρα μεταξύ σχολών . Υπάρχουν ΤΕΙ όπου είναι μπροστά σε σχέση με ΑΕΙ και το ανάποδο .

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

1) Οι απόφοιτοι ΤΕΙ  καλών τει μηχναολογίας υπερκαλύπτουν με τις γνώσεις τους την ζήτηση γνώσεων απο την Ελληνική αγορά εργασίας στον τομέα αυτό . (Με εξαίρεση κάποιες ειδικές θέσεις όπου ναι χρειάζεται κάποιος του ΕΜΠ θεωρητικά .Αλλά στις περισσότερες ελληνικές θέσεις εργασίας το ΤΕΙ καλύπτει την ζήτηση)

Αυτό ακριβώς έχω διαπιστώσει και εγώ. Σε θεωρητικές γνώσεις το πολυτεχνείο είναι πολύ μπροστά, πρέπει να φτύσεις άιμα να το τελειώσεις, έλα όμως που για τις περισσότερες θέσεις και τις μηχανολογικές μελέτες, οι γνώσεις από το ΤΕΙ επαρκούν και μετά έρχεται η εργασιακή εμπειρία για να τις εμπλουτήσεις . Στο δε ΕΜΠ οι γνώσεις που παίρνεις είναι πολύ καλές για να αξιοποιηθούν αν θες να γίνεις ερευνητής ή καθηγητής κάπου, σε όλους τους υπόλοιπους τομείς είσαι overqualified, κάποτε έβρισκες την δουλειά με τα 1500ευρώ, μετά 600-700 τώρα δεν σε χρειάζεται η αγορά, το ίδιο άχρηστος είσαι αν προέρχεσαι και από ΤΕΙ που τα φόρτωνες όλα στον κόκορα.

Mεγαλύτερες πιθανότητες να πιάσεις δουλειά είναι, αδιαμφισβήτητα, να γίνεις σερβιτόρος. Αν αυτό είναι το ζητούμενο, και δε μας ενδιαφέρει το είδος της δουλειάς, η ποιότητα, η εξέλιξη και οι απολαβές, το Τει χάνει κατά κράτος απο γυμναστήριο&pr&μούσια&ξύσιμο = σερβιτόρος, μπάρμαν κτλ.

Οτι να ναι.

• Like 1
Δημοσ.

Dare-devil Συμφωνώ απόλυτα με το τελευταίο σου ποστ. Απλά διαφωνώ πως το κριτήριο του να επιλέξεις τει/αει είναι η άμεση απορρόφηση. Κακά τα ψέμματα, με το βασικό πτυχίο όλοι είμαστε ανεπαρκείς για σοβαρή θέση εργασίας, ανεξάρτητα του τι έχουμε τελειώσει. Το κριτήριο του να τελειώσει κάποιος Πανεπιστήμιο είναι οτι έχει καλύτερες βάσεις (θεωρητικά) ώστε να επιλέξει καλύτερα και πιο δύσκολα μεταπτυχιακά που θα αποφέρουν μελλοντικά καλύτερες δουλειές.

Σίγουρα πάντως κάποια τμήματα Τει είναι πολύ σοβαρά και κάποια Αει, γελοία.

Βασιλάκη, ξυδάκι.

• Like 2
Δημοσ.

Αυτό ακριβώς έχω διαπιστώσει και εγώ. Σε θεωρητικές γνώσεις το πολυτεχνείο είναι πολύ μπροστά, πρέπει να φτύσεις άιμα να το τελειώσεις, έλα όμως που για τις περισσότερες θέσεις και τις μηχανολογικές μελέτες, οι γνώσεις από το ΤΕΙ επαρκούν και μετά έρχεται η εργασιακή εμπειρία για να τις εμπλουτήσεις . Στο δε ΕΜΠ οι γνώσεις που παίρνεις είναι πολύ καλές για να αξιοποιηθούν αν θες να γίνεις ερευνητής ή καθηγητής κάπου, σε όλους τους υπόλοιπους τομείς είσαι overqualified, κάποτε έβρισκες την δουλειά με τα 1500ευρώ, μετά 600-700 τώρα δεν σε χρειάζεται η αγορά, το ίδιο άχρηστος είσαι αν προέρχεσαι και από ΤΕΙ που τα φόρτωνες όλα στον κόκορα.

Οτι να ναι.

Ακριβώς αυτό και μιλάμε για την αγορά εργασίας της Ελλάδας .

Δημοσ.

Ως απόφοιτος σχολής θετικών επιστημών και έχοντας δουλέψει σε 2 μεγάλες εταιρίες σχετικές με αντικείμενο μου, μπορώ με μεγάλη σιγουριά να σας πω οτι οι καλές και υψηλόβαθμες θέσεις αφού θέλετε να μιλήσουμε για "υφιστάμενους" βρίσκονται σε άτομα με πανεπιστημιακή εκπαίδευση το λιγότερο. Αυτό και από συζητήσεις με φίλους μου εργαζόμενους επίσης σε παρόμοιες εταιρίες.

Και οι οποίες υψηλόβαθμες θέσεις θέλω να πιστεύω οτι καλύπτονται ηλικιακά από άτομα με μικρότερη ηλικία στα 45-50 και άνω, πράγμα που πρέπει να σημαίνει οτι αυτοί έλαβαν πτυχίο 20-25 χρόνια. Anyway, πιστεύω οτι αυτός ο ρόλος θα ανατραπεί τα επόμενα 10-15 χρόνια και μετά. Το ΤΕΙ του 90-95 δεν έχει σχέση με το σημερινό.

Επίσης δεν θα μιλήσω για απόφοιτους ΤΕΙ που έχω γνωρίσει και πόσο "κατώτεροι" σε επίπεδο εκπαίδευσης νιώθουνε που ψάχνονται για μεταπτυχιακά ως μοναδική διέξοδο για τυχόν επαγγελματική εξέλιξη.

Ναι ενώ ο απόφοιτος του ΑΕΙ θα αρκεστεί το βασικό πτυχίο του και δεν θα κάνει μεταπτυχιακό για τυχόν επαγγελματική ανέλιξη.

Ρε τι καθόμαστε και διαβάζουμε εδώ μέσα....

• Like 1
Δημοσ.

Dare-devil Συμφωνώ απόλυτα με το τελευταίο σου ποστ. Απλά διαφωνώ πως το κριτήριο του να επιλέξεις τει/αει είναι η άμεση απορρόφηση. Κακά τα ψέμματα, με το βασικό πτυχίο όλοι είμαστε ανεπαρκείς για σοβαρή θέση εργασίας, ανεξάρτητα του τι έχουμε τελειώσει.

Βασιλάκη, ξυδάκι.

Ανεπαρκείς ως ένα βαθμό συμφωνώ . Λείπει και η εμπειρία στην πίατσα του επαγγέλματος. Η γνώση δεν σταματά και δεν πρέπει να σταματάς . Πρέπει να εξελίσσεσαι . 

Ε όχι δεν είναι μόναδικό το κριτήριο της απορρόφησης αλλά είναι σημαντικό κατα πολύ. Γιατί στην αρχή θες την ευκαιρία να σε παρουν σε μια δουλειά . Απο κει και πέρα στο χέρι σου είναι και με πτυχίο ΤΕΙ να γίνεις διευθυντής . Αυτός που αξίζει θα πάρει την θέση όχι αυτός που έχει τα πτυχία. Σε μερικές εταιρίες κλιματισμού διευθυντικές θέσεις έχουν άτομα με πτυχίο ΤΕΙ και τίποτα άλλο . 

Απλά μην καβαλάνε μερικοί το καλάμι . Ότι είσαι του ΕΜΠ δεν σου εξασφαλίζει άνοδο . Απο τα σκατά θα ξεκινήσεις μαζί με τον ΤΕΙτζη και τελικά την προαγωγή την παίρνει αυτός που έχει αποδείξει την αξία του την γρήγορη εξέλιξη του και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του αφεντικού (ή ανήθικα αυτός που έγλυψε κω....ς  :P )

Ναι ενώ ο απόφοιτος του ΑΕΙ θα αρκεστεί το βασικό πτυχίο του και δεν θα κάνει μεταπτυχιακό για τυχόν επαγγελματική ανέλιξη.

Ρε τι καθόμαστε και διαβάζουμε εδώ μέσα....

Bασικά κάθε επάγγελμα έχει διαφορετική επαγγελματική προσέγγιση όπως επίσης κάθε εταιρία προσεγγίζει διαφορετικά υποψήφιο προσωπικό .  . 

Η microsoft για παράδειγμα όσον αφορά θέσεις πληροφορικής δεν την ενδιαφέρουν τα πτυχία όταν έχεις ασχοληθεί με κώδικα και έχεις κάνει δικά σου projects . Άμα είσαι αυτοδίδακτος και το έχεις αποδείξει με προσωπική δουλειά χεστήκανε για το χαρτί .Αυτό το έχουν πει δημοσίως  σύμφωνα με φίλο μου που είχε πάει σε ένα συνέδριο ή σε μια μέρα καριέρας. Δεν θυμάμαι τι ακριβώς.. 

Δημοσ.

Ως απόφοιτος σχολής θετικών επιστημών και έχοντας δουλέψει σε 2 μεγάλες εταιρίες σχετικές με αντικείμενο μου, μπορώ με μεγάλη σιγουριά να σας πω οτι οι καλές και υψηλόβαθμες θέσεις αφού θέλετε να μιλήσουμε για "υφιστάμενους" βρίσκονται σε άτομα με πανεπιστημιακή εκπαίδευση το λιγότερο. Αυτό και από συζητήσεις με φίλους μου εργαζόμενους επίσης σε παρόμοιες εταιρίες.

Επίσης δεν θα μιλήσω για απόφοιτους ΤΕΙ που έχω γνωρίσει και πόσο "κατώτεροι" σε επίπεδο εκπαίδευσης νιώθουνε που ψάχνονται για μεταπτυχιακά ως μοναδική διέξοδο για τυχόν επαγγελματική εξέλιξη.

Τουλαχιστον μπορεις να αντιληφθεις οτι οποιοδηποτε μεταπτυχιακο (αναγνωρισμενο) > πτυχιο απο το ΕΜΠ και οποιοδηποτε αλλο ΑΕΙ ελλαδος  και οτι εχει θεωρητικα (στα χαρτια) περισσοτερα προσοντα?

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...